Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

για ποιο πράγμα βρε? για την "άποψη" του ChrisHat? :143::142::135:

έχει ο άνθρωπος την άποψή του, που είναι φυσικά σεβαστή, όπως όλες οι "απόψεις".
αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί κανείς άλλος να έχει άλλη άποψη, ε? :144:

πχ για τα westlake μπορείς να βρεις πολύ διαφορετικές "απόψεις" από την δική του, κι από ανθρώπους με ακόμα περισσότερη πείρα, ε, και? Κρίνε με τη δική σου λογική, με τις δικές σου γνώσεις, και σχημάτισε την δική σου "άποψη"!

επι της ευκαιρίας, δε διαφωνώ καθόλου με τα περισσότερα από αυτά που λέει, δείχνουν για μένα άνθρωπο με μπόλικη πείρα και σημαντικές γνώσεις στο θέμα "ήχου" (όπως κι ο Θέμης), πχ το ντακ λινξ ορόρα δεν κοντράρει το μέτρικ χάλο ούτε στα όνειρά του, όπως και τα βέις, αυτά-> χαίρω πολύ χαιρόπουλος (και χάρηκα που το είπε έτσι "χοντρά" χαχαχαχαχαχα), αλλά και τα κοστολόγια είναι σε άλλα επίπεδα, καθώς το στέρεο ντακ από το ορόρα κοστίζει 500 ευρώ (2 χιλιάρικα το 8-κάναλο) κι ακόμα λιγότερο αναλογικά στο 16-κάναλο ορόρα (συνολικό κόστος 16 καναλιών κάτω από 3 χιλιάρικα!). Απλά ΙΜNSΗΟ το ορόρα μου φτάνει και μου περισσεύει για "πηγή" (ξέρω πως ποτέ δε θα καταφέρω να το "ξεζουμίσω"). Εσείς που έχετε "ανάγκη" καλύτερης "πηγής" για να ακούσετε τη μουσική σας, εμπρός, πάρτε την κορυφή του μέτρικ χάλο, κι αν δε φτάνουν τα μπικικίνια, πάρτε βέις ή φτιάξτε ένα μπάφαλο ή πάρτε μια έτοιμη εκδοχή του μπάφαλο.

(Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου μια παρένθεση, όπου θέλω απλά να εκφράσω την "άποψή μου" πως έχω ακούσει ένα σωρό ηχοσυστήματα να παίζουν κυριολεκτικά "άθλια", παρόλο που είχαν εξαιρετικά ντακ ως πηγή, αλλά και πανάκριβα καλώδια...χαχαχαχαχαχα)

Ακόμα όμως και η DIY λύση του μπάφαλο σε 8-κάναλο κοστίζει παραπάνω από το λινξ ορόρα το 8-κάναλο. Ε, για μένα, για το δικό μου σύστημα, κρίνω πως δεν "απαιτείται" το παραπάνω από το ορόρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα "ακούσω διαφορά" αν πάρω μέρτικ χάλο ή 4 βέις δικάναλα, απλά έχω καλύτερες διόδους να ξοδέψω τα ευρά μου, ενώ προσέχω άλλες παραμέτρους στο σύνολο ηχοσύστημα-χώρου, που γνωρίζω πως παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από το κυνήγι της τέλειας πηγής (πχ οι 99 στους 100 δε ξέρουν τι εστί "οδήγηση" του ηχείου τους, όπως και τι είναι ο διαχυτής ή η ενεργή πολυενίσχυση...)!

Να επαναλάβω, για πολλοστή φορά, πως εγώ ακούω από τα ντακ του μπέριγκερ ούλτρα ντράιβ προ, του ψηφιακού κρος. Και μια χαρά μου ακούγονται, δηλαδή μου αρκούν από πλευράς "πχιότητας", δεν ζητώ κάτι περισσότερο ούτε σε χροιές ούτε σε ανάλυση (και κανείς απ'όσους ακούν το σύστημά μου δεν έθεσε "θέμα πχιότητας" πηγής, ίσα ίσα γενικώς αρέσει πολύ ο ήχος μου, πράγμα ...περίεργο, ε? χαχαχαχαχα)

Όλα τα παραπάνω τα έχω ξαναπεί, όπως επίσης έχω ξανα-γράψει πως ο μόνος λόγος που θα αλλάξω τα μπέριγκερ με το λινξ είναι για να δουλέψω ψηφιακό κρος από το πι-σί, με φίλτρα που εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω, κι όχι με τα ιιρ φίλτρα του μπέρι, ενώ ταυτόχρονα το μπέρι δεν έχει 8 ψηφιακές εισόδους για να το δουλέψω από το πι-σι - αν είχε δε θα το άλλαζα ποτέ. Αλλά αυτά τα περι επιλογής ψηφιακών φίλτρων κρος και αξιολόγησης αυτών, είναι δικά μου θέματα, που με ελάχιστους συζητώ, (πχ με τον Άλεξ), καθώς δεν είναι θέματα που αφορούν το consumer hi-fi και ούτε κατά διάνοια δεν αγγίζονται από το Hi-End....
η αποψη σου εχει μεγαλη αξια γιατι παραδεχεσε οτι
1) ακους διαφορες εαν πας σε κατι καλυτερο απο μπερι.
2) υπαρχουν καλυτερα ντακ εκει εξω, δεν υπαρχουν μονο κοροιδα που το πιστευουν.
3)το συστημα σου δειχνει διαφορες και μεταξυ ντακ πχ aurora-weiss.
4)πιστευεις πως απο ενα σημειο και πανω η αναβαθμιση της πηγης εχει δυσαναλογες διαφορες value for money σε σχεση με αλλο τροπο που μπορεις να ξεδεψεις τα χρηματα σου.

τωρα, αυτο που δεν καταλαβα ειναι εαν μπορεις να παρεις το metric halo lio-8 και να το χρησιμοποιησεις σαν ψηφιακο x-over dac συγχρονος με κοστος οσο περιπου θες. με το halo μπορεις σιγουρα... με το λιο νομιζω...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Γιατί ρε σεις, αφού δεν είναι single ended.
ποση σημασια εχει το αναλογικο τμημα ενος dac κατεσε στην συνολικη του αποδοση?

Reaction score
4
Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

....

Οι ¨Αγγλοι έχουν ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν την τονική ισσοροπιά και τον ¨οληστικό " ήχο των Αμερικάνων.

Οι Γερμανοί δεν επηρρέασαν τίποτε ούτε στον ήχο, ούτε με τα μηχανήματα τους.
....
χαχαχαχα :142: lol :143:

Οι Ιάπωνες οι Ιάπωνες..... ??

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

τα dac2 minerva ειναι το ιδιο μηχανακι σε αλλο κουτι.
τελος. το λεει ο weiss.
καμια σχεση με medea.
the end.
Το DAC2 είναι το MINERVA, το MEDEA είναι το DAC1 mk II που έχουμε
στο στούντιο.

Reaction score
4

+1.περιμένω αντιδράσεις απο ιαρ και λοιπούς:116:
Eγώ δεν περιμένω τίποτα πλέον. :126:
όχι οτι δεν το ξέραμε!
(αλλιώς να το λέει επαγγελματίας)
Συμφωνείτε χωρίς να σκεφτείτε το εξής...:
- Επειδή είναι "επαγγελματίας κάποιος έχει δίκιο ?
- Ναι γιατί με αυτά ασχολείται
- και τότε γιατί όλοι οι 'επαγγελματίες' δεν συμφωνούν μεταξύ τους ?

Και καλά να τα ακούς...., εσύ που είσαι χαηεντάς! δεν μπορείς να κρίνεις από τα αντικειμενικά (μετρήσεις) και την πείρα (υποκειμενικά) που έχεις τόσα χρόνια με τόσα μηχανήματα ?

Υ.Γ.
Αλήθεια...., καθέ-πότε να κάνουν "αναβάθμιση" τα στούντιος + οι επαγγελματίες ?? :137:

Reaction score
4.250

Δεν ξερω αν το προσεξατε η αν ηταν η ιδεα μου, αλλα νομιζω οτι με διαφορα τα πιο φθηνα ηχεια σε στουντιο απο τις φωτογραφιες, ηταν τα Λιπινσκυ. Λεει κατι αυτο?

Reaction score
11

Δεν ξερω αν το προσεξατε η αν ηταν η ιδεα μου, αλλα νομιζω οτι με διαφορα τα πιο φθηνα ηχεια σε στουντιο απο τις φωτογραφιες, ηταν τα Λιπινσκυ. Λεει κατι αυτο?
Εγώ είδα και Β & W 601 !!! (Στο σχετικό του VLASSI). Ναι αυτά των 150€ που είχα και 'γω κάποτε.

'Αρα;

:111:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.611

ναι, δε πουλάν τα CD και άρχισαν τις περικοπές! :142::136::137::138:

Reaction score
11

Εγώ είδα και Β & W 601 !!! (Στο σχετικό του VLASSI). Ναι αυτά των 150€ που είχα και 'γω κάποτε.

'Αρα;

:111:
Ας το απαντήσω εγώ λοιπόν ο πλέον άσχετος και ίσως και γι΄ αυτό βλέποντας από απόσταση πιο καθαρά:

δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα από το τι χρησιμοποιούν στα studio!

