ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 2.000€ ΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ 2.1

Reaction score
11.859
Εντάξει ρε παιδιά. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Σίγουρα δεν δουλεύουν με τη κλασική PCM λογική των ψηφιακών πηγών όμως η έξοδος των τρανζίστορ είναι οn/off με διαφορετικές χρονικές διάρκειες παλμών ανάλογα με το σήμα εισόδου, περίπου αντίστοιχα με τη κωδικοποίηση DSD. To αναλογικό σήμα προκύπτει μετά από low pass filtering στο στάδιο εξόδου και εκεί ίσως είναι που διαφέρει η χροιά του ήχου από ένα παραδοσιακό Class AB ενισχυτή.

Σίγουρα η τεχνολογία αυτή έχει βελτιωθεί τα τελευταία 30 χρόνια εγώ όμως προς το παρόν δεν είμαι ικανοποιημένος με τους ενοισχυτές αυτής της κατηγορίας. Μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά κάποιοι πολύ καλοί Class D ενισχυτές που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ αλλά προσωπικά εγώ δεν έχω ακούσει κάποιον σε αυτή τη κατηγορία τιμής.

Αν κάποιος έχει ενισχυτή Class D στο σπίτι του για να ακούει μουσική ας μας περιγράψει την εμπειρία του.
Δεν είχες γραφτεί ακόμα στο forum όταν ο ενισχυτής του vet έκανε περατζάδα στα μέλη του φόρουμ. nCore ήταν, 200 βατ στα 8.

Reaction score
3.748
Εντάξει ρε παιδιά. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Σίγουρα δεν δουλεύουν με τη κλασική PCM λογική των ψηφιακών πηγών όμως η έξοδος των τρανζίστορ είναι οn/off με διαφορετικές χρονικές διάρκειες παλμών ανάλογα με το σήμα εισόδου, περίπου αντίστοιχα με τη κωδικοποίηση DSD. To αναλογικό σήμα προκύπτει μετά από low pass filtering στο στάδιο εξόδου και εκεί ίσως είναι που διαφέρει η χροιά του ήχου από ένα παραδοσιακό Class AB ενισχυτή.

Σίγουρα η τεχνολογία αυτή έχει βελτιωθεί τα τελευταία 30 χρόνια εγώ όμως προς το παρόν δεν είμαι ικανοποιημένος με τους ενοισχυτές αυτής της κατηγορίας. Μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά κάποιοι πολύ καλοί Class D ενισχυτές που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ αλλά προσωπικά εγώ δεν έχω ακούσει κάποιον σε αυτή τη κατηγορία τιμής.

Αν κάποιος έχει ενισχυτή Class D στο σπίτι του για να ακούει μουσική ας μας περιγράψει την εμπειρία του.
Δεν έχεις ακούσει γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλεις να ακούσεις ένα καλό ενισχυτή class D.
Μην το κάνεις αν έχεις ακριβά ενισχυτικά γιατί θα είναι μια ταλαιπωρία να τα πουλήσεις όλα όσα έχεις για 600 ευρώ.

Reaction score
237
Δεν έχεις ακούσει γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλεις να ακούσεις ένα καλό ενισχυτή class D.
Μην το κάνεις αν έχεις ακριβά ενισχυτικά γιατί θα είναι μια ταλαιπωρία να τα πουλήσεις όλα όσα έχεις για 600 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι πολύ ακριβό λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου. Ακούω μουσική κυρίως από μαγνητοταινίες 2-track/4-track με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία Genelec 1030A studio monitor και είχα και ένα παθητικό προενισχυτή Rotel RHC-10 που πρόσφατα πουλήθηκε.
Δεν είχες γραφτεί ακόμα στο forum όταν ο ενισχυτής του vet έκανε περατζάδα στα μέλη του φόρουμ. nCore ήταν, 200 βατ στα 8.
Δεν την ξέρω αυτή την εταιρεία. Βγάζει ολοκληρωμένους ενισχυτές ή μόνο τελικούς; Μήπως έχεις πρόχειρο το link της ετιαρείας;

Last edited:

Reaction score
11.859

Reaction score
3.748
Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι πολύ ακριβό λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου. Ακούω μουσική κυρίως από μαγνητοταινίες 2-track/4-track με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία Genelec 1030A studio monitor και είχα και ένα παθητικό προενισχυτή Rotel RHC-10 που πρόσφατα πουλήθηκε.
Οι μσγνητοτσινίες είναι πλέον συλλεκτικές .
Βρήκα στο Μοναστηράκι καμία δεκαριά αυθεντικες Ampex με κλασική μουσική και τις αγόρασα όλες.
Έχω και δύο AKAI μπομπιινόφωνα και τις ακούω. Έχω γράψει μουσική και απο βιινύλια και ακούγονται θαυμάσια.

Reaction score
11.859
Οι μσγνητοτσινίες είναι πλέον συλλεκτικές .
Βρήκα στο Μοναστηράκι καμία δεκαριά αυθεντικες Ampex με κλασική μουσική και τις αγόρασα όλες.
Έχω και δύο AKAI μπομπιινόφωνα και τις ακούω. Έχω γράψει μουσική και απο βιινύλια και ακούγονται θαυμάσια.
Για στείλε καμία να ακούσουμε στο TEAC.

Reaction score
452
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με ενισχυτικά… Εχω δοκιμάσει για δικάναλη ακρόαση , έναν τρικάναλο AB amp Anthem MCA gen 2 2x225 στα 8Ω και πριν κανα 6μηνο αγόρασα έναν δικάναλο της audiophonics με τα state of the art modules Ncore NCX500…2x300 στα 8Ω….

Εάν ήξερα πόσο καλά , καθαρά , κρυστάλλινα , αθόρυβα κ οικονομικά παίζουν θα είχα φτιάξει ολο το πολυκαναλο με NCX500…

Reaction score
237
Η συγκεκριμένη έκδοση του So Close δεν υπάρχει στο LP Change of Season. Υποθέτω ότι είναι κάποιο promo mix από αυτά που τυπώνονταν σε περιορισμένα maxi singles που έστελναν οι δισκογραφικές εταιρείες στους επώνυμους DJ της εποχής για να τα παίζουν στα club που έπαιζαν μουσική.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.819
Έχω εγώ, τέσσερις, 1kW@8Ohm ο καθένας. Πώς θες να σου περιγράψω την εμπειρία μου; Ποιους όρους να χρησιμοποιήσω;

Reaction score
6.064
Δεν την ξέρω αυτή την εταιρεία. Βγάζει ολοκληρωμένους ενισχυτές ή μόνο τελικούς; Μήπως έχεις πρόχειρο το link της ετιαρείας;
Μπορείς να ακούσεις και στα κορυφαία μοντέλα της Genelec. Class D ενισχυτές χρησιμοποιούν!

Reaction score
9.935
Μια μικρή παρένθεση για τις πηγές ήχου (σαμπ κτλπ) για να κλείσει αυτό το κεφάλαιο.

Σε συνθήκες ελεύθερου πεδίου για πηγες που ακτινοβολουν σφαιρικά, βλέπε σαμπς ισχύει μια πτώση της στάθμης κατά 6 dB για κάθε διπλασιασμό της απόστασης.
abstand-lautstärke-entfernung-pegel.png

Στην πράξη όμως :

Οι πρακτικές μετρήσεις επί τόπου θα αποδίδουν πάντα κάπως διαφορετικές τιμές από τις θεωρητικές. Εκτός των «εργαστηριακών συνθηκών», η απορρόφηση από τον αέρα, η συμπεριφορά διαφορετικών περιοχών συχνοτήτων και, σε κλειστούς χώρους, οι ανακλάσεις συμβάλλουν στην αύξηση ή την εξασθένηση της ηχητικής στάθμης.

Κάποιος που κατασκευάζει ηχεία και σαμπς και τα λέει λίγο ωμά τα πράγματα, ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές σαμπς διηγούνται παραμύθια στα σπεκς των προϊόντων τους.
Το πόσο χαμηλά θα παίξει μια μεμβράνη είναι πάνω κάτω γνωστό και το υπόλοιπο το αναλαμβάνει ο χώρος.
Εάν ο χώρος δεν μπορεί να κρατήσει την πίεση τότε υπάρχει θέμα.

Επίσης ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταστρέψει ηχείο με ενισχυτή ισχύος 30 βαττ, παίζοντας χαμηλές συχνότητες, φτάνοντας το ηχείο μηχανικά στα όριά του.
Απορία το έχω πάντως ρε παιδιά, αυτά τα 1ΚW στα 8ohm είναι τόσο απαραίτητα?
Σαν πολλά δεν είναι? :biggrin:

Reaction score
3.608
Εγω έχω τον audiophonics mpa-s250nc και τον aiyima a07 max με αναβαθμισμενα opamps σε sparkoss ss3602 και πίστεψε με ειδικά ο mpa-s250nc (ncore) παίζει πολλα λεφτά παραπανω απο την αξία του. Εξαιρετικά μηχανήματα και τα δύο. Πολυ θα ήθελα να δω τον mpa-s250nc να σηκώσει μεγάλο ηχειο με απαιτήσεις να δω πως θα παίξει. Η class d τεχνολογία έχει προχωρήσει πολυ απο τα πρωτα t-amps πριν πολλα χρόνια.

Reaction score
237
Έχω εγώ, τέσσερις, 1kW@8Ohm ο καθένας. Πώς θες να σου περιγράψω την εμπειρία μου; Ποιους όρους να χρησιμοποιήσω;
Για ποιό λόγο επέλεξες τόση ισχύ σε ένα οικιακό σύστημα; Ποια ηχεία οδηγείς με αυτούς τους ενισχυτές;

Reaction score
2.933
και εγώ σε class d θα πήγαινα αλλα μου έκατσε τσάμπα σχεδόν ένας 2ος Α23 και το έχω αφήσει προς το παρόν γιατί τα έξοδα γενικά έχουν πάει στο διάολο και οι προτεταιότητες ειναι αλλού.
Η εμπειρία μου με έναν nilai της hypex ήταν ακρως αποκαλυπτική. Δυναμικά στο θεο, control στα χαμηλά, καθαρότητα που όταν έβαλα πίσω τον parasound ακουγόταν λες και έπαιζε με παραμόρφωση.
Στην αρχή ακούγεται πολύ διαφορετικό, αλλά όταν κάτσεις και ακούσεις με προσοχή καταλαβαίνεις τι παίζει.
Έκανα μαλακία που δεν τα πήρα τότε, στα χρήματα αυτά ειναι αδύνατο να θα βρεθεί κάτι να τα κοντάρει. Βασικά θέλει πολλά χιλιάρικα για να βρεθεί κάτι να παίξει εφάμιλλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.837
Για ποιό λόγο επέλεξες τόση ισχύ σε ένα οικιακό σύστημα; Ποια ηχεία οδηγείς με αυτούς τους ενισχυτές;
Επειδή έχει πολύ μεγάλο χώρο. Και γι'αυτό πήρε και δύο σαμπ. Ξέρεις τι μέγεθος έχουν τα μεγάφωνα στα σαμπ; (2 μεγάφωνα κάθε σαμπ)

Απορώ ώρες ώρες..
Αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.576
Νεότερο μέλος
anquan