Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-END?

Reaction score
2.782
SK,
sk said:
Το «Θέλω» μου είναι να αποκτήσω συνειδητά και τεκμηριωμένα, το καλύτερο δυνατόν στον δεδομένο χώρο μου & με δεδομένο budget.
Ολοι αυτό επιζητούμε .
Ομως μην περιμένεις να φτιάξεις σύστημα Hi-End με 10.000 € . Θα χρειαστεί να κάνεις πολλές παραχωρήσεις και αυτό θα το καταλάβεις στην πορεία. Μόνο τα καλώδια θα πάνε γύρω στα 7.000€.

Να μην γελιόμαστε . Ετοιμα προΙόντα Hi-End με πορδές δεν αγοράζονται. Εκτός κι αν καταφέρεις να φτιάξεις κάποια κομμάτια μόνος σου (D.I.Y).

Reaction score
2.782
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
7000 μονο για καλωδια? :shock:
Για αρχή. Γιατί αν θέλεις και διπλοκαλωδίωση .... θα πάμε πιο ψηλά 8)

Συμβιβασμοί στο Hi-End δεν γίνονται, γιατί αλλιώς μιλάμε μόνο για καλό Hi-Fi. Μεταξύ μας μια χαρά ακούγεται και το καλό Hi-Fi. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.139
Γιώργο αν το σύστημα της φωτογραφίας είναι σε ένα δωμάτιο 2Χ2 με ακουστική συμπεριφορά αυτοκινήτου, όχι hi end δεν είναι αλλά ούτε κάκιστο hi fi. ΑΥΤΟ είναι το θέμα μας, όχι το πόσα χρήματα μπορεί να δώσει ο καθένας ούτε το πόσο κοστίζει το hi end. :wink:

sk

Reaction score
499
Αγαπητε g.kar με προβληματίζετε.
Συνεχώς μου υπενθυμίζετε την «μαγική» λέξη Ηι End καθώς και το υψηλό κόστος που απαιτείται για την απόκτηση του.

Το να γίνω ευτυχής κάτοχος ενός π.χ. grand utopia άξιας 80.000 Euro, τοποθετημένων στον π.χ. 3x3 διαθέσιμο χώρο μου, δεν είναι το όνειρο μου.

Παρόλο που κάτι τέτοιο θα με έκανε αυτόματα έναν ευτυχή HiEnd-ά. 8)

Μήπως να αλλάξω κατηγορία :?:

Reaction score
2.782
Νίκο μην πιάνεις τα άκρα. Εγώ απλά ανέβασα ένα τυπικό Ηι-End σύστημα για να βλέπουμε σιγά σιγά με τι μοιάζουν τα Hi-End συστήματα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.139
Γιώργη μου, μόνον σε έναν παράγοντα έχεις ενδεχομένως άδικο. Ότι τα "τυπικά" hi end συστήματα δεν είναι αυτά των φωτογραφιών. Τα "τυπικά" συστήματα βρίσκονται σε τυπικά σπίτια, έχουν πολλά προβλήματα και τα έχεις δει και τα έχεις ακούσει. Αν σου πω παραδείγμα τα άκρα θα δεις ότι δεν είναι καθόλου άκρα...

- Ας μην μιλήσω όμως καλύτερα και παρεξηγηθεί και κανένας. Άλλωστε είναι άλλος ο σκοπός μας.

Reaction score
2.782
sk said:
Αγαπητε g.kar με προβληματίζετε.
Συνεχώς μου υπενθυμίζετε την «μαγική» λέξη Ηι End καθώς και το υψηλό κόστος που απαιτείται για την απόκτηση του.

Το να γίνω ευτυχής κάτοχος ενός π.χ. grand utopia άξιας 80.000 Euro, τοποθετημένων στον π.χ. 3x3 διαθέσιμο χώρο μου, δεν είναι το όνειρο μου.

Παρόλο που κάτι τέτοιο θα με έκανε αυτόματα έναν ευτυχή HiEnd-ά. 8)

Μήπως να αλλάξω κατηγορία :?:
Ο χαΙεντάς θα πάρει το Grand Utopia και θα το στήσει σε κατάλληλο χώρο. O χαΙεντάς δεν μένει σε χώρους 2Χ2.

Κι αν βρεθεί ένας που δεν έχει χώρο θα πάρει ας πούμε ένα Sonus Faber Stradivari και έναν Krell FBI και θα ακούει μια χαρά τη μουσικούλα του.

Reaction score
297
Re: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-

g.kar said:
Μόνο τα καλώδια θα πάνε γύρω στα 7.000€.
Αρχικά, g.kar. μου, έτεινα να πιστέψω ότι η κατάστασή σου ίσως να είναι σοβαρή. Όσο περνάει ο καιρός, τείνω να καταλήξω στο αντίθετο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.139
Επειδή η κουβέντα δεν είναι γενική περί hi end, θα παρακαλούσα να επιστρέψουμε στο θέμα μας για τους χώρους. thnx.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.144
Re: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-

g.kar said:
Ο χαΙεντάς θα πάρει το Grand Utopia και θα το στήσει σε κατάλληλο χώρο. O χαΙεντάς δεν μένει σε χώρους 2Χ2.

Κι αν βρεθεί ένας που δεν έχει χώρο θα πάρει ας πούμε ένα Sonus Faber Stradivari και έναν Krell FBI και θα ακούει μια χαρά τη μουσικούλα του.

Τώρα τα είπες όλα. Άντε λοιπόν, να βάλουμε φραγμό στην κατηγορία αυτή, όπου για να συμμετάσχει κάποιος θα πρέπει να υποβάλλει εξαψήφιο εκκαθαριστικό τηε εφορίας, κι απ' έξω να φυλάει την πόρτα ένας ψυχίατρος. Να τελειώνουμε με το high end μια και καλή.

Reaction score
2.782
Νίκος Τσαρουχάς said:
Γιώργη μου, μόνον σε έναν παράγοντα έχεις ενδεχομένως άδικο. Ότι τα "τυπικά" hi end συστήματα δεν είναι αυτά των φωτογραφιών. Τα "τυπικά" συστήματα βρίσκονται σε τυπικά σπίτια, έχουν πολλά προβλήματα και τα έχεις δει και τα έχεις ακούσει. Αν σου πω παραδείγμα τα άκρα θα δεις ότι δεν είναι καθόλου άκρα...

- Ας μην μιλήσω όμως καλύτερα και παρεξηγηθεί και κανένας. Άλλωστε είναι άλλος ο σκοπός μας.
Νίκο , άλλο τυπικά συστήματα κι άλλο HιEnd. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να βελτιώσεις την ακουστική του χώρου.

Reaction score
2.782
κύριος Ράμμογλου said:
g.kar said:

Τώρα τα είπες όλα. Άντε λοιπόν, να βάλουμε φραγμό στην κατηγορία αυτή, όπου για να συμμετάσχει κάποιος θα πρέπει να υποβάλλει εξαψήφιο εκκαθαριστικό τηε εφορίας, κι απ' έξω να φυλάει την πόρτα ένας ψυχίατρος. Να τελειώνουμε με το high end μια και καλή.
Οχι, αν θες παίζουμε το παιχνιδάκι του HiEnd με τα δικά μας μπέριγκερ των 150€.

Reaction score
2.782
RDoherty said:
g.kar said:
Μόνο τα καλώδια θα πάνε γύρω στα 7.000€.
Αρχικά, g.kar. μου, έτεινα να πιστέψω ότι η κατάστασή σου ίσως να είναι σοβαρή. Όσο περνάει ο καιρός, τείνω να καταλήξω στο αντίθετο.

Αχ βρε συ RDoherty, είσαι εκτός πραγματικότητας.

Δες τι τιμές έχουν τα hiend καλώδια π.χ. τα καλωδια Nordost Valhala στην Orpheus Audio .

Αν θελει κάποιος λάτρης του ήχου της Nordost μια full λύση καλωδίωσης Valhala (ιντερκονεκτς για 2 πηγές + ιντερκονεκτ προ/τελ + διπλοκαλωδίωση ηχείων 2μ.) πόσα χρήματα θα χρειαστεί να έχει μαζί του ?

Σου το αφήνω σαν άσκηση
να πάρε και τις τιμές

NORDOST Valhalla interconnect 1.0 m Τιμή : (2700 Euro)

NORDOST Valhalla καλωδια ηχειων 2.0 m stereo Τιμή : (5300 Euro)

Για επιβεβαίωση τιμών στο ακόλουθο link της εταιρείας :
http://www.orpheusaudio.gr/products.asp?url=16

Αφού βρε RDoherty δεν έχεις ιδέα από HiEnd γιατί μας διακόπτεις ? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
297

Εκτός πραγματικότητας είναι όποιος νομίζει ότι όλοι αυτοί είναι κάτι άλλο εκτός από κοινοί απατεώνες, που επιδίδονται συνειδητά και εκ συστήματος σε αδίστακτη αισχροκέρδεια.

Reaction score
2.782
Να τους το πεις εσύ ο ίδιος . Τα τηλέφωνα είναι στη διάθεσή σου. Φαίνονται και στο site της Orpheus Audio.

Για μένα αυτα τα καλώδια ήταν ακριβά και δεν μπόρεσα να τα αγοράσω. Σεβομαι όμως την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων στην Nordost που κατάφεραν να κατασκευάσουν κάποια καλώδια αναφοράς για όλο τον κόσμο. Είναι από τα πλεον γνωστά καλωδια στον κόσμο και ότι έχουν πετύχει το έχουν πετύχει με την αξία τους. Δεν λέω ότι είναι τα καλύτερα του κόσμου γιατί αυτό είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση το καθενός μας.

"Ο,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

Reaction score
297

Αντιλαμβάνομαι την προσπάθειά σου. Από όσο μπορώ να δω από τις αγγελίες, δεν είναι και τόσο επιτυχημένη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.473
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14