Σε τι στάθμη, με τι μουσική?...

Reaction score
10
Νικο για να κανω το δικηγορο του Διαβολου:

1) Δεν μετραει τι επαιξαν αλλα και σε εντασεις το επαιξαν

2) Αν επαιξαν κλασσικη παιζουν και Metallica δηλαδη?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: STUDIO 845 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΚΡΟΑΣΗ !!!!

1. Υποθέτω πως μια ακρόαση γίνεται πάντα σε στάθμες... ακρόασης. Οι υπερβολές του volume, προς τα κάτω ή προς τα πάνω, είναι άσκοπες και δεν βοηθούν στο σωστό αποτέλεσμα.
2. Βεβαίως! Είναι πολύ πιο εύκολο να γονατίσεις ένα σύστημα με 150 όργανα παρά με 5, ακόμη κι αν αυτά είναι ηλεκτρικά και παίζονται aggressively. Συχνοτικό εύρος, σώμα οργάνων, μέγεθος σκηνής, δυναμικά. Αρκεί να ξέρεις τι να βάλεις γιατί και οι σονάτες για άρπα κλασική είναι... :114:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385

Νικο για να κανω το δικηγορο του Διαβολου:

1) Δεν μετραει τι επαιξαν αλλα και σε εντασεις το επαιξαν

2) Αν επαιξαν κλασσικη παιζουν και Metallica δηλαδη?
Μ αρέσει που έχουμε τις ίδιες απορίες

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385

1. Υποθέτω πως μια ακρόαση γίνεται πάντα σε στάθμες... ακρόασης. Οι υπερβολές του volume, προς τα κάτω ή προς τα πάνω, είναι άσκοπες και δεν βοηθούν στο σωστό αποτέλεσμα.
2. Βεβαίως! Είναι πολύ πιο εύκολο να γονατίσεις ένα σύστημα με 150 όργανα παρά με 5, ακόμη κι αν αυτά είναι ηλεκτρικά και παίζονται aggressively. Συχνοτικό εύρος, σώμα οργάνων, μέγεθος σκηνής, δυναμικά. Αρκεί να ξέρεις τι να βάλεις γιατί και οι σονάτες για άρπα κλασική είναι... :114:

...
Εν μέρει σωστό αλλά οι Maggies ένω παίζουν υπέροχα κλασσική μόλις τα ροκάρεις λίγο ''εύνουχιζονται'' τα τραγούδια....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Αυτό που λες, απλά δεν γίνεται. Δεν γίνεται ένα ηχείο να βγάζει τα δυναμικά μιας ορχήστρας και να μην μπορεί να βγάλει τα δυναμικά μιας ηλεκτρικής κιθάρας. Αν παίζει καλά την ορχήστρα παίζει κι άλλα πράγματα.

Αλλά, ποιοί είναι οι Maggies;

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385

Αυτό που λες, απλά δεν γίνεται. Δεν γίνεται ένα ηχείο να βγάζει τα δυναμικά μιας ορχήστρας και να μην μπορεί να βγάλει τα δυναμικά μιας ηλεκτρικής κιθάρας. Αν παίζει καλά την ορχήστρα παίζει κι άλλα πράγματα.

Αλλά, ποιοί είναι οι Maggies?
...

Και όμως γίνεται...

Τα Magnepan.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Λοιπόν για να μην χαλάμε το θέμα της ακρόασης και επειδή η κουβέντα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, μας έφτιαξα νέο thread. :126:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Ωραία, παμ' παρακάτ. :116:

Και όμως γίνεται...
Αν πούμε ότι αποδίδει ΣΩΣΤΑ κλασική ένα σύστημα (ηχείο - οδήγηση - χώρος), αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι υποχρεωτικά επαρκές σε όλους τους τομείς. Πρέπει κατ' αρχάς να παίζει δυνατά. Πρέπει τουλάχιστον να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά και να έχει την απαραίτητη ατάκα - δυναμικά. Ιδίως το τελευταίο, είναι το βασικό πρόβλημα των ηλεκτροστατικών πάνελ και σε πολύ μικρότερο βαθμό των μαγνητοστατικών. Τα ηλεκτροστατικά, ενώ έχουν απίστευτο προτέρημα στα μικροδυναμικά, υστερούν στην ατάκα, στο ΜΠΑΜ ρε παιδί μου που χρειάζεται για να αποδοθεί ρεαλιστικά (σε υψηλές στάθμες) το ξέσπασμα πχ μιας ορχήστρας. Αυτό διότι δεν υπάρχει η πιστονική κίνηση ενός πολύ μεγάλου γούφερ που θα μεταφέρει τον παλμό στον χώρο ακρόασης. Αυτό το ξέσπασμα, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να βάλεις σε ένα σύστημα. Ξεβρακώνει με τη μία ηχεία και ενισχυτικά και βγάζει στην επιφάνεια όλα τα πιθανά προβλήματα. Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα ταχύτητας σε μεσαιοϋψηλές, σωμάτων και εικόνας. Αν ένα ηχείο βγάλει αυτήν την κακία που μπορεί να κρύψει μέσα της μια ορχήστρα, το ροκ του φαίνεται walk in the park. :126:

- Αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει, είναι το εξής:
Η μεγάλη εικόνα όλων των ηχείων πάνελ, δίνει εύκολα την εντύπωση του μεγάλου ήχου, του κύριου χαρακτηριστικού που περιμένει ο ακροατής από την κλασική μουσική. Αυτό όμως δεν αρκεί και φυσικά δεν σημαίνει ότι αποδίδουν σωστά - επαρκώς τις μεγάλες ορχήστρες.

Τα Magnepan.
ΟΚ got it. :126:
Νομίζω, (νομίζω λέω) ότι δεν έχεις ακούσει magnepan να παίζουν σωστά, ούτε κλασική, ούτε και ροκ. Τα magnepan είναι εξαιρετικά δύσκολα ηχεία, τόσο σε οδήγηση, όσο και σε τοποθέτηση. Για να το πω διαφορετικά: Έχω βάσιμες υποψίες ότι τα magnepan, μπορούν να παίξουν τα πάντα. :137: Τις ίδιες υποψίες έχουν και πολλοί άλλοι που τα ακούνε σωστά στημένα.

Όποτε είναι ο δρόμος σου προς τα μέρη μας, ευχαρίστως να το συζητήσουμε... ακούγοντας. :126:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385

Ωραία, παμ' παρακάτ. :116:

Αν πούμε ότι αποδίδει ΣΩΣΤΑ κλασική ένα σύστημα (ηχείο - οδήγηση - χώρος), αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι υποχρεωτικά επαρκές σε όλους τους τομείς. Πρέπει κατ' αρχάς να παίζει δυνατά. Πρέπει τουλάχιστον να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά και να έχει την απαραίτητη ατάκα - δυναμικά. Ιδίως το τελευταίο, είναι το βασικό πρόβλημα των ηλεκτροστατικών πάνελ και σε πολύ μικρότερο βαθμό των μαγνητοστατικών. Τα ηλεκτροστατικά, ενώ έχουν απίστευτο προτέρημα στα μικροδυναμικά, υστερούν στην ατάκα, στο ΜΠΑΜ ρε παιδί μου που χρειάζεται για να αποδοθεί ρεαλιστικά (σε υψηλές στάθμες) το ξέσπασμα πχ μιας ορχήστρας. Αυτό διότι δεν υπάρχει η πιστονική κίνηση ενός πολύ μεγάλου γούφερ που θα μεταφέρει τον παλμό στον χώρο ακρόασης. Αυτό το ξέσπασμα, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να βάλεις σε ένα σύστημα. Ξεβρακώνει με τη μία ηχεία και ενισχυτικά και βγάζει στην επιφάνεια όλα τα πιθανά προβλήματα. Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα ταχύτητας σε μεσαιοϋψηλές, σωμάτων και εικόνας. Αν ένα ηχείο βγάλει αυτήν την κακία που μπορεί να κρύψει μέσα της μια ορχήστρα, το ροκ του φαίνεται walk in the park. :126:

- Αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει, είναι το εξής:
Η μεγάλη εικόνα όλων των ηχείων πάνελ, δίνει εύκολα την εντύπωση του μεγάλου ήχου, του κύριου χαρακτηριστικού που περιμένει ο ακροατής από την κλασική μουσική. Αυτό όμως δεν αρκεί και φυσικά δεν σημαίνει ότι αποδίδουν σωστά - επαρκώς τις μεγάλες ορχήστρες.

ΟΚ got it. :126:
Νομίζω, (νομίζω λέω) ότι δεν έχεις ακούσει magnepan να παίζουν σωστά, ούτε κλασική, ούτε και ροκ. Τα magnepan είναι εξαιρετικά δύσκολα ηχεία, τόσο σε οδήγηση, όσο και σε τοποθέτηση. Για να το πω διαφορετικά: Έχω βάσιμες υποψίες ότι τα magnepan, μπορούν να παίξουν τα πάντα. :137: Τις ίδιες υποψίες έχουν και πολλοί άλλοι που τα ακούνε σωστά στημένα.

Όποτε είναι ο δρόμος σου προς τα μέρη μας, ευχαρίστως να το συζητήσουμε... ακούγοντας. :126:

...
Τα έχω ακούσει με τους no33 και με 300αρηδες Krell.Και ενώ σε συμφωνικά εργα μου έπεσε το σαγόνι,μόλις μπηκε το black album έψαχνα να βρω τα αμελέτητα του συγκροτήματος.
Στα υπόψιν ότι και ο μαγαζάτορας είχε σχεδόν την ίδια γνώμη.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Στα υπόψιν ότι και ο μαγαζάτορας είχε σχεδόν την ίδια γνώμη.
Καλά αυτό δε μου λέει κάτι αλλά τέλος πάντων, αυτά ενώ είναι αντικειμενικά και ξεκάθαρα πράγματα, τις περισσότερες φορές γίνονται και ολίγον (έως πολύ) υποκειμενικά, διότι οι εμπειρίες και συνεπώς οι απαιτήσεις αλλά και οι προτεραιότητες του καθενός σε ένα άκουσμα προφανώς διαφέρουν.
Αν συμφωνούσαμε σε όλα, θα είχαμε όλοι το ίδιο σύστημα. :126:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Γενίκε έχεις μεγάλο δίκιο όσον αφορά τις εμπειρίες και τις προτιμήσεις αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς με το ''αυτά ενώ είναι αντικειμενικά και ξεκάθαρα πράγματα''.Δεν είμαι και φαν των πάνελ και παραδέχομαι πως ο καλύτερος ήχος που έχω ακούσει ήταν απο μεγάλα,ενεργά ATC αλλά αυτός ήταν ο ήχο που μου θύμισε περισσότερο είτε ότι έχω ακούσει στο μέγαρο,είτε σε στούντιο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Αντικειμενικά εννοώ ως προς έναν επαγγελματία ηχολήπτη που έχει καλύτερη άποψη για το πραγματικό και το ηχογραφημένο από τον καθένα μας.

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Μπερδέυτηκα!Οι ηχολήπτες χρησιμοποιούν πάνελ;Και ακούνε αντικειμενικότερα;

Υ.Γ. Βλέπεις καθολου το CHAMPION-L?Λαλακίζεται αγριως η United!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
:114::114::114::114:

Ακούνε αντικειμενικότερα...
Οι ηχολήπτες μπορούν να καταλάβουν ακούγοντας οποιοδήποτε ηχείο, αν αυτό που ακούν προσεγγίσει το πραγματικό ή/και την ηχογράφηση. Έχουν τα δικά τους κριτήρια και προφανώς είναι αντικειμενικότεροι αν πούνε πχ ότι αυτό το ηχείο δεν έπαιξε καλά κλασική. Λίγη σημασία έχει αν είναι πάνελ ή κουτί ή κόρνα κλπ.

p.s. Δεν βλέπω ποδόσφαιρο, ψωνίζω δισκάκια από το jpc. :137:

...

Reaction score
10
Κλασικη με κλασικη διαφερει. Υπαρχει κλασικη για υπνο τυπου Mozart* και υπαρχει και κλασικη που αν τη βαλεις σε οποιοδηποτε full range θα παρεις τα μεγαφωνα στο σπιτι.
Στο υπογραφω.:126:

Επισης βαζω στοιχημα οσο θελεις οτι ενα ηλεκτροστατικο η ενα full Range δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να παιξει Metallica και να τους τιμησει. Βεβαια ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια για το τι ειναι απολυτο.
Ικανες εντασεις για μενα σε κατι τετοιο ειναι 105-110 db.

* Ειναι ο αγαπημενος, το σχολιο το εκανα so you can get the point

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Για το ηλεκτροστατικό είμαι (σχεδόν) σίγουρος (ότι δεν μπορεί). Για το full range δεν ξέρω, δεν λέω μεγάλα λόγια. Βέβαια ξέρεις... οι Metallica δεν ενδιαφέρουν και πολύ κόσμο του hi fi. Οπότε κάποια μειονεκτήματα μιας σχεδίασης, μπορούν κάλλιστα να παραβλεφθούν, αν το ζητούμενο είναι τα εξειδικευμένα πλεονεκτήματά τους. Διότι θέλουμε δεν θέλουμε, τα ηλεκτροστατικά ή τα full range έχουν κάποια σημεία στα οποία δεν βρίσκουν εύκολα αντίπαλο. Καμιά φορά δεν βρίσκουν και καθόλου...

Ως ηλεκτροστατικό, εννοώ επίσης full range. Γιατί τα υβριδικά μπορούν να παίξουν τα πάντα.

...

Reaction score
8
Επισης βαζω στοιχημα οσο θελεις οτι ενα ηλεκτροστατικο η ενα full Range δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να παιξει Metallica και να τους τιμησει.
Eυτυχως που δεν εβαλες Μιχαλη μεσα και τα μαγνητοστατικα.
Τα Αναλυσις Ωμεγα ειχαν φτασει μετρημενα τα 114 ντεσιμπελ και στο συστημα που ετοιμαζω αυτη την στιγμη, με 4 λαμπατους 200ατηδες μονομπλοκ και τις χαμηλες σε δυο 18ιντσα υπογουφερ - το τελευταιο υπο συζητηση - οδηγουμενα απο την τριαδα των μπερυ, κατι μου λεει οτι θα αναιβουν αρκετα παραπανω σε ντεσιμπελ.
Επισης το θεμα κλασσικης - ροκ ειναι και θεμα συνοδων. Δοκιμαζοντας το σι ντι της Σανλινγκ πηρα υπεροχα αποτελεσματα σε κλασσικη, αλλα οχι σε ροκ. Το αντιθετο ακριβως πηρα απο το DROPLET που νομιζω οτι καποτε ειχες και εσυ. Οτι εχανε σε απολυτο διαχωρισμο το κερδιζε σε ογκο γυρω απο τα οργανα ιδιαιτερα στις μεσοχαμηλες, πραγμα απαραιτητο στην ροκ, αλλα κατα την γνωμη μου οχι σην κλασσικη.

Reaction score
10
Ναι Θαναση αλλα εβαλες και υπογουφερ στην εξισωση. Εκει τα πραγματα αλλαζουν.
Γιατι μποτια δεν μπορει να σου βγαλει το πανελ οπως πρεπει, και ειναι λογικο. Το πανελ δεν το παιρνεις για τη μποτια.
Αντε καλημεεεεεεραααααααα!!!!!
Τελευταια μερα δουλεια σημερα, και ξαναπαω την αλλη Παρασκευη!:107:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ναι Θαναση αλλα εβαλες και υπογουφερ στην εξισωση.
Προσφάτως κι εσύ το ίδιο έκανες μικρέ κουτάκια. :126:

Διότι αν άκουγες χαμηλό μαγνητοστατικών σε σχέση με τα παλιά σου ηχεία, θα έβαζες τα κλάματα. :143:

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.172
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi