- Reaction score
- 4.327
Ρε αφήσου και λίγο ελεύθερος... Όλο "by the book" πας
Βρε γιατρέ αυτό το +- 5εκ. δε παίζεσαι λέμε !!Εχω βγάλει μεζούρα και μετράω. Στα 2.75-2.80 είμαι.
Το πλάτος έχει ο τοίχος;Εχω βγάλει μεζούρα και μετράω.
Η ερώτηση σου δεν απαντάει στην ερώτηση μου και στα δεδομένα που έβαλα στις προδιαγραφές.Το πλάτος έχει ο τοίχος;
Ναι, δώσε λινκ πλιζαν θελεις pdf μπορεις να με ρωτησεις οτι θελεις...
Ειναι πολυπαραγοντικό το θέμα του μεγέθουςΜα τι pdf??? μπορεις να βαλεις και 120 ή 135 in , ασε που δεν εισαι με τον καναπε στον τοιχο οποτε με λιγο μπρος πισω και αναλογα με τα κεφια βλεπεις. Εγω ειχα 105 απο τα 280 με 3 μετρα και ειναι λιγο μικρη 120 ειναι μεση και 135 ειναι μεγαλη. Εκανα τις δοκιμες στον τοιχο πριν αποφασισω και παω στοιχημα οτι αν βαλεις 97 σε λιγο καιρο θα θες μεγαλυτερη οπως ολοι !
Σε 2,18μ τοίχο, βγάλε 20εκ περιθώρια μαύρα δεξιά αριστερά, μένει μαξ 1,95 μ πλάτος που δίνει 88" διαγώνιο.Νομίζω περισσεύει 218 cm
Απολύτως βέβαιο!αν βαλεις 97 σε λιγο καιρο θα θες μεγαλυτερη οπως ολοι !
Υπάρχουν και παλιές ταινίες! Αν θυμάμαι καλά, είχα δει την Καζαμπλάνκα σε 4:3.Δυστυχώς ή ευτυχώς, το 16/9 έχει ψοφήσει.
Η μόνη λύση είναι μασκινγκ και un-zoom.Το 1,78:1 έχει ευτυχώς ψοφήσει όσον αφορά ταινίες, εδώ όμως θα βλέπει τιβί.
ΙΜΗΟ: Δύο είναι οι "στάνταρ" διαστάσεις διαγωνίου οθονών 16/9 που "παίζουν":
100"diagonal=87,16"width=221.38cm
Δηλαδή, 2,22μ πλάτος καθαρή εικόνα. Αυτό σου πρότεινε ο Κεφάλας.
Με 10 εκ μίνιμουμ μαύρο περιθώριο σε κάθε μεριά, σημαίνει ότι χονδρικά θες τοίχο 2,45 μ. για να κρεμάσεις οθόνη.
Και 106"diagonal=92,39"width=234,67cm
Δηλαδή, 2,35μ πλάτος καθαρή εικόνα.
Με 10 εκ μίνιμουμ μαύρο περιθώριο σε κάθε μεριά, σημαίνει ότι χονδρικά θες τοίχο 2,55 μ. για να κρεμάσεις οθόνη.
Γι'αυτό σου λέω: Δες ακριβώς πόσο τοίχο έχεις, από άκρη σε άκρη.
Οι προδιαγραφές thx (36 μοίρες γωνίας θέασης) για απλό σήμα 1080 (καμία απολύτως επαφή με 4κ ανάλυση, έστω και υποβοηθούμενη) είναι οι εξής:
100" στα 10,3 πόδια, 3,14m
106" στα 10,9 πόδια, 3,32m
Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο του thx.
Όλοι όμως, θέλουν πιο μεγάλη εικόνα.
Όλοι.
Πρόσεξε: όλοι.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το μέγεθος, μετράει σε αυτή την ιστορία. Κι αυτό αποτελεί την κοινή προτίμηση όλων όσων βλέπουν σε πανί.
Εσύ οκ, κάνε ό,τι θέλεις, να πας "by the book", ε, είναι εύκολο, απλώς πρέπει να τηρήσεις το μίνιμουμ ντιστανς ρεκομεντεντ για 1080.
Πιο αναλυτικά, υπάρχει η εξής πρόταση από τον ίδιο φορέα (THX) για 1080:
According to THX to calculate minimum seating distance divide your diagonal screen size by .84, that is if going by the book.
Οπότε, πάμε πάλι:
96"/,84=2,9μ. <= Εδώ είσαι λοιπόν.
100" /,84=3μ. <= Κεφάλας
106"/,84=3,2μ. <= Εγώ
Με αυτό το σκεπτικό, θα πας σε 96" πανί που έχει πλάτος εικόνας 212,5 εκ, και μαζί με τα περιθώρια 10εκ σε κάθε μεριά, θες χονδρικά τοίχο 2,35μ.
Αν πας by the book και αγοράσεις 96" οθόνη, πάρε μία πολύ φτηνή. Δε θα μείνει για πολύ..
Τες πα. Καλές αγορές σε 96-αρα οθόνη!
By the book!
(Όχι όμως για 4κ, να θυμάσαι.. όλα αυτά είναι για απλό σήμα 1080, που ο προβολέας σου, πρακτικά δεν βγάζει ποτέ!)
Σε 2,18μ τοίχο, βγάλε 20εκ περιθώρια μαύρα δεξιά αριστερά, μένει μαξ 1,95 μ πλάτος που δίνει 88" διαγώνιο.
Αν ρωτάς τι κάνω σπίτι μου:
Προσωπικά; Βλέπω στα 2,9μ σε πανί 106" και είμαι 10000% βέβαιος ότι θα ήθελα μεγαλύτερο πανί!
Αν ρωτάς τι σου προτείνω: πάρε μίνιμουμ 106".
Τέλος από μένα.
Φιλ φρι να βλέπεις 4κ σε 80" από τα 3μ.
Από τιβι, είναι καλύτερα!
[DOUBLEPOST=1491949507][/DOUBLEPOST]
Απολύτως βέβαιο!
Τωρα ψαχνω τα αρθρα στο journal of diagonalsΝαι, θέλω PDF τεκμηρίωση προδιαγραφών για ολα.