Φίλε μου διάβασε το link που σου έδωσε ο gstriftos.
Eίναι πράγματι εξαιρετικό!!
Δεδομένου του μικρού σου χώρου και του περιορισμένου σου budget,το ηχείο βάσης είναι μονόδρομος.
Σε ένα καλό μικρό δίδρομο,θα ακούσεις μεσαίες εφάμιλλες των ακριβότερων "αντίστοιχων" δαπέδου.
Τα crossover είναι απλούστερα επίσης.
Λόγω χώρου και το μπάσσο δεν θα σου "λείψει".
Πρέπει να ξέρεις όμως ότι σε όλα τα πράγματα στην ζωή,ανεξαρτήτως κόστους,εχθρός του καλού είναι πάντα το "καλύτερο".
Δηλαδή ψάξε και άκου και κατέληξε στο δικό σου "καλύτερο"..συν τω χρόνο θα έχεις σιγά σιγά δυνατότητα για να προσεγγίσεις ακόμα περισσότερο και το... "ορθόν".
Να σου πώ και γώ τη γνώμη μου. Τα zensor είναι καλά για τη κατηγορία τους. Βέβαια έχοντας ακούσει πάρα πολλά ηχεία βάσης, διαφορετικών κατηγοριών τιμής, θα σου προτείνω τα ηχεία PSB Alpha B1 στα 250 ευρώ καινούρια. Επίσης για ενισχυτή θα σου προτείνω κάτι απο NAD, ο C325BEE όπως βλέπω στο skroutz.gr είναι στην κατηγορία τιμής που θέλεις, και το σημαντικότερο είναι ότι τα συγκεκριμένα ηχεία με NAD ενισχυτές έχουν πολύ καλή συνεργία. Φυσικά εσύ αποφασίζεις και θα πρέπει να τα ακούσεις. Τώρα όσον αφορά τη σύνδεση του υπολογιστή με τον ενισχυτή θα χρειαστείς ένα DAC (το πιθανότερο να συνδεθεί στη θήρα USB) το οποίο θα μετατρέπει το ψηφιακό σήμα του υπολογιστή σε αναλογικό για τον ενισχυτή σου.
Το αν είναι καλύτερη η χειρότερη σύνδεση θα το κρίνεις εσύ κάνοντας ένα συγκριτικό στο DAC που θα επιλέξεις. Είπα USB μιάς και κάθε υπολογιστής έχει. Η USB2 πλέον, φτάνει και περισσεύει για αναπαραγωγή ακόμη και ασυμπίεστων αρχείων ήχου (wav lossless).
Λοιπόν, καταλαβαίνω τα λεφτά δεν περισεύουν στους περισσότερους στις μέρες μας. Και εγώ για μία εποχή δεν είχα εξωτερικό DAC και είχα κάνει το εξής, γνωρίζοντας ότι κάθε κάρτα υπολογιστή έχει το δικό της εσωτερικό dac συνέδεσα την έξοδο ακουστικών της κάρτας ήχου με τον ενισχυτή μου. Συγκεκριμένα θα βάλεις κάτι τέτοιο (http://www.audiogear.com/cgi-bin/shopper.cgi?key=ADPT-2RCFMSM&preadd=action) στην έξοδο των ακουστικών της κάρτας ήχου και έπειτα με καλώδια RCA θα συνδέσεις τον ενισχυτή σου, και θα ακούς μιά χαρά!
Η σύνδεση οπτικής ίνας παρεμβάλει το εσωτερικό dac της κάρτας ήχου και γιαυτό χρειάζεσαι εξωτερικό DAC.
με αυτο που μου εστειλες εχω συνδεμενο τον ενισχυτη μου τωρα.απλα οταν αγορασο καινουργιο και καλο ενισχυτη ελεγα να κανω οτι καλυτερο μπορω για να κανω καλυτερο τον ηχο μου.π.χ. καινουργια καρτα ηχου,οπτικη ινα κτλπ..για το dac πρωτη φορα ακουω.
Στο δικάναλο ήχο (μέσω υπολογιστή), συνήθως, ένα εξωτερικό DAC βελτιώνει την ποιότητα του ήχου. Πέρα απο οποιοδήποτε DAC, πιο σημαντικό είναι η ποιότητα της ηχογράφησης του κομματιού και έπειτα ο βαθμός συμπίεσης του (με το ασυμπίεστο ως καλύτερο).