Ταίριασμα ηχείων σε ένα παλιό σύστημα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Ταίριασμα ηχείων σε ένα παλιό σύστημα

Μμμμ, κανένα Magnat;
Μπααααααα,τουλάχιστον όχι με τον Audiolab.
Ίσως κανά heco δαπέδου ή κανά Κef από την σείρα C και αυτό πάλι κατόπιν δοκιμής.

Πάντως ηχεία με 2 6.5άρια και πάνω είναι πάρα πολύ πιθανόν σε δυνατές εντάσεις να εξωθήσουν τον ενισχυτή στα όρια του.

Aν θέλει να κοιτάξει ελληνικά η λύση λογικά ακούει στο όνομα AVS της Audio Spectrum.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Μα και τα AVS έχουν δυό 6.5άρια, άρα είναι τυπικά 4άρια. Πάντως, σε έναν 8000Α που είχα κάποτε, του διπλασίασα τους πυκνωτές τροφοδοσίας και ο ενισχυτής παρουσίασε σαφή βελτίωση στα μπάσα, σε σχετικά υψηλές εντάσεις. Βέβαια, η μεγαλύτερη χωρητικότητα έκαψε τη γέφυρα αμέσως, και την άλλαξα κι αυτή.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Το AVS 3 έχει 2 5.5'' και με κάποιες δοκιμές που είχα κάνει με τον δικό μου 8000s,ο οποίος δεν έχει διαφορές με τον 8000Α στην ισχύ του, το αποτέλεσμα ήταν αρκούντως ικανοποιητικό.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παντως, απο την δικια μου εμπειρια, το μονο που θα δωσει οντοτητα στον 8000s και θα τον κουραζει πιο δυσκολα, ειναι το Mission. Διδρομο, πολυ χαμηλο για τον ογκο του (Mission γαρ) το οποιο ειναι ευεργετικο οταν εχεις να γεμισεις μεγαλους χωρους με οχι ικανους ενισχυτες, ευαισθητο (90db), και οχι ρευματοβορο μιας κ το εχω ακουσει να κανει σαματαδες με εναν Rotel RA931. Υπαρχει και το Q-Acoustics 1030i στα 300 ευρω που ειναι εξαιρετικο, αλλα ειναι λιγο tricky φορτιο με αυτα τα 3,2Ω ελαχιστη αντισταση να σε αποθαρρυνουν..

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Θα προτεινα τα Chario Silverette 100T . Ειναι ικανα , να "παιξουν" καλα χαμηλα και σε μικρους χωρους λογω των 2 woofer 5,5" και χωρις να "ρουφανε" καθε ρανιδα ισχυος τους AUDIOLAB !
Ειναι φτιαγμενα στην Ιταλια και γενικα εχουν ισορροπημενο και μουσικο χαρακτηρα .
Απο την τιμη του internet στο site μας , υπολογιζεται ενα επιπλεον 20% εκπτωσης επειδη η σειρα Silverette εχει αντικατασταθει πριν ενα μηνα απο την Syntar .

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Η αδυναμία του 8000Α να οδηγήσει τα B&W που έχω, είναι ο λόγος που εδώ και κανά 7μηνο περίπου ψάχνω για τον τελικό της ίδιας εταιρίας (8000P).

Παρόλο που ο 8000Α δεν οδηγεί ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα ηχείων, μου αρέσει πολύ ο ήχος του.
Σε ότι αφορά τα ηχεία που μπορούν να τον πλαισιώσουν, θα προσθέσω +1 στα Mission.

Reaction score
0

Τελικά, ο φίλος παράγγειλε τα Mission και τα αναμένουμε.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη βοήθειά σας.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515