Πως βάζω sub στο δικαναλο σύστημα;

Reaction score
1.954
Γενικά συμφωνώ, η πιο σίγουρη λύση, είναι σε σοβαρά στούντιο μόνιτορ/σαμπ, με δημοσιευμένα μετρητικά δεδομένα.

Ωστόσο υπάρχουν ένα σωρό εξαιρέσεις, ακόμα και σε οικιακές σειρές της νταϊναόντιο, με έτοιμα σετ ρυθμίσεων, μέχρι και στην μπάλα της μπιενταμπλεγιου, εκείνο το στρογγυλό σαμπ, που είχε ενσωματωμένες έτοιμες ρυθμίσεις για κάθε δορυφορίδι της φιρμας, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο.

Άρα, ψάχνουμε πριν πάρουμε. Ψάχνουμε να δούμε ποιος έχει δώσει σημασία σε αυτά τα πράγματα, ποιος κατασκευαστής έχει φροντίσει για να δώσει κρος στο ηχείο, και πακέτο με το σαμπ να έχει τις ρυθμίσεις που χρειάζεται, ποιος δίνει μετρητικά δεδομένα και όσο πιο αναλυτικά τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη μπορείς να του έχεις.

Μη ξεχνάμε και τους καταξιωμένους κατασκευαστές σαμπ, που έχουν έτοιμα πρισετς για γνωστούς εμπορικούς δορυφόρους.
Είναι κι αυτή μια καλή επιλογή για πολλούς χρήστες, που δεν είναι γκουρού στο θέμα.

Πάντως με την έλευση του νέου και πολλά υποσχόμενου περί ενσωμάτωσης πολλαπλών σαμπ dirac, όλα αυτά θα πάνε πακέτο στον κάλαθο των αχρήστων, διότι θα δώσει ένα εύχρηστο και αυτοματοποιημένο σύστημα ορθής ενσωμάτωσης για κάθε ανίδεο χρήστη.

Το όμοιο ισχύει φυσικά και για το κορυφαίο (αλλά ακριβό) σύστημα ισοστάθμισης της τρινοβ.
Βέβαια ενώ είναι απόλυτα κατανοητη η φιλοσοφία του plug n play που προσφέρουν οι σοβαρές εταιρίες δεν γνωρίζω σε τι βαθμό είναι αναλυτικές οι οδηγίες στο μανιουαλ και κατά πόσο θα τις ακολουθήσει ο μέσος χρήστης που δεν φτάνει που δεν ξέρει, συνήθως όχι μόνο δεν διαβάζει το μανιουαλ αλλά το πετάει κάπου που δεν θα το ξαναβρεί ακόμα κι αν θέλει.
Άσε που εκτός από τις ρυθμίσεις, εξ ίσου σημαντική είναι και η τοποθέτηση, που πολλές φορές η διαφορά μεταξύ σωστού και λάθος είναι μόλις μερικά εκατοστά πιο δίπλα. Πολύ αμφιβάλω αν θα μπορούν να λυθούν τέτοια θέματα απλά και μόνο παίρνοντας ομοσταυλα. Εν ολίγοις δεν έχω ακόμα πειστει ότι μπορεί να στηθεί ένα σοβαρό σύστημα χωρίς την συνδρομή επαγγελματία.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.075
μην αρχίσετε τώρα να ρωτάτε ποια :rolleyes:..
Και γιατί να μην ρωτήσουμε δηλαδή; Δεν κατάλαβα.

Όπως και χθες που πόσταρες τις μετρήσεις από το ηχείο των 1.500€ που παίζει υποτίθεται από τους 20 κύκλους αλλά δεν μας είπες ποιο είναι.

