- Reaction score
- 15.543
για υψηλες εντασεις θελεις τα watt η να ακους απο χαμηλες εντασεις καλυτερα και ισορροπημενα χωρις να χρειαζεται να εχεις μεγαλη ενταση..?
δεν το είπα για να σε προσβάλω αλλα ο ήχος που βγάζει ένα οφειλή να μην γίνεται αντιληπτός και να γεμιζει τον μπάσο χωρίς να βρωμιζει το τελικό αποτέλεσμα.ας ξεκαθαρισω κατι γιατι φοβαμαι μην παρεξηγηθω.
φυσικα και ξερω πως να συντονησω ενα sub , ειτε ειναι και δυο ακομη.
η ουσια ειναι πως δεν αρεσκομαι στον ηχο που βγαζει ενα sub αλλα προτιμω να ακουω τα ιδια db και απο τις δυο κολλωνες.
ακουω μουσικη απο μικρο παιδι απο τη δουλεια μου ολη μερα και το βραδυ σπιτι.
παντα απεφυγα για οικονομικους λογους να παω σε εξ ειδικευμενες καταστασεις hi end και ευτυχως τα κατεφερα.
τωρα!
Αυτό. Όχι αδύνατο, αλλά με πολύ περιορισμό στην τοποθέτηση και στις θέσεις ακρόασης. (π.χ. όταν ακούει μόνο ένα άτομο)ξαναγραφω ότι ένα sub είναι σχεδόν αδύνατο να ρυθμιστή σωστά και για να γινω πιο συγκεκριμένος θα μπορούσε να ρυθμιστή σωστά μονο αν τοποθετηθεί στη μεση ανάμεσα
στα δυο ηχεία.
για αυτό έβαλα το σχεδόνΑυτό. Όχι αδύνατο, αλλά με πολύ περιορισμό στην τοποθέτηση και στις θέσεις ακρόασης. (π.χ. όταν ακούει μόνο ένα άτομο)
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive) 180 W
Μπουμπλέ μουμπλέ....Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive) 180 W
Στα 8Ω , από 20ΗΖ-20ΚΗΖ, THD 0,08 ,με όλα τα κανάλια οδηγούμενα , πόσα να βγάζει άραγε?
Σ ωραίος.
Αν είσαι ευχαριστημένος από το σύστημα σου και το μόνο σου παράπονο είναι ότι δεν έχει τόσο καλό ήχο στην χαμηλή ένταση εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για ακουστικά.Το έχεις σκεφτεί;Ένα είναι σίγουρο πάντως παιδιά....γηράσκω ΑΕΙ διδασκόμενος.
Εχω μαθει αρκετά εδώ όσο διαβάζω και χαιρομαι ιδιαίτερα, αν και θα συμφωνήσω με κάποιον που είπε (χαχαχαχ) ευτυχής αυτός που ακούει με ραδιάκι και δεν ξέρει...
Πάντως εύκολα θα έκανα πρόταση στο μικρό μου γιο αν είχε έστω dts ο teac agv 8500 που του εχω δώσει στο δωμάτιο του και κάνει πάρτι με τους φίλους του .
Τρομακτικο δικαναλο και 5.1 αλλά μέχρι εκεί.
μια χαρα ειναι τα watt του για νορμαλ ακροαση....Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive) 180 W
Στα 8Ω , από 20ΗΖ-20ΚΗΖ, THD 0,08 ,με όλα τα κανάλια οδηγούμενα , πόσα να βγάζει άραγε?
Σεβαστή η αποψούλα σου.....αν δεν εχει loudness και 1000000 watt να παρει δεν θα μπορει να ακουσει σε χαμηλες σταθμες καλα
Κατ' αρχάς να εξομολογηθώ κάτι : προβληματίστηκα αρκετά πριν σου προτείνω και εγώ μια λύση για την "φαγούρα" που σε έχει πιάσει (από την οποία -φαγούρα- κανείς μας δεν έχει γλυτώσει), επειδή απαιτεί οικονομική και "στρατηγική" υπέρβαση (υποθέτω, δεν γνωρίζω τα οικονομικά σου). Είδα στις αγγελίες αυτά τα ηχεία https://www.avsite.gr/forum/threads/b-o-beolab-5.166661/ ,Χαιρετώ όλη την παρέα.
Θα παραθέσω την οποία ταλαιπωρία εχω υποστεί εδώ και δυο μήνες και όχι μόνο....
Το θέμα Ραδιοενισχυτης homecinema που να μπορεί να ανταπεξέλθει σχεδόν σαν δικαναλος σε λογικές και όχι απαγορευτικές τιμές.
εχουν περάσει από τα χέρια μου.
ένας Philips Fr 996 πολλά χρόνια 5.1 με αναλογικό volume Ένας teac agv 8500 επίσης με αναλογικό volume ,ένας Yamaha rxv 657.
Όλα αυτά πριν το 2010.
Και ενώ είχα μείνει με τον 996 μου μπήκε η ιδέα να τον αλλάξω ....
Έτσι ξεκίνησε η ταλαιπωρία.
Αγορά πώληση λοιπόν στους..Marantz sr 5004 , Marantz sr 5400, Denon avr 1908, pionner sc 2023 , και αυτή την στιγμή έναν άκρως τίμιο για τα χρήματα του Yamaha rxv 661.
Όλοι μα όλοι σε επίπεδο πολυκαναλου ήχου κουτσα στραβά πάνε μια χαρά θα έλεγα.
Σε επίπεδο στέρεο ο μόνος από όλους που με ικανοποιεί (όχι για τα γούστα μου βέβαια ) καλύτερα ο τελευταίος Yamaha.
Έλα μου ντε που και πάλι κάτι βρίσκω να είμαι στην μπριζα να τον αλλάξω;
Και.....στα σκαριά είμαι απέναντι στους .
Denon avr 4810
Marantz sr 7001
Marantz sr 7400 .
Pionner lx σειρά τον 73.
Εξ υπάκουεται σε μεταχειρισμένοι όλοι μιας και παλαιότερα μοντέλα.
Σκοπός ξαναλέω ο αξιοπρεπής ήχος σε επίπεδο στέρεο από χαμηλά , να έχει ροπή κια να ευχαριστηθείς το μπάσο που βγάζει ένας αναλογικός δικαναλος.
Για την ιστορία εχω στο έπιπλο μου ένα επετειακό Denon μίνι Hi Fi 4 κομμάτια ανεξάρτητα made in Japan το οποίο είχα φέρει από Αμερική το 1996 με αξία 3000 δολάρια , 2Χ85 πραγματικά watt όπου βάζοντας το στην μισή ένταση εχω Κάνει γιορτές και πάρτυ.
Η ερώτηση προς όλους , σε αυτούς που γνωρίζουν τα μοντέλα , πιο από όλα να επιλέξω;
Θα με ικανοποιήσουν περισσότερο από τον μικρό Yamaha ο οποίος ξαναλέω είναι πολύ τίμια επιλογή και το οποίο εχω συνδέσει με το μικρό Denon από preout έξοδο του Yamaha και το δουλεύω σαν τελικό,
Η να μείνω στα αυγά μου ως εχω ;
Ευχαριστω όσους διαβάσουν αυτό το ποστ και περισσότερο όσους απαντήσουν.
Και αν σου πω δεν εχω δει αυτή την ρύθμιση;meganers μόλις μου ήρθε μια ιδέα.
μπες στα μενού του yamaha και βρες εκεί που λέει volume adaptive drc και βαλτο στο auto αν δεν είναι ηδη
ψάξε είναι κάτι σαν loudnessΚαι αν σου πω δεν εχω δει αυτή την ρύθμιση;
Πρώτη φορά το ακούω αλήθεια
Ίσως δεν την έχει ο δικός μου