Τα φωτα σας παρακαλω για ηχεια, ενισχυτη, player, κλπ

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας παρακαλω για ηχεια, ενισχυτη, player, κλπ

Πετρουπολη λεει.
Οχι Αγια Πετρουπολη
Σιγουρα το Σαββατο την ιδια ωρα θα θες να πας απο το Καλαμακι...:119:

περα απο την πλακα τωρα ειμαι σιγουρος οτι τα πιο αποκεντρωμενα μαγαζια θα εχουν και την καλυτερη εξυπητερηση, αλλα που να πρωτοπας... ενα Σαββατο πρωι εχω και αυτο που να το πρωτοδιαθεσω...

ελπιζω στην εκθεση να μπρορεσω να δω μερικα παραπανω πραγματα....

Reaction score
4
Απάντηση: Τα φωτα σας παρακαλω για ηχεια, ενισχυτη, player, κλπ

ειχα κατα νου τα B&W CM7 αλλα δεν τα πετυχα πουθενα για δοκιμη...

οσο για Ροτελ, μου φαινεται οτι κοστος τους για 100+ βατ ξεπερνα το μπατζετ μου, αλλα αν πετυχω τον συνδιασμο θα τον δοκιμασω, thanks.

σκεφτομαι και την περιπτωση (αν και ειναι μικρη) να παω σε ακομη μικροτερο μπατζετ για αρχη και βλεπουμε...

στην προκειμενη θα ειχα σιγουρα κατα νου τα Heco Metas 700 που με ειχαν εντυπωσιασει για τα λεφτα τους, και για ενισχυτικο... ισως τον Cambridge Audio 640 ή τον Advance Accoustics MAP105 ή τον Marantz PM7001 ή κατι αντιστοιχο, και τελος για πηγη στα ιδια με πριν (HK HD970 / Marantz CD5002 / Cambridge Audio 540)... τι λετε; κανενας που εχει ακουσει τα Χεκο με καποιο απο τα παραπανω μηχανηματα;
εγω μονο με τον AC MAP105 τα ακουσα και παιζανε πολυ δυναμικα (βεβαια δεν επιαναν την αναλυση των Soavo1 αλλα εχουν και πολυ λιγοτερα λεφτα :119:, παντως παιζανε ολο το φασμα πολυ ικανοποιητικα). Συνοδευοντουσαν και με το cdp AC 203 αλλα αυτο παει πολυ (και μου τη δινει που θελει 60δλ αναμονη για να παρει μπρος!)

Reaction score
2
Υπάρχει άμεση αλληλοεξάρτηση χώρου - ηχείων και ενισχυτή. ότι και αν ακούς στα μαγαζιά σπίτι σου θα ακούσεις κάτι άλλο , ειδικά στο θέμα των χαμηλών που αν κατάλαβα καλά τις θες πλούσιες και καλές. Τα μεγάλα ηχεία με μπασ ρεφλέξ που κοιτάς,αν τα στριμώξεις κοντα σε τοίχους και έπιλπα θα σου δημιουργήσουν προβλήματα με μπουμαρίσματα, υπερβολικό και ανεξέλεγκτο χαμηλό μιας νότας, που θα βρωμίσει το ήχο και πιο ψηλά. Δυστυχώς θέλουν τον αέρα τους . Επίσεις δύσκολα στα λεφτά που κοιτάς βρίσκεις ηχείο πλήρους φάσματος πραγματικά καλό. Γενικά όλος ο μπελάς στη σχεδίαση ηχείων είναι οι πρώτες δύο οκτάβες του ακουστικού φάσματος. Από κει και πάνω τα πράγματα είναι σχετικά απλά.Εν ολίγης ρίξε μια ματιά σε ηχεία βάσης και ειδικά σε κλειστά κουτιά. Και αφού ακούς μέταλ άκου οπωσδήποτε κάποιον λαμπάτο ενισχυτή :126:

Reaction score
4

thanks για τις συμβουλες, λαμπατο ακουσα με μεταλ και ενω εκανε θαυματα με τις φωνες, χωλαινε αρκετα στο drive που χρειαζονται οι γρηγορες κιθαρες... σιγουρα ειναι ομως ιδανικος για blues και progressive rock, οσο αναφορα τα συγγενικα ειδη μουσικης...

anyway, να ευχαριστισω ολους που συμμετειχαν με την αποψη τους στο νημα μου και να πω οτι η αναζητηση μου εληξε σημερα και απο μεσα εβδομαδας ξεκιναει το ταξιδι... :105:

μετα απο δυο επισκεψεις στο Orpheus του Γιαννη Μιχαηλου, κατεληξα σε ολοκληρο το συστημα, το οποιο παραθετω:

ηχεια: Audio Physic Yara II Evolution
ενισχυτης: Vincent SV-236 (2x100w)
πηγη: Vincent CD-S6

τελικη τιμη: 2900 με δωρο καλωδια ηχειων και interconnect Nordost

το συνολο ταιριαξε παρα πολυ καλα, επαρκη μπασα με καλο ελεγχο, μπολικο drive, ηχος πολυ αναλυτικος, αρκετα διαφανης με βαθος και ζωντανο soundstage και το κερασακι οι χροιες και το σωμα που προσεδιδε το CD-S6 που εφερναν λιγο απο αερα λυχνιας.

τωρα ελπιζω να πλησιασει αυτο το αποτελεσμα και στο σπιτι...:119:

να ευχαριστισω και το Γιαννη που ηταν παντα φιλικος και προθυμος να εξυπηρετησει και να στησει πολλαπλους συνδιασμους μεχρι να καταληξουμε.

αφου το στησουμε, θα επανελθω με περισσοτερες λεπτομερειες κατοπιν περισσοτερων ακροασεων. :109:

Reaction score
4

ηρθαν μετα απο λιγη καθυστερηση την Παρασκευη!

ακομη πειραματιζομαι με την καλυτερη τοποθετηση/συγκλιση των ηχειων και φυσικα ακομη στρωνονται... το μονο που δεν εχει σκασει μυτη στο σωστο βαθμο ειναι τα μπασα που ειναι καπως ασθενικα και σιγουρα περιμενω βελτιωση με το στρωσιμο.

Ακομη και αστρωτο το συστημα παντως παιζει με πολυ καλη αναλυση, ειδικα στα μεσουψηλα.

θα επανελθω σε λιγο καιρο με παραπανω σχολια

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members