Σταθεροποιητής Τάσης

Reaction score
13
Χωρις να θελω να κανω διαφημιση στο καταστημα, το ειχα πρωτοδει εδω http://www.amarad.gr/full_product.php?prod_id=KDS-3KV .
Το αγορασα ομως απο καταστημα που συνεργαζομαι και οχι απο αυτο. Μπορει καποιος να ρωτησει ποσο καιρο το εχουν διαθεσιμο. Αυτο που θα μπορουσα να κανω εγω ειναι να βρω το τιμολογιο και να βρω την ακριβη ημερομηνια που το αγορασα.

Κατα την γνωμη μου εκανες αυτο που επρεπε.

Στην προσπαθεια να εξηγηθει η διαφορα τιμης εχω να πω τα εξης.

Ενδεχομενως δεν προκειται για το ιδιο ακριβως μηχανημα (αυτο του παραπανω λινκ εχει τυπο KDS-3KV, ενω εκεινο στο site της Vmark λεγεται KDS 3000 VA), ή διαθετουν διαφορετικα options, ή ειναι προιον αλλου εργοστασιου (οπως εχω ξαναπει, συμβαινουν αυτα στην Κινα), και το μονο σιγουρο ειναι οτι καταληγουν στην Ελλαδα απο διαφορετικο εμπορικο δρομολογιο.

Βεβαια η εικονα του ειναι ιδια με εκεινο του εργοστασιου της V-mark (εταιρεια Sun logic - http://www.sunlogic-vmark.com/ ).
Δεν αποκλειεται να προκειται και για το ιδιο μηχανημα.

Ανεξαρτητα απ' αυτα, το KDS 3000 VA που θα διατιθεται στην Audio Craftworks απο τελη Ιουλιου, θα τιμαται περι τα 250 Ε στην full option εργοστασιακη μορφη του. Ολα τα κομματια θα ειναι ρυθμισμενα για ταση Εξοδου 230V. Κατοπιν απαιτησης του πελατη θα διατιθεται με σειρα απο μπριζες πολυ καλης ποιοτητας και φιλτρο RFI ενσωματωμενα στην συσκευη, με λογικοτατη επιβαρυνση.

Το μοντελο των 5000 VA θα κοστιζει περι τα 50-60 Ε επιπλεον.

Οι αποφασεις και τα συμπερασματα ειναι στο χερι του καθενος.

Ανεξαρτητα απο την πηγη που θα το προμηθευτει κανεις, θα ηθελα να γνωριζω ποιο μοντελο απο πλευρας Ισχυος (μεταξυ 3000 και 5000 VA) θα προτιμουσε ωστε να ρυθμισω αναλογα το στοκ μου.

Reaction score
0
Φίλε Μιχάλη,

Δεν έχω αναλάβει το ρόλο του υπολογιστή κέρδους για κάθε τιμή που αναφέρεται στο post η στο forum.

Επίσης έχω διαπιστώσει γενικά ότι ο κάθε καταστηματάρχης βάζει ότι τιμή θέλει με ότι ποσοστό κέρδους τον βολεύει και όποιος ψώνισε ψώνισε και άμα του πεις ότι "αλλού το βρήκα φτηνότερα" σου λέει "ψώνισε το από εκεί".

Στην παρούσα περίπτωση δεν είσαι ένα απλό μέλος του forum αλλά συντονιστής και αντιπρόσωπος του AudioCraftworks (Η γνώμη μου θα ήταν να ήταν πιο σαφές στα στοιχεία σου όπως φαίνονται αριστερά από το κάθε post ότι σχετίζεσαι άμεσα με κάποιο κατάστημα). Τα λεγόμενα σου λοιπόν δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με κάποιου απλού μέλους. Αν ήμουν στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός.

Φιλικά,
Βασίλης

Reaction score
13
Φίλε Μιχάλη,

Δεν έχω αναλάβει το ρόλο του υπολογιστή κέρδους για κάθε τιμή που αναφέρεται στο post η στο forum.

Επίσης έχω διαπιστώσει γενικά ότι ο κάθε καταστηματάρχης βάζει ότι τιμή θέλει με ότι ποσοστό κέρδους τον βολεύει και όποιος ψώνισε ψώνισε και άμα του πεις ότι "αλλού το βρήκα φτηνότερα" σου λέει "ψώνισε το από εκεί".

Στην παρούσα περίπτωση δεν είσαι ένα απλό μέλος του forum αλλά συντονιστής και αντιπρόσωπος του AudioCraftworks (Η γνώμη μου θα ήταν να ήταν πιο σαφές στα στοιχεία σου όπως φαίνονται αριστερά από το κάθε post ότι σχετίζεσαι άμεσα με κάποιο κατάστημα). Τα λεγόμενα σου λοιπόν δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με κάποιου απλού μέλους. Αν ήμουν στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός.

Φιλικά,
Βασίλης
Βασιλη ευχαριστω.

Προσωπικα εχω καθαρη την συνειδηση μου καθως εχω κινηθει ακριβως στα καλως νοουμενα πλαισια της αγορας.
Εαν το δεχεσαι αυτο ολα τα αλλα ειναι για μενα δευτερευουσας σημασιας.

Και κατι ακομα. Τετοια φαινομενα με πολυ διαφορετικες τιμες σε ενα προιον που τουλαχιστον φαινεται το ιδιο, θα βρεις πολλα.
Δεν μπορεις να τα αποδιδεις με βεβαιοτητα στον Α ή Β ή Γ κρικο της εμπορικης αλυσιδας εαν δεν γνωριζεις καλα τα δεδομενα αυτου του παιχνιδιου. Εγω εδω προσπαθησα να δωσω καποια απο αυτα τα δεδομενα.

Reaction score
73
Απάντηση: Σταθεροποιητής Τάσης

Θα ήθελα να συνεχισουμε λιγο την κουβέντα που είχε ανοίξει εδω...

Οι συσκευές για τις οποίες μιλούσαμε παραπάνω... ουσιαστικά κάνουν χρήση ενός αξιόπιστου σερβο-μηχανισμού
ακριβείας για να κανουν τη σωστή ρύθμιση της τάσης απο τον ToroidalAυτομετ/στη.
Αυτό έχει ομως ως συνέπεια έναν χαρακτηριστικό θόρυβο (γρατσουνισμα) την ωρα της διόρθωσης
και αν αυτο γινεται συνεχεια... μιας και η ΔΕΗ δεν φημίζεται για την σταθερότητα της τάσης τότε
η υπαρξη αυτου του θορυβου ειναι ενα προβλημα ιδιως στα ησυχα τμηματα μιας ταινίας η ακομα χειρότερα
στο ακουσμα μουσικής ...

Υπάρχουν αλλες συσκευές σταθεροποίησης τασης η και φιλτραρισματος ρευματος - προστασιες κλπ.
που δεν πασχουν απο το "ηχητικό" αυτό γρατσουνισμα..? Τι εναλλακτικές προοπτικές έχουμε..?

Reaction score
0
Υπάρχουν και οι σταθεροποιητές (AVR) τεχνολογίας relay αλλά και πάλι έχουμε τον χαρακτηριστικό ήχο του relay, οι οποιοι δεν επιτυγχάνουν καλύτερη σταθεροποίηση από τους σταθεροποιητές (AVR) τεχνολογίας servo (σέρβο-μηχανισμός τοποθετημένος πάνω σε μετασχηματιστή).
Δυο ακόμα διαφορές που μπορούμε να συναντήσουμε σε σταθεροποιητές είναι: σταθεροποιητές με αναλογικά όργανα ένδειξης τάσης εισόδου-εξόδου και με ψηφιακό display.
Προσωπική μου γνώμη είναι η επιλογή servo AVR και υπολογίζοντας τα watt του φορτίου των συσκευών μας να επιλέγουμε AVR φορτίο x 2 δηλαδή:
Υπολογίζουμε ότι η συσκευές μας στο σύνολο βγάζουν 800 watt.
Περνώντας δεδομένο ότι 452 watt είναι 600 volt-ampere και κάνοντας ένα γρήγορο υπολογισμό βλέπουμε ότι τα 800 watt του φορτίου μας είναι σχεδόν 1062 volt-ampere οπότε περνάμε στην λύση ενός 2000VA AVR.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Σταθεροποιητής Τάσης

Υπάρχουν και οι σταθεροποιητές (AVR) τεχνολογίας relay αλλά και πάλι έχουμε τον χαρακτηριστικό ήχο του relay, οι οποιοι δεν επιτυγχάνουν καλύτερη σταθεροποίηση από τους σταθεροποιητές (AVR) τεχνολογίας servo (σέρβο-μηχανισμός τοποθετημένος πάνω σε μετασχηματιστή).
Δυο ακόμα διαφορές που μπορούμε να συναντήσουμε σε σταθεροποιητές είναι: σταθεροποιητές με αναλογικά όργανα ένδειξης τάσης εισόδου-εξόδου και με ψηφιακό display.
Προσωπική μου γνώμη είναι η επιλογή servo AVR και υπολογίζοντας τα watt του φορτίου των συσκευών μας να επιλέγουμε AVR φορτίο x 2 δηλαδή:
Υπολογίζουμε ότι η συσκευές μας στο σύνολο βγάζουν 800 watt.
Περνώντας δεδομένο ότι 452 watt είναι 600 volt-ampere και κάνοντας ένα γρήγορο υπολογισμό βλέπουμε ότι τα 800 watt του φορτίου μας είναι σχεδόν 1062 volt-ampere οπότε περνάμε στην λύση ενός 2000VA AVR.
Να συμπληρώσω ότι ο θόρυβος του σερβο μηχανισμού είναι αρκετά λιγότερο ενοχλητικός απο το τσακ του ρελέ.

Reaction score
0

Στην προσπάθεια και έρευνά μου να πάρω έναν καλό σταθεροποιητή με σέρβο επέλεξα τον KDS-3000. Παιδιά, δεν υποφέρεται το "γρατζούνισμα". Ούτε λόγος να ακούσεις μουσική, εκνευριστικότατο εν μέσω ταινίας με διαστήματα ησυχίας. Το βράδυ το κλείνω γιατί ακούγεται σε όλο το σπίτι. Μέτρησα 15 γρατζουνίσματα το λεπτό. Ίσως θα έπρεπε να έχω ενημερωθεί ακόμα καλύτερα πριν δώσω 240 ευρώ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μιας και...ξαναζωντανεψε το θεμα, υπαρχουν νεωτερες εξελιξεις-προτασεις για σταθεροποιητη τασης; Με τοσα μηχανηματα φορτωμενα στο δικτυο του σπιτιου (σχεδον ολα σε ενα πολυμπριζο με "ασφαλεια") τι πρεπει να βαλουμε πια;

Reaction score
0

Στην προσπάθεια και έρευνά μου να πάρω έναν καλό σταθεροποιητή με σέρβο επέλεξα τον KDS-3000. Παιδιά, δεν υποφέρεται το "γρατζούνισμα". Ούτε λόγος να ακούσεις μουσική, εκνευριστικότατο εν μέσω ταινίας με διαστήματα ησυχίας. Το βράδυ το κλείνω γιατί ακούγεται σε όλο το σπίτι. Μέτρησα 15 γρατζουνίσματα το λεπτό. Ίσως θα έπρεπε να έχω ενημερωθεί ακόμα καλύτερα πριν δώσω 240 ευρώ.
Βάλε το στο 3% και όχι στο 1%.

Reaction score
11.470
Αντί να εκνευριζόμαστε με τη ΔΕΗ που τη χρυσοπληρώνουμε, τα βάζουμε με τα μηχανήματα.

Reaction score
0

Παιδιά, στο 3% είναι τα 15 γρατζουνίσματα το λεπτό. Στο 1% είναι σχεδόν συνεχόμενος ο θόρυβος. Επίσης να ενημερώσω ότι η τάση μου (Γλυφάδα, Αττική) μεταβάλλεται από 213 στο 227, για να μη νομίζετε δηλ. ότι μιλάμε για καμιά διαφορά χαοτική.

Πέτρο, πάει καιρός που εκνευρίστηκα με τη ΔΕΗ. Απαράδεκτη. Και; Και μετά είπα να περάσω στο επόμενο βήμα, να κάνω κάτι για να προστατεύσω τα μηχανήματά μου. Αναρωτιέμαι αν στο 2010 δεν μπορείς ακόμα να έχεις έναν σταθεροποιητή που και να κάνει τη δουλεία του, αλλά και να μην κάνει σαν κακοκουρδισμένη κιθάρα.

Για την ιστορία, τον επέστρεψα πριν λίγες μέρες, προκειμένου ο προμηθευτής να εξετάσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Στο τηλέφωνο πάντως δε φάνηκε να εκπλήσσεται από το θόρυβο, μάλλον για φυσιολογικό φαινόμενο τον βρήκε, για το οποίο ευθύνεται το σέρβο. Εντάξει δουλεύει, δε λέω. Αλλά πρέπει να το ακούει και όλο το τετράγωνο;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παιδια δεν απαραδεκτη η ΔΕΗ
δειτε το λιγο .....
τα μηχανακια δεν ειναι ελληνικα , παντου υπαρχουν προβληματα με το ρευμα.Τα περισοτερα ειναι αμερικανικα:126:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.462

Μήπως υπερβάλεις?
Και εγω εχω δυο τέτοια , οχι ίδια, τα δικά μου είναι dianxing, με ψηφιακό display, το εχω
στο +- 1% , κάνει λίγο θόρυβο , αλλά οχι αυτόπου περιγράφεις εσυ.
Αν δεν τραβάς πολλά αμπέρ, θα μπορούσες να μονώσεις , απο μέσα , χωρίς να κλείσεις τελείως τις σχισμές αερισμού. Με ricofon, η κάτι παρόμοιο , θα μειωνόταν σημαντικά ο θόρυβος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.462

παιδια δεν απαραδεκτη η ΔΕΗ
δειτε το λιγο .....
τα μηχανακια δεν ειναι ελληνικα , παντου υπαρχουν προβληματα με το ρευμα.Τα περισοτερα ειναι αμερικανικα:126:

Ναι εδω σε μένα που παίζει απο 190v μέχρι 275v είναι αποδεκτή ε?:142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καλα σου κανει ρε
με τοσες συσκευες ουτε ο κορασιδης του ψυχικου να ησουν
αντε και 300σαρες πικ
και βυθισεις στα 110,
αμερικανια ενα πραμα:143:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απορια: μπορει ο σταθεροποιητης να μπει ΠΡΙΝ απο τον κεντρικο πινακα, ή εξω ΜΕΤΑ το μετρητη της ΔΕΗ; Ετσι ωστε να ωφελουνται ολα τα ευασθητα (ψυγειο κυριως, αλλα και πισι, τιβι)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το ψυγειο -κλιματιστικο θελει κατι με delay .-
στα αλλα βαλε κατι αλλο

Reaction score
0

Μήπως υπερβάλεις?
Και εγω εχω δυο τέτοια , οχι ίδια, τα δικά μου είναι dianxing, με ψηφιακό display, το εχω
στο +- 1% , κάνει λίγο θόρυβο , αλλά οχι αυτόπου περιγράφεις εσυ.
Αν δεν τραβάς πολλά αμπέρ, θα μπορούσες να μονώσεις , απο μέσα , χωρίς να κλείσεις τελείως τις σχισμές αερισμού. Με ricofon, η κάτι παρόμοιο , θα μειωνόταν σημαντικά ο θόρυβος.
Αυτό που λες, ότι έχεις κι εσύ τέτοια και με τόσο μεγαλύτερη αστάθεια τάσης δεν κάνει πολύ θόρυβο, για μένα είναι καλά νέα. Και ο προμηθευτής μου είπε ότι υπερβάλλω. Δεδομένου ότι ο θόρυβος που ακούω είναι αναμφισβήτητα ενοχλητικός και ιδιαίτερα υψηλός, θέλω να ελπίζω ότι ο KDS μου ήταν απλώς ελαττωματικός. Θα ενημερώσω από εβδομάδα όταν θα έχω επίσημη απάντηση αντιπροσωπείας.

Reaction score
118

Eχετε καποιο αθορυβο σταθεροποιητη να προτεινετε;

Reaction score
1.187

Εγώ είχα έναν με ρελέδες ο οποίος βρέθηκε στην αποθήκη γιατί πιστέψέ με ο θόρυβός του ήταν πολύ εκνευριστικότερος από του σέρβο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.358
Members
38.309
Νεότερο μέλος
dsisikis