Προς τι η μυστικότητα; Φοβάσαι μην ανακαλύψουμε ξαφνικά τα καλά ηχεία που δεν χρειάζονται sub και γκρεμιστεί το ψυχικό μας είναι; Για το καλό μας το κάνεις;

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.507
Ααααα.. τους έβαλες sub τελεικά ε?
Και έλεγες πως θα το παίζεις ''αγνά-μαγικά'' αυτό το σύστημα..
Προδοσία.. :lolsign:
χαχαχα

Κοίτα... όσο τα είχα κοντά σε τοίχο, κάπως την παλεύανε με τα χαμηλά...
Κάποια στιγμή όμως άλλαξαν θέση, μπήκαν αρκετά μακριά από τοίχους και σε σημείο μάλιστα που τα room modes "δε βοηθούσαν"... οπότε το χαμηλό πήγε περίπατο....
Ε... τα τάπωσα, τους έβαλα και ένα πρόχειρο cross 1ης τάξης... και με τη βοήθεια του sub, πραγματικά κελαηδάνε...μέρα με νύχτα η διαφορά....
Sub παντού λοιπόν !

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
χαχαχα

Κοίτα... όσο τα είχα κοντά σε τοίχο, κάπως την παλεύανε με τα χαμηλά...
Κάποια στιγμή όμως άλλαξαν θέση, μπήκαν αρκετά μακριά από τοίχους και σε σημείο μάλιστα που τα room modes "δε βοηθούσαν"... οπότε το χαμηλό πήγε περίπατο....
Ε... τα τάπωσα, τους έβαλα και ένα πρόχειρο cross 1ης τάξης... και με τη βοήθεια του sub, πραγματικά κελαηδάνε...μέρα με νύχτα η διαφορά....
Sub παντού λοιπόν !
Μια χαρά ηχειάκια (και με λίγη ''βοήθεια'' προφανώς καλύτερα) τα Q για τέτοια χρήση.. :thumbsup:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.096
που …πότε?..:geek:
Έχω ενδοιασμό να σε παραπέμψω στα σχετικά λινκ μήπως πάθεις πολιτισμικό σοκ... :sneaky:
Έχω δοκιμάσει και σε απόσταση μεγαλύτερη από τον πίσω τοίχο…
Έτσι ακούγεται καλυτερα κατά την γνώμη μου…
Εν τω μεταξύ επιστρέφουμε στον νηματοθέτη και τις απορίες του...
To αυθεντικό Guarneri Homage σε ψευδοανηχοϊκή απόκριση συχνότητας :
1667388351474.png

Σε αντιπαραβολή με την απόκριση υπό εξομάλυνση στο δωμάτιο του δοκιμαστή:
1667388426346.png

Τί παρατηρείται εδώ... Το ηχείο κυκλοφόρησε ως μη ΄΄λειψό΄΄ , με ομαλή τρίτη οκτάβα μετρημένο - οπωσδήποτε και από τον κατασκευαστή - υπό (ψευδο)ανηχοϊκές συνθήκες...Σε οικιακό δωμάτιο όμως βλέπουμε τη σημαντική υποχώρηση στη ζώνη της τρίτης οκτάβας... Αυτή η υποχώρηση δεν προέρχεται υποχρεωτικά από φαινόμενο boundary ως προς το τοίχωμα όπισθεν του ηχείου...

Αναπόφευκτα όσα μικρά σχετικά ηχεία προβλέπεται να τοποθετούνται σε βάσεις ικανού ύψους που θα φέρνει το ακουστικό κέντρο του mid-woofer σε σημαντικές αποστάσεις από το δάπεδο υπόκεινται σε υποχωρήσεις στη ζώνη της τρίτης οκτάβας από ακυρώσεις οφειλόμενες σε αυτό. Εάν κιόλας επιλέγονταν ακατάλληλες αποστάσεις από το οπίσθιο και πλευρικά τοιχώματα τότε οι ακυρώσεις εντείνονται. Βάλε επίσης και πιθανή ανισότητα σε αποστάσεις καθενός ηχείου από το γειτονικό του πλευρικό τοίχωμα και φτάνουμε σε μια κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα setup με μικρά ηχεία βάσης... Χωρίς καν να λογαριάζαμε την ικανότητα οδήγησης από τον συνδεδεμένο τελικό ενισχυτή...

Η έντονη έλλειψη ενέργειας στην τρίτη οκτάβα από τη μια πλευρά μπορεί ν'αυξάνει την αντιλαμβανόμενη διαφάνεια ως προς τις ανώτερες , από την άλλη πλευρά όμως εξαφανίζει την αίσθηση ΄΄slam΄΄ (αντικτύπου) που διακρίνει διάφορα σύγχρονα ιδιώματα...

Reaction score
12.240

D

Deleted member 50795

Guest
Έχω ενδοιασμό να σε παραπέμψω στα σχετικά λινκ μήπως πάθεις πολιτισμικό σοκ... :sneaky:
πολιτισμικό σοκ ..ενδιαφέρον «διαφαινεται», αλλά εχω ενδοιασμούς αν «ακούγεται» το ίδιο.. :geek:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935
Αναπόφευκτα όσα μικρά σχετικά ηχεία προβλέπεται να τοποθετούνται σε βάσεις ικανού ύψους που θα φέρνει το ακουστικό κέντρο του mid-woofer σε σημαντικές αποστάσεις από το δάπεδο υπόκεινται σε υποχωρήσεις στη ζώνη της τρίτης οκτάβας από ακυρώσεις οφειλόμενες σε αυτό.
Ακριβώς.

Στο δωμάτιο του ριβγιούερ, το εσακι χαμηλά είναι από τα τοιχωματικα όρια. Δάπεδο. Το βλέπω.

387436_38d6103ebdab737de14dab8cff519ae7~2.png

Το σύνηθες ύψος τοποθέτησης του γουφερ του μικρού διδρομου δορυφόρου, είναι στα 80cm (περίπου στα 95-100cm να έρθει το Τουίτερ).

Ο ήχος από το γουφερ πάει στο δάπεδο και γυρνάει πίσω, διανύοντας απόσταση 1,6μ.
Αυτή η απόσταση είναι το μισό μήκος κύματος στους 107 κύκλους, άρα κει θα κάνει μια ωραία ακύρωση, όπως ακριβώς τη βλέπετε στο γράφημα απόκρισης στο δωμάτιο του μεσιέ ριβγιούερ.

Και τόνωση στη μισή συχνότητα, στα 53, εκεί που βαράει και το μπας ριφλεξ. Θρήνος.🤣😂😁

Κι αυτό το δίπτυχο φίλοι μου, είναι το εσακι που βλέπετε. Θα μπορούσα να το ζωγραφίσω χωρίς να το μετρήσω, βλέποντας μόνο την τοποθέτηση. 🤣😂😜🤪😄

Αν τώρα τοποθετηθεί πιο ψηλά ο δορυφόρος, στα 100cm να βρίσκεται το κέντρο του γουφερ, τότε η συχνότητα ακύρωσης πάει στους 85 κύκλους, άρα μπορεί να κρυφτεί ωραία πίσω από την ενσωμάτωση σαμπ.

Νούμερα, μετρήσεις, έτσι πάει το ποίημα.

Με αυτά τα νούμερα έχουν βγάλει και κει στην τζενελεκ τις προτεινόμενες αποστάσεις τοποθέτησης από τοίχο. Ότι ισχύει για τον πίσω τοίχο, προφανώς ισχύει και για τον κάτω, το δάπεδο. 😎

Γι'αυτό ο μπάρμπα Τουλ έβαλε ανάποδα τα ηχεία του, να παν ψηλά τα γουφερ. Κάτι μέτρησε αυτός, δεν έγινε για λόγους ομορφιάς.

ΥΓ. Τον εν λόγω δορυφόρο, θα τον τοποθετούσα ανάποδα, ώστε το κέντρο του γουφερ να είναι περί τα 105cm από το δάπεδο. Και σαμπ από κάτω. Κι όλα καλά, όλα ανθηρά στην 3η οκτάβα, το υπογράφω κιόλας, αρκεί να μη κάνουν την ίδια ανοησία τοποθέτησης με τον πίσω τοίχο.

ΥΓ. 2. Κάποιοι δορυφόροι σα το 310 της Νιούμαν, που έχουν το γουφερ στο ύψος του ακουστικού κέντρου του ηχείου, οριζόντια τοποθέτηση, εύκολα τοποθετούνται έτσι ώστε να μην υποφέρουν στην 3η οκτάβα από το δάπεδο.

1667390514001.png

Κάποιοι κάποιοι, θα καταλάβουν κάποτε το ύψος των βάσεων που έφτιαξα για τους 9 δορυφόρους εδάφους του σεταπ μου. Στα σιγά, βιασύνη δε χρειάζεται.😎

Πάντως δεν είναι τυχαίο που μετράνε σωστά στο χώρο μου και με την τοποθέτηση που έκανα. Δεν έτυχε. Ήταν αναμενόμενο, προβλέφθηκε.😎

(Χωρίς ακρόαση, με κομπιουτεράκι.)

Last edited:

Reaction score
19.386
Grimmmmm

ΥΓ.

View attachment 268625

Οι οπαδοί των κόκκινων βουναλακίων, να αλλάξουν επειγόντως καβλώδια ρέβματος.

Η επιστήμη πάντως, έχει καταλήξει πως εντοιχισμένα ή on wall, είναι η απολύτως βέλτιστη τοποθέτηση, πράγμα που αποδεικνύει μια μέτρηση, η οποία δείχνει τις τονώσεις και ακυρώσεις που προκύπτουν από το τοιχωματικο όριο πίσω από το ηχείο.

Τα υπόλοιπα που λέτε, είναι αερολογιες.

Σημειώστε πως το ανωτέρω διάγραμμα ισχύει όταν δεν υπάρχουν σαμπ στο σεταπ.
Διότι όταν υπάρχουν σαμπ, έχεις άλλες δυνατότητες τοποθέτησης, διότι δε σε χαλάει να κάνει ότι θέλει ο δορυφόρος κάτω από τους 80 κύκλους, οπότε η on wall τοποθέτηση συνεχίζει να είναι μεν καλή, αλλά θα είναι καλή και η τοποθέτηση σε απόσταση μεγαλύτερη του 1,2μ από τον πίσω τοίχο.

Σε κάθε περίπτωση, πάνω από 2,2μ είναι άριστη τοποθέτηση, το λες και φρι Φιλντ.
Α, ωραία έχω και ένα δυό δυνατά modes (όλοι έχουν κάπου εκεί για να διαλέξουν) για να βάλω τα ηχεία μου εκεί που είναι αυτά τα notches.
Για επιστήμη μη μου λές όταν το 95 % νομίζει ότι τα ηχεία βγάζουν συχνότητες . :D
Αυτός ο Grimm (speakers ?) όλα δυσοίωνα και grim τα βλέπει. :D

Reaction score
6.803
Χμμμ... Να το δούμε λίγο αυτό;

Σε σύστημα με B&W 802 (θυμίζω ότι κάθε ηχείο έχει 2 woofers των 8"), τα οποία οδηγούνται με 2000W το κάθε ένα, σε χώρο σχεδιασμένο και μελετημένο από μηχανικό ακουστικής, παρατηρήθηκε μία "χαράδρα" στα 40Hz. Για κάνε μια μαντεψιά, ως προς το πώς διορθώθηκε το πρόβλημα.
Εγώ μικρότερα προβλήματα βέβαια τα αντιμετωπίζω με τη σωστή τοποθέτηση ή ψάχνοντας τη βέλτιστη κατά το δυνατό χωρίς εννοείται να θυσιάσω το 3d.
Πόσα db εννοείς την χαράδρα?
χώνετε σαμπ σε μεγάλα ηχεία , σε δικαναλα stereo ακούσματα , για να «φτιάξετε» το χώρο σας και χαλάτε τα ηχεία σας.

θελετε σαμπ ? Ok… πάρτε μικρά ηχεια -δορυφόρους…και της ίδιας εταιρείας δοκιμασμένα και πιστοποιημενα για σίγουρο και εγγυημένο αποτέλεσμα στην τελική ενσωμάτωση και ομοιομορφία του ήχου.
και πάντα υπό ψηφιακή επεξεργασία του σηματος.:geek:

δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, του εναντίον δίνει καλύτερα και σωστότερα τελικά ηχητικά αποτελέσματα.
Μιλάμε για 2ch ακούσματα πάντα.

στο «γύρω-γύρω« άκουσμα, είναι μονόδρομος για σαμπ..δε πας ούτε στο φούρνο για τυρόπιτα χωρίς αυτα..:biggrin:

αν θες σαμπ καντο σωστά και μορφωμένα,…όχι έχω ένα ηχείο και του κοτσαρω δυο σαμπ και περιμένω να παίξει…:confused:θα «παίξει» καλύτερα από το προηγούμενο άκουσμα , αλλά πολυ χειρότερα από το σωστο σύνολο, δορυφόρου-σαμπ.

δηλ. έχεις ένα ηχείο μεγάλο , με απόκριση στα 28-30 hz και επειδή έχεις ανώμαλο χώρο , θα χώσεις δυο σαμπ αλεξιπτωτιστές, για να φτιάξεις το χώρο..
ναι σίγουρα θα το «φτιάξεις» , αλλά το ηχείο το έκανες γτπμ μετά..:geek:
τι θα πρωτοακούς τα σαμπ ή το ηχείο?
και έστω το κροσαρεις ψηλά..που στα 80, 70, 60? :laugh:…πάει περίπατο η ομοιογένεια..( πάει το ηχείο..και η ομοιογένεια )
η μονάδα που θα κόψεις , παίζει και ψηλότερα και θα χώσεις κάτι «άσχετο» στο σύνολο…σα να βάζεις έναν ακόμη τελείως άσχετο δρόμο , στο παίξιμο και χαρακτήρα του ηχείου. Φαντάσου ένα πιάνο , η μια κιθάρα να τα κόβεις στη μέση, με ένα σαμπ.

ο κατασκευαστής γ@μιοταν να το δέσει και πας εσύ με ένα σαμπ να το γ@μ…
παρτε μικρά , αν θέλετε σαμπ στο δικαναλο, αλλιώς φτιάξτε το χώρο, η βάλτε dsp, αλλάξτε ηχείο, μείνετε στα αυγά σας ή αλλάξτε χώρο.. :geek:

πάντως αποφύγετε να χώνετε απρόσκοπτα σαμπ σε μεγάλα ηχεία έτσι ..(και άλλης μάρκας), στο δικαναλο.
παρτε δορυφόρους και σαμπ , ίδιας μάρκας πιστοποιημένα με dsp (εξωτερικό καλύτερα) πάντα.
Με αυτό συμφωνώ 100%. Στο μικρό μου σύστημα έχω δύο μικρά τρίδρομα με 8ιντσα γούφερ χρησιμοποιόντας σαν βάσεις τα svs και παίζουν φοβερά σε near field ακρόαση.
Νομίζω ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα ενισχυθούν χαμηλές συχνότητες, αλλά αν θα αποφευχθεί ακύρωση σε αυτές...

Ο κανόνας λέει ότι είτε θα το βάλεις μέχρι μισό μέτρο απο τον μπροστινό τοίχο, είτε θα το βάλεις πολύ μακριά του, νομίζω στο 1.5 μέτρο και πάνω, δεν θυμάμαι ακριβώς. Στο ένα μέτρο, θα τρως ακυρωσάρες. Εξαρτάται και απο τη χαμηλότερη συχνότητα που έχει δυνατότητα να αναπαράξει το ηχείο, αλλά στο ένα μέτρο είσαι σίγουρα μέσα στις ικανότητές του.
οι κανόνες είναι σχετικοί Νικόλα και πολλές φορές μετατρέπονται σε "κανονιές".

Reaction score
6.495
Βάλτε δύο διαφορετικά Σάμπς να παίζουν την ίδια συχνότητα επαναλαμβανόμενα ,στο ίδιο πλάτος κύματος να τα ακούσετε ξεχωριστά και μιλάμε μετά...η μάλλον δε χρειάζεται...
Να μη πω και άλλα όπως το πως αντιδρούν στις ίδιες κορυφές κοκ...

Reaction score
161
Καλησπέρα σας και πάλι…
ΚΑΤ αρχήν να σας ευχαριστήσω που ασχοληστε με το θέμα μου ….
Διαβάζω προσεκτικά όσα έχουν υπόθει… και δεν το κριβω… πως έχω μπερδευτεί πολύ…
Ίσως για κάποιους από εσάς… τα πράγματα ( βάση μετρήσεων και επαγγελματισμού) να είναι σχετικά εύκολα στο τι μπορεί να φταίει που εξέφρασα την ερώτηση μου.. πως μπορώ να έχω ένα καλύτερο άκουσμα … σχετικά με τις χαμηλές συχνότητες με το σύστημα μου…
Αντιλλαμβανομαι την δυσκολία ενσωμάτωσης ενός η και περισσότερων σαμπ στο σύστημα χωρίς μετρήσεις…χωρίς την παρεμβολή ειδικού… χωρίς το φτιάξιμο του χωρου μου..( ειδικά για άκουσμα μουσικής)
Βλέπω όμως… πως παντού υπάρχουν διαφωνίες…. Στην απόσταση από τον πίσω τοιχο…στον αριθμό τον σαμπ…στα ενισχυτικά…
Για απλό ακροατή λοιπόν ( σαν εμένα) υπάρχει σωτηρία να ακούσω καλύτερα με το υπάρχων σύστημα μου;

Reaction score
11.198
Βάλτε δύο διαφορετικά Σάμπς να παίζουν την ίδια συχνότητα επαναλαμβανόμενα ,στο ίδιο πλάτος κύματος να τα ακούσετε ξεχωριστά και μιλάμε μετά...η μάλλον δε χρειάζεται...
Να μη πω και άλλα όπως το πως αντιδρούν στις ίδιες κορυφές κοκ...
Τί; Αλλιώς θα παίζουν;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935
Για απλό ακροατή λοιπόν ( σαν εμένα) υπάρχει σωτηρία να ακούσω καλύτερα με το υπάρχων σύστημα μου;
Μόνος σου, όχι, είσαι καταδικασμένος.

Θέλει βαθιά γνώση του αντικειμένου για να προβείς σε πραγματική βελτίωση.

Άρα θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό και να ακολουθήσεις τις συμβουλές του.

Μόνος σου, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να χτίσεις ένα νέο σεταπ από την αρχή, βασιζόμενος σε άλλα δεδομένα.

Πάντως έχεις δίκιο στο παράπονο που λες για το μπάσο που ακούς. Κουφός σίγουρα δεν είσαι.

ΥΓ.
Μια γρήγορη δοκιμή που θα μπορούσες να κάνεις, όπως είδα τη φωτογραφία από το σεταπ σου, είναι η εξής:

1. Σήκωσε πιο ψηλά τα ηχεία, κάνα 20-ποντο, βάλε κάνα τούβλο κάτω από τη βάση τους (ή βιβλία) και γύρνα ανάποδα το ηχείο, να είναι προς τα κάτω το Τουίτερ.

2. Κόλλησε τα ηχεία όσο περισσότερο γίνεται πάνω στον πίσω τοίχο. Στα 5cm.

3. Τοποθέτησε μεταξύ ηχείων και πίσω τοίχου, ένα πυκνό ηχοαπορροφητικο υλικό, διπλασιων διαστάσεων από την πίσω μπαφλα του ηχείου, μπορείς να πάρεις 2 πλάκες κοποπρεν ακουστικς από το Λαζαράκη, βάλτες διπλές ή τριπλές, ώστε να αποκτήσουν πάχος 5cm, να εφάπτονται με ηχείο και τοίχο.
Με ένα καρφακι τις στερεώνεις στον τοίχο.

4. Δώσε μπόλικο toe in, στρέψε καλά τα ηχεία προς τα έσω, τόσο ώστε να κοιτάς σύρριζα από τη θέση ακρόασης την εξωτερική ακμή του ηχείου.

5. Θέση ακρόασης με το Τουίτερ στο ύψος των αυτιών σου.

6. Έλα πιο κοντά στο ηχείο, μίκρυνε την απόσταση ακρόασης όσο περισσότερο μπορείς, και φτιάξε ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης (όχι ισοσκελές).

Κάνε όλα μαζί τα παραπάνω, με 1 κίνηση, και πες μας τι άκουσες.

Και ξαναμιλαμε.

ΥΓ. Το χαλί κάτω, δεν κάνει καλό. Αλλά αυτό σε άλλο επεισόδιο.

Last edited:

Reaction score
19.386
Καλησπέρα σας και πάλι…
Ίσως για κάποιους από εσάς… τα πράγματα ( βάση μετρήσεων και επαγγελματισμού) να είναι σχετικά εύκολα στο τι μπορεί να φταίει που εξέφρασα την ερώτηση μου.. πως μπορώ να έχω ένα καλύτερο άκουσμα … σχετικά με τις χαμηλές συχνότητες με το σύστημα μου…
Αντιλλαμβανομαι την δυσκολία ενσωμάτωσης ενός η και περισσότερων σαμπ στο σύστημα χωρίς μετρήσεις…χωρίς την παρεμβολή ειδικού… χωρίς το φτιάξιμο του χωρου μου..( ειδικά για άκουσμα μουσικής)
Βλέπω όμως… πως παντού υπάρχουν διαφωνίες…. Στην απόσταση από τον πίσω τοιχο…στον αριθμό τον σαμπ…στα ενισχυτικά…
Να φέρεις κάποιον επαγγελματία στο σπίτι σου να κάνει μετρήσεις και να σου προτείνει κάποιες λύσεις. Να του πείς τι ακριβώς σου λείπει στο άκουσμα. Στην αρχή θα του πείς να σου βρεί λύση με τα μηχανήματα σου ώς έχουν χωρίς να τα αλλάξεις (και ας έχουν κάποια μειονεκτήματα και τα άλλα όταν αλλάξεις θα έχουν) καθώς σου αρέσουν.
Αυτός λογικά εάν είναι σωστός θα προσπαθήσει πρώτα από όλα να σου τα τοποθετήσει (τα δυο ηχεία) σε καλύτερες θέσεις και τότε θα πάρει μετρήσεις. Μετά θα σου δώσει και άλλες επιλογές.
Απο μόνος σου, αφού τα έχεις που τα έχεις πίσω στον τοίχο , δοκίμασε αυτά που σου λέει ο Costas Ear.

Last edited:

Reaction score
431
Καλησπέρα σας και πάλι…
Το πιο απλό, προτού προβείς σε οιαδήποτε κίνηση, με το υπάρχον σύστημα είναι απλά, η καλύτερη δυνατή τοποθέτηση του συστήματος στον χώρο ακρόασης.
Για να καταλάβεις τι σημαίνει "καλύτερη δυνατή τοποθέτηση", είναι εκείνη στην οποία θα υπάρξει συνεργεία του χώρου με τα ηχεία, μ΄αυτή την συνεργεία θ΄ακούς στην ουσία τον χώρο και ανάλογα το αποτέλεσμα, αν σ' αφήνει ικανοποιημένο ή όχι, εξετάζεις αν χρειάζεσαι προσθήκες και τι είδους.
Για την εύρεση της ορθής θέσης τοποθέτησης ηχείων στο χώρο, υπάρχουν πλείστες αναρτήσεις στο δίκτυο, ερεύνησε και ψάξε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR