D
deleted user 10898
Guest
τι είναι αυτο που καθορίζει "το σωμα" στις φωνες/οργανα σε ενα σύστημα? (εκτος απο τα ηχεια...)
Ανάλογα με την έμπνευση του "ποιητή"..Στα αγγλικά πως λέγεται το σώμα? body?
ειναι ενα ερωτημα που απασχολει και μενα . Απασχολει και αρκετους φιλους μου . Θα ήταν χρήσιμο καποιος με σοβαρη αποψη να τοποθετηθει σχετικα. Το να ελαφραινουμε το θεμα ειρωνευομενοι τους ορους που εδω και δεκαετιες θεωρουνται δοκιμοι και αποδεκτοι δεν βοηθαει σε τιποτα.τι είναι αυτο που καθορίζει "το σωμα" στις φωνες/οργανα σε ενα σύστημα? (εκτος απο τα ηχεια...)
ωραια.. ποιο ψηλα? η έλληψη σώματος στις φωνές?Αρχίζοντας από τα βασικά περί "body", μάλλον αναφέρεται στις χαμηλές συχνότητες από 50-60 Hz έως 100-250 Hz:
Body - Fullness of sound, with particular emphasis on upper bass. Opposite of thin.
Thin - Fundamentals are weak relative to harmonics. Bass light.
Επομένως, περιλαμβάνει τις θεμελιώδεις νότες του μουσικού ρυθμού (drums, bass guitars, κτλ). Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε φασικές ακυρώσεις λόγω των σημαντικών αλληλεπιδράσεων με το χώρο ακρόασης.
Τι θες να πεις "πραγματική κατάσταση"....(και όχι χροιές) ?.....
(δεν μιλαμε για χροιες κλπ κλπ μιλαω για πραγματική κατάσταση που ζηταει λύση.)
ωραία.Προσωπικά έχω παρατηρήσει βελτίωση στο "σώμα" με αλλαγές στην τροφοδοσία των συσκευών (που ιδανικά πρέπει να είναι over-engineered - δύσκολο να το βρεις σε εμπορικά μηχανάκια) και πολλά πολλά watt ώστε να έχεις όχι απλά επαρκή αλλά άνετη οδήγηση (= άμα γουστάρεις να μπορείς να φέρεις τούμπα τα ηχεία).
εχω αρχισει να αδυνατιζω....χιχιΤι θες να πεις "πραγματική κατάσταση"....(και όχι χροιές) ?
ωραια.. ποιο ψηλα? η έλληψη σώματος στις φωνές?
(δεν μιλαμε για χροιες κλπ κλπ μιλαω για πραγματική κατάσταση που ζηταει λύση.)
οκ.Νομίζω, ότι για τις φωνές δεν είναι δόκιμος ο όρος σώμα.
Εάν θέλουμε ας πούμε "ηχηρότητα" των φωνητικών, εκεί μάλλον παίζουν οι μεσαίες περί τα 800 Hz έως 1 kHz.
gain 30db.Τι τελικό έχεις; Γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά της εισόδου του (impedance, gain κλπ);