Featured Πώς στήνουμε σωστά ένα σύστημα;

Reaction score
1.151
View attachment 317891

Δεν εννοείς αυτό φαντάζομαι.
Ναι εχει δυο peaks στις χαμηλές στα 3.5% thd με κυρίαρχη την 2η αρμονική στα 86db. Δηλαδή και για την συχνοτικη περιοχή είναι μη ακουστή και είναι «καλοήθης» δεν είναι 3η δηλαδή

Reaction score
1.151
Το HouseCurve τόσο καιρό το χρησιμοποιούσα με Bluetooth του ενισχυτή γιατί δε δούλευε σε συνεργασία με το AirPlay του Wiim .Αρα δεν πήγαινε στο κανονικο dac το σήμα .Από τα 2.5μ είμαι έτσι. Το γκρι είναι και μου προτείνει διορθώσεις για να Πάει στο μπλε. Φαίνεται και το dip στο cross.

Είναι ένα μικρουλι αυτό …

Attachments

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.080
Ναι εχει δυο peaks στις χαμηλές στα 3.5% thd με κυρίαρχη την 2η αρμονική στα 86db. Δηλαδή και για την συχνοτικη περιοχή είναι μη ακουστή και είναι «καλοήθης» δεν είναι 3η δηλαδή
Η παραμόρφωση στα 2 ΚΗΖ...

Reaction score
1.151
IMG_0306.png

Με τη χειρότερη δυνατή τοποθέτηση. 49 εκ ύψος έπιπλο, ουτε 1 μ μεταξύ τους 😂

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.623
Γιατί ούτε εξοπλισμό θα αλλάξουν εύκολα, ούτε ο χώρος θα ''στρώσει'' δια μαγείας''
Εξοπλισμός που έχει αντικειμενικά ελαττώματα (εφόσον ο ιδιοκτήτης ψάχνεται), αργά ή γρήγορα θα πάρει πόδι, και κάλλιο μια ώρα αρχήτερα.

Τουλάχιστον ας συνειδητοποιήσει τα προβλήματα, και από κει και πέρα ας ξέρει πως να διαλέξει το επόμενο.

Ο χώρος δια μαγείας σίγουρα δε φτιάχνει. Χωρίς ενασχόληση με το χώρο, θα πρότεινα (καλοπροαίρετα) αλλαγή χόμπι.

αλλά κυρίως (νομίζω) οι περισσότεροι απλά δεν έχουν την ''λόξα'' ή την ''μαμμουνίαση'' να κάμουν τέτοιο πράμα..
Εδώ είναι το κλουβί με τις τρελές.
Δεν ήξερες δε ρωταγες;

Αν πρόκειται για "νορμάλ, φυσιολογικό" άνθρωπο, παίρνει σόνος και τελειώνει η ενασχόληση. Αν όμως ξήνεται στη γκλίτσα, Ε, τα θέλει ο κωλος του.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.145
'γω, τι να ρωτήσω καλέ, γιατί?
Μαθαίνω, κρατάω όσα θέλω - μπορώ, κλπ.. (καμμιά φορά αν κάτσει μοιράζω και κανά χαμόγελο, μέχρι 'κει)
Οι τρελές είναι που έχουν ''μυγάκια'' στο κεφάλ' :idk:
Δεν έχεις πάρει ακόμα χαμπάρ' πως εγώ είμ' εδώ για τουριΖμό κι όχι για καριέρα? :laugh:
Ενεργό τουριΖμό όμως στα καταγώγια, όχι ξενοδοχεία και bus tour.. :rolleyes:
Είμαστε ... off topic άμα δικός μας προβληματισμός είναι το γιατί αντί του πώς στήνουμε σωστά ένα σύστημα. :wink: :sneaky:

Reaction score
11.319
Διαγράφηκαν οι off topic δημοσιεύσεις από τις τελευταίες σελίδες. Μπορείτε να συνεχίσετε επί του θέματος.
Ήταν δίκαιο …. Έγινε πράξη. :hi:

Υ. Γ.
μήπως να επεκταθεί το «μέτρο» ;
και σε άλλα θρεντ ;
Ειδικά σε περιπτώσεις που προσφέρεται «γνώση» απο μέλη που έχουν ασχοληθεί σε βάθος με το χόμπι μας.

Reaction score
2.721
Εξοπλισμός που έχει αντικειμενικά ελαττώματα (εφόσον ο ιδιοκτήτης ψάχνεται), αργά ή γρήγορα θα πάρει πόδι, και κάλλιο μια ώρα αρχήτερα.

Τουλάχιστον ας συνειδητοποιήσει τα προβλήματα, και από κει και πέρα ας ξέρει πως να διαλέξει το επόμενο.

Ο χώρος δια μαγείας σίγουρα δε φτιάχνει. Χωρίς ενασχόληση με το χώρο, θα πρότεινα (καλοπροαίρετα) αλλαγή χόμπι.

Εδώ είναι το κλουβί με τις τρελές.
Δεν ήξερες δε ρωταγες;

Αν πρόκειται για "νορμάλ, φυσιολογικό" άνθρωπο, παίρνει σόνος και τελειώνει η ενασχόληση. Αν όμως ξήνεται στη γκλίτσα, Ε, τα θέλει ο κωλος του.
Πέστα ρε άρχοντα
Sonos και καθάρισες
Τα έστησα δίπλα στα δικά μου για δοκιμή (τα five με το sub τους) και εντυπωσιάστηκα κρίνοντας και την τιμή τους.
Δεν ψάχνεσαι , έχουν ξεκούραστο ήχο ,βαράνε καλά και προσαρμόζονται στον χώρο κάνοντας έξυπνο καλιμπρεισον με ένα τηλεφωνάκι.
Και δεν τα λες φτηνιάρικα τα ηχεία που είχα για αναφορά στην σύγκριση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.623
Μην υποτιμάτε τα σόνος και ανάλογες τέτοιες σύγχρονες υλοποιήσεις, κι αν τα υποτιμάτε, όσοι τα υποτιμάτε, κακώς σκέφτεστε έτσι.

Έχουν σοβαρή τεχνολογία ενσωματωμένη πάνω τους, προηγμένη μεθοδολογία ισοστάθμισης, απίστευτη ευκολία χρήσης, και δείχνουν τι θα επικρατήσει σιγά σιγά, ακόμα και στα ιμερσιβ σεταπ.

Σοβαροί μηχανικοί κρύβονται πίσω από τέτοιες υλοποιήσεις, με πραγματική σύγχρονη γνώση, δηλαδή το αντίθετο από ρομαντικές αρλουμπες στυλ Μιχαλάκη Φρεμιέρ και λοιπών κουφιοκέφαλων τσαρλατάνων του παραδοσιακού Χάι ενδ όντιο των σέβεντις.

Αισθητικά αποδεκτές για κάθε "οικιακό χώρο" λύσεις τύπου σόνος, ακολουθούν κατά γράμμα τις επιταγές του στησίματος ενός σεταπ κατά τας γραφάς (βλέπε τις αρχές από cedia), ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια των λεβελ των σεταπ, και πλέον προσεγγίζουν και ιμερσιβ ήχο, με εύκολη ενσωμάτωση σαμπ, αναπαραγωγή όλων των φορμάτ των υπηρεσιών στριμινγκ, είτε μουσικής είτε κινηματογράφου, στέλνοντας στη λήθη τα παλαιού τύπου παραδοσιακά "στέρεο".

Η τεχνολογία προχωράει, η επιστήμη του όντιο προχωράει με άλματα, τα πράγματα αλλάζουν. Η παραδοσιακή εικόνα δύο μικρών ηχείων, σε βάσεις με ακίδες, με ένα ρακ ανάμεσά τους με πικάπ αποπάνω και πλουμιστά καβλώδια να συνδέουν το ρακ με τα ηχειάκια, που έχει σφηνωθεί από την παιδική τους ηλικία στον εγκέφαλο 60-ρηδων+ ρομαντικών χαϊεντάδων, πλέον αποτελεί μουσειακό είδος.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.623
Βρε σαμπ θα θέλει, αλλά καλύτερο ηχείο είναι.

Πρόκειται για 2,5 δρόμων ηχείο, δηλαδή μεσαία παίζει το πάνω μιντγούφερ, με κρος στους 2,5 χιλιοκυκλους.

Στον κάθετο άξονα, μάλλον θα υπάρχει κι εδώ ένα "θεματακι", δεν είδα σχεδιαγράμματα πολικής απόκρισης.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που προκύπτει με αυτό το ηχείο, είναι η ιδιαίτερα αυξημένη δυσκολία σωστής ενσωμάτωσης σαμπ, διότι έχει διπλή έξοδο "μπας ριφλεξ", μια πίσω και μια κάτω.

Σε κεινες τις συχνοτικες περιοχές των "μπας ριφλεξ", θα υπάρχει πρόβλημα ενσωμάτωσης άλλων πηγών χαμηλών συχνοτήτων, διότι κάτωθεν του συχνοτικού σημείου συντονισμού της εκάστης οπής, έχουμε σημαντικές ακυρώσεις, τρύπες άπατες, που δε γεμίζουν ούτε με EQ ούτε με θαύματα.

Κι άντε η πίσω τρύπα κλείνει. Η κάτω;

Προσωπικά, δεν θα επέλεγα τέτοιο ηχείο, θα προτιμούσα ένα καθαρό 3-δρομο και κατά προτίμηση κλειστής καμπίνας, ώστε να είναι "παιχνιδάκι" η ενσωμάτωση σαμπ.

Επόμενη επιλογή, ένα ηχείο με μια οπή ανάκλασης χαμηλών, συντονισμένη σε όσο πιο χαμηλή συχνότητα γίνεται (ιδανικά μεταξύ 20-25, άντε μέχρι 30Hz), ώστε εύκολα να κλείσει με ένα σφουγγάρι, για να αναλάβουν εκεί κάτω τα σαμπ.

Last edited:

Reaction score
8.780
Υπάρχει μέση οδός, ή αυτά τα δύο στρατόπεδα θα διαφωνούν στο διηνεκές;
Υπάρχει μέση οδός :biggrin:
1704618268370.png

Τόσα σεταπ κι όλα μου φαίνονται γελοία
Μακρύς ο δρόμος και δεν βγάζει πουθενά
Τόσα λεφτά και βελτίωση καμία
Πάνω που φτάνω νιώθω πάλι μακριά

Απ' τον βορρά μέχρι τον νότο
Να στήσω σύστημα δεν βρήκα τρόπο
Αυτός ο δρόμος γράφει πάνω επιστροφή
Και ο ήχος είναι μαύρο χάλι
Με ένα καλώδιο και πάλι
Μπαίνω στον κόσμο της δικής μου λογικής

Παίρνω μετρήσεις κολλημένος με τις ώρες
Σπάω το κεφαλι να χωρέσω κι άλλο σαμπ
Ξέρω κι απόψε θα χω την ανησυχία
Η 1η οκτάβα αν αποδίδεται σωστά

Απ' τον βορρά μέχρι τον νότο
Να στήσω σύστημα δεν βρήκα τρόπο
Αυτός ο δρόμος γράφει πάνω επιστροφή
Και ο ήχος είναι μαύρο χάλι
Με ένα καλώδιο και πάλι
Μπαίνω στον κόσμο της δικής μου λογικής

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.145
There is no easy way out … όπως θα έλεγε ο Robert Tepper στα 80s 😀
There is no way out, period - για να μπαίνει και η παύλα . :roflmao:
Μην υποτιμάτε τα σόνος και ανάλογες τέτοιες σύγχρονες υλοποιήσεις, κι αν τα υποτιμάτε, όσοι τα υποτιμάτε, κακώς σκέφτεστε έτσι.

Έχουν σοβαρή τεχνολογία ενσωματωμένη πάνω τους, προηγμένη μεθοδολογία ισοστάθμισης, απίστευτη ευκολία χρήσης, και δείχνουν τι θα επικρατήσει σιγά σιγά, ακόμα και στα ιμερσιβ σεταπ.

Σοβαροί μηχανικοί κρύβονται πίσω από τέτοιες υλοποιήσεις, με πραγματική σύγχρονη γνώση, δηλαδή το αντίθετο από ρομαντικές αρλουμπες στυλ Μιχαλάκη Φρεμιέρ και λοιπών κουφιοκέφαλων τσαρλατάνων του παραδοσιακού Χάι ενδ όντιο των σέβεντις.

Αισθητικά αποδεκτές για κάθε "οικιακό χώρο" λύσεις τύπου σόνος, ακολουθούν κατά γράμμα τις επιταγές του στησίματος ενός σεταπ κατά τας γραφάς (βλέπε τις αρχές από cedia), ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια των λεβελ των σεταπ, και πλέον προσεγγίζουν και ιμερσιβ ήχο, με εύκολη ενσωμάτωση σαμπ, αναπαραγωγή όλων των φορμάτ των υπηρεσιών στριμινγκ, είτε μουσικής είτε κινηματογράφου, στέλνοντας στη λήθη τα παλαιού τύπου παραδοσιακά "στέρεο".

Η τεχνολογία προχωράει, η επιστήμη του όντιο προχωράει με άλματα, τα πράγματα αλλάζουν. Η παραδοσιακή εικόνα δύο μικρών ηχείων, σε βάσεις με ακίδες, με ένα ρακ ανάμεσά τους με πικάπ αποπάνω και πλουμιστά καβλώδια να συνδέουν το ρακ με τα ηχειάκια, που έχει σφηνωθεί από την παιδική τους ηλικία στον εγκέφαλο 60-ρηδων+ ρομαντικών χαϊεντάδων, πλέον αποτελεί μουσειακό είδος.
Κάτι τέτοια λες και θ'ανασκουμπώνονται οι οπαδοί των vintage...

Όσα ηχεία έχω ντουλάπια
με τα παλιά μου τα σετάπια
να πεταχθούν
λαμπάτοι χειμώνες να ζεσταίνουν
των χαμηλών η απουσία
και των φωνών η υγρασία
με κάθε δίσκο
καμπανάκια να σημαίνουν
Κι αν δεν τα ψάχνω άλλο μέσα στην εικόνα μου
και πολυκάναλο να θέλω τον κοιτώνα μου

Καλύτερα ο πόνος μου
να είναι με το Sonos μου