Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

Reaction score
1
Απάντηση: Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

Απ'τη στιγμη που οι τηλεορασεις εχουν πισω αυτο, αυτοματα γινονται monitor. Αρα με ανωτερο fps, τα HZ τους.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

Απ'τη στιγμη που οι τηλεορασεις εχουν πισω αυτο, αυτοματα γινονται monitor. Αρα με ανωτερο fps, τα HZ τους.
Θα σου θυμίσω ότι από VGA πολλές τηλεοράσεις δεν υποστηρίζουν καν τη μέγιστη ανάλυση, πόσο μάλλον τους ρυθμούς ανανέωσής της.
Και τις crt τηλεοράσεις, με ό,τι και αν τις συνδέαμε το ίδιο πράγμα έδειχναν: 25fields interlaced...

Reaction score
4
Απο οτι ξερω και αν τα λεω καλα , οι απλες/παλιες τηλεορασεις crt δεν εχουν καν αναλυση οπως εμεις τουλαχιστον μετραμε δηλαδη δεν μπορεις να πεις οτι εχουν πχ 800χ600 αλλα μονο τις οριζοντιες γραμμες μπορεις να μετρησεις.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

Θα σου θυμίσω ότι από VGA πολλές τηλεοράσεις δεν υποστηρίζουν καν τη μέγιστη ανάλυση, πόσο μάλλον τους ρυθμούς ανανέωσής της.
Και τις crt τηλεοράσεις, με ό,τι και αν τις συνδέαμε το ίδιο πράγμα έδειχναν: 25fields interlaced...
Γιατι οι crt εχουν vga?

Και εν παση περιπτωση μην συγκρινουμε crt με lcd. Μιλαμε για μερα με τη νυχτα.

Απ΄την hdmi ομως υποστηριζουν πολλα...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

Ερώτηση κρίσεως: Πόσοι από εσάς που είδατε το video τσεκάρατε πόσα fps είναι; Με το χέρι στην καρδιά... :happy_8:
Η διαφορά κάνει μπαμ, τι εννοείς να τσεκάρουμε ?

Το ότι έχει 60frames το avi φαίνεται με οποιοδήποτε πρόγραμμα, πχ στον KMPlayer πάτα το δεξί mouse και "media info".
Μπορείς να προχωρήσεις και frame by frame με τον MPclasic και τα βελάκια αν έχεις περιέργεια.

TFT μόνιτορ 72Hz. Μπορεί να δείξει μέχρι 72 frames το δευτερόλεπτο.

Η ΑΜΟΙ δεν ξέρω μέχρι πού φτάνει. Και φοβάμαι ότι δεν μπορεί να ξεκαθαριστεί εύκολα.
Σωστά εδώ, και η Amoi είναι tft, pc monitor που απλά δέχεται και άλλα σήματα, τίποτα παραπάνω και όταν γράφει πάνω 1080p/60hz , παίζει σε 60 full frames.

ΥΓ
Ας ξεχωρίσουμε τις crt ... δηλαδή τις "χοντρές" με το τζάμι μπροστά και τον καθοδικό σωλήνα, αυτές που είχαμε και για τηλεόραση αλλά και για monitor μέχρι πρόσφατα και είναι διαφορετικές από οτιδήποτε άλλο.
Είναι και οι μόνες που μπορούν να δείξουν πραγματικά λόγο hardware interlace σήμα , που είναι λίγο πιο μπερδεμένη υπόθεση ... ας δούμε πρώτα τα άλλα που ξέρουμε καλά από τα pc monitor που είναι πιο απλά.
(ΟΙ μη crt τηλεοράσεις-monitor ,δουλεύουν πάντα και μόνο προοδευτικά όπου 1hz = 1frame .... όταν τους δώσουμε interlace σήμα υποχρεωτικά το κάνουν deinterlace και δείχνουν τα ολόκληρα frames).

Reaction score
1
Βρε παιδιά, αν μου επιτρέπετε βεβαίως, πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό!

Ο μόνος τρόπος για να έχουμε το αποτέλεσμα για το οποίο γίνεται όλη αυτή η κουβέντα, είναι η επικοινωνία πηγής και μέσου απεικόνισης μέσω ενός προτύπου. Πρότυπο το οποίο θα επιμεληθεί ένας αναγνωρισμένος οργανισμός τυποποίησης.

Δυστυχώς όχι μόνον υπάρχουν πολλοί οργανισμοί τυποποίησης αλλά κατά καιρούς διάφορες εταιρίες ή consortiums ανακοινώνουν το δικό τους "πρότυπο" ή αποφασίζουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, με αποτέλεσμα την ένταση της σύγχισης στην αγορά. Η VESA, για παράδειγμα ασχολείται με κάρτες γραφικών και monitors, καμιά σχέση με broadcasting. H ATSC ασχολείται με την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας στην Αμερική και θεωρείται η εξέλιξη της NTSC. Καμιά σχέση με κάρτες γραφικών και monitors. Στην Ευρώπη έχουμε την EICTA. Έχουμε όμως και τα πρότυπα HDTV και DVB, που δεν έχουν σχέση με την EICTA. H Sony με την Panasonic βγάζουν το AVCHD, απευθυνόμενοι προφανώς στις κονσιουμεράδικες κάμερες. Το γνωστό μας PAL, είναι εφεύρεση της Telefunken, δεν προήλθε από οργανισμό.

Μέσα από όλο αυτό το χάος, θεωρείτε πως είναι εύκολο να συγκλίνουν οι τεχνολογίες; Εδώ δεν μπορούν να συμφωνήσουν για ένα κοινό φορμά που θα αντικαταστήσει το DVD, θα συμφωνήσουν όλοι αυτοί για το πως θα επικοινωνούν όλες οι πηγές με όλα τα μέσα απεικόνισης με οποιοδήποτε τρόπο επικοινωνίας;

Επί της ουσίας τώρα, επίσημο πρότυπο 1920x1080p60 δεν υπάρχει. Ούτε η VESA έχει βγάλει, ούτε η ATSC, ούτε και κανείς άλλος. Συζητήσεις, ναι. Στα χαρτιά τίποτα.

Η AMOI μπορεί να υποστηρίζει 200p. Το PS3 και το XBOX μπορούν να βγάζουν 600fps. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει το πρωτόκολο, δεν πρόκειται να τα δείτε που να χτυπιέστε.

Reaction score
4
. Το PS3 και το XBOX μπορούν να βγάζουν 600fps. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει το πρωτόκολο, δεν πρόκειται να τα δείτε που να χτυπιέστε.
Εγω εχτες επαιζα counter strike ολο το βραδυ στον προτζεκτορα.
Το pc μου δινει οντως 200 frames αλλα ο προβολεας μου μαξιμουμ 60 πιστευω.
Τουλαχιστον αυτα τα 60 δεν τα εβλεπα εχτες ή οχι?

Reaction score
164

(ΟΙ μη crt τηλεοράσεις-monitor ,δουλεύουν πάντα και μόνο προοδευτικά όπου 1hz = 1frame .... όταν τους δώσουμε interlace σήμα υποχρεωτικά το κάνουν deinterlace και δείχνουν τα ολόκληρα frames).
Δεν ισχύει αυτό. Στα progresive δεν ισχύει πάντα το 1Hz=1frame. Το refresh rate μιας TFT τηλεόρασης είναι, αν θυμάμαι καλά, 75Hz, αλλά παίζει μια χαρά στα 25fps που είναι το PAL.
Γιατι οι crt εχουν vga?
Δεν είναι μόνο το VGA τρόπος μεταφοράς σήματος στα PC. Υπάρχει και το RGB. Και πολλές crt παίρνουν RGB. Όπως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συσκευές μετατροπής σήματος από VGA σε composite/svideo.
Επί της ουσίας τώρα, επίσημο πρότυπο 1920x1080p60 δεν υπάρχει. Ούτε η VESA έχει βγάλει, ούτε η ATSC, ούτε και κανείς άλλος. Συζητήσεις, ναι. Στα χαρτιά τίποτα.

Η AMOI μπορεί να υποστηρίζει 200p. Το PS3 και το XBOX μπορούν να βγάζουν 600fps. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει το πρωτόκολο, δεν πρόκειται να τα δείτε που να χτυπιέστε.
Τέλος του παραμυθιού... Καληνύχτα σας... :respect:

Reaction score
1
Πλάκα μου κάνεις βρε Κωστή; Έχεις 720άρη προβολέα και με ρωτάς αν βλέπεις 1080x1920p60;

Το θέμα μας είναι, νομίζω, όχι το 1080x1920 γενικά και αόριστα, ούτε τα 60p/fps γενικά και αόριστα. Το θέμα μας είναι 1080χ1920p60.

E, αυτό το πράγμα (το 1080x1920p60) δεν υφίσταται. Δεν υπάρχει επίσημο πρωτόκολο τέτοιας ψηφιακής/αναλογικής/ενσύρματης/ασύρματης/RF/ότι_άλλο_θέλετε διασύνδεσης/απεικόνισης/εκπομπής/λήψης/ότι_άλλο_θέλετε.

Και αν ακόμη υπάρξει, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι κατασκευαστές: στην περίπτωσή μας, τόσο της κονσόλας όσο και της ΤV. Διαφορετικά, δεν...

1080x1920άι60, φυσικά και υφίσταται.

Reaction score
0
Το pc σου συγχρονήζετε με τα max frames που δέχεται ο projector σου( ή ΗΖ) και στέλνει 60 ανανεώσεις σήματος ... αφού δεν δίνεις interlace σήμα οπως το 1080i , βλέπεις 60 full frames , γιατί κατάλαβες κάτι άλλο ?

Αν είχες 1080p και 60hz, θα έβλεπες 1080p ανάλυση και 60 full frames το δευτερόλεπτο.

Δεν είναι κάτι τρομερό ... και μια και μιλάμε και για hdmi, αυτό δεν είχε ποτέ πρόβλημα να ανταπεξέλθει.
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#General_notes
For example, previously, the maximum pixel clock rate of the interface was 165MHz, sufficient for supporting 1080p at 60Hz or WUXGA (1920x1200), but HDMI 1.3 increased that to 340MHz, providing support for WQXGA (2560x1600) and beyond across a single digital link

Reaction score
4
Πλάκα μου κάνεις βρε Κωστή; Έχεις 720άρη προβολέα και με ρωτάς αν βλέπεις 1080x1920p60;

Το θέμα μας είναι, νομίζω, όχι το 1080x1920 γενικά και αόριστα, ούτε τα 60p/fps γενικά και αόριστα. Το θέμα μας είναι 1080χ1920p60.

E, αυτό το πράγμα (το 1080x1920p60) δεν υφίσταται. Δεν υπάρχει επίσημο πρωτόκολο τέτοιας ψηφιακής/αναλογικής/ενσύρματης/ασύρματης/RF/ότι_άλλο_θέλετε διασύνδεσης/απεικόνισης/εκπομπής/λήψης/ότι_άλλο_θέλετε.

Και αν ακόμη υπάρξει, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι κατασκευαστές: στην περίπτωσή μας, τόσο της κονσόλας όσο και της ΤV. Διαφορετικά, δεν...

1080x1920άι60, φυσικά και υφίσταται.
Οχι βρε νικο λαθος καταλαβες ή μαλλον εγω δεν το εξηγησα.
Εγω παιζω στην native του προβολεα μου στα 720p ακριβως.
Επειδη εδω το μεγαλο μας ερωτημα ειναι κατα ποσο βγαινουν τα frames στην οθονη μας θα ηθελα να ηξερα αν τελικα τα βλεπω τουλαχιστον τα 60 που βγαζει ο προβολεας μου.
Και αν τα βλεπω τελικα αμα ειχα εναν προβολεα 1080p δεν θα τα εβλεπα και εκει με ενα ps3/360....?
Αυτη ειναι η απορια μου?
Παντα για τα 60 frames μιλαω.

Reaction score
0
Γιατί δεν παίζεις το video που έβαλα στην αρχή , και όταν δείς την ίδια διαφορά που είδες και στο monitor του pc σου θα είσαι 100% σίγουρος ότι βλέπεις τα 60fps.

Tα ίδια ειναι και στα 1080p.... ελάχιστες είναι οι (tft) τηλεοράσεις που παρότι είναι fullHD δέχονται μόνο 1080i σήμα(άρα 30fps), υποθέτω το ίδιο και για τους projector.

Reaction score
164
Γιατί δεν παίζεις το video που έβαλα στην αρχή , και όταν δείς την ίδια διαφορά που είδες και στο monitor του pc σου θα είσαι 100% σίγουρος ότι βλέπεις τα 60fps.
Και πώς θα το παίξει το video; Ξεχνάτε ότι μιλάμε για 1080p/60fps. Για όλο μαζι: ΚΑΙ χίλια ογδόντα ΚΑΙ προοδευτική σάρωση ΚΑΙ 60 καρέ το δευτερόλεπτο
Ο προβολέας του είναι 720p, άρα δεν έχει σχέση με το ζητούμενο.

Και δυστυχώς αυτοί με το 1080 panel που παίρνει μόνο 1080i είσοδο είναι αυτοί που έχουν δώσει τα περισσότερα χρήματα...

Reaction score
4

Tα ίδια ειναι και στα 1080p.... ελάχιστες είναι οι (tft) τηλεοράσεις που παρότι είναι fullHD δέχονται μόνο 1080i σήμα(άρα 30fps), υποθέτω το ίδιο και για τους projector.
Το ειδα το βιντεο αν και την ξερω απο πρωτη χερι την διαφορα.
Παιζω συνεχεια FPS παιχνιδια στο pc οποτε καταλαβαινεις οτι το θεμα των frames παντα με αποσχολουσε αρκετα γιατι αμα σου κανει κοψιματα και χανεις frames αυτο ειναι τρομερο μειονεκτημα στο online και απεναντι σε αλλους παικτες.
Στον προτζεκτορα μου παντως πιστευω οτι ειμαι κολλημενος στα 60 και παιζω νερο.

Reaction score
0

Τέλος του παραμυθιού... Καληνύχτα σας... :respect:
«Καληνύχτα» για το παλιό 360 αν δεν κατάλαβες... αυτός είναι ένας βασικός λόγος που δεν έχουν 1080p αναλογικά όλες οι τηλεοράσεις, δεν υπήρχε πουθενά τέτοιο πρωτόκολλο παλιά γιαυτό και το υποστηρίζουν ελάχιστοι.
(μέχρι 1080i είχαν στο component... για τις πολύ παλιές crt TV και τα δορυφορικά προγράμματα ήταν μια χαρά, δεν τους ένοιαζε τίποτα άλλο.
Αυτο δεν ισχύει βέβαια για το hdmi και υποστηρίζουν όλες το 1080p/60 από εκεί)

Reaction score
164

«Καληνύχτα» για το παλιό 360 αν δεν κατάλαβες... αυτός είναι ένας βασικός λόγος που δεν έχουν 1080p αναλογικά όλες οι τηλεοράσεις, δεν υπήρχε πουθενά τέτοιο πρωτόκολλο παλιά γιαυτό και το υποστηρίζουν ελάχιστοι.
(μέχρι 1080i είχαν στο component... για τις πολύ παλιές crt TV και τα δορυφορικά προγράμματα ήταν μια χαρά, δεν τους ένοιαζε τίποτα άλλο.
Αυτο δεν ισχύει βέβαια για το hdmi και υποστηρίζουν όλες το 1080p/60 από εκεί)
Αυτά κατάλαβες από τη συζήτηση; :bravo: :bravo:
Για πες μου μια "πολύ παλιά crt TV με... component και 1080i. Έτσι, από περιέργεια.... :happy_5:
Ο Zoglair μίλησε και εσύ έβγαλες δικά σου συμπεράσματα, εντελώς άσχετα! :happy_5:
Δεν είπε ο άνθρωπος ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρωτόκολο 1080p/60fps; Εσύ που το βρήκες ότι "βέβαια" με το hdmi υποστηρίζουν όλες 1080p/60fps;
Πού βρήκες ότι το component φτάνει μέχρι 1080i γενικά; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι το component μπορεί να φτάσε σε πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις;
Και το φοβερό συμπέρασμα; component 1080p δεν υπάρχει πουθενά (μα έλα που υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερες μάλιστα αναλύσεις), γιατί δεν υπήρχε πρωτόκολλο. Βέβαια, το ότι HDMI 1080p/60 πάλι δεν υπάρχει, το κάνεις γαργάρα έτσι;

Reaction score
4
Ο προβολέας του είναι 720p, άρα δεν έχει σχέση με το ζητούμενο.
Ναι αλλα αμα συμφωνησουμε οτι στα 720p βλεπω 60 καρε τοτε ευκολα μπορουμε να συμφωνησουμε οτι αμα ειχα 1080p πανελ θα εβλεπα 60 καρε παλι .
Οποτε αν μπορει το pc να δωσει 60 καρε και το υποστηριζει και η οθονη το ιδιο και αν μπορει το ps3/360 να δωσει αναλυση 1080 me 60 καρε τοτε εχουμε 1080p μια χαρουλα.

Reaction score
164
Ναι αλλα αμα συμφωνησουμε οτι στα 720p βλεπω 60 καρε τοτε ευκολα μπορουμε να συμφωνησουμε οτι αμα ειχα 1080p πανελ θα εβλεπα 60 καρε παλι .

Οποτε αν μπορει το pc να δωσει 60 καρε και το υποστηριζει και η οθονη το ιδιο και αν μπορει το ps3/360 να δωσει αναλυση 1080 me 60 καρε τοτε εχουμε 1080p μια χαρουλα.
Δεν νομίζω ότι δουλεύει έτσι το πράγμα. Στην άλλη συζήτηση ο Zoglair είχε γράψει:
"Κατά τα άλλα, με τους προβολείς τα πράγματα είναι φλου. Ο Sharp, όπως σου είπα, λέει ότι υποστηρίζει. Ο Optoma HD81 λέει όχι (φτάνει 1080i50)"
Ένας προβολέας 5500€ δεν δείχνει...

Reaction score
0

Φίλε, δέξου πρώτα ότι υπάρχει 1080p/60fps στα tft pc monitor και τηλεοράσεις που είναι εντελώς απλό και συμφωνούμε όλοι, και μετά μας λες τι κάνουν και οι projector.

Για πες μου μια "πολύ παλιά crt TV με... component και 1080i. Έτσι, από περιέργεια.... :happy_5:
Που να τις ξέρω ? ήταν αυτές που έπαιζαν στα παλιά δορυφορικά κανάλια που εξέπεμπαν σε 1080i .... μιλάμε για Αμερική τώρα στις αρχές του HD, ίσως σου πει κάποιος άλλος από εδώ.

Και φυσικά υπάρχει 1080p/60 ,1080p/24, 1080i/60 720p/60 και τόσα άλλα modes, ήμαρτον δηλαδή .... μπορείς να δες στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ή να σου δείξω που γράφει με μεγάλα γράμματα η οθόνη μου 1080p/60

Reaction score
4
Δεν νομίζω ότι δουλεύει έτσι το πράγμα. Στην άλλη συζήτηση ο Zoglair είχε γράψει:
"Κατά τα άλλα, με τους προβολείς τα πράγματα είναι φλου. Ο Sharp, όπως σου είπα, λέει ότι υποστηρίζει. Ο Optoma HD81 λέει όχι (φτάνει 1080i50)"
Ένας προβολέας 5500€ δεν δείχνει...
Αυτο λυθηκε με ενα firmware update ομως που θα πει οτι δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.
Απλα δεν μπορω να πιστεψω οτι ολες οι τηλεορασεις που λενε 1080p απλα κοροιδευουν τον κοσμο.
Παντως πολυ μπερδεμα η υποθεση.
Φαντασου εχουμε μπουρδουκλωθει εμεις που ειμαστε και το ψαχνουμε ολη μερα.....:crazy_1:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412