Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Reaction score
460
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

εν συντομία: ΝΑΙ. πολλά.

μάλιστα, σε ένα οποιοδήποτε "καλό" στέρεο, με μια κουρτινούλα μπροστά, θα πάθεις πλάκα από το ότι ο κόσμος δε καταφέρνει να ξεχωρίσει ποια ψηφιακή πηγή παίζει.

το κάναμε το εν λόγω τεστ, με τυφλή ακρόαση σε "καλό στέρεο", κι ήταν μαζεμένος μπόλικος κόσμος. Αποδείχθηκε περίτρανα πως δε μπορούσε η συντριπτική πλειοψηφία να ξεχωρίσει τη μια ψηφιακή πηγή από την άλλη.

κάτι που προσωπικά είπα πως είναι αδύνατο να συμβεί με αναλογική πηγή, αν και δεν κατέθεσαν πολλοί τις απόψεις τους, για τις οποίες αναμένω.....
Κωστα καλησπερα,το "ναι πολλα" με καλυπτει εν μερη.
Επροχθες στον μπατζανακη μου (ξερεις ποιον) ακουσα διαφορετικα ακουσματα σε ψηφιακα και πραγματικα απορησα.............

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.935

Ναι αλλα.... ουτε μου σηκωθηκε η τριχα, ουτε εκλαψα, ουτε γελασα με ψηφιακη αναπαραγωγη, τι να κανουμε τωρα.....

άσε τα ψέμματα βρε! εμείς δηλαδή που συγκινούμαστε από τη μουσική, αλλά και από το πως ακούγεται, πριν συγκινηθούμε και πριν μπιμπικιάσει το χέρι μας και σηκωθούν οι τρίχες, ψάχνουμε να δούμε τι ηχογράφηση είναι και αν παίζει πικάπ ή σι-ντί;

βρε παλιοψεύτη!

εγώ πάντως, και από βινύλιο συγκινούμαι, και από φλακ. κατά βάση όμως είναι ξεκάθαρο πως συγκινούμαι από τη μουσική.

και συ το ίδιο κάνεις. πριν από λίγα ποστ μίλησες για μια πολύ καλή ηχογράφηση σε σι-ντί. δηλαδή μόνο αμα τη βρεις σε βινύλιο θα σου σηκωθεί;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

άσε τα ψέμματα βρε! εμείς δηλαδή που συγκινούμαστε από τη μουσική, αλλά και από το πως ακούγεται, πριν συγκινηθούμε και πριν μπιμπικιάσει το χέρι μας και σηκωθούν οι τρίχες, ψάχνουμε να δούμε τι ηχογράφηση είναι και αν παίζει πικάπ ή σι-ντί;

βρε παλιοψεύτη!

εγώ πάντως, και από βινύλιο συγκινούμαι, και από φλακ. κατά βάση όμως είναι ξεκάθαρο πως συγκινούμαι από τη μουσική.

και συ το ίδιο κάνεις. πριν από λίγα ποστ μίλησες για μια πολύ καλή ηχογράφηση σε σι-ντί. δηλαδή μόνο αμα τη βρεις σε βινύλιο θα σου σηκωθεί;
Μα δεν ευχαριστιεσαι ΜΕ ΟΛΑ τα βινύλια, αυτο ειναι σαφες!!! Η συγκεριμενη συγκριση εβγαλε καλυτερο το CD, αλλα αν το συγκεκριμενο το ειχα και σε βινύλιο σιγουρα θα μου σηκωνότανε.... :116:

Reaction score
1.685

Πολλες σηκωμαρες βρε παιδια..... με το μαλακο !!! :114:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Πολλα τα σηκωματα σε αυτο το thread ......θα το διαβασουν και τιποτις ξαναμμενες και δεν θα προλαβαινουμε τις εγγραφες εδω μεσα!!!!!

:204::204::204:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Πολλες σηκωμαρες βρε παιδια..... με το μαλακο !!! :114:
Τοιχο τοιχο Κωστα μου με τους πηδικουλες εδω μεσα!!!!!!!!:116:

Reaction score
8.905

Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με τον EAR :111:... ziziko μηπως κότεψα και εγω... πες οχι σε παρακαλώ :114:!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Εγώ συγκινούμαι από κομματάρες που σκάνε τυχαία στο ράδιο όταν οδηγάω. Μήπως η καλύτερη πηγή είναι το αυτοκίνητο τελικά;
Δε χωράει με τίποτα στο σαλόνι το ρημάδι!

Reaction score
1.685

Εγώ συγκινούμαι από κομματάρες που σκάνε τυχαία στο ράδιο όταν οδηγάω. Μήπως η καλύτερη πηγή είναι το αυτοκίνητο τελικά;
Εχει και σε μινιατουρες, ρωτα τον Αντωνη. :135:

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

το αυτοκίνητο?

Reaction score
460

βρε παλιοψεύτη!

Εσυ τα νιωθεις ολα αυτα επειδη εχεις sub JBL!........:116:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Παντως βρε λεβεντες μας αρεσει και η ηχητικη κοροιδια.......ας το παραδεχτουμε !!!!!

Και εγω και πολλοι απο εμας ειτε εδω μεσα ειτε απο την απεξω ψαχνουμε την εγγραφαρα,μιλαμε με στομφο για την σουπερ ντουπερ Verve,Premonition Sound,Tellarc,Decca records και και και ,και η ομορφια και η χαρη της ηχογραφησης που μας εχει συνεπαρει βρισκεται στα χερια ,την γνωση και την διαθεση του ηχομαστορα που εχοντας το πρωτογενες υλικο ξεκινα την διαδικασια του mastering με απωτερο σκοπο την καλλιτερη ---κατα αυτον ---ηχητικη παραγωγη και μετα το αναλογο σενιαρισμα ξεκινα το κοπιαρισμα αυτης της εργασιας του στα αναλογα μεσα cds η βινυλια!

Υπαρχουν παρα πολλες εταιριες γνωστες στους fun του αναλογικου ηχου οπου πραγματικα εχουν εξαιρετικες παραγωγες με καθηλωτικα ακουσματα --ΑΛΛΑ--και συγκεκριμενο mastering που αρεσει......μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.....ειναι γνωστα αυτα σε πολλους απο εμας.
Πολλες απο αυτες δεν κυκλοφορουν τις παραγωγες τους σε cds παρα μονον σε βινυλιο με χιλιαδες funs παγκοσμιως και με τιμες αρκετα τσιμπημενες....

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου Λουκά, δείχνει άνθρωπο με μεγάλη "πείρα" στο χώρο του αναλογικού ήχου.

επειδή όμως είμαι κλινικός και στεγνός άνθρωπος, αριθμολάγνος και μετρησιομανής, ξέρεις βρε, της "θεωρίας" και του "αντικειμενικού", ψάχνω ακόμα και στο κρασί να αποφασίσω ποιο είναι το καλύτερο. και μερικά πράγματα είναι αντικειμενικά, ακόμα και στο κρασί, ασχέτως ποιο "αρέσει" σε μένα. μερικά κρασιά παίρνουν διεθνή βραβεία από ομάδα γευσιγνωστών, και είναι αξιοπερίεργο το πόσο συμφωνούν μεταξύ τους για τα κρασιά! λες και έχει εντελώς αντικειμενικά ευρήματα το θέμα.... τι να πω, δε ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κρασιά, άσε που γενικά προτιμώ το μούστο, ενώ κατά βάση πίνω μπύρα. μιλάμε είμαι εντελώς άσχετος!
Καλά σε μένα δεν καταδέχτηκες ποτέ ναρθείς, αλλά στον Κοτσίδη που πας δεν έμαθες ακόμη από καλό παλιό κόκκινο κρασί;;;; Όταν το μάθεις ε τότε θα καταλάβεις και εμάς τους αναλογικούς και το παράδειγμα που ανάφερα πριν για τις διαφορετικές ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ενός αγαπημένου παγωτού ή κρασιού. Λ.Σ.

Reaction score
777
Εγώ νομίζω πάντως οτι αποτελεί μία καλή αρχή το να βλέπουμε οτι την ποιότητα τελικά δέν την ορίζει το μέσο αλλα......η ηχογράφηση!!!!

Παράδειγμα το γνωστό σε όλους μας ψηφιακό "famous blue raincoat" που θεωρείται σημείο αναφοράς σε βινυλιακά συστήματα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

9000 θεασεις σε 5 μερες!!!!!!!!! Καλα παμε....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
αντε , ανοιχτε να πιουμε κανα καλο κρασι παρεα με το βυνιλιο, και τιποτα .....τι να πω.....κοκτειλ μοριακης κουζινας για τους ψηφιακακηδες...

cheers!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος