Ραδιοενισχυτης με ροπή χαμηλά;

Reaction score
1.766
Πριν λίγο έφυγε ένας φίλος από εδώ που ασχολείται επαγγελματικά με τον ήχο , συγκεκριμένα νοικιάζει μηχάνημα σε χώρους ακρόασης.
Και ενώ εγώ έψαχνα , έπεσε άλλαξα κάποιες ρυθμίσεις στον AV μου , δλδ ανέβασα στα level db και στο μικρό μου Denon που κάνει χρέη τελικού έβαλα το source direct of .
Το αποτέλεσμα είναι πλέον διαφορετικό παντού...
Γέμισαν τα πάντα από μεσαίες , άφθονο μπάσο και μάλιστα από πολύ χαμηλά.
Με έβαλε στην μπριζα το παιδί που είπε για το loudness και δικαιώθηκε.
Νιώθω αρκετά χαρούμενος πλέον είτε σε μουσική είτε σε ταινία.
Μάλιστα ο φίλος μου ξετρελάθηκε λέγοντας άλλοι δίνουν ένα σκασμό λεφτά και έτσι δεν παίζουν τα ηχητικά τους.
Ίσως ήμουν κάπως υπερβολικός τι να πω.
Αυτό που θα πω όμως ένα μεγάλο ευχαριστω σε όσους ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν.
Το πάω έτσι και βλέποντας και κάνοντας.
Ούτως η άλλως το μικρό μου ηχοσύστημα της Denon είχε αγοραστεί κάποτε από Αμερική μια περιουσία και βλέπω να με βγάζει ξανά ασπροπρόσωπο.
Θα το πάω για ένα service καλο και βλέπουμε.
ok αλλα αν δυναμώσεις θα καταρευσουν τα πάντα

Reaction score
11.240
Γέμισαν τα πάντα από μεσαίες , άφθονο μπάσο και μάλιστα από πολύ χαμηλά.

Νιώθω αρκετά χαρούμενος πλέον είτε σε μουσική είτε σε ταινία.
Ωραία, μπράβο!

meganers

Guest
Reaction score
32
ok αλλα αν δυναμώσεις θα καταρευσουν τα πάντα
Μην το λες, έφτασα την ένταση στο 661 στο -25 db το δικαναλο μου στο 6 από το 10 που τερματίζει τα level στο Yamaha Στο +7 και ο ήχος ήταν απίστευτος .
Καθαρός, γεμάτος σφιχτός χωρίς παραμόρφωση και έπαιζε YouTube hi end κομμάτι.
Πάντως με 2 τελικούς που δοκίμασα και με τους άλλους ενισχυτές δεν είχα τέτοιο αποτέλεσμα.
Ωστόσο αναφορικά το μικρό μου ηχοσύστημα της Denon δεν ξέρω αν το εχω ξαναπεί αγοραστηκε έναντι 3000 δολαρίων το 1996 από Αμερική .

Attachments

Reaction score
1.766
Μην το λες, έφτασα την ένταση στο 661 στο -25 db το δικαναλο μου στο 6 από το 10 που τερματίζει τα level στο Yamaha Στο +7 και ο ήχος ήταν απίστευτος .
Καθαρός, γεμάτος σφιχτός χωρίς παραμόρφωση και έπαιζε YouTube hi end κομμάτι.
Πάντως με 2 τελικούς που δοκίμασα και με τους άλλους ενισχυτές δεν είχα τέτοιο αποτέλεσμα.
Ωστόσο αναφορικά το μικρό μου ηχοσύστημα της Denon δεν ξέρω αν το εχω ξαναπεί αγοραστηκε έναντι 3000 δολαρίων το 1996 από Αμερική .

άμα σε φτανει εσένα όλα καλα τότε.

meganers

Guest
Reaction score
32
Καλημέρα σε όλους....
ΒΟΗΘΕΙΑ από τους ειδικούς...