Kαι αυτό γιατί εκτός από τους τεχνικούς λόγους για τις επιλογές, υπάρχουν και οι οικονομικοί, κοινωνικοί,
προκαταλήψεων, υπαγόρευσης από... ανώτερες δυνάμεις, μόδας, και, ενδεχομένως, ένα σωρό άλλοι!

Νομίζω;

:107:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Ας το απαντήσω εγώ λοιπόν ο πλέον άσχετος και ίσως και γι΄ αυτό βλέποντας από απόσταση πιο καθαρά:

δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα από το τι χρησιμοποιούν στα studio!

Kαι αυτό γιατί εκτός από τους τεχνικούς λόγους για τις επιλογές, υπάρχουν και οι οικονομικοί, κοινωνικοί,
προκαταλήψεων, υπαγόρευσης από... ανώτερες δυνάμεις, μόδας, και, ενδεχομένως, ένα σωρό άλλοι!

Επειδή στο forum συνέχεια υπάρχει η τάση ατέρμονων γενικεύσεων
(και λογικό για όσους η ακρόαση είναι hobby), πρέπει να υπάρχει η "εξυπνάδα" να προσέχεις ποιός λέει και τι λέει και τι χρησιμοποιεί.

Δεν είναι το ίδιο ο πιτσιρικάς που έκανε studio με λεφτά του μπαμπά και το έβγαλε φωτογραφία η το studiο που προσπαθεί να επιβιώσει και δεν ασχολούνται και πολύ με το πως ακούνε, με κάποια θρυλικά ονόματα που η ζωή τους ήταν και είναι η επιθυμία για το αδύνατο για την μαγεία για την πρωτοπορία.

Δεν χρειάζεται να τα φέρνουμε όλα στα μέτρα μας .... προσπαθώντας να τα καταλάβουμε ΤΩΡΑ.

Μπορεί να γίνουν κατανοητά μια ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ...

Reaction score
11

1)Κατ' αρχήν εγώ αναφέρομαι σε αυτό: (B & W 601 2).

BLUE BEAR SOUND-USA

Σου φαίνεται για studio πιτσιρικά;

2)Η τάση ατέρμονων γενικεύσεων υπάρχει επειδή υπάρχει άγνοια. Εδώ όμως άνθρωποι με άγνοια μπαίνουν και, (πολλοί από αυτούς), με πολύ διάθεση για να μάθουν. Είναι ενδιαφέρον πως δεν εγκρίνεις.

3)Όπως ήδη έχει παρατηρηθεί, και οι πρωτοπόροι αλλά και οι απλοί θνητοί έχουν διαφορετικές απόψεις. Προβάλεις αυτές των πρωτοπόρων και είναι πολύ ενδιαφέρον! Οι απόψεις τους όμως είναι τόσο διαφορετικές που επιτρέπουν σε εμάς τους κοινούς θνητούς να παρατηρήσουμε: δεν βγαίνει συμπέρασμα! Είναι ενδιαφέρον πως ενώ εγκρίνεις τις απόψεις των λίγων δεν εγκρίνεις τις απόψεις των πολλών!

4)Εδώ μέσα εμείς οι χομπίστες, αλλά και πολλοί επαγγελματίες, συνηθίζουμε να κατεβαίνουμε στο επίπεδο του συνομιλητή μας και να του εξηγούμε αυτό που ρωτάει. Είναι χαραχτηριστικό ότι πολλές φορές ξημερωνόμαστε εξηγώντας ο ένας στον άλλο και αυτό δεν μας κουράζει καθόλου.

Και κυρίως ποτέ δεν λέμε "άσε δεν πειράζει θα καταλάβεις μία άλλη φορά!"

Είναι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι όποιος δεν σε καταλαβαίνει το μόνο που χρειάζεται είναι να αναβάλει την προσπάθεια για το ... αόριστο μέλλον!

Αν δεν γίνομαι αντιληπτός, δεν πειράζει, μία ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Cravelle νομίζω δεν κατάλαβες το ύφος του κ. Χρήστου...
Αν κάπου έκανα λάθος είμαι έτοιμος να το αναγνωρίσω...

Ωστόσο δεν το πιστεύω.

:117:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Αν κάπου έκανα λάθος είμαι έτοιμος να το αναγνωρίσω...

Ωστόσο δεν το πιστεύω.

:117:
Κακώς το πήρες προσωπικά , επειδή μάλλον απάντησα στο δικό σου κείμενο αλλά μιλώντας γενικά.

¨Ηθελα να πως αυτό που σκεπτόμουν ακριβώς για να "βοηθήσω" ίσως όσους ψάχνονται να μην χάνουν χρόνο σε τόσα δευτερεύοντα θέματα αλλά να ρίχνουν το βάρος της έρευνας στην σωστή κατεύθυνση.

Αν υποθέσουμε πως δεν γράφουμε για να γράφουμε , πρέπει μακροπόθεσμα να υπάρχει κάποιος στόχος. Και αυτός δεν είναι άλλος από την γνώση που μας κάνει καλύτερους , έστω και στο hobby μας.

*** το studio που έδειξες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και μάλλον είναι δωμάτιο post production για διαφημιστικά - TV η κάτι τέτοιο.

Επειδή ένα δωμάτιο έχει μόνωση δεν σημαίνει τίποτα.

Reaction score
11

Κακώς το πήρες προσωπικά , επειδή μάλλον απάντησα στο δικό σου κείμενο αλλά μιλώντας γενικά.

¨Ηθελα να πως αυτό που σκεπτόμουν ακριβώς για να "βοηθήσω" ίσως όσους ψάχνονται να μην χάνουν χρόνο σε τόσα δευτερεύοντα θέματα αλλά να ρίχνουν το βάρος της έρευνας στην σωστή κατεύθυνση.

Αν υποθέσουμε πως δεν γράφουμε για να γράφουμε , πρέπει μακροπόθεσμα να υπάρχει κάποιος στόχος. Και αυτός δεν είναι άλλος από την γνώση που μας κάνει καλύτερους , έστω και στο hobby μας.

*** το studio που έδειξες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και μάλλον είναι δωμάτιο post production για διαφημιστικά - TV η κάτι τέτοιο.

Επειδή ένα δωμάτιο έχει μόνωση δεν σημαίνει τίποτα.

Ο.k.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

3)Όπως ήδη έχει παρατηρηθεί, και οι πρωτοπόροι αλλά και οι απλοί θνητοί έχουν διαφορετικές απόψεις. Προβάλεις αυτές των πρωτοπόρων και είναι πολύ ενδιαφέρον! Οι απόψεις τους όμως είναι τόσο διαφορετικές που επιτρέπουν σε εμάς τους κοινούς θνητούς να παρατηρήσουμε: δεν βγαίνει συμπέρασμα!
Πίστεψε με δεν είναι τόσο διαφορετικές και αν το συμπέρασμα σου είναι δεν βγαίνει συμπέρασμα δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Είναι ενδιαφέρον πως ενώ εγκρίνεις τις απόψεις των λίγων δεν εγκρίνεις τις απόψεις των πολλών!
Προφανώς ! Έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην αναπαραγωγή της μουσικής , έχουν καθορίσει το πως ακούμε. Ποιόν να ακούσω δηλαδή
για να γίνω καλύτερος ?

Και κυρίως ποτέ δεν λέμε "άσε δεν πειράζει θα καταλάβεις μία άλλη φορά!"

Συ είπας , εγώ είπα να είμαστε έξυπνοι, να ακούμε , να συλλέγουμε πληροφορίες και τότε ακόμα και πράγματα που μπορεί να μην είναι κατανοητά άμεσα , μια μέρα αποκαλύπτονται σαν κεκτημένη γνώση.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Θα ήθελα να προσθέσω ένα σχόλιο για τις γνώμες πολύ γνωστών ηχοληπτών η reviewers.

Ακόμα και οι υποψίες πως κάποιοι είναι διαπλεκόμενοι στην προώθηση προιόντων, υποψίες που μπορεί πράγματι να είναι υπαρκτές θέλουν εξυπνάδα.

Τι εννοώ, κανένα μεγάλο όνομα δεν θα διακινδυνεύση την ιστεροφημία του, προωθώντας κάτι που δεν το πιστεύει.

Είναι πιο εύκολο απο τις "προσφορές" που έχει να προωθήσει αυτό που τον ενθουσιάζει.

Reaction score
11

Θα ήθελα να προσθέσω ένα σχόλιο για τις γνώμες πολύ γνωστών ηχοληπτών η reviewers.

Ακόμα και οι υποψίες πως κάποιοι είναι διαπλεκόμενοι στην προώθηση προιόντων, υποψίες που μπορεί πράγματι να είναι υπαρκτές θέλουν εξυπνάδα.

Τι εννοώ, κανένα μεγάλο όνομα δεν θα διακινδυνεύση την ιστεροφημία του, προωθώντας κάτι που δεν το πιστεύει.

Είναι πιο εύκολο απο τις "προσφορές" που έχει να προωθήσει αυτό που τον ενθουσιάζει.
Ενδιαφέροντα όλα αυτά!

Μην είσαι σίγουρος πως τα ξέρουν όλοι!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members