- Reaction score
- 80.191
δωρεά στους ναυτοπροσκόπους θέλω να τα κάνω.....για να τραβάνε την υγρασία
Ένα σχόλιο για το bi amp των πολυκαναλων...
Θα χρησιμοποιηθει έξτρα τελικά στάδια αλλά το τροφοδοτικό είναι κοινό που σημαίνει ελάχιστη διαφορά ...
τι θα πει προστασία για ηχεία.?Παιδgιά sorry , ......δεν ξέρω ,
Ό κραουνάκης έχει προστασία γιά τα ηχεία ;
-
View attachment 153252
-
τι θα πει προστασία για ηχεία.?
τέτοια καλούδια έχουν τα ενεργά που οι ενισχυτές είναι ματσαρισμένοι με τα μεγάφωνα και άρα γνωρίζουν τις αντοχές της κάθε μονάδας
Θα πεί ότι είσαι άσχιετος. ΑΥΤΌ θα πεί.τι θα πει προστασία για ηχεία.?
τέτοια καλούδια έχουν τα ενεργά που οι ενισχυτές είναι ματσαρισμένοι με τα μεγάφωνα και άρα γνωρίζουν τις αντοχές της κάθε μονάδας
δεν έχουν database ρε abasseΘα πεί ότι είσαι άσχιετος. ΑΥΤΌ θα πεί.
Ρελέ προστασίας εννοεί ο άνθρωπος ρε άσχιετε.
Δεν ήξερα ότι οι ενισχυτές των ενεργών έχουν και database με τις αντοχές των μεγαφώνων που οδηγούν.
Το διαβάσαμε και αυτό.
Όχι, Bryston 20ετίας και δώθε.τι τον πέρασες?
denon 20ετίας
με audyssey xt 32Όχι, Bryston 20ετίας και δώθε.
δεν έχουν database ρε abasse
αλλά ο κατασκευαστής τον tunάρει έτσι ώστε να προστατεύονται οι μονάδες
ο crown είναι PA ενισχυτής....το πολύ κανένα φίλτρο anticlipping να χει για προστασία από υπεροδήγηση του ενισχυτή....
πως μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει ο κάθε τελικός τις αντοχές του ηχείου που του βάζεις....?
μόνο από εισερχόμενο σήμα παραμόρφωσης καταλαβαίνει
τι τον πέρασες?
denon 20ετίας
Σιγά την διάταξη ρε Νίκο? Ενα διοδάκι που τροφοδοτεί τα leds όταν διαβάσει κάποια τάση που είναι προυπολογισμένη.Όχι, Bryston 20ετίας και δώθε.
Edit: Αν και ανέκαθεν η Bryston είχε διάταξη που ήλεγχε το τί συνέβαινε και τροφοδοτούσε με πληροφορία τα clipping indicators.
αλήθεια τώρα....το ρελέ προστασίας που έχει να κάνει με την ασφάλεια του ενισχυτή (από βραχυκύκλωμα,θερμοκρασία,υπεροδήγηση κλπ) τι σχέση έχει με τα ηχεία?Πώώώς το είπες αυτό ? anticlipping φίλτρο προστασίας?
έλεος ρε μάστορα . Δεν κρατιέμαι απο τα γέλια.
Μου βγήκε ο καφές από τα αυτιά , και απο αλλού.
Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα ρε Χάρη.
Πάντως για να ξες , ρελέ προστασίας έχουν και οι επαγγελματικοί τελικοί.
Σιγά την διάταξη ρε Νίκο? Ενα διοδάκι που τροφοδοτεί τα leds όταν διαβάσει κάποια τάση που είναι προυπολογισμένη.
Πέραν της πλάκας ( έχω και μια γραφικότητα να συντηρήσω ως Brystonάκιας ), αν κοιτάξεις προσεκτικά τα σχηματικά ειδικά των πρώτων σειρών της Bryston, θα δεις ότι στη "κεντρική πλακέτα", υπάρχει ένα κύκλωμα ανά κανάλι που παίρνει απο την output "m" ( η οποία χρησιμοποιείται και για το μονομπλοκάρισμα ) και οδηγεί τις ενδείξεις κλιπαρίσματος, κύκλωμα αποτελούμενο απο 2N5550 και 2N5400 αν θυμάμαι καλά ( που είναι και αυτά που χρησιμοποιούνται στο πρώτο στάδιο της τελικής ενίσχυσης ). Στη σειρά ST της οποίας το σχηματικό έχω μπροστά μου, βλέπω ότι όλο αυτό το κύκλωμα έχει αντικατασταθεί απο το ολοκληρωμένο(?) TL074B. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το ίδιο κύκλωμα σχετίζεται με τη λειτουργία των ρελέ του ενισχυτή, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχει προστασία κλιπαρίσματος.Σιγά την διάταξη ρε Νίκο? Ενα διοδάκι που τροφοδοτεί τα leds όταν διαβάσει κάποια τάση που είναι προυπολογισμένη.
αυτό ακριβώς....Δεν έχει να κάνει με προστασία του ενισχυτή. Τα ηχεία αποσυνδέει σε περίπτωση που βγάλει dc ο ενισχυτής, ή τα αποσυνδέει σε περίπτωση που έχουν βραχυκυκλώσει και τραβάνε άπειρο ρεύμα για να προστατέψει τότε τον ενισχυτή.
και αυτό αν είχε νύχι θα ταν δάκτυλο...Αμα είναι SANSUI
αυτό ακριβώς....
από εκεί και πέρα αν εσύ είσαι αούγκανος και παίζεις τα ηχεία στην τσίτα...ο ενισχυτής δεν θα βγάλει κομπρέσορα για να τα σώσει...θα τα πάρεις στο χέρι....
και αυτό αν είχε νύχι θα ταν δάκτυλο...
Αμφίρροπο το αποτέλεσμα, αλλά τα λέτε τόσο γλυκάαααααααα..Αυτό δεν λέω και γω? Οτι άμα γκαζώσεις τον ενισχυτή θα πάρεις τα ηχεία στο χέρι.
Εγω είμαι ούγκανο ή εσύ?
Αμφίρροπο το αποτέλεσμα, αλλά τα λέτε τόσο γλυκάαααααααα..
όλοι οι ενισχυτές έχουν ρελε προστασίας εδώ κ τουλαχιστον 20 χρόνια που ξέρω....δεν αποτελεί ασφάλεια των ηχείων όμως αυτό....σε κάποια συμβάντα βλαβης μπορεί να ταυτίζεται η προστασία του ενισχυτή με εκείνη της προστασίας των ηχείων....αλλά το ηχείο σου είναι πάντα γυμνό εφόσον ξεπεράσεις τα όρια λειτουργίας του.........άΧ , αυτά τα μεσοβέzικα !
Dεν μου αρέσουν .
Ό Γιάννης έχει δίκιο εδώ .
" Πάντως για να ξέρς , ρελέ προστασίας έχουν και οι επαγγελματικοί τελικοί . "
* οι καλοί επαγγελματικοί .
Σςςτοοός ό παίχτης !
-