Ρομποτική σκούπα

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.872
Roborock Q7 Την εχω παρει δωρο σε φιλο και ειναι παρα πολυ ευχαριστημενος ,τοσο που της εχει δωσει και ονομα (Toby)

Reaction score
1.258
Roborock Q7 Την εχω παρει δωρο σε φιλο και ειναι παρα πολυ ευχαριστημενος ,τοσο που της εχει δωσει και ονομα (Toby)
Αυτή είδα για αρχή και εγώ αλλά διάβασα δεν έχει κάμερα πέρα από το lidar για την αποφυγή εμποδίων(σημαίνει πως μπορεί να κάνει ζημιά στα έπιπλα η και να φρακαρει ανάμεσα από καρέκλες; )
Μετά κοίταξα την s7 που εχει κατάντησα τα ζαχαρωνω την maxv και είδα πως έχει βγει η σειρά s8 απλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για αγορά.
Να αξίζει άραγε τόσα χρήματα μια τέτοια σκούπα η δημιουργούμε τελικά ανάγκες από το πουθενά;
Ααα ρε το μάρκετινγκ

TGD

Reaction score
9.214
Το lidar μετράει τις αποστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού. Τι παραπάνω προσφέρει η κάμερα;
Αλήθεια, πώς χαρτογραφείς διαφορετικούς ορόφους;

Reaction score
24.237
Η κάμερα είναι για μικρά αντικείμενα, παιχνίδια , μπλιμπλικια καλώδια και τέτοια

Reaction score
1.258
Εγω που ειχα παρει τη ρομποτικη αυτη σκουπα απο τα Lidl προσφορα στα το πολυ 50 ευρω αν θυμαμαι καλα μπορω να συμμετεχω η δε με παιζετε;;
Αν τη πήρες 50 ευρώ από προσφορά με πραγματική τιμή άνω των 250 τουλάχιστον ευρώ εντάξει μείνε

Reaction score
490
Η δικιά μου έχει κάμερα και φυσικά μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή για να δεις κάτι μέσα στο σπίτι αν χρειαστεί.
Και ένας άλλος λόγος αν κολλήσει κάπου ανοίγεις την κάμερα και βλέπεις τι συμβαίνει

Reaction score
11.521

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.357
Εγώ έχω αυτή:

Όταν το είχα ψάξει (πριν ενάμιση χρόνο) είχα καταλήξει από διάβασμα, reviews, specs κλπ. ότι ήταν καλύτερη από τις λίγο πιο φθηνές Xiaomi αλλά και τις αντίστοιχες Roborock. Αρχικά δηλαδή σε Roborock είχα καταλήξει αλλά στην πορεία βρήκα αυτή και άλλαξα γνώμη.

Την έχω προτείνει και σε φίλο και είναι και αυτός πολύ ευχαριστημένος.

Χρησιμοποιεί την ίδια εφαρμογή με τις Xiaomi, απλά έχει καλύτερα specs (σε ισχύ, σε μπαταρία κλπ) και επιπλέον έχει εμπρόσθιο laser αποφυγής εμποδίων εκτός του lidar.

Δεν ξέρω απλά αν τον τελευταίο χρόνο έχει βγει κάτι καλύτερο ή με καλύτερο VFM, πάντως τότε το είχα ψάξει πολύ. Βέβαια την είχα πάρει και 335€ και τώρα πλησιάζει τα 400.

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.872
Εγω βαζω την γυναικα. Αποδοτικη χωρις προγραμματισμο ,φτανει στις γωνιες , δεν μπλεκει καλωδια.
Στα κατα ,εχει αυξημενες αναγκες συντηρησης , τρωει κολληματα και καθαριζει τα καθαρα και ειναι πολυ δυσκολο το σεταρισμα να μπαινει σε λειτουργια ωρες που δεν ενοχλει .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.169
Μιας και είναι της παρούσης, σήμερα άλλαξα το φίλτρο και έκανα γενικό καθαρισμό της σκούπας.
Η διαφορά στον θόρυβο που παράγει είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Και για όσους το σκέφτηκαν, δεν έκανα μέτρηση αλλά με το αυτί μόνο!!!:p
Αυτό γιατί ο κινητήρας της λειτουργεί ξεκούραστα, σε πολλή ποιο χαμηλές στροφές. Αναμενόμενο να μην καταναλώνει και την μπαταρία της γρήγορα.

Reaction score
123
Επειδή έχω σκύλο και παχιά χαλιά επέλεξα την iRobot i7 με αυτοκαθαριζόμενο βάση. Ειδικά τα χαλιά θέλουν προσοχή γιατί πολλές σκούπες δεν έχουν τη δυνατότητα να τα καθαρίσουν αποτελεσματικά.
Τότε δεν υπήρχε αξιόπιστη λύση σκούπα-σφουγγαρίστρα 2 σε 1.
Αν μπορούσα να άλλαζα κάτι στην επιλογή μου θα ήταν αυτό.
Η αυτοκαθαριζόμενη βάση, ειδικά με σκύλο και λίγο μεγαλύτερο διαμέρισμα (120τμ) είναι θεμελιώδης γιατί το δοχείο είναι μικρό και αδειάζει 2-4 φορές για το αυτόματο καθάρισμα όλου του σπιτιού.
Τέλος, μεγάλη διαφορά στον ήχο κάνουν οι βούρτσες από κάτω που σταδιακά διαλύονται.

Reaction score
11.521
Επειδή έχω σκύλο και παχιά χαλιά επέλεξα την iRobot i7 με αυτοκαθαριζόμενο βάση. Ειδικά τα χαλιά θέλουν προσοχή γιατί πολλές σκούπες δεν έχουν τη δυνατότητα να τα καθαρίσουν αποτελεσματικά.
Τότε δεν υπήρχε αξιόπιστη λύση σκούπα-σφουγγαρίστρα 2 σε 1.
Αν μπορούσα να άλλαζα κάτι στην επιλογή μου θα ήταν αυτό.
Η αυτοκαθαριζόμενη βάση, ειδικά με σκύλο και λίγο μεγαλύτερο διαμέρισμα (120τμ) είναι θεμελιώδης γιατί το δοχείο είναι μικρό και αδειάζει 2-4 φορές για το αυτόματο καθάρισμα όλου του σπιτιού.
Τέλος, μεγάλη διαφορά στον ήχο κάνουν οι βούρτσες από κάτω που σταδιακά διαλύονται.
Υπάρχει η J7 και η J7 combo που αναγνωρίζουν και αποφεύγουν τα κακά των μικρών μας κατοικίδιων ώστε να μη λερώνεται η θήκη συλλογής της σκούπας και του ντοκ.
Έχει αλλάξει και η σχεδίαση της περιστρεφόμενης βούρτσας που βιδώνει-ξεβιδώνει με το χερι, δηλ χωρίς κατσαβίδι.

Reaction score
123
Υπάρχει η J7 και η J7 combo που αναγνωρίζουν και αποφεύγουν τα κακά των μικρών μας κατοικίδιων ώστε να μη λερώνεται η θήκη συλλογής της σκούπας και του ντοκ.
Έχει αλλάξει και η σχεδίαση της περιστρεφόμενης βούρτσας που βιδώνει-ξεβιδώνει με το χερι, δηλ χωρίς κατσαβίδι.
Δεν λέω για κακά κλπ, για τις τρίχες το λέω. Μαζεύονται 2 λίτρα τρίχες την ημέρα! Το πρόβλημα με την ξεχωριστή σφουγγαρίστρα είναι από τη μια το κόστος, από την άλλη ότι έχω παλαιότερο μοντέλο που δεν επικοινωνεί με τη σκούπα κι έτσι μέχρι να την βάλω έχει ξαναγεμίσει τρίχες 😂😂😂

Reaction score
325
Κι εγώ έχω την ίδια με τον Ear. Η γυναίκα μου είναι - γενικά - ευχαριστημένη (ή έτσι λέει για να δικαιολογήσει τα λεφτά που δώσαμε). Εγώ δε βλέπω κάτι το ιδιαίτερο, κάθε τρεις και λίγο κάπου θα μπλεχτεί και θα σταματήσει (εννοείται καλώδια δεν πρέπει να υπάρχουν στο διάβα της), αν είναι μεγάλο το σπίτι θα επιστρέψει για φόρτιση στα μισά, πρέπει πολλά πράγματα να τα "εξαφανίσεις" για να καθαρίσει (προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσεις τα σταματήματα που είπα πριν), θέλει κάθε φορά καθάρισμα (και κάθε λίγο γέμισμα με νερό αν τη βάλεις να σφουγγαρίσει) κτλ κτλ.
Εντιτ - κάποιες φορές χάνει το χάρτη και φτου κι απ'την αρχή η χαρτογράφηση...

Reaction score
1.258
Έχω καταλήξει μεταξύ:
1)Xiaomi s10 plus που βγήκε τη παρασκευή οποτε δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες αλλά αντικαθιστά τη 2 mop
2)roborock s8
3)roborock s8 plus στη περίπτωση που όπως κάποιοι λένε θέλει άδειασμα η σκούπα σε καθε χρήση
Δεν έχω κατοικίδια μέσα στο σπίτι. Οπότε χρειάζεται όντως κάθε φορά άδειασμα; Να παω με κάδο ώστε να αδειάζει αυτόματα η είναι περιττό; Θέλω να με διευκολύνει και όχι να ασχολούμαι συνέχεια μαζί της. Μια φορά τη βδομάδα με δέκα μεες για ένα άδειασμα του μικρού κάδου δεν έχω πρόβλημα. Συχνότερα θα τη πετάξω από το παραθυρο
Irobot έχει αποκλειστεί από τα αποδυτήρια λόγο μαύρου χρώματος
Η roborock δεν έχει αντιπρόσωπο Ελλαδα;

Reaction score
24.237
Αν σκουπίζεις κάθε μέρα (που δεν) θα μαζεύει λίγη σκόνη οπότε το μικρό καδακι θα γεμίζει την 5η ή 6η φορά.
Αν σκουπίζεις μια φορά την εβδομάδα θα μαζέψει πιο πολλά οπότε θα το αδειάζεις σχεδόν κάθε φορά. Δεν το λες και σκλαβιά αυτό, είναι μια δουλειά των 20 δευτερολέπτων.
Εγώ την στέλνω την σκούπα κουζίνα να με περιμένει για να αδειάσω τον κάδο έτσι για τα γούστα και μετά την στέλνω σπίτι της.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.394
Members
38.311
Νεότερο μέλος
Ragnar