Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
8.348
Το πιο πιθανό είναι να τον μηνύσουν για την παράνομη σκάλα.
Τέτοιες πολύ μικρές παραλίες δημιουργούνται εκεί που τελειώνουν τα βράχια, από την άμμο που εναποτίθεται λόγω καιρού. Μπορεί και ο ιδιοκτήτης να συνέβαλε στην εξωμάλυνση του χώρου για να φτιάξει μια πρόσβαση για μπάνιο.
εγω ακουσα ότι εσωσε με τη σκαλίτσα του 30 ανθρώπους.Αν ισχυει αυτό,προσωπικα χέστηκα να μου κανουν μήνυση οι εγκληματίες.
Φυσικά και μέσα στον πανικό θα κατευθυνθείς όπου δεν υπάρχει φωτιά. Η 13χρονη κοπελίτσα σκοτώθηκε πηδώντας στον γκρεμό για να γλυτώσει από τη φωτιά.

Αυτό που δεν δέχομαι όμως με τίποτα είναι η προσπάθεια από πολλούς να μεταφέρουν ποσοστό ευθύνης (ή και όλη την ευθύνη αναλόγως της σκατοψυχίασης του καθενός) στους κατοίκους της περιοχής.
Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο εκκένωσης, δεν υπήρχε συνεννόηση μεταξύ Δήμων, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείου Εσωτερικών. Η Πυροσβεστική είχε προτείνει εκκένωση αλλά η φωτιά δεν περίμενε να πάρουν μπρος οι σαστισμένοι.

Θα μου πεις, γνωρίζοντας ότι μας κυβερνά ο Μπόλεκ κι ο Λόλεκ της πολιτικής, θα έπρεπε να έχουμε προνοήσει για υπόγεια καταφύγια και οικογενειακά ελικόπτερα. Εδώ 4 ώρες μετά την εύρεση των πρώτων νεκρών,ο ηθοποιός που το παίζει πρωθυπουργός μας είπε ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν νεκροί. Και το άλλο παιδοβούβαλο πήγε να μαλώσει όσους γλύτωσαν, βάζοντας συνυπεύθυνο στην καταστροφή τον Πορτοσάλτε!!!!!
Ζώα όρθια, που μου θέλουν και Διαστημική Υπηρεσία...
εγώ πιστεύω πώς υπάρχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες.Αποδεδειγμένα δεν ειδοποίησαν καν εγκαίρως τον κόσμο να φύγει.Και μονο του αυτό ειναι εγκλημα.

D

Deleted member 23222

Guest
δεν καταλαβαίνω Βαγγέλη τι λές,πρωτον αν την ειχε κατασκευάσει το κράτος ασφαλώς δεν θα ηταν παράνομη.Δευτερον,η σκάλα αυτή θα οδηγούσε στο ιδιο σημείο οπου σωθηκαν οι 30 ανθρωποι,οποτε δεν καταλαβαινω τον ισχυρισμό σου ότι δεν θα οδηγούσε πουθενά.Και τριτον,μιλάμε για μια σκάλα διαφυγής σε ωρα ανάγκης όπως εχουν τα κτίρια,δεν σημαινει ότι θα κατέβαινε κόσμος σε καθημερινή βαση.
Δημήτρη, λέω το προφανές.

Δες το παρακάτω βίντεο από το επίμαχο οικόπεδο για να καταλάβεις πως και γιατί πέθαναν οι άνθρωποι σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο.

https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/430822

Reaction score
16.647
Ένα ενδιαφέρον κείμενο, με το ιστορικό της οικοπεδοποίησης στο Μάτι...

https://eretikos.gr/mati-1952-mati-...hentos-symvantos-meso-mias-eretikis-kritikis/

Στο Μάτι παραθερίζω ανελλιπώς από το 1952 και μόνο τα τελευταία χρόνια έχω πλέον αποχωρήσει από αυτό. Γιατί όμως λέγεται Μάτι; Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη γιατί ήταν »το μάτι του βορρά» και η δεύτερη γιατί η θάλασσά του είχε »μάτια» δηλαδή ρουφήχτρες! Τις δεύτερες δεν της είδα ποτέ, αλλά το βορειανατολικό άνεμο, όλα αυτά τα χρόνια, τον ένοιωσα για τα καλά. Το Μάτι αποτελούσε το »επίνειο» του Χαλανδρίου μιας και τα περισσότερα οικόπεδα ανήκαν σε Χαλανδραίους. Οι κακές γλώσσες λένε ότι αποκτήθηκαν προπολεμικά λόγω των καλών σχέσεων των τελευταίων με τον τότε ηγούμενο της μονής της Πεντέλης, στην οποία ανήκε μεγάλο μέρος της περιοχής. Τότε το 1952 μικρό παιδί, θυμάμαι μια περιοχή χωρίς μάντρες, με χωματόδρομους χωρίς ρεύμα με ελάχιστα κτίσματα και ακόμη λιγότερους παραθεριστές. Στην Ποσειδώνος προς την μεριά του Αγίου Ανδρέα, υπήρχε ένα μεγάλο παραθαλάσσιο οικόπεδο μακροσυγγενών όπου τα καλοκαίρια μετατρέπονταν σε ένα αυτοσχέδιο κάμπινγκ με μεγάλες στρατιωτικές σκηνές, απομεινάρια του πολέμου…

Πέρα μακρυά προς το κόκκινο λιμανάκι η περιοχή λέγονταν »ζούγκλα» και είχε εκατοντάδες λιλιπούτεια πεύκα μέσα στα οποία χανόσουν αν έμπαινες στην περιοχή τους.

Η υπέργηρη σήμερα θεία μου, μας εξηγούσε τότε ότι, προπολεμικά η περιοχή είχε καεί ολοσχερώς και αυτά τα μικρά πεύκα είχαν φυτρώσει πάλι από μόνα τους! Είχαν γλυτώσει μόνο τα μεγάλα πεύκα της παραλίας σαν κι΄αυτά που υπήρχαν στο οικόπεδο. Είχαν γλυτώσει επίσης και οι μετρημένοι στα δάκτυλα τότε παραθεριστές, επειδή απλά τρέξανε στις πανταχόθεν ελεύθερες παραλίες. Με τους μικρούς μου φίλους μπαίναμε στη »ζούγκλα» παίζοντας το παιχνίδι του Λαβύρινθου. Ήταν τόσο πυκνά τα πευκάκια που πραγματικά χανόσουν μέσα σ΄αυτά.

Η θεία μας έλεγε όμως και κάτι άλλο, ότι το Μάτι κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα ξανακαεί! -Πότε θα γίνει αυτό; Την ρωτούσαμε και εκείνη μας απαντούσε…- Θα γίνει όπως τότε, όταν ο αέρας με τη φωτιά κατέβει με δύναμη από το βουνό! Θυμάμαι ότι αρκετές φορές είχε πιάσει φωτιά το

βουνό, αλλά σχεδόν πάντοτε ο αέρας ερχόταν από την θάλασσα, οπότε η φωτιά προχωρούσε δεξιά ή αριστερά ή πάνω και πίσω από τα υψώματα.

Την δεκαετία του 60΄ τα πράγματα στο Μάτι είχαν αλλάξει. Τώρα πλέον υπήρχε άσφαλτος στην Ποσειδώνος, τα οικόπεδα είχαν μάνδρες και τα σπίτια άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο πευκοδάσος.

Τότε στο »κάμπινγκ» φιλοξενήσαμε για λίγο μια οικογένεια Γερμανών. Μερικά πράγματα μου είχαν κάνει εντύπωση. Πρώτον ο Γερμανός δεν έβαλε την σκηνή του ακριβώς κάτω από πεύκο, δεύτερον είχε δημιουργήσει μια αυτοσχέδια δεξαμενή νερού κοντά στο πηγάδι, τρίτον μας έβαζε να μαζεύουμε όλες τις πευκοβελόνες μαζί με τα κουκουνάρια που υπήρχαν στο έδαφος και τέταρτον έκανε σε όλα τα παιδιά μαζί και στα δικά του, ασκήσεις πυρασφάλειας! Πρώτο σφύριγμα συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο, δεύτερο σφύριγμα γρήγορο βήμα εις φάλαγγα κάτ΄άνδρα προς την παρακείμενη θάλασσα! Όλα αυτά υπό τους γέλωτες των πατεράδων που παίζοντας χαρτιά, έβλεπαν τα ξαδέλφια μου και εμένα να ακολουθούμε τις εντολές του Γερμανού.

Στο μεταξύ νάσου και ένας εφοπλιστής κτίζει μια βίλα με πισίνα δίπλα μας. Αμέσως ρίχνει τσιμέντα στην παραλία, την οποία θεωρεί δική του. Φτιάχνει προβλήτα και φράζει με ακανθωτό σύρμα τα τσιμέντα του! Ευτυχώς κάποιος που είχε τα μέσα μιλάει στους αρμόδιους και του τα ξηλώνουν όλα…

Επειδή όμως ο πλούσιος είναι θρήσκος δίνει ένα μεγάλο ποσόν για την εκκλησία, οπότε το Μάτι τηρουμένων των αναλογιών, αποκτά… Ιερά Μητρόπολη! Στην οποία πηγαίνουν οι πιστοί μέσω των στενών μονοπατιών… Ά… όλα κι΄όλα δρόμους δεν έχουμε, αλλά από εκκλησία σκίζουμε!

Έχει όμως αρχίσει η περίφημη ανοικοδόμηση. Σπίτια ξεφυτρώνουν παντού μέσα στο πευκοδάσος μέχρι επάνω στο βουνό! Στενοί, στενότατοι δρόμοι φτιάχνονται με το ζόρι γιατί δεν παραχωρείται ούτε εκατοστό από τα οικόπεδα για πιο μεγάλους δρόμους. Για παράδειγμα η οδός Κυανής Ακτής, δηλαδή ο κάθετος κύριος δρόμος που συνδέει την λεωφόρο Μαραθώνος με την παραλιακή Ποσειδώνος, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου έχει: Από την μία πλευρά ένα κάθετο δρόμο και από την άλλη μόνο δύο! Δηλαδή μιλάμε για τεράστια επιμήκη οικοδομικά τετράγωνα. Ειδικά οι κάθετοι δρόμοι από την παραλιακή Ποσειδώνος προς την θάλασσα είναι ουσιαστικά δρομίσκοι πλάτους ενός μέτρου και είκοσι εκατοστών! Επειδή όμως οι οικοπεδούχοι δυστροπούν συνεχώς, δεν υπάρχουν σήμερα παρά ελάχιστοι από αυτούς τους δρομίσκους. Έτσι η πρόσβαση προς την θάλασσα είναι δυνατή μόνο από αυτούς που ξέρουν…

Περνάνε τα χρόνια και έρχεται η χούντα. Τότε με μια φωτογραφική διάταξη που ισχύει για ένα μικρό χρονικό διάστημα δίνεται η άδεια για πολυκατοικίες δίπλα στο κύμα! Επεμβαίνουν οι αετονύχηδες μηχανικοί- εργολάβοι κ.λ.π. και το οικόπεδο της Ποσειδώνος γίνεται από κάμπινγκ, τι άλλο; Πολυκατοικία! Με μιας μαζεύονται τριάντα οικογένειες, νεόπλουτων και μή… Άλλες σε »κουτιά» λίγων τετραγωνικών και άλλες σε χλιδάτα ρετιρέ! Ουσιαστικά όμως ο ένας επάνω στον άλλο… Η πυλωτή »εξαφανίζεται» γιατί ο αετονύχης μηχανικός φτιάχνει μικρά και μεγάλα ισόγεια διαμερίσματα κατοικήσιμα, αλλά επισήμως φερόμενα ως αποθήκες… Επειδή η παράνομη πολυκατοικία απέχει ελάχιστα μέτρα από την θάλασσα, οπότε νοιώθεις μια σχετική ασφάλεια όσον αφορά τις φωτιές, παραμένω ως ενοικιαστής πλέον για πάρα πολλά χρόνια. Όταν όμως λόγω της διάβρωσης η παραλία με τα χρόνια έρχεται όλο και πιο κοντά, που σημαίνει ότι: τα υπόγεια νερά βρίσκονται ήδη κάτω από την πολυκατοικία, αποχωρώ μετά τόσες δεκαετίες στην περιοχή, φέροντας τον τίτλο του κινδυνολόγου.

Έτσι κτίστηκε σχεδόν όλη η παραλία μέχρι το κόκκινο λιμανάκι. Είτε με μονοκατοικίες, είτε με πολυκατοικίες. Αλλά και με θηριώδη ξενοδοχεία. Όλα ουσιαστικά παράνομα και αυτά και τα υπόλοιπα στον οικισμό γιατί; Μα το Μάτι έχει χαρακτηριστεί και παραμένει, ως δασική περιοχή! Στο μεταξύ οι στρατιωτικοί έχουν από καιρό καταλάβει αυθαίρετα μια ολόκληρη περιοχή μαζί με την παραλία, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση και αφήνοντας το Μάτι κομμένο στα δύο. Νάσου και οι κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων κ.λ.π. Πιο κάτω άλλη κατάληψη ακτογραμμής από την αεροπορία και το κλου! Οι εγκαταστάσεις του ναυτικού, πού ζήλεψε τους άλλους, πέρα μακρυά μετά το Μαραθώνα, στην Αγία Μαρίνα. (Αυτές ειδικά εμείς οι φορολογούμενοι, τις πληρώσαμε χρυσές αργότερα για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και δικαιώθηκαν!

Όταν ανοιγόσουν με ένα βαρκάκι στη θάλασσα και έβλεπες το Μάτι από μακρυά, πραγματικά ήταν εντυπωσιακό. Απέραντο μπλε και απέραντο πράσινο. Δένδρα μέχρι τη θάλασσα! Στο πευκοδάσος γύρω πέρα και πάνω στο βουνό ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια εκατοντάδες σπίτια. Πάντα σε στενούς δρόμους, εννοείτε χωρίς λωρίδες αντιπυρικής ζώνης. Οπότε αναρωτιόσουν όχι για το αν, αλλά για το πότε θα καεί η περιοχή; Επειδή το πεύκο όσο κι΄αν μας αρέσει είναι δένδρο-μπουρλότο. Από αυτό βγαίνει το εύφλεκτο δαδί, με αυτό ως πρώτη ύλη δούλευαν οι μπουρλοτιέρηδες πριν από δύο αιώνες.

Ας επιστρέψουμε όμως στην »ζούγκλα». Τα δενδράκια που λέγαμε στην αρχή, μέσα στις δεκαετίες θέριεψαν και έγιναν μεγάλα πεύκα. Επάνω ψηλά στην λεωφόρο Μαραθώνος υπήρχε κάποτε μια μικρή γέφυρα. Από κάτω υπήρχε ένας ξεροπόταμος που περνούσε δίπλα από την »ζούγκλα» και χυνόταν στην θάλασσα. Σήμερα αυτός έχει απλά »εξαφανιστεί». Οι μάγοι ιδιοκτήτες των οικοπέδων, τον εξαφάνισαν! Τον έχουν κάνει υπόγειο! Σαν το μετρό! Έτσι τουλάχιστον νομίζουν… Φυσικά κάποια στιγμή σε έναν κατακλυσμό, ο πρώην ξεροπόταμος θα εμφανιστεί ως χείμαρρος και θα τα κάνει όλα πραγματικά καλοκαιρινά! Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, έξ΄άλλου όλη η χώρα έτσι είναι φτιαγμένη. Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι πιστοί παραθεριστές της περιοχής απολαμβάναμε την δροσιά του βορειοανατολικού άνεμου που φυσάει στην περιοχή σχεδόν όλο το χρόνο. Την δεκαετία του ενενήντα μια ζοφερή μέρα άρχισε να φυσάει ένας δυνατός καυτός άνεμος. Λίβα τον λένε και καίει τα σπαρτά! Τότε δεν υπήρχε φωτιά, απλά υπήρχε αυτός ο λίβας, ο οποίος δεν ερχόταν από την θάλασσα, αλλά όπως είχε πει η θεία, ερχόταν από το βουνό! Τότε αρκετοί ηλικιωμένοι από την περιοχή κατέληξαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα… Ήταν ένα δείγμα για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν υπήρχε και φωτιά. Αυτό δηλαδή που συνέβη στις 23 Ιουλίου… Όταν όλες οι φυσικές δυνάμεις συνετέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ένα γιγάντιο φυσικό »φλόγιστρο» που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά του και δημιούργησε μιαν εκατόμβη από νεκρούς. Το επίκεντρο ήταν πάλι

η »ζούγκλα»! Ο πανίσχυρος λίβας πολλαπλασιάζοντας την δύναμή του με τη φωτιά και με ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα ακολουθώντας την κλίση του εδάφους, πάνω από τον εξαφανισμένο ξεροπόταμο έκαψε αστραπιαία τα πάντα στο πέρασμα του. Δεν νομίζω ότι θα ξαναπάω στο Μάτι. Δεν μπορώ να περπατήσω σε δρόμους και παραλίες όπου βρήκαν τον θάνατο δεκάδες συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Δεν μπορώ να κολυμπήσω σε αυτή τη θάλασσα όπου πνίγηκαν τόσα άτομα. Δεν μπορώ να βλέπω τους υπεύθυνους να αποποιούνται, όπως πάντα τις ευθύνες τους, μη συνειδητοποιώντας τι ακριβώς έχει συμβεί. Βλέποντας από την τηλεόραση πλέον, όλες αυτές τις συγκλονιστικές εικόνες στην περιοχή , μου ήρθε πάλι στο νου εκείνη η φράση της αιωνόβιας θείας μου. -Το Μάτι παιδί μου είναι γραφτό ότι μια μέρα θα ξανακαεί», όπως τότε πριν από τον πόλεμο που τα είδα όλα με τα μάτια μου. -Πότε θα γίνει αυτό θεία; – Αυτό θα γίνει παιδί μου όταν ο αέρας με τη φωτιά, έρθουν με δύναμη πάλι από το βουνό!

Φράνκ

Υ.Γ. Θυμάμαι όμως και κάτι άλλο… Τα ειρωνικά γέλια από τους πατεράδες που έβλεπαν στην δεκαετία του εξήντα τον Γερμανό στο οικόπεδο-κάμπινγκ, να κάνει στα παιδιά του και στα παιδιά τους, άκουσον-άκουσον! Ασκήσεις πυρασφάλειας…

Reaction score
8.348
Δημήτρη, λέω το προφανές.

Δες το παρακάτω βίντεο από το επίμαχο οικόπεδο για να καταλάβεις πως και γιατί πέθαναν οι άνθρωποι σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο.

https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/430822
το ειδα το βίντεο δεν εξηγεί απολύτως τίποτα.Περαν τουτου αυτό που συζητάμε εμεις είναι δημόσια προσβαση και όχι μεσα από ιδιωτική κατοικία.

D

Deleted member 23222

Guest
Λοιπόν παιδιά, επειδή σας έπρηξα τα...σκώτια με κάτι νεκρούς γείτονες μου, σήμερα ανακαλύψαμε ότι...ζουν....:D:p:dance2:

Ο μ@λάκας που υποτίθεται ότι τους έβγαλε νεκρούς και μου μίλησε και στο τηλέφωνο, αναζητείται!!!
Μάλλον θα ρούφηξε πολύ καπνό, ή κάηκε και κανα περίεργο Δένδρο στη γειτονιά!!!

Τους κάηκε όμως ένα σκυλί...:(
Σίγουρα!!:p

Χάρηκα ιδιαιτέρως, αν και δεν τους πολυθυμάμαι...:D:D
το ειδα το βίντεο δεν εξηγεί απολύτως τίποτα.Περαν τουτου αυτό που συζητάμε εμεις είναι δημόσια προσβαση και όχι μεσα από ιδιωτική κατοικία.
Αχ βρε...

Αν είναι το κράτος να επενδύσει σε δημόσια πρόσβαση στη λεβεντοπνίχτρα θάλασσα, γιατί να μη μελετήσει μια κανονική έξοδο διαφυγής;;;

Reaction score
8.348
Αχ βρε...

Αν είναι το κράτος να επενδύσει σε δημόσια πρόσβαση στη λεβεντοπνίχτρα θάλασσα, γιατί να μη μελετήσει μια κανονική έξοδο διαφυγής;;;
Βρε Βαγγέλη επειδή βλέπω ότι ειναι αδυνατον να συννενοηθουμε,είναι το τελευταιο ποστ που θα ασχοληθώ με αυτο το θέμα.Δηλαδη για σενα ποια είναι η κανονική εξοδος διαφυγής?Σε εχει κυκλώσει από παντού η φωτια,όπως τους φουκαράδες που χαθηκαν και δεν εχεις που να πας παρα να κατεβεις στη θάλασσα.Και σου λέω αν υπηρχε μια εμφανής σκαλα θα ειχαν σωθει,αλλα είναι απολύτως αδύνατον να το κατανοήσεις,Δεν πειράζει.Πάμε παρακάτω.

D

Deleted member 23222

Guest
Βρε Βαγγέλη επειδή βλέπω ότι ειναι αδυνατον να συννενοηθουμε,είναι το τελευταιο ποστ που θα ασχοληθώ με αυτο το θέμα.Δηλαδη για σενα ποια είναι η κανονική εξοδος διαφυγής?Σε εχει κυκλώσει από παντού η φωτια,όπως τους φουκαράδες που χαθηκαν και δεν εχεις που να παςς παρα να κατεβεις στη θάλασσα.Και σου λέω αν υπηρχε μια εμφανής σκαλα θα ειχαν σωθει,αλλα είναι απολύτως αδύνατον να το κατανοήσεις,Δεν πειράζει.Πάμε παρακάτω.
Ωραία...
Γιατί δεν είναι εμφανής;;
Είδες το βίντεο;;
Δεν είναι εμφανής, λόγω καπνού και φωτιάς!!

Γιατί ο παραλιακός δρόμος πχ που θα έσωζε χιλιάδες, δεν εξυπηρέτησε;;
Λόγω καπνού και φωτιάς.
Άρα αν υπήρχε ένας επαρκής διαμήκης δρόμος , χωρίς κίνδυνο να καούν οι άνθρωποι, θα είχαν σωθεί.
Καλύτερο από μια σκάλα που θα έσωζε καμιά εικοσαριά στην εν λόγω περιοχή...ακόμα και αν δεν ήταν ιδιωτική!!
Απλή λογική!!

Reaction score
8.348
Ωραία...
Γιατί δεν είναι εμφανής;;
Είδες το βίντεο;;
Δεν είναι εμφανής, λόγω καπνού και φωτιάς!!

Γιατί ο παραλιακός δρόμος πχ που θα έσωζε χιλιάδες, δεν εξυπηρέτησε;;
Λόγω καπνού και φωτιάς.
Άρα αν υπήρχε ένας επαρκής διαμήκης δρόμος , χωρίς κίνδυνο να καούν οι άνθρωποι, θα είχαν σωθεί.
Καλύτερο από μια σκάλα που θα έσωζε καμιά εικοσαριά στην εν λόγω περιοχή...
ειπα δεν θα συνεχισω ,αλλα με υποχρεώνεις!!:pμα σου ειπα εγώ ότι μια σκάλα είναι η λυση σε ολο το πρόβλημα?απλα ειπα ότι θα ειχαν μια δυνατότητα να κατεβουν,αντι το κοριτσάκι που πήδηξε!.Εσυ μου ελεγες ότι θα ηταν αχρηστη ,αυτή είναι η διαφωνία μας,όχι ότι η σκάλα θα τα ελυνε όλα!

D

Deleted member 23222

Guest
ειπα δεν θα συνεχισω ,αλλα με υποχρεώνεις!!:pμα σου ειπα εγώ ότι μια σκάλα είναι η λυση σε ολο το πρόβλημα?απλα ειπα ότι θα ειχαν μια δυνατότητα να κατεβουν,αντι το κοριτσάκι που πήδηξε!.Εσυ μου ελεγες ότι θα ηταν αχρηστη ,αυτή είναι η διαφωνία μας,όχι ότι η σκάλα θα τα ελυνε όλα!
Για τους γείτονες μου δεν θα πεις τίποτα;;
Άσε τις σκάλες πια, θα φάμε τα μούτρα μας!!!:D

Reaction score
25.761
...κι ας αφήσουν επιτέλους τα πεύκα για τα πραγματικά δάση, όχι για τις αυλές των σπιτιών! Να πεις ότι τόσα χρόνια δεν το ξέρουν όλοι τι είναι το πεύκο και η πυρκαγιά.
Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη μέριμνα προστασίας από τις φωτιές. Άνθρωποι και πεύκα δεν μπορούν να συνυπάρχουν με ασφάλεια.
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΚΑΡΑ-ΔΑΣΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΜΕ......
ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΣΩΤΟΣ.
ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ 80+ ΧΡΟΝΩΝ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΔΟΝ-ΚΙΧΩΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ...
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ "ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ" ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Η ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗ.
ΣΕ ΑΧΤΙΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΕΤΡΗΣΑ 17 ΠΕΥΚΑ 30Μ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80 ΧΡΟΝΩΝ. ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΡΙΖΕΙ ΝΟΜΙΜΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙ!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΠΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΒΙΛΑΕΤΙΑ ΤΟΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ Η ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΕ ΚΟΛΟΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ
ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ.
Ο ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ ΕΤΣΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 100%.
ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΣΜΑΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 70 "ΑΓΟΡΑΣΑΝ" ΔΑΣΟΣ!!!!
ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΙΖΙΚ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ
ΠΟΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ.
ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.....
"ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ" ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ 30ΑΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.....
ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ
ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ......
ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΕΜΕ.

D

Deleted member 23222

Guest
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) για την αυθαίρετη δόμηση στο Μάτι Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ, από το σύνολο των 971.000 δηλώσεων αυθαιρεσιών προς νομιμοποίηση -σε ολόκληρη την Ελλάδα- που έχουν υποβληθεί από την εφαρμογή των σχετικών νόμων έως σήμερα, ποσοστό περίπου 9,8% (περισσότερες από 95.000 δηλώσεις) αφορά δόμηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής. Ειδικά για το Μάτι, οι υποβληθείσες δηλώσεις αυθαιρεσιών δόμησης είναι 327, εκ των οποίων 156 ανήκουν στην κατηγορία 5 (δηλαδή, αφορούν παντελώς αυθαίρετα οικήματα ή με υπέρβαση μεγεθών άνω του 40%). Ο αριθμός των αυθαιρέτων της συγκεκριμένης κατηγορίας αντιστοιχεί σε συνολικά 24.455 τμ.Όπως επισημαίνεται από το ΤΕΕ, από τη στατιστική επεξεργασία του συνόλου των δηλώσεων στο Μάτι Αττικής, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση και τα δεδομένα των νόμων 4178/2013 και 4495/2017, προκύπτουν επίσης τα εξής συμπεράσματα: – Ποσοστό 52% των δηλώσεων δεν συνοδεύονται από κάποια οικοδομική άδεια. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επικράτεια είναι 25% των δηλώσεων χωρίς άδεια. – Ποσοστό 93% των δηλούμενων αυθαιρέτων είναι εκτός σχεδίου. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επικράτεια είναι 29% των δηλώσεων εκτός σχεδίου. – Στη συντριπτική τους πλειονότητα (86%) τα αυθαίρετα οικήματα είναι δευτερεύουσες κατοικίες. Ποσοστό 10% είναι κύριες και το υπόλοιπο ποσοστό αφορά επαγγελματική χρήση (τουρισμός, βιομηχανία, υπηρεσίες). – Σχετικά, τέλος, με την παλαιότητα των αυθαιρέτων που έχουν δηλωθεί, 17% είναι κτίσματα προ του 1975, 32% κτίσματα μέχρι το 1982, 28% κτίσματα από το 1983 έως το 2003 και 23% αυθαίρετα κτίσματα από το 2004 έως τις 28/7/2011 (ημερομηνία «κόκκινης γραμμής» για τη δήλωση αυθαιρέτων...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/kai-o...ti-dekaetia-toy-30-kai-posa-aythaireta-echei/

Reaction score
25.761
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80 ΧΡΟΝΩΝ. ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΡΙΖΕΙ ΝΟΜΙΜΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙ!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ
ΑΛΛΑ ΟΛΟΝΩΝ ΜΑΣ....
ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ.....

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.614
Τα πεύκα που αναφέρεις είναι εκτός λεκανοπεδίου. :p
Την άποψή μου την έγραψα πολλές φορές σε προηγούμενες σελίδες. Όχι πεύκα, μόνο άλλα δέντρα.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Ώρες είναι να μας πείτε ότι αυτοί που έκλεισαν τη παραλία με μάντρες και συρματοπλέγματα το έκαναν όχι επειδή ήθελαν πριβέ παραλία, αλλά επειδή προστάτευαν τον κόσμο μη σπάσει κανένα χέρι.
Ωραία, έχουν άδειες. Ας βγάλουν στη φόρα τις άδειες που πήραν, να δούμε σε τί αφορούν, τι προβλέπουν αυτές οι άδειες και τί παραπάνω έχουν κάνει στη περιοχή. Γιατί, αρνούμαι να πιστέψω ότι το κράτος τους παραχώρησε τις ακτές.
Δεν λέω ότι το κράτος δεν φέρει ένα τεράστιο μέρος ευθύνης, δεν λέω ότι έδρασαν οργανωμένα, δεν λέω ότι το ενδεδειγμένο μέσο προστασίας είναι να τρέχουμε στη θάλασσα, αλλά σε μια παραθαλάσσια περιοχή η πρώτη κίνηση που θα κάνουμε είναι να τρέξουμε προς τη θάλασσα ( ειδικά όταν μπροστά μας έχουμε φωτιά ). Και αν σε εσάς για λόγους που δεν κατανοώ σας φαίνεται λίγο ή κακό το πέρασμα στη θάλασσα, σε αρκετούς ανθρώπους που το βρήκαν, στάθηκε σωτήριο. Κανένας δεν έσπασε το χέρι του κατεβαίνοντας στη παραλία έστω και με τα αυτοσχέδια σκαλιά, πολλοί όμως κάηκαν επειδή δεν βρήκαν τα σκαλιά, δεν βρήκαν δρόμους για να φτάσουν στο σημείο να ψάξουν για τα σκαλιά, δεν υπήρχε ένας ασφαλής χώρος συγκέντρωσης για να μη χρειαστεί να ψάξουν τη θάλασσα. Νομικές ευθύνες μπορεί να μην υπάρχουν ( αν και επαναλαμβάνω, να δουμε τί προβλέπουν οι περιβόητες άδειες που διαθέτουν... ), ηθικές όμως υπάρχουν. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα νιώσουν όλοι τύψεις για τα καμώματά τους. Αυτοί που δεν θα νιώσουν, θα κρατάνε τους νόμους και τις άδειες σαν ένα νέο συγχωροχάρτι που θα τους δίνει άφεση αμαρτιών για τη μεγαλομανία και την απληστία τους, που το ίδιο το πουλημένο το κράτος τους επέτρεψε να εκδηλώσουν στη περιοχή.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.702
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, τώρα το πρωΐ είπαν ότι έχουμε άλλους 4 θανάτους από πνιγμό στην θάλασσα.
Άνθρωποι που δεν ξέρουν κολύμπι, ή έχουν προβλήματα υγείας και δεν αντέχει η καρδούλα τους στην έντονη κολύμβηση.
Τι κρίμα να πνιγόμαστε μ΄αυτόν τον τρόπο.

TGD

Reaction score
8.866
Χωρίς πρόσβαση κινδυνεύει να μείνει η μικρή και αρκετά δημοφιλής δημόσια παραλία «Κανάρια» στη Βάρκιζα.
Η τσιμεντένια σκάλα που οδηγεί από το επίπεδο της παραλιακής λεωφόρου στην ακτή έχει κριθεί αυθαίρετη και κατεδαφιστέα, ενώ όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, βρίσκεται πρώτη στη λίστα των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων της Αττικής!

Ωραία, αλλά μήπως η δημοφιλής αυτή παραλία αφαιρεί εισιτήρια από το "Γιαμπανάκι";
Πριν αρκετά χρόνια γκρέμισαν τα τσιμέντα πάνω στα βράχια όπου άραζαν οι παραθεριστές.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Δεν πιάνει και καμιά άλλη μεγάλη φωτιά πουθενά ,μπας και αφήσουμε το Μάτι και τους νεκρούς του στην ησυχία τους...:whistling:
Υπομονή. Σε λίγο θα καταλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι είναι ανούσιο να ασχολούμαστε με τα προβλήματα στο Μάτι και το όποιο μάτι, ότι ζούμε σε έναν οίκο ανοχής, θα πάψουμε να ασχολούμαστε όπως κάνουμε συνήθως και θα ξυπνήσουμε πάλι όταν ξανακαούν κάτι δεκάδες άνθρωποι επειδή θα έχουν βρεθεί σε μια περιοχή - φάκα.

TGD

Reaction score
8.866
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) για την αυθαίρετη δόμηση στο Μάτι Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ, από το σύνολο των 971.000 δηλώσεων αυθαιρεσιών προς νομιμοποίηση -σε ολόκληρη την Ελλάδα- που έχουν υποβληθεί από την εφαρμογή των σχετικών νόμων έως σήμερα, ποσοστό περίπου 9,8% (περισσότερες από 95.000 δηλώσεις) αφορά δόμηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.
Οι δηλώσεις αυτές δεν σημαίνει αυθαίρετα σπίτια. Σημαίνει και αλλαγή χρήσης, ή (ας πούμε όπως έκανε ο πατέρας μου) νομιμοποίηση της αποθήκης του κήπου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.024
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957