Ρομποτική σκούπα

Reaction score
1.238
Θέλω να πάρω μια ρομποτική σκούπα για να συντηρεί χωρίς πολύ κόπο το σπίτι καθαρό τις μέρες που δεν έρχεται η καθαρίστρια
Ψάχνω Xiaomi αλλά έχω χάσει τη μπάλα με τόσες που έχει και κάποιες δε τις φέρνει επίσημα Ελλάδα από ότι κατάλαβα αλλά έρχονται με παραεισαγωγες
Έχει κανείς από εσάς κανένα από τα παρακάτω μοντέλα η καμία ιδέα για βοήθεια;
1) Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
2) Mi Robot Vacuum-Mop 2 pro
3) Mi Robot Vacuum-Mop 2 pro+ Τι διαφορά έχεις με την απλή pro; Η plus δε πρέπει να έρχεται επίσημα Ελλάδα. Πρέπει να είναι η mijia 1t που πωλείται στη Κίνα;

Έχετε να προτείνετε κάποια απ' όλες ή κάποια άλλη εταιρεία;
Δυστυχώς το ύψος δε με απασχολεί ιδιαίτερα μιας και τα έπιπλα μου είναι αρκετά χαμηλά για να περάσει σκούπα από κάτω

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.886
Ένας πιο απλός μπούσουλας για αρχή: Αποκλείουμε όλες τις ρομποτικές που έχουν τιμή κάτω από ~250-300€. Εκτός κι αν είναι προσφορά ακριβότερης. Μετά διαλέγουμε από αυτές που μένουν.

Reaction score
1.238
Και πάλι γίνεται πανικός από επιλογές. Με ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία κυρίως από software...
Αξίζει όντως να δώσω 5 κατοσταρικα για roborock έναντι 3.5 για πχ xiaomi;
Σε ακόμα παραπάνω χρήματα θα υπάρχει διαφορά; Μιας και βλέπω λίγο πολύ η δύναμη αναρρόφησης σε αυτό το εύρος χρημάτων είναι πάνω κάτω ίδια όπως και οι ανιχνευτές που εχουν
Η ερώτηση έχει να κάνει με το αρχικό ποστ το οποίο αναφέρω πως τη θέλω για συντήρηση...

Και κάτι που ίσως έχει σημασία μιας και δεν έχω ψάξει είναι να βρίσκω εύκολα ανταλλακτικά και ελπίζω να μην έχουν όσο η μισή σκούπα...

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.886
Και πάλι γίνεται πανικός από επιλογές. Με ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία κυρίως από software...
Αξίζει όντως να δώσω 5 κατοσταρικα για roborock έναντι 3.5 για πχ xiaomi;
Σε ακόμα παραπάνω χρήματα θα υπάρχει διαφορά; Μιας και βλέπω λίγο πολύ η δύναμη αναρρόφησης σε αυτό το εύρος χρημάτων είναι πάνω κάτω ίδια όπως και οι ανιχνευτές που εχουν
Η ερώτηση έχει να κάνει με το αρχικό ποστ το οποίο αναφέρω πως τη θέλω για συντήρηση...

Μπες στο skroutz και κοίτα ποιες έχουν τις περισσότερες κριτικές άνω του 4,5/5. Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που δεν έχουμε στο μυαλό μας πριν την αγορά και μετά μετανιώνουμε για την επιλογή μας. Τι γίνεται με τα χαλιά, τα κρόσσια, το σφουγγάρισμα, τους χαμηλούς καναπέδες, τα έπιπλα με λεπτά πόδια, τις γωνίες, την ακρίβεια χαρτογράφησης, τον συνολικό χρόνο που απαιτείται, το μέγεθος του κάδου, την αξιοπιστία, την υποστήριξη των εφαρμογών.

Ο λόγος που δεν έχω αγοράσει κι εγώ είναι επειδή δεν έχω όρεξη για νέο χόμπι. Θέλω από πριν να είμαι σίγουρος ότι θα τη βάλω και θα την ξεχάσω.

Reaction score
23.482
Οι πρώτες ΜΙ ήταν roborock
Τα ανταλλακτικά είναι φθηνά (βουρτσακια , φίλτρα κλπ) υπάρχουν σχεδόν παντού.
Οπωσδήποτε σκούπα με lidar (όσες ακολουθούν τον κανόνα κροσφειντερ είναι τέτοιες)
Στο γιουτουμπ έχει κάτι καλά review για την κάθε μια.
Γενικά σαν υλικό είναι όλες καλές και σχεδόν ισοδύναμες , το θέμα είναι το λογισμικό , προτιμάμε τις τελευταίες σε παρουσίαση γιατί έχουν διορθώσει αρκετά θέματα των πρώτων.
Έχω μια από τις πρώτες ΜΙ του 16 , γενικά θα μπορούσε να κάνει πιο πολλά αν είχε καλύτερο λογισμικό (πχ ανέβασμα σε χαλιά που δεν μπορεί με την πρώτη , ξεμπλεγμα από μέρη που παγιδεύτηκε κλπ) αλλά επειδή σαν κλασσικό προϊόν ΜΙ δεν εξελίσσεται μετά από ένα χρόνο έχει μείνει όπως ήταν.

Reaction score
1.238
Μπες στο skroutz και κοίτα ποιες έχουν τις περισσότερες κριτικές άνω του 4,5/5. Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που δεν έχουμε στο μυαλό μας πριν την αγορά και μετά μετανιώνουμε για την επιλογή μας. Τι γίνεται με τα χαλιά, τα κρόσσια, το σφουγγάρισμα, τους χαμηλούς καναπέδες, τα έπιπλα με λεπτά πόδια, τις γωνίες, την ακρίβεια χαρτογράφησης, τον συνολικό χρόνο που απαιτείται, το μέγεθος του κάδου, την αξιοπιστία, την υποστήριξη των εφαρμογών.
Συμφωνώ. Κάτι αυτό το τρόπο το ψάχνω αλλά ακριβά μοντέλα δεν έχουν πολλές κριτικές για ασφαλές συμπέρασμα η και καθόλου
Πολλές φορές τα σχόλια ίσως είναι λίγο παραπλανητικά μιας και τα οικονομικά μοντέλα έχουν τα περισσότερα σχόλια μιας και είναι τα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.886
Συμφωνώ. Κάτι αυτό το τρόπο το ψάχνω αλλά ακριβά μοντέλα δεν έχουν πολλές κριτικές για ασφαλές συμπέρασμα η και καθόλου
Πολλές φορές τα σχόλια ίσως είναι λίγο παραπλανητικά μιας και τα οικονομικά μοντέλα έχουν τα περισσότερα σχόλια μιας και είναι τα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις
Σε πιο γενικό πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία υπερβολική ενσωμάτωση καινοτομιών μέσω της τεχνολογίας σε όλες τις κλασικές οικιακές συσκευές. Με αποτέλεσμα να περνάει σε δεύτερη μοίρα η πραγματική τους χρησιμότητα. Τι θέλω να πω; Πρωτεύουσα σημασία για τον πελάτη έχει το αποτέλεσμα ήτοι το ψήσιμο, το καθάρισμα, το πλύσιμο κλπ.
Οι ενδιάμεσες ευκολίες είναι ευπρόσδεκτες όσο δεν υπονομεύουν την ουσία της χρήσης της συσκευής.

Για παράδειγμα, στις σκούπες απαιτώ το σωστό καθάρισμα όπως το ξέρω και το κάνω με μία δυνατή σκούπα παλιάς τεχνολογίας. Το να γίνουν όλα πιο εύκολα (σχετικό κι αυτό αν αναλογιστούμε ότι χρειάζεται software με τα θέματά του και συντήρηση πολλών επιπέδων) αλλά να κάνει μισοδουλειές δεν το θεωρώ σκούπισμα.

Το άλλο φαινόμενο είναι η προσπάθεια της αγοράς να μετατρέψει όλες τις λευκές συσκευές σε εύκολα αναλώσιμες, κάτι σαν τα smartphones. Δεν λέω να έχω το αθάνατο ψυγείο Κelvinator από τα 60s και την ηλεκτρική σκούπα Miele που ήταν δώρο στο γάμο των γονιών μας, ούτε όμως να περάσουμε στην αλλαγή ανά 5ετία.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.915
Εχω αυτή (Mi Robot Vacuum Mop Pro).
Δουλεύει μια χαρά, χρησιμοποιώ μόνο το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα όχι (μια φορά το χρησιμοποίησα από περιέργεια, μια χαρά το κάνει. Απαιτεί όμως να βάζεις νερό, να καθαρίζεις το πανάκι...βαριέμαι). Θέλει κάθε τόσο το σχετικό καθάρισμα της (ξετρίχιασμα οι βούρτσες κλπ) αλλά να πω την αλήθεια το έχει αναλάβει πλέον όλο το προτζεκτ η κυρά και δεν ασχολούμαι.
Μια φορά τη στήνεις στην αρχή, κάνει τη χαρτογράφηση του χώρου, αν θες ορίζεις και ζώνες που δεν θέλεις να πηγαίνει και πατάς start στο app και παίζει. Κάποια στιγμή το είχα φτιάξει να παίζει και με φωνητική εντολή από το homepod, έχει μια διαδικασία δεν τη θυμάμαι τώρα υπάρχει στο νετ. Αν δεν κάνω λάθος την έχω και στο apple home και από κει μέσα την ξεκινά η κυρά να δουλεύει.
Συστήνεται.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.886
Εχω αυτή (Mi Robot Vacuum Mop Pro).
Δουλεύει μια χαρά, χρησιμοποιώ μόνο το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα όχι (μια φορά το χρησιμοποίησα από περιέργεια, μια χαρά το κάνει. Απαιτεί όμως να βάζεις νερό, να καθαρίζεις το πανάκι...βαριέμαι). Θέλει κάθε τόσο το σχετικό καθάρισμα της (ξετρίχιασμα οι βούρτσες κλπ) αλλά να πω την αλήθεια το έχει αναλάβει πλέον όλο το προτζεκτ η κυρά και δεν ασχολούμαι.
Μια φορά τη στήνεις στην αρχή, κάνει τη χαρτογράφηση του χώρου, αν θες ορίζεις και ζώνες που δεν θέλεις να πηγαίνει και πατάς start στο app και παίζει. Κάποια στιγμή το είχα φτιάξει να παίζει και με φωνητική εντολή από το homepod, έχει μια διαδικασία δεν τη θυμάμαι τώρα υπάρχει στο νετ. Αν δεν κάνω λάθος την έχω και στο apple home και από κει μέσα την ξεκινά η κυρά να δουλεύει.
Συστήνεται.
Η δική σου θεωρείται η καλύτερη από τις "φτηνές".

melina

Cargo 200
Reaction score
42.915
Η δική σου θεωρείται η καλύτερη από τις "φτηνές".
Α, ρε, που είναι φθηνή η σκούπα η δικιά μου! :tongue:

Τον 11/2021 που την πήρα έκανε 350. Και ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε τότε. Τα πιο πάνω μοντέλα ήταν κάποια που το μόνο έξτρα feature που είχαν ήταν ότι είχαν βάση φόρτισης όπου πήγαινε η σκούπα και άδειαζε τον κάδο της. Οπότε εσύ άδειαζες τον πιο μεγάλο κάδο της βάσης λιγότερο συχνά από ότι αυτόν της σκούπας. Μπούρδες πρακτικά.

Σε τέτοιο είδους χαλί δεν θα κάνει δουλειά και δεν την αφήνω να παει από κει. Μια γραμμή στην κάτοψη του σπιτιού που έφτιαξε όταν το χαρτογράφησε πρόσθεσα και του είπα no pasaran κατά κει 😁

5BB2FA12-5D22-440F-8006-9C09E0FB6220.jpeg

Reaction score
388
Πριν λίγες εβδομάδες έκανα και εγώ αγορά μια σκούπα ρομπότ και μάλιστα την συγκεκριμένη μάρκα ECOVACS Την είχανε όλες τις σκούπες της συγκεκριμένης μάρκας μισή τιμή Και πέντε χρόνια εγγύηση από την Allianz Η συγκεκριμένη προσφορά την έκανε το site το Skroutz όχι τα καταστήματα
Αυτή την σκούπα που αγόρασα εγώ και στο πιο φθηνό κατάστημα την έχουνε 445 €

Εγώ την πήρα πριν περίπου 2-3 βδομάδες 212€ Και πέντε χρόνια εγγύηση

Ήμουνα πολύ διστακτικός στην αγορά γιατί νόμιζα ότι δεν κάνουνε δουλειά αλλά τελικά έκανα λάθος σκουπίζει και σφουγγαρίζει πάρα πολύ καλά και γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.852
Έχω την Xiaomi Roidmi EVE plus. Πανεύκολη πλοήγηση και εντολές από το κινητό, δύο βούρτσες, πολύ δυνατή απορρόφηση. Βολικό το σφουγγάρισμα της μιας και χρησιμοποιεί ελάχιστο νερό και στεγνώνει ταχύτατα.
Οπωσδήποτε να επιλέξεις σκούπα με βάση που καθαρίζει τον κάδο της. Μεγάλη ευκολία.
Μην νομίζεις ότι την πήρες, την έβαλες στην πρίζα και άραξες. Πρέπει να ασχολείσαι με λύσιμο και καθαρισμό της, τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα.

TGD

Reaction score
8.620
Από θόρυβο τι γίνεται; Γιατί τα dB που βλέπω στις προδιαγραφές είναι αποθαρρυντικά...

Reaction score
23.482
γενικά χαμηλότερος συμβατικής σκούπας και με βασικό πλεονέκτημα δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι στον χώρο που σκουπίζει. Βάζεις σκούπα και πας για ψώνια, για καφέ για δουλειά κάπου αλλού τεσπά

Reaction score
388
Από θόρυβο τι γίνεται; Γιατί τα dB που βλέπω στις προδιαγραφές είναι αποθαρρυντικά...
Για όσους μπορώ να βοηθήσω η δική μου γιατί δεν έχω και μετρό σύγκρισης προσωπικά δεν ακούγεται δυνατά δεν με ενοχλεί.
Βέβαια δεν υπάρχει λόγος όταν βρίσκεσαι σπίτι να την βάζεις να σκουπίζει,όπως έγραψε και ο pankrok την βάζεις να σκουπίζει όταν λείπεις

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.852
Ο θόρυβος έχει να κάνει με την επιφάνεια, σε χαλιά για παράδειγμα γκαζώνει, και αν λειτουργεί ξεκούραστα με καθαρό φίλτρο και απομακρυσμένα υπολείμματα.

Reaction score
1.238
Δε θεωρώ πως είναι σκούπα για να λειτουργεί όσο είσαι σπίτι οπότε ας κάνει και σαν αεροπλάνο όσο λείπω
Αν θες αθόρυβη σκούπα για να τη δουλεύεις εσύ όσο είσαι σπίτι πας σε άλλες λύσεις εξαιρετικές και αλλού επιπέδου
Εμένα με ενδιαφέρει να μην σηκώνουν σκόνη στο χώρο αλλά βλέπω έχουν καλά φίλτρα για τον αέρα που βγαίνει και δε τίθεται τέτοιο θέμα
Όσο ψάχνεις βρίσκεις μπλιμπλικια που μπορούν να έχουν και χάνεις την ουσία αλλά είναι ωραία :)
Πάλι με άλλο σκεπτικό ξεκίνησα να ξεπαραδιαζομαι με βλέπω στο τέλος

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik