τάση ρεύματος σε οικιακό δικτυακό setup

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.437
Σε συσκευές που είναι όλες μαζί (pc, server, router, tv) όλες μαζί σε πολύμπριζο. Σε ψυγείο μόνο του.
ΟΚ Γιάννη, σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Επίσης, πώς υπολογίζεις τη δυναμικότητα του μηχανήματος που χρειάζεσαι (π.χ. 2000VA ή 5000VA);

Για την υπέρταση (και την υπόταση), ένας επιτηρητής τάσης στον πίνακα προστατεύει τα πάντα στο σπίτι.
Έχω προγραμματίσει να βάλω επιτηρητή τάσης στον πίνακα.
Κι ο επιτηρητής τάσης ακούγεται καλή ιδέα. :) Θα το ψάξω.

@Jack.v sorry για το highjacking του thread.

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.583
......

Κι ο επιτηρητής τάσης ακούγεται καλή ιδέα. :) Θα το ψάξω.
....
Υπάρχουν σταθεροί και προγραμματιζόμενοι.
Πάνω, κάτω voltage, σε πόση να ενεργοποιηθεί, μνήμη κλπ.
Ένα τέτοιο έχω βάλει στον πίνακα. Είναι περίπου 15 χρόνια τώρα. Είχε τότε γύρω στα 100€ αν θυμάμαι καλά συν το ρελέ φορτίου που χρειάζεται.
Θα έχουν βγει νεότερα μοντέλα πια.
Ψάξε επίσης τον χρόνο επαναφοράς από την στιγμή της ενεργοποίησης, κάποια μοντέλα είχαν σταθερό χρόνο πχ 5'.
Δλδ, από την στιγμή που θα επανέλθει η τάση μέσα στα όρια, ξαναδίνει ρεύμα μετά από 5' για να αποφύγει πιθανά νέα ανεβοκατεβάσματα της.

Αν μπεις στην διαδικασία να τοποθετήσεις επιτηρητή τάσης στον πίνακα, βάλε και ένα αντικεραυνικό φίλτρο. Δεν χάνεις τίποτα.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.268
Ένα τέτοιο έχω βάλει στον πίνακα. Είναι περίπου 15 χρόνια τώρα.
Ψάξε επίσης τον χρόνο επαναφοράς από την στιγμή της ενεργοποίησης, κάποια μοντέλα είχαν σταθερό χρόνο πχ 10'.
Έχουν βγει και με ρυθμιζόμενα όρια επαναφοράς.

Θα βάλω αυτόν τον τριφασικό:

Reaction score
1.275
Εκνευριστικός ο επιτηριτής τάσης σε προβληματικά δίκτυα αλλά ίσως είναι μονόδρομος η επιλογή του.
Εγω σκέφτομαι για κάτι τέτοιο καιρό τώρα https://www.skroutz.gr/c/1938/Voltage-Regulator.html?keyphrase=τριφασικος
Δύο πράγματα σκέφτομαι.
1)Πόσο μπορεί να αυξήσει το κίνδυνο πυρκαγιας μια τέτοια συσκευή
2)Πόσο θα επιβαρύνει το χώρο μου απο άποψη θερμότητας. Θα το βάλω σε αποθήκη που έχω το κεντρικό πίνακα και το server. Με τον server οριακά είμαι να μη θέλω ψύξη.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.437
Γιάννη, τα kW στον πίνακα αναφέρονται σε κατανάλωση ή σε τυπική λειτουργία; Για παράδειγμα, έστω ένας τελικός ενισχυτής με τα εξής χαρακτηριστικά:

POWER REQUIREMENTS
Consumption in a typical music/theater installation
standby mode, 120V mains<1 W
standby mode, 240V mains<2 W
operate mode, idle33 W
typical operation300 W

Εάν έχω τέσσερις τέτοιους και τους ρίξω σε ένα πολύπριζο, το ΚΕΒΟ των 2000VA, φτάνει και περισσεύει σωστά;

Υπάρχουν σταθεροί και προγραμματιζόμενοι.
Πάνω, κάτω voltage, σε πόση να ενεργοποιηθεί, μνήμη κλπ.
Ένα τέτοιο έχω βάλει στον πίνακα. Είναι περίπου 15 χρόνια τώρα. Είχε τότε γύρω στα 100€ αν θυμάμαι καλά συν το ρελέ φορτίου που χρειάζεται.
Ψάξε επίσης τον χρόνο επαναφοράς από την στιγμή της ενεργοποίησης, κάποια μοντέλα είχαν σταθερό χρόνο πχ 5'.
Δλδ, από την στιγμή που θα επανέλθει η τάση μέσα στα όρια, ξαναδίνει ρεύμα μετά από 5' για να αποφύγει πιθανά νέα ανεβοκατεβάσματα της.

Αν μπεις στην διαδικασία να τοποθετήσεις επιτηρητή τάσης στον πίνακα, βάλε και ένα αντικεραυνικό φίλτρο. Δεν χάνεις τίποτα.
Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Μιας και το ρεύμα στο σπίτι μου είναι τριφασικό, αυτός που πρότεινε ο Γιάννης είναι καλή πρόταση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.268
Εάν έχω τέσσερις τέτοιους και τους ρίξω σε ένα πολύπριζο, το ΚΕΒΟ των 2000VA, φτάνει και περισσεύει σωστά;
Σωστά

Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Μιας και το ρεύμα στο σπίτι μου είναι τριφασικό, αυτός που πρότεινε ο Γιάννης είναι καλή πρόταση.
Αυτό που έβαλα είναι overkill. Οι συνήθεις τριφασικές παροχές είναι 3x25 A και όχι 3x63 A

• Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
16.583
View attachment 373419 View attachment 373419
Με αυτή την φωτό που έπαιζε κάθε κυριακή , πήγα στη ΔΕΗ και μου έστειλαν καταγραφικό για μία εβδομάδα.
Το έψαξαν και δρομολόγησαν αλλαγή κολώνας και μετ/στή σε δύο χρόνια περίπου.
Αφού 271V φτάνει τις Κυριακές μόνο, γιατί φταίει ο μετασχηματιστής?
Το είδαν και τις άλλες μέρες?
Ας πούμε, αλλαγή μετασχηματιστή ΟΚ, αλλά και αλλαγή κολώνας?
Θα είναι ασύμβατες οι παλιές με τους (νέους) μετασχηματιστές μετά από 2 χρόνια?

Last edited:

TGD

Reaction score
10.401
Είσαι σε περιοχή με βιοτεχνία; Τοτε έχουν υπολογίσει το φορτίο της, αλλά τα ΣΚ είναι κλειστά και το ρεύμα περισσεύει.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός