Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-END?

Reaction score
250
Re: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-

Νίκος Τσαρουχάς said:
Τσαντουλής Βασίλης said:
Ήμουν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με αυτό (Δίας- roister) και συνεχίζω μέχρι σήμερα και με hardware και με software!
Εσύ ρε μάστορα είσαι όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα. 8)
Έχεις ασχοληθεί με 500 πράγματα (να μην αρχίσω να βγάζω στην φόρα τώρα) και μιλάς για 1-2.

- Φαντάσου και να μην απεργούσες κιόλας. :mrgreen:
Μάστορα με παρεξήγησες !

Δεν απεργώ !

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.142
Καλά που το διευκρίνισες λοιπόν γιατί ο ελεύθερός σου χρόνος δεν θα συμβάδιζε με τον αριθμό των post σου και σου την είχα στημένη… :lol:

- Αργά το βράδυ πρέπει να κοιμάσαι δηλαδή ε? :mrgreen:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.144
Re: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-

Τσαντουλής Βασίλης said:
Νίκος Τσαρουχάς said:
Τσαντουλής Βασίλης said:
Ήμουν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με αυτό (Δίας- roister) και συνεχίζω μέχρι σήμερα και με hardware και με software!
Εσύ ρε μάστορα είσαι όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα. 8)
Έχεις ασχοληθεί με 500 πράγματα (να μην αρχίσω να βγάζω στην φόρα τώρα) και μιλάς για 1-2.

- Φαντάσου και να μην απεργούσες κιόλας. :mrgreen:
Μάστορα με παρεξήγησες !

Δεν απεργώ !
Αφού δεν απεργείς, ρίξε και καμιά τηγανίτα κατά 'δώ, που τα έχεις ρέψει στα 5άρια και τα 7άρια τα καημένα τα παιδιά... (βάλ' τους και κανένα 8άρι)...

sk

Reaction score
499
Νίκος Τσαρουχάς said:
Εδώ κάνουμε την πλάκα μας. ............
Λυπάμαι Νίκο, αλλά εγώ εδώ δεν κάνω την πλάκα μου. (Μην το πιστεύεις κιόλας 8))
Φαίνεται άλλωστε και από τον αριθμό των μηνυμάτων μου, στα τόσα χρόνια συμμετοχής μου ως μέλος.

Αυτό που κάνω είναι να ενημερώνομαι (βλέπε : ξεστραβώνομαι), προκειμένου και να καλύψω τις ανάγκες μου.

Και επειδή θα με ρωτήσεις ποιες είναι αυτές, επέτρεψε μου να σου τις δώσω με ένα παράδειγμα, μιας και δεν το κατέχω το ρημάδι το άθλημα του HiEnd.

Διαθέτω ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο 1400 cc (βλέπε : στερεοφωνικό σύστημα)
Καλύπτει κουτσά στραβά τις ανάγκες μετακίνησης μου (βλέπε :ακροάσεις), αλλά κάτι με «τρωει» και θέλω κάτι καλύτερο (βλέπε :το «καλύτερο» που λέγαμε).
Τι μπορεί να είναι αυτό ?
Ως βαθιά νυχτωμένος, νομίζω ότι αυτό που έχω ανάγκη, είναι ένα αυτοκίνητο 2000cc. (βλέπε :αναβάθμιση συσκευών)
Γιατί ?
Γιατί ενδόμυχα νομίζω ότι θα νιώσω πολύ «καλύτερα», εάν κάνω ότι κάνω και τώρα, αλλά «γρηγορότερα».
Ψάχνομαι, ακούω γνώμες και βλέπω ότι το ίδιο μου λεει και η πλειοψηφία των γύρω μου (βλέπε αυτό που ονομάζεις : χαϊεντάδικη στοά), οπότε το πιστεύω.
Το «γρηγορότερο», τελικά θα είναι σίγουρα και «καλύτερο»
Ναι αλλά χρήματα δεν υπάρχουν.
Παραμένω λοιπόν με τον ανεκπλήρωτο πόθο.
Αν δεν τα «σκάσεις», καλύτερο δεν έχει.
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Κάθε τι που κουτσά στραβά κάνω με το υπάρχον αυτοκίνητο, συνεχώς φαντάζομαι πως θα το έκανα με το άλλο, το 2000 cc.
Μιλάμε για εμμονή.
Είναι δε μια σύγκριση σικέ, το υπάρχον έχει χάσει από χέρι.
Και ότι στραβό μου συμβαίνει, το αποδίδω στο 1400 cc.
Είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα διορθώνονταν με το άλλο.
Βλέπεις επ΄ αυτού συνηγορούν κατηγορηματικά και όλοι οι υπόλοιποι.
Και η απόλαυση που έπαιρνα μέχρι τώρα από το «ταπεινό» 1400cc μου, παει περίπατο.

Ναι αλλά χρήματα δεν υπάρχουν.

Και η φαντασίωση συνεχίζεται.
(και η επακόλουθη μιζέρια, βεβαίως βεβαίως )

Και ξαφνικά – με post σαν κι αυτό – έρχεται η επιφοίτηση.

Το έχεις «ξεζουμίσει» το 1400 cc κύριε ?
Γίνε ορθολογιστής και σκέψου, τι πραγματικά θα «κέρδιζες» από το 2000cc ?
- Α ! ιπποδύναμη
Ναι, για να την χρησιμοποιήσεις που ? Το 90% των χιλιόμετρων σου, είναι εντός πόλης από φανάρι σε φανάρι (βλέπε :περιορισμοί χώρου)
- Ίσως Καλύτερες και Ασφαλέστερες διαδρομές!
Τώρα μάλιστα !
Μήπως, λεω μήπως, αυτό θα μπορούσες να το πετύχεις σε μεγάλο βαθμό με το να γίνεις εσύ καλύτερος οδηγός ? (βλέπε : συνολική θεώρηση του χώρου / αναγκών / συστήματος & στησίματος, με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα - στα περιθώρια που αφήνει η πεζή πραγματικότητα του καθένα μας)

Κάτι τέτοιο σίγουρα θα αφήσει ένα addon value, ανεξάρτητα του αυτοκινήτου που κατέχεις (ή θα αποκτήσεις) και κοστίζει βέβαια ελάχιστα σε σύγκριση με την αγορά νέου αυτοκινήτου.
Αυτά τα χρήματα μπορείς να τα διαθέσεις (για να μην πω επιβάλλεται).
-Βρε λες ?
Ναι αμέ και που ξέρεις, μπορεί να διαπιστώσεις ότι τελικά τα όρια σου ως οδηγός (βλέπε : εκκολαπτόμενος HiEnd–άς) μπορεί να μην είναι και πολύ πιο πάνω από αυτά του 1400cc που διαθέτεις.
Μπορεί βέβαια να ανακαλύψεις και το αναποδο.
Τα όρια σου «αντέχουν» πολύ πιο πάνω και από τα 2000cc και χρήματα συνεχίζουν να μην υπάρχουν.
Τι να κάνουμε, θα το αντέξουμε :lol:, τουλάχιστον θα έχουμε φτάσει στο να το γνωρίζουμε και όχι να το φανταζόμαστε.

Γι΄ αυτό ξαναρωτω:
Τα βλέπω λάθος ?
Οι υπόλοιποι τι λενε : είμαι ο μόνος που τα βλέπει «έτσι» τα πράγματα ?

Σε κάθε περίπτωση,παρακαλώ θερμά να συνεχίσετε το ενδιαφέρον αυτό θέμα για να μαθαίνουμε και οι «νεότεροι».
(Αν βελτιωθούμε ή όχι, δικό μας το πρόβλημα. Μην ανησυχείτε. :mrgreen:)

:oops: Sorry για το off topic και την πολυλογία. :oops:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.282
Αγαπητέ sk συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο σκέψης σου.

Είμαστε εδώ για να μάθουμε, να ξεστραβωθούμε όλοι μας.

off topic στα δικά μου τουλάχιστον threads δεν υφίσταται, γράφτε ό,τι θέλετε! τζάμπα είναι! :lol: :lol: :lol: :lol:

Βασίλη Τσαντουλή πες μας κι εσύ τις σκέψεις σου, η εμπειρία σου σαφώς είναι τεράστια, φαίνεται το πράγμα.... 8)

Αυτός πάλι ο "κύριος Ράμμογλου" ποιός είναι? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
297

sk said:
να γίνεις εσύ καλύτερος οδηγός ?
Ορθόν, και επίσης καλό είναι να επιλέγεις διαδρομές που αξίζουν τον κόπο. Διότι είναι και κάτι οδηγάντζες με Φερράρι που κινούνται μεταξύ demo discs και Σπανουδάκη 8)

Reaction score
2.782
SK, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με το στερεοφωνικό σου μπορείς είτε να πάρεις άλλο είτε να βελτιώσεις κάποια πράγματα στο υπάρχον σύστημα σε συνδιασμό ίσως και με κάποιες απλές επεμβάσεις στο χώρο σου.

Αντιλαμβάνομαι από τα γραπτά σου ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορείς να διαθέσεις κάποιο αξιόλογο ποσό για την αντικατάσταση συσκευών.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείς να κάνεις εύκολα και χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.
Αν πιάνουν και τα χέρια σου, τότε μπορείς να κάνεις θαύματα, πίστεψέ με, και με λίγα χρήματα.
Διαφορετικά περίμενε, μην βιάζεσαι να αποκτήσεις κάτι που δεν μπορείς οικονομικά να το αντέξεις. Υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφεροντα πράγματα να ασχοληθούμε στη ζωή μας από τα στερεοφωνικά.
Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τον ήχο σου, προσπάθησε να εντοπίσεις από που πηγάζει το πρόβλημα. π.χ. ποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας ?

Ο χώρος που ακούς μουσική ?
Τα ηχεία ?
Ο ενισχυτής ?
Το πικάπ ?

Δανείσου πράγματα από φίλους ή καταστήματα και προσπάθησε να εντοπίσεις ένα ένα τα πιο πιθανά προβληματα, εφόσον υπάρχουν γιατί μπορεί να είναι και δημιούργημα της φαντασίας σου.

Και κάτι άλλο. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι χαΙεντάς για να απολαύσεις μουσική. Εχω ακούσει υπέροχα συστηματάκια των 3.000 € που αναπαραγάγουν πολύ πιο σωστά τα μουσικά όργανα. Χωρις φρου φρου και αρώματα.

Reaction score
297

g.kar said:
Χαλάει όμως o EAR τα αυτάκια του με τους ψηφιακούς ενισχυτές που ακούει
Mr. Stamatakos begs to differ:
"Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις διαπιστώσαμε την δυνατότητα του ζεύγους να διατηρήσει με εξαιρετικό τρόπο τις μικρολεπτομέρεις του προγράμματος, να παραμένει ξεκούραστο (χωρίς να διαμαρτύρεται ιδιαίτερα κοντά στα όρια της ισχύος του) και να δημιουργεί μία πολύ σαφή εικόνα ανάμεσα στα ηχεία με βάθος και αέρα ανάμεσα στα όργανα, ιδιαίτερα σε ηχογραφήσεις με ολιγομελή σύνολα. Οι δυναμικές πλευρές του προγράμματος αποδίδονται άψογα και το χαμηλό δεν λείπει: Ογκώδη έργα θα γεμίσουν έναν χώρο περιορισμένων διαστάσεων με άνεση και οι μικρές αποχρώσεις θα περάσουν με ευκολία στην ακρόαση. Αν το παρακάνετε, ο Stamp θα σας υποδείξει τα όρια του ψαλιδίζοντας ήπια και θαμπώνοντας το τελικό αποτέλεσμα αλλά μέσα στα όρια λειτουργίας του ο συνδυασμός Linear/Stamp είναι πραγματικά θαυμαστός σε θέματα ηχοχρωμάτων και ομοιογένειας και έχω την εντύπωση ότι θα βάλει σε σκέψεις κάθε λογικό ακροατή αποδεικνύοντας ότι, σωστά υλοποιημένο, ένα διακοπτικό στάδιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από μία συμβατική - γραμμική τοπολογία σε τάξη ΑΒ."

Reaction score
2.782
Από το avmentor

Αν και ο Stamp αποδείχθηκε αρκετά δυνατός και οδήγησε τα ηχεία αναφοράς μας (Audio Spectrum Eros με παθητικό υπογούφερ) σε ικανοποιητικές στάθμες, έγινε σαφές ότι ο "χώρος δουλειάς" του συστήματος είναι τα μικρά δωμάτια και τα ευαίσθητα ηχεία. ...

...δηλαδή στην περιοχή των 90dB) τα 20W δεν είναι επαρκή, καθώς ο ενισχυτής βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο του ψαλιδισμού (και λίγη παραπάνω ενέργεια από το κομμάτι θα του επιβάλλει να το φθάσει ή/και να το ξεπεράσει). ....

....Βεβαίως, με το δεδομένο σύστημα η κίνηση που θα πρέπει να κάνει κανείς όταν θέλει υψηλότερες στάθμες είναι προφανής: Κλείνει τον Stamp και φορά τα ακουστικά!

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους και από εμένα,
Στα κανονικά μου με λεν Παναγιώτη Καραμπατζάκη αλλά χωρίς να γνωρίζω τον λόγο έβαλα για username το acoustic.gr ( ανωμαλία? ......ένιγουέι....)
είναι πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα φόρουμ και διακατέχομε από τις σχετικές ανασφάλειες...... :lol:

Συμβαίνει ταύτιση απόψεων σε μεγάλο βαθμό με τον Mr Ear και ελπίζω μέσα από το συγκεκριμένο τόπικ να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για όλους

αυτά για τώρα θα τα πούμε εν καιρώ……
:p :p :p

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.144

Βρε καλώς τον. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.282
Ο μεσιέ acoustic.gr με το ομόνυμο υπό κατασκευή site του, είναι ο "ειδικός" που σας έλεγα... 8)

Παναγιώτη περιμένουμε πλήρη ενημέρωση, με σχεδιαγράμματα, μετρήσεις και τα συναφή, καθώς και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από σένα για "στήσιμο" οικιακού χώρου ακροάσεων, πχ το χώρο ακρόασης στον φίλο μου τον Αντρέα, έτσι για να πάρουμε μια γεύση που λένε.....

Παράλληλα μικρές δόσεις θεωρίας, τις τελευταίες απόψεις (που χρησιμοποιείς απ'ότι ξέρω), ώστε να μπούμε στο πνεύμα.

Τώρα που θα βρείς χρόνο για όλα αυτά, δε ξέρω! :lol: :lol: :lol: :lol:

sk

Reaction score
499
Νίκος Τσαρουχάς said:
Κύριοι, μήπως ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα μας?... :wink:

Thnx!
Σωστός !
Και συνεχίζω.

g.kar said:
SK, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με το στερεοφωνικό σου μπορείς είτε να πάρεις άλλο είτε να βελτιώσεις κάποια πράγματα στο υπάρχον σύστημα σε συνδιασμό ίσως και με κάποιες απλές επεμβάσεις στο χώρο σου.

Αντιλαμβάνομαι από τα γραπτά σου ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορείς να διαθέσεις κάποιο αξιόλογο ποσό για την αντικατάσταση συσκευών.....................
Αυτό που ήθελα να πω – και απ’ ότι βλέπω, μάλλον δεν τα κατάφερα – είναι το εξής :

Όντως βαθιά νυχτωμένος, πίστευα ότι όλα ήταν θέμα χρημάτων.
Αποφασίζεις να τα διαθέσεις και ... καθάρισες, γιατί ακριβότερες συσκευές = καλύτερος ήχος.
Τώρα (στο ημίφως) διακρίνω ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.
Διαπιστώνω ότι υπάρχει μια βασική παράμετρος, ο χώρος, που ποτέ δεν του είχα δώσει την πρέπουσα σημασία.
Και δυστυχώς αυτός είναι (και θα είναι) δεδομένος.
Άσχετα με το κόστος των συσκευών που θα επιλέξω μελλοντικά , αυτός πάντα θα βάζει την ηχητική υπογραφή του.
Καταλαβαίνω ότι:
Αν αυτή μου «ταιριάζει» στ΄ αυτιά μου, έχει καλώς – είμαι τυχερός.
Αν όχι, ατύχησα, θα πρέπει να ψάξω γι΄ άλλο /διαφορετικό setup.

Ε λοιπόν το έχω πάρει απόφαση !
Δεν θέλω να αφήσω τέτοιο σημαντικό θέμα ...στην τύχη (ή την διαίσθηση).
Θέλω να μάθω περισσότερα για την φύση αυτής της υπογραφής, να την αναγνωρίζω και να την συνυπολογίζω κατά τις επιλογές μου.

Κύριοι pls συνεχίστε το ξεστράβωμα μου.

Reaction score
2.782
SK, το Hi-End είναι και θέμα χρημάτων. Θα το καταλάβεις αμέσως μόλις ακούσεις κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη έχεις και μάθεις μετά πόσο κοστίζει. Πάντα μιλάω για δοκιμή στο χώρο σου.

Αυτό ισχύει είτε έχεις βελτιώσει την ακουστική του χώρου σου είτε όχι.

Reaction score
2.782
Acoustic.gr

1. Σε ποια περιοχή της Ελλάδας έχεις την έδρα σου ?
2. Αναλαμβάνεις βελτιώσεις χώρων στην περιοχή της Αθήνας για ιδιώτες ?
3. Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς για την βελτίωση της ακουστικής του χώρου, πέρα από τα γνωστά παθητικά υλικά /ηχοαπορροφητικά ?

sk

Reaction score
499
g.kar said:
SK, το Hi-End είναι και θέμα χρημάτων. Θα το καταλάβεις αμέσως μόλις ακούσεις κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη έχεις και μάθεις μετά πόσο κοστίζει. Πάντα μιλάω για δοκιμή στο χώρο σου.

Αυτό ισχύει είτε έχεις βελτιώσει την ακουστική του χώρου σου είτε όχι.
Μα τα χρήματα είναι το προφανές !
Τα υπόλοιπα δείχνουν να μην είναι.
Το ενδεχόμενο δε να συναντήσω κάτι που θα ακούγεται «καλύτερο» στ’ αυτιά μου, θα υπάρχει πάντα. Και θα υπάρχει, ανεξάρτητα απ΄ το ποσό που θα έχω δαπανήσει για το δικό μου.

Δεν βαυκαλίζομαι.

Το «Θέλω» μου είναι να αποκτήσω συνειδητά και τεκμηριωμένα, το καλύτερο δυνατόν στον δεδομένο χώρο μου & με δεδομένο budget.

Αν ευτυχίσω να το πετύχω, τότε η περαιτέρω βελτίωση του δεν θα είναι ακριβώς θέμα hobby, αλλά μάλλον ..... χρηματικής δυνατότητας (αύξηση του budget) :D :D :D

Καλωσορίζω με την σειρά μου τον Παναγιώτη.
Εύχομαι καλό κουράγιο, γιατί σίγουρα θα σε ζαλίσουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.474
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14