εδώ και τρεις μέρες είμαι κάτοχος (ναι πάλι άλλαξα) ενός ραδιοενισχυτη που είχα ακούσει τα μέγιστα για αυτόν αν και παλιό μοντέλο.
Ο λόγος για τον pioneer AX5i .
Φίλος με μουρμουράνε καιρό , παρ τον είναι ο μόνος μετρημένος που και watt βγάζει και θα σε ικανοποιήσει δικαναλα.
Και βρήκα από κάποιον , δεν ξέρω αν γράφει εδώ, έναν τέτοιο σε κατάσταση κυριολεκτικα Καινούργιου.
Κανένα ίχνος χρήσης που να δείχνει την ηλικία του.
Μάλιστα από την πρώτη στιγμή τον έπαιζε μέσω πανάκριβου τελικού.
Και ναι έχει δύναμη , και ναι έχει φοβερό χαμηλό , περισσότερο από όσους εχω ακούσει έως και σήμερα.
Πανέμορφος κούκλος και εύκολος...
Όμως!
ειναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που ψάχνω μεσαίες και πρίμα, και μάλιστα τα εχω βάλει στο +3 γιατί έχεις την αίσθηση πως είναι αυτό που λέμε πιο πίσω...πρέπει να πας κοντά στο ηχειο να ακούσεις.
Έχει ας πούμε μια στεγνή ακουστική πιο ροκαδικη
Αν αυξήσεις την ένταση αλλάζει το σκηνικό και βγαίνουν μπροστά αλλά δεν μπορείς να ακούς πάντα δυνατά.
Μην κουράσω και εδώ είναι η ερώτηση.
Υπάρχει περίπτωση μιας και παίζει για πρώτη φορά με τον δικό του ενισχυτή να θέλει ας πούμε χρόνο για στρώσιμο;
Υπάρχει περίπτωση να έχουν τεμπελιάσει οι πυκνωτές , η να έχει κάποιο πρόβλημα, η είναι αυτός ο ήχος της pioneer;
Στην intersys μου είπαν φέρτε τον για έλεγχο να δούμε.
Με δεδομένο πως τέτοιο τέρας δεν είναι εύκολο σε μετά;κίνηση και δεν είναι και κοντά μου σας ρωτάω τι μπορεί να συμβαίνει;
Εννοείται εχω ψάξει ρυθμίσεις .
Ευχαριστω όσους μπουν στον κόπο να διαβάσουν και απαντήσουν.
B335CAD6-430C-415A-BE6A-C941A5B9A7D9.jpeg

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.575
Του έκανες reset; Μήπως έχει τις ρυθμίσεις του προηγούμενου;

meganers

Guest
Reaction score
32
Φυσικά έκανα reset και στο προγραμμα ισοστάθμισης έχει μόνο ελάχιστες ρυθμίσεις 50,100,150,200hz εκτός και αν δεν τις εχω βρει....
Sos γαμωτο είναι πολύ καλο κομμάτι κάτι τέτοιο έψαχνα τόσο καιρό....

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.026
Προφανώς και έχει κι άλλες συχνότητες να ρυθμίσεις. Δεν μπορεί να έχει μόνο μπάσα. Κάτι σου ξεφεύγει. Κοίτα και το μάνιουαλ.

Reaction score
1.766
Φυσικά έκανα reset και στο προγραμμα ισοστάθμισης έχει μόνο ελάχιστες ρυθμίσεις 50,100,150,200hz εκτός και αν δεν τις εχω βρει....
Sos γαμωτο είναι πολύ καλο κομμάτι κάτι τέτοιο έψαχνα τόσο καιρό....
έχω την εντύπωση ότι οι συχνότητες που αναφερεσεις είναι οι συχνότητες κροσοβερ και όχι eq

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.026
Σελ 53 του μάνιουαλ , αναφέρει για μπάσα πρίμα +-6db .
Kάπου θα έχει και equalizer.

meganers

Guest
Reaction score
32
Σελ 53 του μάνιουαλ , αναφέρει για μπάσα πρίμα +-6db .
Kάπου θα έχει και equalizer.
Αυτές τις εχω βρει, τις ρυθμίσεις equ δεν τις βρίσκω πουθενά...
Έκανα ακρόαση χώρου Με το μικρόφωνο και βελτιώθηκε αισθητά αλλά έχει ένα ξερό ήχο...
Από δύναμη είναι απίστευτος όμως τρέλα αποθέματα..

Reaction score
11.240
κάτι τέτοιο έψαχνα τόσο καιρό....
ειναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που ψάχνω μεσαίες και πρίμα, και μάλιστα τα εχω βάλει στο +3 γιατί έχεις την αίσθηση πως είναι αυτό που λέμε πιο πίσω...πρέπει να πας κοντά στο ηχειο να ακούσεις.
Μεγειά!

meganers

Guest
Reaction score
32
Παιδιά ευχαριστω βρήκα ρύθμιση αφήνοντας στις εργοστασιακές το eq άλλωστε δεν είμαι fun της παραμετροποίησης , έχει ένα κουμπί στο κοντρόλ ήρθαν και οι μεσαίες αλλά και οι ψιλές εκεί που πρέπει.
Αν δεν είχατε γράψει να το ψάξω δεν θα το έβρισκα.
Θερμά ευχαριστω.
Για την ιστορία πάντως είναι ένας AV που ναι παίζει αρκετά καλά δικαναλα μόνος του.

Timaras

Reaction score
2.143
Ρε συ αρχηγέ..
Καθόμαστε και κατεβάζουμε και διαβάζουμε manuals για να βοηθήσουμε και 'συ μας λες ότι έκανες δουλειά πατώντας ένα κουμπί?
Πες βρε παιδί μου κάτι παραπάνω να μάθουμε και μεις!
Τί γράφει το κουμπί?Τί άκουσες?

meganers

Guest
Reaction score
32
Έχει ένα κουμπί acoustic eq στο κοντρόλ όπου από εκεί σε πάει σε προ επιλεγμένες Ρυθμίσεις που έχει ο ενισχυτής αποθηκευμένες ,τις οποίες προφανώς μπορείς να αλλάξεις φτάνει να έχεις ενεργοποιήσει από το μενού αυτή την επιλογή.
Εκεί σε πάει στο eq το οποίο άφησα και έπαιξα πατώντας το αρχικό κουμπί όπου αλλάζει ο ήχος.
Σαφώς και αν δεν μου δείχνατε χαμπάρι δεν θα έπαιρνα και εννοείται με βοηθήσατε.

meganers

Guest
Reaction score
32
Ρε συ αρχηγέ..
Καθόμαστε και κατεβάζουμε και διαβάζουμε manuals για να βοηθήσουμε και 'συ μας λες ότι έκανες δουλειά πατώντας ένα κουμπί?
Πες βρε παιδί μου κάτι παραπάνω να μάθουμε και μεις!
Τί γράφει το κουμπί?Τί άκουσες?
ωφειλω μια πιο ξεκάθαρη εξήγηση στον φίλο εδώ.
Στο εν λόγω κουμπί μετά από ψάξιμο πολύ, θα πω τα εξής.
Αυτό λοιπόν, ΕΦΟΣΟΝ κάνει κανείς ακρόαση χώρου με το μικρόφωνο , μετά επιλέγεις αν έχεις βάλει δικές σου ρυθμίσεις είτε στο custom 1, custom 2 front aling και στην επιλογή την πρώτη , δλδ al channel adjust παίζει πιο καθαρά ΜΕΤΑ την ακρόαση με το μικρόφωνο αλλά κάπως ξερά..
Τώρα, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να ρυθμίσει το equalaizer όπως το έχει η pioneer σε αυτό τον ενισχυτή χωρίς να πάρει χαρτί και μολύβι εγώ θα κάτσω να @αααα ........
Τέτοιο μπέρδεμα δεν νομίζω να υπάρχει με τόσες παραμέτρους που χάνεις την μπάλα.
Από την άλλη αν ξανακάνεις επαναφορά γιατί θα τα έχεις κάνει μαντάρα και πεις το αφήνω ως έχει με μαμά ρυθμίσεις ακούς ένα μουντό πράγμα λες και έχεις καμένα τα τουιτερ η τα midrange.
Θεωρώ πως αδικείται παράφορα ο ενισχυτής γιατί έχει μεγάλα αποθέματα δύναμης .
Είναι κρίμα να θέλω να αφήσω τις μαμά ρυθμίσεις να μην ακούω κια να είμαι υποχρεωμένος να παίξω με equalaizer.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά εγώ κουράστηκα μάλλον περισσότερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.993
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph