Σύνδεση ενυσχητη με equalizer

Reaction score
2.287
Έχει 6 κριτικές που ο ένας απλά δεν το πολύ συμπαθεί, οι άλλοι λένε τα καλύτερα. Παραπληροφορηση 😅😅😅
Όποιος απλά θέλει να μάθει κάποια πράγματα ας διαβάσει.
και ας αναφέρεται για τα όργανα.
Η ισοσταθμιση στο χωρο του audio εχει κανει δραματικα αλματα τα τελευταια χρονια και η εποχη των γραφικων εκουαλαιζερ που εφτιαχναν ενα προβλημα και δημιουργουσαν 5 εχει περασει ανεπιστρεπτι.
Ακομα κι αν αυτο το εκουαλαιζερ ηταν το καλυτερο που υπηρχε στην οικουμενη 20 χρονια πριν, θα εχει ολα τα προβληματα που ειχε η χρηση γραφικου ισοσταθμιστη εκεινη την εποχη, φασικες αποκλισεις, παραμορφωση, θορυβος.
Ολα αυτα συνοψιζονται με μεγαλη ακριβεια σε αυτη τη φραση σε ενα απο τα user reviews " It's clear that an audiophile would prefer not to use any equalizer or tone control, in fact, as soon as you turn on the Direct Knob on the amp, the sound becomes clearer, every stage of the signal path causes noise, phase shifts, and distortion."
Οσον αφορα αυτη καθ εαυτη την ισισταθμιση μεσω γραφικου ισοσταθμιστη, περα απο τα προβληματα που εισαγει, ειναι και ο πλεον ακαταλληλος και τυχαιος τροπος για να κανει κανεις ισοσταθμιση μια που οι πιθανοτητες να συμπεφτουν ακριβως οι συχνοτητες και το Q (ευρος) του ισοσταθμιστη με τις συχνοτητες που χρειαζονται ισοσταθμιση ειναι ιδιες με αυτες του να πιασεις 5αρι στο λοττο. Αυτος ηταν και ο λογος που οι επαγγελματιες πριν 20+ χρονια προτιμουσαν παντα τα παραμετρικα εκουαλαιζερ εναντι των γραφικων.

Τωρα εσυ αν θες να το χρησημοποιεις γιατι ετσι γουσταρεις, κανενας δεν εχει δικαιωμα να σου πει μην το κανεις. Ομως επειδη διαβαζει και κοσμος που δεν ξερει και μπαινει για να μαθει, καλο ειναι να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.

Reaction score
181
Η ισοσταθμιση στο χωρο του audio εχει κανει δραματικα αλματα τα τελευταια χρονια και η εποχη των γραφικων εκουαλαιζερ που εφτιαχναν ενα προβλημα και δημιουργουσαν 5 εχει περασει ανεπιστρεπτι.
Ακομα κι αν αυτο το εκουαλαιζερ ηταν το καλυτερο που υπηρχε στην οικουμενη 20 χρονια πριν, θα εχει ολα τα προβληματα που ειχε η χρηση γραφικου ισοσταθμιστη εκεινη την εποχη, φασικες αποκλισεις, παραμορφωση, θορυβος.
Ολα αυτα συνοψιζονται με μεγαλη ακριβεια σε αυτη τη φραση σε ενα απο τα user reviews " It's clear that an audiophile would prefer not to use any equalizer or tone control, in fact, as soon as you turn on the Direct Knob on the amp, the sound becomes clearer, every stage of the signal path causes noise, phase shifts, and distortion."
Οσον αφορα αυτη καθ εαυτη την ισισταθμιση μεσω γραφικου ισοσταθμιστη, περα απο τα προβληματα που εισαγει, ειναι και ο πλεον ακαταλληλος και τυχαιος τροπος για να κανει κανεις ισοσταθμιση μια που οι πιθανοτητες να συμπεφτουν ακριβως οι συχνοτητες και το Q (ευρος) του ισοσταθμιστη με τις συχνοτητες που χρειαζονται ισοσταθμιση ειναι ιδιες με αυτες του να πιασεις 5αρι στο λοττο. Αυτος ηταν και ο λογος που οι επαγγελματιες πριν 20+ χρονια προτιμουσαν παντα τα παραμετρικα εκουαλαιζερ εναντι των γραφικων.

Τωρα εσυ αν θες να το χρησημοποιεις γιατι ετσι γουσταρεις, κανενας δεν εχει δικαιωμα να σου πει μην το κανεις. Ομως επειδη διαβαζει και κοσμος που δεν ξερει και μπαινει για να μαθει, καλο ειναι να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.
Καλώς αφήστε εμένα και όλους τους ομοϊδεάτες μου να ακούμε παραμορφομενα............

Reaction score
3.124
Για ντεκόρ καλό είναι. Για "καλυτέρευση" ήχου κάνεις αλλά πράγματα. Και αυτό είναι γεγονός, όχι άποψη.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.803
Χρόνια πολλά καλή χρονιά με Υγεία .
Για το ηχείο που σε ενδιαφέρει έλα σε επαφή με το μέλος μας , sugar_611
κάποια στιγμή έδινε απο αυτή την σειρά ενα ζευγάρι - δεν ξέρω αν τα εχει ακόμα και δεν θυμάμαι αν είναι το ίδιο μοντέλο που ψάχνεις - ...πάντως ακούγονταν ευχάριστα στον χώρο του .
-
.....πάντως και εγώ σε συγχαίρω για το μεράκι σου να αναστήσεις ένα πλήρες βίντατζ σύστημα και να το κάνεις όπως εσύ το έχεις φανταστεί και στην τελική ....μην ακούς κανένα . Mea culpa , πες και εσύ , που λένε και στο χωριό μου .
Ωμως ,
γιά το εκουαλαιζερ , επέτρεψε μου να το πώ " χωριάτικα " , " βλάχικα " και απλά , χωρίς να παρεξηγηθώ .
Με την χρίση του σε ενα ηχοσύστημα το eq , είναι σαν να κάνεις sex με προφυλακτικό με την νόμιμη γυναίκα σου . Το 50% της ευχαρί_στησης ...πάει περίπατο . Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις .
Καθώς το ίδιο ισχύει και με τα καλώδια ηχείων ....γυμνά τελείως , ούτε μπανάνες ούτε τίποτα , ενα βίδωμα στις επαφές ως έχουν είναι το ότι καλύτερο .
Η αμεσότητα πάντα φέρνει Τα καλά αποτελέσματα . Το να πας απο Αθήνα - Θεσσαλονίκη μέσω Πάτρας είναι ...του μάτς για μένα , έτσι πιστεύω , αλλα γούστα του καθε_νους αυτά . ΌΧΙ πως δεν τα εχω κάνει και εγώ αυτά με το eq και αρκετοί απο εδώ , αλλά αν δεν κάνεις λάθη ....πως θα μάθεις ;
Καλές ακροάσεις και μην ακούς κανένα . :hi:
-

Reaction score
181
Καλημέρα και καλή χρονιά, όταν μιλάμε για ήχο του 1980 και μαζεύουμε με κόπο όλα εκείνα τα κομμάτια, είναι γιατί θέλουμε να ακούσουμε ακριβώς εκείνο τον ήχο. Προφανώς γιατί μας άρεσε ότι έβγαζε εκείνη την εποχή σαν αποτέλεσμα. Αν θέλαμε να ακούσουμε κάτι του 2023 με την σημερινή τεχνολογία η κουβέντα θα ήταν άλλη. Κάποιος θα σου πει ότι το βυνιλιο δεν έχει την σημερινή ποιότητα των μέσων που ακούμε, εγώ θεωρώ ότι είναι άκρως ποιοτικότερο από τα σημερινά. Με όλη λοιπόν αυτή την σκέψη που σου παρέθεσα, σου λέω ότι με το equalizer είναι το κάτι άλλο, και προτρέπω οποίος θέλει να ασχοληθεί με βιντατζ να μην παραλήψει να αγοράσει ένα.
-
[/QUOTE]

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.803
Βλέπω απο το αβαταρ σου ενα 40 και σε σχέση με το ότι θέλεις να πας 13 χρόνια ακόμα πιό πίσω απο το πριν γεννηθείς , έ σου βγάζω το καπέλο .
Σωστή η τοποθέτηση σου και η άποψη που έχεις για τον ήχο .
Βιντατζ άκιας και εγώ και σε καταλαβαίνω , γιατί αν η Μάνα μου δεν μου έβαζε ΑΒΒΑ , Village People , Boney M κλπ. ....δεν έπινα το γάλα μου .

Προχώρατο λοιπόν και ζήσε την διαδρομή .
Αλλός ένας Βιντατζ People , ......Yesssss !
-

Reaction score
181
Βλέπω απο το αβαταρ σου ενα 40 και σε σχέση με το ότι θέλεις να πας 13 χρόνια ακόμα πιό πίσω απο το πριν γεννηθείς , έ σου βγάζω το καπέλο .
Σωστή η τοποθέτηση σου και η άποψη που έχεις για τον ήχο .
Βιντατζ άκιας και εγώ και σε καταλαβαίνω , γιατί αν η Μάνα μου δεν μου έβαζε ΑΒΒΑ , Village People , Boney M κλπ. ....δεν έπινα το γάλα μου .

Προχώρατο λοιπόν και ζήσε την διαδρομή .
Αλλός ένας Βιντατζ People , ......Yesssss !
-
Ναι είμαι ο Γιάννης και είμαι 40 χρονών. Στην κόρη μου που είναι 2,5 προχθές της έβαλα ελληνική και ξένη ροκ και τις έδειχνα το Pickup. Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστή η άποψη μου σε όλα το μόνο που ξέρω είναι ότι μεγάλωσα με άλλα κομμάτια πιο υποδεέστερα Technics και γουστάρω εκείνη την εποχή με χίλια. Δοκίμασα και πλήρωσα και ψηφιακή εποχή απλά προτιμώ αναλογικη

Reaction score
4.703
Παγκόσμια πολλοί στήνουν τέτοια συστήματα. Επιλέγουν μία μάρκα και αγοράζουν ότι καλύτερο μπορούν από το 1970 ως το 1995. Αυτά τα χρόνια φτιάχτηκαν αυτού του τύπου οι συσκευές. Πιο πριν υπήρχαν βασικά τα λάμπάτα και τα mono. Μετά τα ψηφιακά και τα σινεματζίδικα. Ένα τέτοιο σύστημα σαν του Γιάννη θεωρείται ημιτελές χωρίς όλων των τύπων των συσκευών. Ηχητικά τώρα μπορεί να προκύψει από μέτριο μέχρι παρα πολύ καλό αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπος της σύστασης του. Σκοπος είναι η ομοιομορφία και το νοσταλγικό.
Τον Γιάννη τον γνωρίζω από το 2018 όπου με τον άλλο φίλο μας τον Γιώργο, "BobbyO_70" συζητάγαμε για τέτοια συστήματα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam