Σύνδεση IP με ΑΦΜ για την αντιμετώπιση του παράνομου download

Reaction score
6
Να ρωτήσω κάτι για να καταλάβω;Εάν δηλαδή βάλεις στο Ytube να δείς κάτι,θα θεωρείτε παράνομο;Σε εκτός συνδεσης λογαριασμό δηλαδή.

Reaction score
270
The Party is over...αυτό είναι αλήθεια.
Αλλά,να μην τρελαθούμε τελείως και να μην πανικοβαλλόμαστε άδικα, όχι από youtube δεν κινδυνεύουμε ακόμα και ο πιο άσχετος δικαστής δεν μπορεί να σε δικάσει για μια καθόλα νόμιμη πλατφόρμα όπως το YouTube επειδή, είδες κάτι που η ίδια η πλατφόρμα αν είναι παράνομο όφειλε να έχει κατεβάσει.
Τότε θα γίνει της π...ας γιατι κάθε clipaki που έχουμε κατεβάσει ή δει από τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη θα είναι "παράνομο".Όχι δεν παίζει νομίζω κάτι τέτοιο.
Επίσης και τεχνικά δεν συμφέρει ούτε είναι ουσιαστικά δυνατή τέτοιου είδους "παρακολούθηση".Οκ βλέπεις ΥT και ?
Αντίθετα torrenting ,stremio κλπ είναι σύμφωνα με τον νόμο πλέον επικίνδυνα γιατί πολύ απλά μπορεί μια εταιρεία να μοιράζει λέω εγώ τώρα την Οδύσσεια του Νόλαν όταν βγει να τσακώσει την IP σου ,να την στείλει στον provider και αυτός αντίθετα με ότι συνέβαινε ως τώρα να σε δώσει στεγνά.
Έτσι θα σε πιάνουν και θα σου επιβάλλουν πρόστιμο μέσω εφορίας.
Λογικά θα υπάρχει και μια προειδοποίησή μέσω email,όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ε.Ε
Τώρα με vpn είσαι μάλλον σχετικά ασφαλής ακόμα και λέω μάλλον γιατί αύριο που ξέρει κάποιος τι συμφωνίες μπορεί να υπάρξουν.
Δεν μπορώ όμως να πω σε κάποιον ότι είναι ασφαλής ή όχι.Ο καθένας ας πάρει αποφάσεις και ας κρίνει.
Προσωπικά έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια να απέχω από πειρατεία όσο μπορώ όμως ο νόμος αυτός έτσι όπως είναι διατυπωμένος είναι απλά κακός και χρειάζεται διευκρινήσεις.
Εγώ πχ έχω λόξα με παλιές σειρές,B-movies 50's,60's.70's και γενικά υλικό που δεν ανεβάζουν πια τα νόμιμα κανάλια και δεν υπάρχει ούτε σε dvd ,ούτε πια υπάρχουν videoclub για να μπορέσεις να τα βρείς.
Οπότε εκεί υπάρχει θέμα και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει...
Παιδιά άποψη μου είναι να περιμένουμε και να δούμε πως θα πάει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.485
Καλό VPN, με πληρωμή, κι άγιος ο θεός.

Βάζουμε κι ένα firewall της προκοπής καλού κακού, γιατί γίνεται της πτανας εκεί έξω.

Οι εποχές της αθωότητας πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.309
Να ρωτήσω κάτι για να καταλάβω;Εάν δηλαδή βάλεις στο Ytube να δείς κάτι,θα θεωρείτε παράνομο;Σε εκτός συνδεσης λογαριασμό δηλαδή.
Δεν έχει σημασία αν βλέπεις βίντεο (ή ακούς ώντιο) στρημιν συνδεδεμένος, ή ως επισκέπτης. Σημασία έχει αν αυτό το υλικό διανέμεται από τον σέρβερ παράνομα, ή νόμιμα. Δεν είναι το Youtube στόχος αυτού του κινηγητού, αλλά άλλα site που μοιράζουν τόρεντς ή κάνουν βίντεο στρήμιν.

Reaction score
1.898
αναλογως ποιο θα βαλεις. υπαρχουν και vpn που δεν τους δινεις πολλα πρωσοπικα στοιχεια (η καθολου) εσυ οποτε δεν μπορουν να δωσουν ακομα και αν θελανε.

Reaction score
19.181
Φτου, μόλις προχθές διέκοψα την συνδρομή σε VPN που είχα 7-8 χρόνια, κάπου τόσο! (αφού δεν το χρησιμοποιούσα και καθόλου! ). :party: :roflmao:

TGD

Reaction score
9.486
Δεν ξέρω τι VPN χρησιμοποιείτε εσείς, αλλά το VPN του πανεπιστημίου συνεργάζεται ΟΚ με τα επίσημα σάιτ τον εκδοτών, αλλά άμα χτυπήσεις κανα Library Genesis λαμβάνεις μια χαρά την προειδοποίηση για το απαγορευμένο καρπό.

Reaction score
19.181
Υπάρχουν VPN για... όλες τις δουλειές (ή σχεδόν). Του πανεπιστημίου προφανώς έχει φίλτρα...

Παρεμπιπτόντως... λόγω απραξίας (δεν κατέβαζα τίποτα) με μπλόκαρε και ένα τορεντάδικο που είχα εγγραφή εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ίσως 15! :lolsign:

Reaction score
978
Το πρόστιμο θα μπαίνει αν μπεις σε ιστοσελίδες; Εφόσον δεν ξέρουν τι και αν κατέβασες, ούτε τι είδες. Εκτός αν εσκεμένα μοιράζουν παράνομο περιεχόμενο οι ίδιοι οι φραγκοφονιάδες για να καταγράφουν ip. Οπότε ο ιδιωτικός οργανισμός, θα στέλνει λίστα με ip στην ααδε και χωρίς μα-μου-σου-του θα σε χρεώνουν;

Εμένα αυτή η χαζομάρα μου θυμίζει τα 5ψήφια νούμερα που 2-3 φορές μου ήρθαν χρεώσεις ότι συνδέθηκε συγγενής με απάτη. Τη μια φορά μάλιστα ενώ είχε μπανάρει τα 5ψήφια. Ήρθε sms με κωδικό σύνδεσης και καπάκι sms με αποδοχή σύνδεσης. Και τα δύο μη αναγνωσμένα. Όταν μετά από μέρες πήραμε χαμπάρι ότι υπήρχαν χρεώσεις, ζήτησα λεπτομέρειες από την απατεώνισα εταιρεία.
Για απόδειξη μου έστειλαν ένα απλό αρχείο κειμένου (σαν αυτά που κάνουμε μόνοι μας στο notepad) με ip την global ip που δείνει ο cosmote στα κινητά. Καμία απόδειξη ως προς τη συνδρομή που δήθεν αιτήθηκε κάποιος και αποδέχθηκε. Η dinoco μάλιστα είναι θυγατρική της deutche telecom και έστειλα εξώδικο στον cosmote (deutche telecom) και πίστωσε το λογαριασμό.
Παλιότερα έπρεπε να επιβεβαιωθεί με sms ότι αποδέχεσαι τη συνδρομή αλλά δε βρήσκαν κορόιδα να αρμέγουν έτσι, και το γύρισαν (αλλαγή νόμου εναντίων των πολιτών από την κυβέρνηση) ώστε να μην μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και να σε χρώνουν με το έτσι θέλω.

Το ίδιο βλέπω και εδώ: πως θα αποδείξουν με διαφάνεια (πέρα πάσης αμφινολίας) ότι είδες/άκουσες παράνομο περιεχόμενο; Πως διασφαλίζεται ο πολίτης ότι δεν θα χρεώνεται άδικα;

TGD

Reaction score
9.486
Μπορούν, καταγράφοντας τον όγκο των δεδομένων από την παράνομη IP προς τη δική σου.

Reaction score
978
Μπορούν, καταγράφοντας τον όγκο των δεδομένων από την παράνομη IP προς τη δική σου.
Δεν υπάρχουν παράνομες ip. Υπάρχει παράνομο περιεχόμενο. π.χ. εμένα μου αρέσει η κλασσική μουσική και βάζω κάποιες φορές streaming εγγραφές μεγαλύτερες των 70 ετών! Και;;;; Επίσης, θέλω πχ να στείλω ένα αρχείο δεδομένων τεράστιου όγκου με μετρήσεις σε εταιρεία (μοναδικός παραλλήπτης) Φτιάχνω δικό μου torrent και το στέλνω. Είναι δικό μου, όχι παράνομο. Που είναι το πρόβλημα;

TGD

Reaction score
9.486
Η διανομή των πειρατικών stream τηλεόρασης είναι αυτά που πρωτίστως τους ενδιαφέρουν. Άρα η σύνδεση από την πειρατική IP (νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ) προς το χρήστη μπορεί να καταγράψει τι στοιχεία μεταδίδονται.
Από κει και πέρα, δεν νομίζω ότι η γενικότερη χρήση torrent είναι θέμα. Αν και δεν ξέρω κανέναν να στέλνει με torrent από το σπίτι στη δουλειά data...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.431
Θα σου δίνουν οι συγκρατούμενές σου καλέ.

-Έλα, κάτσε στα γόνατά μου. Έχω σοκολατίτσα. 😜 👩‍❤️‍👩
Εμένα που δεν με αρέσουν οι σοκολάτες τι θα γίνει? 🤔
Δεν νομίζω στις φυλακές να κυκλοφορούν ανώμαλοι που τους αρέσουν τα τσουκνίδια, άρα το γλυτώνω το βιασμό :biggrin:

Reaction score
145
Και πως θα το κάνουν ακριβως αυτό που οι IP είναι Dynamic ? Θα πληρώνουμε Static με το ζόρι ?

Π@#στηδες. Τσάμπα kaleidescape σε όλους τώρα. Και τον εξοπλισμό και όλα. Εναν Christie, μια Stewart S10 500 ιντσες να βλέπουμε σαν ανθρωποι και Moon Audio ενισχυτές και 16 ταπεινά ηχεία. Μην ξεχνιόμαστε. Και 8 Rel για τις γωνίες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.335
Εμένα που δεν με αρέσουν οι σοκολάτες τι θα γίνει? 🤔
Δεν νομίζω στις φυλακές να κυκλοφορούν ανώμαλοι που τους αρέσουν τα τσουκνίδια, άρα το γλυτώνω το βιασμό :biggrin:
(Ντουζιέρες φυλακών mode) Πσς φιλαράκι, σου έπεσε η μπάμια. :biggrin:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.485
Ναι, καλά. Με τέτοιο σφικτό κωλί απο την ποδηλασία, στα ντους θα πέσουν σίγουρα όλα τα σαπούνια. 👨‍❤️‍👨

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.800
Members
38.373
Νεότερο μέλος
Pankal5