Τα εκτός θέματος απ τη γωνιά του antkots.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
παντως ειναι αρκετα διασκεδαστικο να βλεπεις μεσηλικες να υπερασπιζονται με τοσο παθος τα ηχοσυστηματα τους τα οποια και λογικα θεωρουν προεκταση του εαυτου τους.
Που να ήξερες τι έχει γίνει με τ αυτοκίνητα....
Αλλα έτσι γίνεται παντού.
Αυτά που λέμε στη στάση μας τα λετε στο λεωφορείο.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
και ακουστικη κρητης υπαρχει και ακουστικη μνημη υπαρχει. οολες οι πληροφοριες αποθηκευονται στον εγκεφαλο ,ειναι θεμα εγκεφαλου μετα να τις επαναφερει οποτε χρειαστει.

Πόθεν προκύπτει?

Reaction score
8.905
Υπαρχει ακουστικη μνημη?
Παιχνίδια καλλιέργειας της Ακουστικής Μνήμης

Και τα 2 παιχνίδια είναι ομαδικά και αφορούν άτομα ηλικίας 7 ετών έως …υπερήλικες, ενώ δεν απαιτούν καθόλου υλικά, πέραν της καλής σας διάθεσης για παιχνίδι και επικοινωνία.

1. Η βαλίτσα
Οι παίκτες διοργανώνουν ένα μεγάλο ταξίδι, με μια μόνο μεγάλη βαλίτσα. Κάθε παίκτης επιλέγει ένα επιπλέον αντικείμενο για πακετάρισμα, πρέπει ωστόσο να θυμάται όλα τα αντικείμενα που έχουν ήδη τοποθετήσει στη βαλίτσα οι συμπαίκτες του. Εάν ξεχάσει ένα από τα περιεχόμενα στη βαλίτσα, βγαίνει από το παιχνίδι. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να θυμάται τα περισσότερα αντικείμενα.
Πιο αναλυτικά:
  • O πρώτος παίκτης επιλέγει το πρώτο αντικείμενο για τη βαλίτσα και το δηλώνει στους υπόλοιπους. Για παράδειγμα: “Ετοιμάζω τη βαλίτσα μου για το ταξίδι και βάζω μέσα ένα αρκουδάκι».
  • Oι επόμενοι παίκτες επαναλαμβάνουν, καθένας στη σειρά του, τα λόγια του προηγούμενου, προσθέτοντας ένα επιπλέον αντικείμενο στη βαλίτσα. Για παράδειγμα: “Ετοιμάζω τη βαλίτσα μου για το ταξίδι και βάζω μέσα ένα αρκουδάκι και ένα σαπούνι…κλπ.».
  • Ο κάθε παίκτης πρέπει να ακούει προσεκτικά τα λόγια των υπολοίπων, γιατί εάν ξεχάσει ένα από τα αντικείμενα, βγαίνει από το παιχνίδι.
Eνδεχόμενες Παραλλαγές:
  • Οι παίκτες πακετάρουν αντικείμενα που εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο σκοπό (πχ. εκδρομή για πικ νικ). Τα αντικείμενα πρέπει να σχετίζονται με το συγκεκριμένο σκοπό και να είναι μετακινήσιμα, ειδάλλως οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να τα απορρίψουν και ο παίκτης να βγει έτσι από το παιχνίδι.
  • Οι παίκτες πακετάρουν αντικείμενα στη «βαλίτσα της Άλφα-βήτα», η οποία δημιουργεί δεσμεύσεις ως προς τον αρκτικό φθόγγο του ονόματος του αντικείμενου: το όνομα κάθε νέου αντικειμένου αρχίζει από το επόμενο γράμμα της αλφαβήτας. Έτσι, αν ο ένας πακετάρει “Αβγά”, για παράδειγμα, ο επόμενος θα μπορούσε να πακετάρει… “Bερίκοκα”.

2. Η λίστα με τις λέξεις
  • Φτιάξτε μία λίστα 10 απλών λέξεων και αριθμήστε τες από το 1 ως το 10.
  • Ο «αρχηγός» διαβάζει τη λίστα των 10 λέξεων, μαζί με τους αριθμούς. Για παράδειγμα, «ένα, ποδήλατο, δύο, τραπέζι, τρία…».Οι υπόλοιποι συμπαίκτες ακούνε προσεκτικά.
  • Ο «αρχηγός» λέει έναν αριθμό από το 1 ως το 10. Ο πρώτος παίκτης που θα πει τη λέξη που αντιστοιχεί στον αριθμό αυτό, είναι ο νικητής του πρώτου γύρου. (Εναλλακτικά, όλοι οι παίκτες γράφουν σε ένα χαρτί τη λέξη, και όσοι έχουν γράψει τη σωστή λέξη κερδίζουν έναν πόντο).
  • Μετά το τέλος του πρώτου γύρου ο αρχηγός επιλέγει και λέει έναν άλλο αριθμό, οι παίκτες βρίσκουν τη λέξη που του αντιστοιχεί, κ.ο.κ.
Παραλλαγές:

* Ο αρχηγός επιλέγει τους αριθμούς με τη σειρά (γεγονός που διευκολύνει την ανάκληση. Επομένως, ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσετε έτσι και στη δεύτερη παρτίδα να επιλέγετε τυχαία αριθμούς).

* Οι λέξεις της λίστας α) αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα β) είναι πολυσύλλαβες και δύσκολες γ) είναι λέξεις ξένης γλώσσας.

Καλή σας διασκέδαση!

Reaction score
1.390
Kαλησπερα στην παρεα,ας πω και εγω τα δικα μου......

Το θεμα χωρου και τοποθετησης ηχειων εχει ηδη εξαντληθει σε προηγουμενα ποστ και δεν νομιζω οτι ειναι αξιον προσοχης να το συζηταμε πλεον.

Οσο αφορα τις τωρινες αποψεις του καθενος φιλου για το εν λογο θεμα εχουν ηδη απαντηθει.

Βρε Κωστα (Κεφαλα) πεταγεσαι βρε φιλε και λες την αποψη σου η οποια κατ'εμε ειναι απο βασης λαθος.

Κατ'αρχην στην κατ'ιδιαν συναντηση ειπες οτι το συστημα μ@μ@ει και μετα στην εγγραφη τοποθετηση σου στο σαιτ (906) ειπες οτι η εικονα "τραβαει" δεξια κλπ.

Ειχα φερει δυο γαιδουρια εκεινη την ημερα,ειχα ζεψει την εικονα και αυτα τραβαγαν δεξια.......μα τι μου λες βρε φιλε τωρα....
Απο την μια λες οτι δεν εχεις αποψη για το χαι εντ και εν συνεχεία τοποθετείσαι.......βγαλε ακρη τωρα.

Θα μπορουσες να πεις αλλα τα οποια να ειχαν υποσταση,μη κοιτας που δεν απαντω στις μπηχτες σου που αμολας γενικως αλλα ελεος βρε φιλε ελεος.......στα προβολακια μιλα και πες οτι θες αλλα στο χαι εντ ,που οπως εσυ αναφερεις εισαι ασχετος.

Ηρθαν δυο φιλοι σπιτι να ακουσουμε μουσικη και βγηκαν παλι τα μαχαιρια,δεν βαρεθηκατε βρε πια,γεμισαμε ειδικους ρε γ@μωτο.........τα μεγαλυτερα λαθη στο στησιμο του συγκεκριμενου συστηματος εχουν γινει απο ειδικους......οταν το εστησα μονος μου ειδα "φως".....παντα κατα την αποψη μου,αυτο ομως δεν ειναι το ιδανικο??
Να σου αρεσει το συστημα σου οπως εσυ γουσταρεις να το ακους,αυτο ειναι το ιδανικο που μπορει να κανει ευτυχισμενο το ιδιοκτητη του.

Γνωριζω καλυτερα απο τον καθε ενα τα προβληματα του χωρου μου,αυτο ομως δεν αλλαζει και ουτε θελω να το αλλαξω για λογους που ηδη εχω απαντησει,ο Νικ Αρβανιτακης απαντησε πριν λιγο τον λογο..............κατι θυμαται ο φιλος μου.....

Γεμισαμε απο ειδικους και επιστημονες του ηχου....εεε λοιπον τον χειροτερο ηχο τον εχω ακουσει στα σπιτια των "ειδικων"......η σε σπιτια που οι ειδικοι εχουν καλιμπραρει....και πιστεψτε με εχω ακουσει παμπολα συστηματα.
Για να καλιμπραρεις χωρο και να κανεις σωστες παρεμβασεις με αποτελεσμα απο την μια θελεις γερο "πακετο" και απο την αλλη θες ειδικο με ειδικες επιστημονικες γνωσεις και μην ξεχναμε οτι το σπιτι θα γινει .............@#$%^&* ,αλλα οταν λεμε ειδικο εννοω ειδικο οχι "ειδικο"!!!
Το κακο στην Ελλαδα ειναι οτι γεμισαμε "ειδικους"!!Στον ελευθερο χρονο τους βεβαια.........ειδικοι....
Ευχαριστω και δεν εχω τιποτα αλλο να πω.
γερός να εισαι να το χαίρεσαι φιλε μου...
τωρα αν μερικοι θελουν να τα κανουν ολα....κρεμασταρια.... δωσε τοπο...

Reaction score
8.874
Δεν με πείθεις.
δεν μπορω να κανω κατι για αυτο. αν δεν υπηρχε ακουστικη μνημη τοτε καθε φορα που θα εβλεπες ενα πιανο θα ελεγες τον πιανιστα να σου παιξει κατι για να ακουσεις τον ηχο. ομως βλεποντας ενα πιανο μπορεις να θυμηθεις τον ηχο που βγαζουν

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Δασκαλε αυτα που γραφεις εχουν να κανουν με την μνημη γενικοτερα, για την ακουστικη μνημη δεν το πολακαταλαβα, το μονο που μενει σε εμενα ειναι η αισθηση οτι μου αρεσε η δεν μου αρεσε ....

D

deleted user 10898

Guest
παντως ειναι αρκετα διασκεδαστικο να βλεπεις μεσηλικες να υπερασπιζονται με τοσο παθος τα ηχοσυστηματα τους τα οποια και λογικα θεωρουν προεκταση του εαυτου τους.
Επειδη η δική σου λογική μπορεί να διαφέρει απο την κοινή,οι ¨θεωρήσεις¨ που αφήνουν υπονοούμενα καλό είναι να λείπουν.

D

deleted user 10898

Guest

D

deleted user 10898

Guest
δεν μπορω να κανω κατι για αυτο. αν δεν υπηρχε ακουστικη μνημη τοτε καθε φορα που θα εβλεπες ενα πιανο θα ελεγες τον πιανιστα να σου παιξει κατι για να ακουσεις τον ηχο. ομως βλεποντας ενα πιανο μπορεις να θυμηθεις τον ηχο που βγαζουν
αν θες να μάθεις τι εννοούμε με τον όρο ακουστική μνήμη υπάρχει πολύ υλικό για διάβασμα....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.202
και ακουστικη κρητης υπαρχει και ακουστικη μνημη υπαρχει. οολες οι πληροφοριες αποθηκευονται στον εγκεφαλο ,ειναι θεμα εγκεφαλου μετα να τις επαναφερει οποτε χρειαστει.
Ελπίζω να μην υπονοείς τη μέθοδο του...υπνωτισμού.:D
Η ακουστική μνήμη δύναται να είναι μακρόβια: ένα λ.χ. ελκυστικό μελωδικό περιεχόμενο εντυπώνεται στη συνείδηση.δεδομένου ακροατή.
Επίσης δεδομένες φασματικές κατανομές ηχητικής ενέργειας μπορούν να διεγείρουν υποσυνείδητα ειδικευμένους νευρώνες στο ακουστικό κέντρο του εγκεφάλου ,συγκρατούμενες έτσι ως ΄΄πρότυπα΄΄ βάσει των οποίων ο αποδέκτης θα εκτιμά και θα κατανοεί ηχητικά ερεθίσματα του περιβάλλοντός του.
Η αποτελεσματικότητα αυξάνεται όταν η εκπαίδευση έχει ξεκινήσει από την παιδική ηλικία,

Βραχύβια είναι η μνήμη κατά την αντίληψη ως προς το επακριβές τονικό ύψος κι επίσης-τουλάχιστον σε επίπεδο συνειδητού- ως προς το αρμονικό περιεχόμενο .
Εξόν και αν ανήκουμε σε κάποιο μικρό πληθυσμιακό υποσύνολο,(λ.χ. απόλυτη τονική αντίληψη) κατά τα εκτεθέντα σε νήματα όπως το παρόν...

Εάν η πλήρης μνήμη στην ακουστική αντίληψη κατά βούλησιν του αποδέκτη ήταν εφικτή,τότε πριν από οποιονδήποτε δοκιμαστή ή ακροαματικόφιλο, θα λυτρώνονταν οι επαγγελματίες κι ερασιτέχνες μουσικοί και οι τεχνικοί ήχου.
Οι δε διευθυντές ορχήστρας θα ΄΄πετούσαν΄΄ στα ουράνια...

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&id=3197

Last edited:

Reaction score
8.874
Μη φεύγεις Σκαλ. Θα γίνεις κι εσύ mod, στα ψηφιακά που τα κατέχεις. :)
ενας ανθρωπος που γνωριζει οσο τιποτα αλλο πως να ανεβαζει τα views φευγει? κυριε σκαλουμπακα που πατε, εχει ψωμι εδω:D

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
ενας ανθρωπος που γνωριζει οσο τιποτα αλλο πως να ανεβαζει τα views φευγει? κυριε σκαλουμπακα που πατε, εχει ψωμι εδω:D
παει να ζυμωσει ....στο δικο του thread!!!!!:D:D

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Η μεταφορά των ποστ με σκοπό τον εξαγνισμό του αρχικού ποστ έχει σαν παράπλευρη συνέπεια την μείωση της θέασης .
Πάλι ο Σκαλ θα έχει την πρωτιά :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao