- Reaction score
- 164
Το θέμα μας δεν είναι τα 1080p. Είναι τα 1080p και 60fps. 1080p βγάζουν. 60 fps όμως;
Και βέβαια υπήρχαν, και παράγονται και ακόμη. Αν θυμάμαι καλά είχε έρθει και μία Philips πρόσφατα στη χώρα μας.Παντως για τις crt με 1080ι ισχυει αν και ειναι πολυ πολυ κουφο.
Το ανακαλυψα οταν εψαχνα να δω τι θα κανω με την ιστορια του ps3 και του upscalling.
Εκει διαβασα σε κατι φορουμς απο απιστευτους αμερικανους οτι η τηλεοραση τους υποστηριζε 480 και 1080i μονο και ηταν πολλοι.
Τωρα ο θεος και η ψυχη τους....εγω επεσα κατω μολις το διαβασα.:crazy_1:
Εγω δεν το ηξερα και επεσα κατω μολις το ειδα....:crazy_1:Και βέβαια υπήρχαν, και παράγονται και ακόμη. Αν θυμάμαι καλά είχε έρθει και μία Philips πρόσφατα στη χώρα μας.
Αυτό που δεν υπάρχει είναι "πολύ παλιά crt TV" που είπε ο Blizard. Εκτός και αν το πολύ παλιά είναι το... πριν δύο-τρία χρόνια :happy_8: (είχα δουλέψει πριν τρία χρόνια, αν θυμάμαι καλά, σε crt 21" 1080i video monitor, ξέρω αν υπήρχαν! :happy_8: )Έτσι και αλλιώς το πρώτο XBOX έκανε upscale σε 1080i για τους αμερικάνους μέσω component.
Φυσικά ... αφού βλέπεις τα 60fps σε 720p, θα τα βλέπεις και σε TFT τηλεόραση που είναι 1080p, δεν υπάρχει περίπτωση να στα τρώει κάποιος και να μην το καταλάβεις.Το θέμα μας δεν είναι τα 1080p. Είναι τα 1080p και 60fps. 1080p βγάζουν. 60 fps όμως;
Μα ακόμα και τώρα δεν υπάρχει ουσιαστικά πηγή που να βγάζει native 1080p/60 από component , τι να το κάνουν τόσα χρόνια πριν που ξεκίνησε το 1080i σαν standar για HD στα δορυφορικά ??? ήταν υπεραρκετό το 1080i.Εγω δεν το ηξερα και επεσα κατω μολις το ειδα....:crazy_1:
Ακομη βεβαια δεν μπορω να το καταλαβω αλλα αστο σε αλλο θεμα αυτο...:happy_5:
Κοιτα ολο το θεμα ειναι αυτο που παιζεις να μην εχει ουτε σκαμπανεβασματα ουτε κοψιματα στα καρε.Υπήρχε και σχετική συζήτηση, αλλά δεν μπορώ να τη βρω!
Πάντως έχεις δίκιο: το θέμα είναι ομιχλώδες και γι' αυτό ύποπτο. Με τις αναλύσεις είναι όλα ξεκάθαρα. Όπου αναφέρεται PAL, αναφέρεται και το 50fields ps, όπου NTSC και το 60... Με τα HD τα πράγματα μπερδεύονται.
Τέλος πάντων, μου αρκεί που το Forza 2 είναι 60fps, να μην κοκορεύονται μερικοί-μερικοί με τα demo τους! :happy_5: :happy_5:
Αυτό συμβαίνει στις ταινίες.... καλύτερα 24 frames και καλή εικόνα, παρά 60 και μέτρια.Οπως ειπες και σε ενα αλλο μηνυμα σου καλυτερα 30 κολλημενα και καλυτερα γραφικα παρα 60 με χειροτερα.
Αλλα το πρωτο θελει πολυ tuning και δυσκολα συμβαινει.
Κοιτα εγω το λεω για 2 λογους.Αυτό συμβαίνει στις ταινίες.... καλύτερα 24 frames και καλή εικόνα, παρά 60 και μέτρια.
Στα παιχνίδια ο πιο πολύς κόσμος θέλει το αντίθετο... καλύτερα 720p και 60 frames παρά 1080 και 30.
(απλά το ps3 τα κάνει και τα 2, και έχει τρελάνει κόσμο)
Εάν η κονσόλα σου υποστηρίζει 720p60 στην έξοδο (και το game μπορεί να τα παράγει), και εάν ο προβολέας σου υποστηρίζει 720p60, και εάν οι δύο συσκευές τα βρουν με το handshaking και κλειδώσουν στα 720p60 τότε, ναι, βλέπεις 60fps.Οχι βρε νικο λαθος καταλαβες ή μαλλον εγω δεν το εξηγησα.
Εγω παιζω στην native του προβολεα μου στα 720p ακριβως.
Επειδη εδω το μεγαλο μας ερωτημα ειναι κατα ποσο βγαινουν τα frames στην οθονη μας θα ηθελα να ηξερα αν τελικα τα βλεπω τουλαχιστον τα 60 που βγαζει ο προβολεας μου.
Και αν τα βλεπω τελικα αμα ειχα εναν προβολεα 1080p δεν θα τα εβλεπα και εκει με ενα ps3/360....?
Αυτη ειναι η απορια μου?
Παντα για τα 60 frames μιλαω.
Έχεις την εντύπωση ότι τα 24fps επιλέχθηκαν για λόγους ποιότητας ή ότι θα χειροτέρευε η εικόνα αν ήταν στα 60fps; Τι έλλειπε νομίζεις; Bandwidth; :happy_5:Αυτό συμβαίνει στις ταινίες.... καλύτερα 24 frames και καλή εικόνα, παρά 60 και μέτρια.
Καλά, το ότι έχει τρελάνει κόσμο το βλέπω, δεν χρειάζεται να το λες και από πάνω! :happy_8:(απλά το ps3 τα κάνει και τα 2, και έχει τρελάνει κόσμο)
Φοβερή απλούστευση: Αφού βλέπεις 60fps στα 720 (που πάλι δεν το υποστηρίζουν όλες οι τηλεοράσεις), βλέπεις και στα 1080p. Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφού μια οθόνη δείχνει 720p, θα δείχνει και 1080p :happy_5: Εξ' άλλου το 720p/50fps υπάρχει ως τηλεοπτικό πρότυπο, λογικό να το υποστηρίζουν οι τηλεοράσεις.Φυσικά ... αφού βλέπεις τα 60fps σε 720p, θα τα βλέπεις και σε TFT τηλεόραση που είναι 1080p, δεν υπάρχει περίπτωση να στα τρώει κάποιος και να μην το καταλάβεις.
Ακόμα και αν το upscale το κάνει ο scaller της ίδια της τηλεόραση , τα 60fps τα βλέπουν όλοι και ας μην σου αρέσει.
Εχει τρελανει κοσμο?... ναι τα τρελοκομεια εχουν γεμισει κοσμο και κοσμακη..εγω γιαυτο δεν το περνω, φοβαμαι μην τρελαθω.:crazy_1:Αυτό συμβαίνει στις ταινίες.... καλύτερα 24 frames και καλή εικόνα, παρά 60 και μέτρια.
Στα παιχνίδια ο πιο πολύς κόσμος θέλει το αντίθετο... καλύτερα 720p και 60 frames παρά 1080 και 30.
(απλά το ps3 τα κάνει και τα 2, και έχει τρελάνει κόσμο)
Καλά βρε φίλε, πως εχεις την εντύπωση ότι διαφωνούμε ? φυσικά συμφωνούμε.Και εδώ ισχύουν τα ίδια και χειρότερα. Η τηλεόραση που διαθέτει είσοδο hdmi, δεν είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει 1080p60, γιατί ούτε ο hdmi.org την υποχρεώνει , ούτε οι διάφορες αρχές τηλεπικοινωνιών (π.χ. ATSC), ούτε άλλες αρχές τυποποίησης όπως SMPTE, MPEG, ΙΕΕΕ, κλπ. Άμα θέλει το κάνει. Tο "άμα θέλει" μεταφράζεται σε κόστος παραγωγής και επιλογές marketing.
Ολες οι TFT το υποστηρίζουν , δεν ξέρω καμία να μην το κάνει και υπάρχει και δορυφορικό σήμα σε 720p/60, είναι απόλυτο standar σε αυτή την ανάλυση.Φοβερή απλούστευση: Αφού βλέπεις 60fps στα 720 (που πάλι δεν το υποστηρίζουν όλες οι τηλεοράσεις), βλέπεις και στα 1080p. Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφού μια οθόνη δείχνει 720p, θα δείχνει και 1080p :happy_5:
Το θέμα είναι όμως ΕΧΟΥΜΕ; Ποιές τηλεοράσεις υποστηρίζουν 1080p/60fps και ΟΧΙ 60Hz Blizard; Υπάρχουν τέτοιες; Όχι λόγια, πάλι, του αέρα "όσες έχουν HDMI το κάνουν", κάπου να το γράφει βρε παιδιά!.Αν λοιπον εχουμε μια τηλεοραση που να υποστηριζει 1080p και ενα μεσο που μπορει να μας δωσει 1080p και το υλικο φυσικα να ειναι 1080p , τοτε ειμαστε σε καλο δρομο για handshake με αποτελεσμα να εχουμε πραγματικα 1080p?
Πιστευω οτι ναι με αυτα που εχουμε πει μεχρι τωρα.