Στην γωνια του antkots

Reaction score
11
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Δεν υπάρχει ακρίβεια στην αναπαραγωγή των συχνοτήτων!

Αλλάζει ο τόνος, τα 1000 hz ακούγονται σαν 997, αν δεν κάνω κάποιο λάθος.

Και σε κάθε περίπτωση είναι κακή επίδοση.

Σκέψου ότι το ΜΚ2 έχει ακρίβεια +-0,002 %.

Αργότερα θα ποστάρω σχετικό "white paper" που εξηγεί την σημασία αυτού του χαρακτηριστικού.

:107:

Reaction score
11

Επειδη διαβασα αρκετες φορες το τεστ του Σταματακου,δεν αντελιφθην κατι μεμπτο στην ακριβεια περιστροφης.
Σου έδωσα ακριβώς το link για να δεις που αναφέρεται στο επίσημο site της clearaudio, test hi fi world.

O Σταματάκος δεν δίνει δική του μέτρηση!

Ένας σοβαρός λόγος που στα studio χρησιμοποιούν pickup με σερβοελεγχόμενα μοτέρ.

Reaction score
1.685

Δεν θα ηθελα να επανελθω στην γνωστη ατοπη κουβεντα, αλλα πρεπει να σου πω οτι τα σπιτια δεν ειναι studios.

Προσωπικα ΠΑΡΑΚΑΛΩ...!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ολοι μας ομως θα θελαμε να εχουμε σπιτι μας ακουστικη studio.....:114:

Απορω γιατι το συνεχιζεις βρε Κωστα

Reaction score
1.685

Γιατι Μανο πρεπει νομιζω να καταλαβουμε ολοι οτι ειναι ατοπο εως και κακογουστο να βλεπουμε τετοιου ειδους συγκρισεις.

Τα συκα συκα και η σκαφη σκαφη, με το συγνωμη προς ολους αλλα απο εμενα κολακειες δεν θα ακουστουν οταν κατι δεν τις αξιζει.
Παντα ειλικρινα...και ντομπρα..!!!

Reaction score
11

Δεν θα ηθελα να επανελθω στην γνωστη ατοπη κουβεντα, αλλα πρεπει να σου πω οτι τα σπιτια δεν ειναι studios.

Προσωπικα ΠΑΡΑΚΑΛΩ...!!!
Τα ίδια λένε και οι βιοτέχνες κατασκευαστές που δεν μπορούν με τίποτα, μετά από σαράντα χρόνια, να πιάσουν τις επιδόσεις των μεγάλων κατασκευαστών, γιατί δεν είναι μόνο η TECHNICS, που έφτασαν την τεχνολογία των pickup στην ακμή της.

Ελπίζουν απλά ότι η παλιά γενιά θα έχει ξεχάσει/τρελαθεί/αρρωστήσει/βαρεθεί/πεθάνει, και πως η νέα δεν θα έχει πρόσβαση στην γνώση της εποχής της ακμής.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.212

Παίδες κόφτε το εδω.!!!!
Οποιος θέλει παίρνει sl όποιος δεν θέλει παίρνει κάτι άλλο.
Μην το κάνουμε σώβρακο το thread του Αντώνη ......
Αλλού ανήκουν οι αναφορές περί sl 1200 και αλλού για τα υπόλοιπα d players.
Επίσης όποιος θέλει παίρνει και bd player.
Τόσο απλά.

Reaction score
11

Ολοι μας ομως θα θελαμε να εχουμε σπιτι μας ακουστικη studio.....:114:

Απορω γιατι το συνεχιζεις βρε Κωστα
Εγώ πάντως δεν θα το συνεχίσω...

Ξέρω βέβαια πως ορισμένοι έχετε τρελαθεί από ενδιαφέρον για τα "white paper" περί ακρίβειας περιστροφής...

:142:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

:143::135::142: Bρε συ Τάκη, παρ' όλη τη σοβαρότητα του βίντεο, δεν μπορώ να κρατηθώ από τα γέλια!!:143::135::142:
Ουυυυυυυυυυυυ 666 ουυυυυυυυυυυυυυ 666 :204:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Ουυυυυυυυυυυυ 666 ουυυυυυυυυυυυυυ 666 :204:
Φιλικη συμβουλή.
Μην αφήνεις κουτσουλιές σε θέματα που δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει.

Reaction score
4

Φιλικη συμβουλή.
Μην αφήνεις κουτσουλιές σε θέματα που δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει.
Κουτσουλια ???? :111: Που καλέ χάλασα τα μάρμαρα ? :136:
Θα με πείραξε η φασολάδα το μεσημέρι να με συμπαθάτε βρε παιδιά :136:

Υ.Γ.
Πως βρε Νίκο να το πάρω σαν φιλική συμβουλή αφού δεν έχει φιλικό ύφος το σχόλιο σου ?

Reaction score
460

Ενταξει πιστευω οτι αρχισε να κουραζει το θεμα με ορισμενες ανουσιες και εκτος αντικειμενου παρεμβασεις.
Εδω ανοιξαμε μια συζητηση που μεσα απο αυτην μπορει να ακουστουν καποια πραγματα που ολους κατα καιρους μας εχουν προβληματισει (οσους ασχολουνται η θελουν να ασχοληθουν με τον αναλογικο ηχο).
Τελος παντως θα ηθελα να παρακαλεσω να μεινουμε στο θεμα και να μην ριχνουμε το επιπεδο.
Τωρα μια ερωτηση που ευλογα περναει απο το μυαλο του καθενος ειναι η εξης,τι θα μου προσφερει παραπανω ενα πλατω (μονο το πλατω) της ιδιας μαρκας το οποιο κοστιζει 7000ε και τι ενα πλατω των 4000ε?
Το πλατω των 7000ε ειναι οντως στην συγκεκριμενη περιπτωση πιο εντυπωσιακο οπτικα απο αυτο των 4000ε,μηπως πληρωνεις φατσα η και κατι αλλο?
Και την ιδια ερωτηση εχω και για την κεφαλη,ιδιας μαρκας κεφαλη των 5000ε τι θα μου προσφερει απο μια αλλη των 10000ε?
Ενοειτε οτι κινουμαστε στα ανω ορια τιμων και τα υλικα κατασκευης βαση προδιαγραφων ειναι τα ιδια.
Το βινυλιο ειναι ερωτας,ο ερωτας πληρωνεται,αλλα αξιζει να πληρωσεις ενα μεγαλο ποσο για να παρεις μια ξεπερασμενη τεχνολογια?
Σε συζητηση που ειχα με εναν φιλο μεσα απο το σαιτ (μιλησαμε τηλεφωνικα ξερει αυτος)μου ειπε κατι το οποιο το ειχα και εγω στα υποψιν.
Ρε φιλε (μου λεει) εγω επενδυω σε ενα πλατω 15000ε και βγαινει η μουσικη του avatar ,η της Βισση το νεο αλμπουμ (πχ), υπαρχει σε βινυλιο να το παρω? και του απανταω,μαλλον οχι.
Ειναι ενα θεμα και αυτο νομιζω ε?
Επειτα ενα αναλογικο συστημα αυτης της ταξης χρηματων θα παιξει τους δισκους της δεκαετιας του 80 που εχω? οι οποιοι δεν ειναι οτι καλυτερο απο κατασκευαστικης και ηχητικης πλευρας.
Τελικα δεν ειναι το θεμα εαν εχεις η δεν εχεις το αναλογο χρηματικο ποσο να επενδυσεις στο αναλογικο,το θεμα ειναι πρεπει να επενδυσεις και εαν ναι τι οριο υπαρχει σε αυτο?
Καποιοι θα προστρεξουν και θα πουν,το χαιεντ δεν εχει ορια η ψυχη μετραει και εαν τα εχεις (τα χρηματα) δωστα!
Πιστευω οτι δεν ειναι ετσι,αξιζει τον κοπο να επενδυσεις σε ενα αναλογικο συστημα αλλα το οριο πως μπαινει?
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν πρεπει να σκεφτομαστε με γνωμωνα ,η κ@υλα πληρωνεται και εαν βασταει η τσεπη σου προχωρα.
Λοιπον?

Reaction score
2.248

Η διαφορά τιμής των tables της ίδιας εταιρίας (όπως το παραδειγμά σου 4000 και 7000 ευρό) μπορεί να είναι από εμφανισιακή ως τεχνολογική. Σκοπός είναι να διακρίνεις αυτή τη διαφορά και να κρίνεις βάση της ανάγκης σου, διαθεσιμότητας και των υπόλοιπων συνοδών σου εάν σου είναι αναγκαία.
Βέβαια η "διαφορά τιμής" είναι υποκειμενική και οι απόψεις που ακούς από εμάς εδώ "περί τιμών" είναι και αυτές υποκειμενικές καθώς το ίδιο το χρήμα έχει "διαφορετική αξία" για τον καθένα μας και αυτό ισχύει και για εσένα φυσικά.
Οπότε μπορώ να πω ότι 3000 ευρό ΓΙΑ ΜΕΝΑ για μία αισθητική ή τεχνολογική αναβάθμηση του ιδίου κατασκευαστή είναι υπερβολικά. Για άλλους είναι "κελεπούρι".
Και οι κατασκευαστές με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν. Εάν πουλάνε πικάπ με τετραψήφια νούμερα να είσαι σίγουρος ότι και το ΕΝΑ βιδάκι τους έχει διψήφιο νούμερο οι δε αναβαθμίσεις τους τριψήφιο.

Για να μην πλατιάζω το "'όριο" το κανονίζουμε εμείς. Μέσα στο μυαλό μας γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε για το χόμπι μας.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Φιλε Αντωνη

βαζεις το ερωτημα εν ειδη δημοψηφισματος.
Αφορα εσενα προσωπικα ,την τσεπη σου και την ψυχουλα σου.

Αν προβεις σε αγορα καινουργιου θα χασεις λεφτα (εμπειρια Miles kαι αλλων) αλλα θα εχεις κανει το κεφι σου.Το ποσο αξιολογειται αυτο μονο μετα απο καποιο διαστημα θα μπορεσεις να το αποτιμησεις.πχ σε 1 χρονο απο τωρα ποσες φορες επαιξα βινυλιο...
Το καλοκαιρι ,θυμασαι ,παιχτηκε το εργο "Ο Krell κι εγω" με πρωταγωνιστη τον Βλαση
Το πηρε χερι (demo)κοψοχρονια και ηταν ενισχυτης (παντα χρειαζεται ενας ενισχυτης)
Αν αυριο βγει να τον πουλησει θα πιασει τα λεφτα του κατα 90 % τουλαχιστον.......Και με αυτον παιζει καθημερινα.Το πικαπ (και το καθε μεσο αναπαραγωγης γενικοτερα) χρησιμοποιειται μονο οταν εχεις την αναλογη μουσικη επιθυμια.Εκτος και αν προτιθεσαι να ψαχνεις στο διαδικτυο δισκους για να εχεις λογο να παιξεις το πικαπ σου.Χλωμο μου φαινεται.....
Ανεβαινοντας τιμη παντα κατι παραπανω θα εχεις....Αλλα με τι μεσο(δισκο) θα παρεις αυτο το παραπανω.Μονο σου ειπες για δισκακια σειρας του 80.Θα τα ακους και θα τσατιζεσαι απο την ελλειψη δυναμικων,καθαροτητας κλπ και θα καταληξεις να ακους 20 δισκους για να απολαμβανεις την πχιοτητα του αναλογικου.Δηλαδη οχι μουσικη αλλα ηχους(Πιστεψε το ολοι το εχουμε περασει με το καινουργιο μας παιχνιδακι).
Ενα παραδειγμα αυτου που λεω.
Στην ηχοεκφραση οταν ακουσαμε Sheffild αμεσης κοπης υπηρχε νεκρικη σιγη σαν σε εκκλησια.Οταν ο Γιωργος εβαλε Pink Floyd που ο δισκος δεν ελεγε απο πλευρας εγγραφης αρχισαν τα παραπονα και χαθηκε η μαγεια.....Στο ιδιο συστημα των 30.000 €
Αν επαιζε το Technics θα αλλαζε τιποτα πιστευεις?

Αν η λογικη επικρατησει το θυμικου ,θα εχεις μια μικρη ερωτικη απογοητευση αλλα θα εχεις κανει ενα πολυ καλο γαμο.

Αντε .......και καλους απογονους.
Φιλκα

Reaction score
460

Η διαφορά τιμής των tables της ίδιας εταιρίας (όπως το παραδειγμά σου 4000 και 7000 ευρό) μπορεί να είναι από εμφανισιακή ως τεχνολογική. Σκοπός είναι να διακρίνεις αυτή τη διαφορά και να κρίνεις βάση της ανάγκης σου, διαθεσιμότητας και των υπόλοιπων συνοδών σου εάν σου είναι αναγκαία.
Βέβαια η "διαφορά τιμής" είναι υποκειμενική και οι απόψεις που ακούς από εμάς εδώ "περί τιμών" είναι και αυτές υποκειμενικές καθώς το ίδιο το χρήμα έχει "διαφορετική αξία" για τον καθένα μας και αυτό ισχύει και για εσένα φυσικά.
Οπότε μπορώ να πω ότι 3000 ευρό ΓΙΑ ΜΕΝΑ για μία αισθητική ή τεχνολογική αναβάθμηση του ιδίου κατασκευαστή είναι υπερβολικά. Για άλλους είναι "κελεπούρι".
Και οι κατασκευαστές με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν. Εάν πουλάνε πικάπ με τετραψήφια νούμερα να είσαι σίγουρος ότι και το ΕΝΑ βιδάκι τους έχει διψήφιο νούμερο οι δε αναβαθμίσεις τους τριψήφιο.

Για να μην πλατιάζω το "'όριο" το κανονίζουμε εμείς. Μέσα στο μυαλό μας γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε για το χόμπι μας.
Γιωργο καλημερα και σε ευχαριστω για την ανταποκριση.
Δεν ειναι θεμα ποσο αντεχει(για μενα)οικονομικα η ποσο "φτιαγμενος"ειναι καποιος για μια τετοια αγορα,η χρυση τομη ειναι η καλυτερη οδος νομιζω!
Αυτη την αισθηση που λεει ο Μανος παραπανω την εξελαβα και εγω με τους pink floyd,τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?
Βεβαια ευλογα θα μου πεις οτι κατι αναλογο γινεται και με τα σιντι (του εμποριου),ναι αλλα το σιντι μου το εχω ηδη αγορασει εδω και 3 χρονια και εχει ψιλοκανει αποσβεση,εαν ξεκιναγα τωρα προς ευρεση αγορας σιντι δεν θα εδεινα πανω απο 2500ε.
Ειναι ομως τελειως διαφορετικο το θεμα σιντι με το πλατω,γιατι το σιντι αντικαθιστατε σιγα σιγα απο τους υπολογιστες και με αναλογη η και καλυτερη αποδωση.
Το βινυλιο ομως δεν αντικαθιστατε με τιποτα αναλογο,αλλα και σε αυτο νομιζω οτι πρεπει να υπαρχει ενα μετρο,δεν παει να πει (στην συγκεκριμενη περιπτωση)οτι ο "λεφτας" παιρνει και το ακριβοτερο.
Εαν καταλαβες ψαχνω να βρω οχι την αποδωση προς την τιμη αλλα το αυτο ηχητικο μεσον προς την τιμη.

Reaction score
460

Φιλε Αντωνη

βαζεις το ερωτημα εν ειδη δημοψηφισματος.
Αφορα εσενα προσωπικα ,την τσεπη σου και την ψυχουλα σου.

Αν προβεις σε αγορα καινουργιου θα χασεις λεφτα (εμπειρια Miles kαι αλλων) αλλα θα εχεις κανει το κεφι σου.Το ποσο αξιολογειται αυτο μονο μετα απο καποιο διαστημα θα μπορεσεις να το αποτιμησεις.πχ σε 1 χρονο απο τωρα ποσες φορες επαιξα βινυλιο...
Το καλοκαιρι ,θυμασαι ,παιχτηκε το εργο "Ο Krell κι εγω" με πρωταγωνιστη τον Βλαση
Το πηρε χερι (demo)κοψοχρονια και ηταν ενισχυτης (παντα χρειαζεται ενας ενισχυτης)
Αν αυριο βγει να τον πουλησει θα πιασει τα λεφτα του κατα 90 % τουλαχιστον.......Και με αυτον παιζει καθημερινα.Το πικαπ (και το καθε μεσο αναπαραγωγης γενικοτερα) χρησιμοποιειται μονο οταν εχεις την αναλογη μουσικη επιθυμια.Εκτος και αν προτιθεσαι να ψαχνεις στο διαδικτυο δισκους για να εχεις λογο να παιξεις το πικαπ σου.Χλωμο μου φαινεται.....
Ανεβαινοντας τιμη παντα κατι παραπανω θα εχεις....Αλλα με τι μεσο(δισκο) θα παρεις αυτο το παραπανω.Μονο σου ειπες για δισκακια σειρας του 80.Θα τα ακους και θα τσατιζεσαι απο την ελλειψη δυναμικων,καθαροτητας κλπ και θα καταληξεις να ακους 20 δισκους για να απολαμβανεις την πχιοτητα του αναλογικου.Δηλαδη οχι μουσικη αλλα ηχους(Πιστεψε το ολοι το εχουμε περασει με το καινουργιο μας παιχνιδακι).
Ενα παραδειγμα αυτου που λεω.
Στην ηχοεκφραση οταν ακουσαμε Sheffild αμεσης κοπης υπηρχε νεκρικη σιγη σαν σε εκκλησια.Οταν ο Γιωργος εβαλε Pink Floyd που ο δισκος δεν ελεγε απο πλευρας εγγραφης αρχισαν τα παραπονα και χαθηκε η μαγεια.....Στο ιδιο συστημα των 30.000 €
Αν επαιζε το Technics θα αλλαζε τιποτα πιστευεις?

Αν η λογικη επικρατησει το θυμικου ,θα εχεις μια μικρη ερωτικη απογοητευση αλλα θα εχεις κανει ενα πολυ καλο γαμο.

Αντε .......και καλους απογονους.
Φιλκα
Μανο καλημερα,το θεμα το εχεις πιασει επακριβως.
Το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω κατι απο δευτερο χερι αξιολογο (παντα πλατω μαζας και γερμανικο).Εαν εχεις κατι στα υπ οψιν στειλε μου πμ.

Reaction score
460

Με καποιες ασαφειες που γραφτηκαν εδω,το θεμα απο 5 αστερια πηγε στα 4.
Δεν ειναι θεμα πρωταθλητισμου αλλα πρεπει να αντιλαμβανωμαστε την σοβαροτητα ενος θεματος και αναλογα να γραφουμε.
Ξαναλεω οτι τους δικους μου προβληματισμους σιγουρα δεν τους εχω μονο εγω.
Καποιοι μπορει να νρεπονται να γραψουν η απαξιουν πλεον να ρωτησουν γιατι λιγο πολυ ξερουν τι απαντησεις θα λαβουν.
Με το Γιωργο και τον Κωστα φαγαμε αρκετες ωρες στο συγκριτικο,και το Σαββατο εχω κανονισει (μαζι με τον Κωστα) να κανουμε ακροση στον Ορφεα,ας σεβαστουμε τον κοπο καποιων.
Παντα φιλικα!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.539
Members