Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.711
Γιατί σε συμφέρει;
Είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα στην περιοχή του cross ως προς τις φάσεις, κάτι τέτοιο είχα παρατηρήσει πως συμφέρει όταν το έψαχνα πριν κανένα χρόνο. Αλλη κλίση crossαρίσματος σε κάποια ηχεία.
Θα δω μέσα στο ΣΚ

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.711
Εγώ θέλω να βάλεις ένα σπέκτρο που να παίζει το γούφερ από το αριστερό ηχείο και το τουίτερ από το δεξί, να δω κάτι που θέλω.
Κλαίω
:lolsign:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.711
γιατι γελας καλε !!!.....δυσκολο ;
Πρέπει να σας εξηγώ δυο σελίδες τι εχω κάνει με τα σαμπς, και γιατί, για να καταλάβετε. Της Πόπης γίνεται :gamer:

Και μετά θα πρέπει να γράφω άλλες πέντε σελίδες στις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν.

Κάτσε με το οντισι να βάζεις μια καμπύλη για όλα στο app και να παίζει, τι τα θες αυτά;

Έτσι κι αλλιως ομως για τις επόμενες μέρες θα ρυθμίζω, ήδη εχω αλλάξει εν μέρει τα προηγούμενα.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Πρέπει να σας εξηγώ δυο σελίδες τι εχω κάνει με τα σαμπς, και γιατί, για να καταλάβετε. Της Πόπης γίνεται :gamer:

Και μετά θα πρέπει να γράφω άλλες πέντε σελίδες στις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν.
.
Να πεις, να πεις, γιατί να μην πεις. Νοου πρεσουρ ατ ολ :whistling: :p

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.711
Πρόλαβα το πάρτυ, τα παιδιά είναι κάτω και βλέπουν Incredibles 2.:)

Νέα ισοστάθμιση μετά τα καινούργια bass traps και την μοκέτα-αντιμπουχάρα.

Οι χρόνοι αντήχησης λοιπόν, με subs-Dirac αφού ζητήθηκαν (αν και για μένα δεν έχουν ενδιαφέρον, το θέμα είναι πως μετράει ο χώρος χωρίς ισοστάθμιση):

RT.jpg

Οι χρόνοι είναι 0.1sec σε όλο το φάσμα χαμηλότερα απο του @costas EAR , στο 0.2-0.285sec. Αυτά παθαίνεις αν βάλεις πολλές μπασοπαγίδες, απορροφητικές κουρτίνες και μαύρο βελούδο στους τοίχους γύρω απο την οθόνη. Στα κάτω όρια του προβλεπόμενου. Καλό για σινεμά, μέτριο για κλασική.

Έχουμε σπέκτρα για τα sub?
Το spectrogram με subs , (ίσως φύγει το μπλέ συννεφάκι στα 30Hz πάνω απο τα 0.5ms αν μετρήσω πολύ πιο δυνατά, αρκετά πιο πάνω απο το επίπεδο θορύβου ηρεμίας- αλλά δεν θέλω να καταπονώ τα ηχεία με sweeps, είναι πολύ πιο επιβαρυντικά απο την μουσική):

spec.jpg

Οι χρόνοι οριακά φτάνουν τα 0.45 σε δυο συχνότητες, και στα 0.5sec κάτω απο τα 25Hz- το μπλε συνεφάκι εκεί αγνοήστε το (δες ανωτέρω).

Νομίζω πως έχω τερματίσει τον χώρο. Και άλλα δυο basstraps που πήρα απο τον @dapost δεν βρήκα σημείο να τις βάλω- κάπου που θα μπορούσε να βελτιωθεί κάτι. Δεν μπήκαν.

Το πρόβλημα που παραμένει είναι η σκάλα. Μπορεί να μην επηρεάζει πλέον τους χρόνους με όλο αυτό το treatment, αλλά ακόμα δημιουργούνται φασικά προβλήματα, ιδίως στην περιοχή του cross. Γυρίζουν "πράγματα" πίσω. Λίγα, εξασθενημένα, αλλά ικανά για ακυρώσεις. Και αυτό κάνει την ισοστάθμιση 50-100Hz και την ενσωμάτωση των subs εξαιρετικά προβληματική, κάνω snowboard στις ακυρώσεις για να τα φέρω.
Το δεύτερο πρόβλημα της σκάλας, είναι πως παρόλο πως υπάρχει πόρτα στον πάνω όροφο, περνάει αρκετός θόρυβος πάνω και πέφτουν παντοφλιές.

Ισως λοιπόν σε κάποια μελλοντική φάση να κλείσει και η σκάλα με μόνιμη ηχομονωτική κατασκευή και βαρειά πόρτα. Αυτό θα μου επιτρέψει να αφαιρέσω και κάποιες απορροφητικές επιφάνειες και να ανέβω 0.05-0.1 στο RT στις μεσαιο-υψηλές (εκεί φτάσαμε :gotcha:). Είπαμε, ακούω διαφορές :roflmao::roflmao::roflmao:.

Αλλά το μεγάλο όφελος θα είναι στην περιοχή του cross που θα ξεμπερδέψουν τα πράγματα.
Αφού το λέει και ο @Kostas Kefalas :D...
Πρέπει να γίνει καταδρομικά σε φάση διακοπών για να μην διαταραχθεί η λειτουργία της οικογένειας, μιας και η σκάλα οδηγεί επίσης στο γραφείο της συζύγου και στο πιάνο της μικρής. Ισως το καλοκαίρι; Ισως μαζί με τα atmos και τον νέο prepro?

Η ισοστάθμιση δεν έχει πολύ ενδιαφέρον, τα τυπικά κατηφορικά, ίσως να κάνω μικροδιορθώσεις με το αυτί τις επόμενες εβδομάδες....ακούω διαφορές :p :

LRC.jpg
Sur.jpg

Παρατηρείστε τα "θεματάκια" που υπάρχουν στην περιοχή του cross στα surrounds.
Η σκάλα που λέγαμε>:(...
Αν ξόδευα κανα μισάωρο για το κάθε ένα θα τα έφτιαχνα και αυτά, αλλά δεν αξίζει τον κόπο.

Αν μετρούσα επίσης το κάθε surround χωρίς τα sub, θα φαινόντουσαν όλα τέλεια.;)

Επόμενη στάση atmos. Οι αγορές έχουν ήδη αρχίσει...

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.105
Members
38.287