Τα φωτα σας παρακαλω για ηχεια, ενισχυτη, player, κλπ

Reaction score
4
Απάντηση: Τα φωτα σας παρακαλω για ηχεια, ενισχυτη, player, κλπ

ενεργα ε;

καμμια προταση;

ποια τα προτερηματα ενος ενεργου; ιδανικη ενισχυση σε σχεση με ξεχωριστες λυσεις;

Reaction score
1

ενεργα ε;

καμμια προταση;

ποια τα προτερηματα ενος ενεργου; ιδανικη ενισχυση σε σχεση με ξεχωριστες λυσεις;

κοιτα να δεις τωρα τι επαθα, να εχω και τον tzimisce να με παιρνει στο ψιλο....

τελος παντων,

παρε ενα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια των atc (ουτε ξερω ποια ειναι - διαβασε καποιο περιοδικο ηχου ή ολο και καποιος φιλος θα την ξερει)

και ακουσε το πιο μικρο ενεργο της που υπαρχει (για να ειναι μεσα στα λεφτα που θες να δωσεις).

πεταξε και ενα cd player και καθαρισες.

οταν θα γνωριστειτε καλυτερα με τη γυναικα σου, αγοραζεις ενα ζευγαρι διπολα -οποιο σου αρεσει και τελειωνει η υποθεση ηχος... (προσεξε μονο μην τελειωσει και η υποθεση γαμος :141: )

γεια χαρα φιλε

Υ.Γ tzimisce και οι υπολοιποι, αν αρχιζετε να μου απαντατε, φοβαμαι θα κανουμε το θεμα του φιλου....σκ@τ@

Reaction score
4

οκ, ευχαριστω, θα το ψαξω καλυτερα γιατι εγραψες μεγαλες κουβεντες :119:

αλλα να ρωτησω, αν ειναι ετσι απλη η υποθεση ηχος, τι στο καλο γραφονται σελιδες επι σελιδων ασταματητα; :108::107:

παντως, απο αυτα που λες οτι καποιοι θα σε παρουν στο ψιλο, να υποθεσω οτι οι αποψεις πανω στα ενεργα ειναι διχασμενες;

Reaction score
8
οκ, ευχαριστω, θα το ψαξω καλυτερα γιατι εγραψες μεγαλες κουβεντες
καλα σου τα λεει το παιδι

αλλα να ρωτησω, αν ειναι ετσι απλη η υποθεση ηχος, τι στο καλο γραφονται σελιδες επι σελιδων ασταματητα;

παντως, απο αυτα που λες οτι καποιοι θα σε παρουν στο ψιλο, να υποθεσω οτι οι αποψεις πανω στα ενεργα ειναι διχασμενες;
μα, ειναι που ειμαστε ολοι αγαπημενοι σ αυτο τον χωρο.

Reaction score
1

οχι, δεν το εγραψα γενικα, αναφερθηκα στον tzimisce, ενα γνωστο σκατοπαιδο που εχει atc....

περιμενε να δει το θεμα και θα τον απολαυσουμε :119:

Reaction score
4

ψαχνοντας λιγο το θεμα των ενεργων εδω και εκει, ειδα οτι βγαζει και η Martin Logan τετοια ηχεια, τα Purity.

θα ψαξω να τα ακουσω και αυτα (τα ειδα στην ηχοεκρφαση που τα ειχαν για ακροαση), αλλα σε γενικες γραμμες πως συγκρινονται με τα atc; ...μιας και ειναι καπως πιο εμφανισιμα :119: (αν και πιστευω οτι δε θα χωρανε εκει που θελω να τα βαλω...)

βεβαια σε κατι αλλα θρεντ εδω βρηκα τρελες διαμαχες για αυτα τα ηχεια οποτε ισως να μην ασχοληθω σα πρωτη επαφη με το αντικειμενο με κατι τοσο αμφιλεγομενο...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Τα φωτα σας παρακαλω για ηχεια, ενισχυτη, player, κλπ

ψαχνοντας λιγο το θεμα των ενεργων εδω και εκει, ειδα οτι βγαζει και η Martin Logan τετοια ηχεια, τα Purity.

θα ψαξω να τα ακουσω και αυτα (τα ειδα στην ηχοεκρφαση που τα ειχαν για ακροαση), αλλα σε γενικες γραμμες πως συγκρινονται με τα atc; ...μιας και ειναι καπως πιο εμφανισιμα :119: (αν και πιστευω οτι δε θα χωρανε εκει που θελω να τα βαλω...)

βεβαια σε κατι αλλα θρεντ εδω βρηκα τρελες διαμαχες για αυτα τα ηχεια οποτε ισως να μην ασχοληθω σα πρωτη επαφη με το αντικειμενο με κατι τοσο αμφιλεγομενο...
Υπολόγισε για δίπολο ηχείο (Martin Logan) απόσταση τουλάχιστον ένα μέτρο από το πίσω τοίχο.

Reaction score
4

α οκ, αστο για το επομενο σπιτι τοτε... :119:

Reaction score
4

Στην θεση θα ακουγα και τα παρακατω.
Με τυχαια σειρα ..
Elac FS207
Audio Physic (Yara / Spark πιο ακριβα βεβαια)
Phonar Veritas p5
Magnat Quantum 709

Reaction score
1.379

Δυστυχως το να στησεις τα περισσοτερα ηχεια σε γωνια ειναι λαθος. Ειναι πολυ κοντα και στον πισω και στον διπλα τοιχο. Επισης η τηλεοραση αναμεσα τους ειναι οτι χειροτερο αφου το γυαλι κανει ανακλασεις. Πρεπει να αναλογιστεις οτι ο ηχος που ακους στα μαγαζια θα διαφερει αρκετα στο χωρο σου.

Προτεινω να κοιταξεις για ηχεια βασης με πιο ελεγχομενο χαμηλο γιατι θα γινει πανικος ετσι και βαλεις μεγαλα ηχεια και δυναμωσεις την ενταση. Απαραιτητο να εχουν τη οπη bass reflex στη προσοψη. Αν το WAF επιτρεπει μαυρα ηχεια συστηνω ενεργα γιατι θα ξενιασεις απο matching ενιχυτικων με ηχειων και θα εχεις λιγοτερα μηχανηματα & καλωδια στο επιπλο. Επισης, στα χαρτια τουλαχιστον, θα εχεις σωστη οδηγηση αφου το καθε ηχειο εχει ξεχωριστο ενισχυτη για tweeter/woofer και προστασια για υπεροδηγηση.

Επειδη αναφερεις οτι ειναι το πρωτο σου βημα στο HiFi θα προτεινα να κινηθεις σε χαμηλη κατηγορια τιμης και να ζησεις μαζι του, ν'ανακαλυψεις πρωτα το χωρο σου αλλα και τι σου αρεσει/δε σου αρεσει σε ενα συστημα. Για πηγη προτεινω ενα universal player χαμηλης τιμης, ειναι το πρωτο που θ' αλλαξεις σε λιγα χρονια γιατι η ψηφιακη τεχνολογια τρεχει με χιλια!

http://www.dv247.com/invt/48826/
http://www.thomann.de/gr/mackie_hr624_mk2.htm
http://www.thomann.de/gr/adam_s1a_aktiv_nearfield_monitor.htm

Τελος, περιμενε την εκθεση σε δυο βδομαδες γιατι εκει θα ακουσεις πολλα!

Reaction score
0

οταν θα γνωριστειτε καλυτερα με τη γυναικα σου, αγοραζεις ενα ζευγαρι διπολα -οποιο σου αρεσει και τελειωνει η υποθεση ηχος... (προσεξε μονο μην τελειωσει και η υποθεση γαμος :141: )
Ε βέβαια, ο κ@λ@φαρδος κύριος από εδώ, πήρε πρώτα το δίπολο κι έτσι η γυναίκα τον γνώρισε αγκαζέ μ' αυτό! :126:

Οπότε, παίρνει εξαρχής το πακέτο δίπολα-Ηλίας!

Γι' αυτό κι εγώ ξεκινάω από τώρα με πάνελ, ούτως ώστε να μην έχουμε ντράβαλα μετά...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Εχε στα υπ' όψιν σου και την παρακάτω εταιρία:
http://avihifi.co.uk/
Σε καμιά 15αριά μέρες θα είναι εδώ τα ενεργά της.
Οσο για τα atc έχε υπόψιν σου πώς είναι monitor,δλδ ήχος χωρίς ''φτιασίδια'',είναι ανελέητα σε κακές ηχογραφήσεις και πολύ αποκαλυπτικά ως προς τα συνοδα μηχανήματα.
Οπότε μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων.Παρεπιπτώντως τα purity με τους metallica π.χ. δεν τα πάνε και πολύ καλά..

Reaction score
1

Ε βέβαια, ο κ@λ@φαρδος κύριος από εδώ, πήρε πρώτα το δίπολο κι έτσι η γυναίκα τον γνώρισε αγκαζέ μ' αυτό! :126:

Οπότε, παίρνει εξαρχής το πακέτο δίπολα-Ηλίας!

Γι' αυτό κι εγώ ξεκινάω από τώρα με πάνελ, ούτως ώστε να μην έχουμε ντράβαλα μετά...

:116: :142: :146:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Τα φωτα σας παρακαλω για ηχεια, ενισχυτη, player, κλπ

Αγαπητέ DoomSword καλώς ήρθες!

Οι επιλογές που κάνεις είναι καλές. Κατ' αρχάς όμως μια πρώτη συμβουλή: Άλλαξε γυναίκα. :137:
...
Ο Νικολας εχει δικαιο!

Reaction score
4

:114:

παντως ευχαριστω για τις πολλες προτασεις, το μονο που μενει ειναι να βρω το χρονο να παω να ακουσω καποια απο αυτα που μου λετε...

χθες εκανα το "λαθος" να παω στην εκθεση αντι στην Αθηνα για ακροασεις... σιγουρα ακουσα καποια ωραια high end μηχανηματα αλλα τπτ πρακτικο που μπορω να αγορασω...:119:

θα μπορουσε καποιος ευγενικος κυριος να μου κανει μια λιστα με καταστηματα στην Αθηνα κεντρο και τα νοτια προαστια που μπορω να κανω ακροασεις σε διαφορα μοντελα, γιατι αν τρεχω σε αντιπροσωπειες για ενα ενα κομματι δε θα τελειωσω ουτε του χρονου...

ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν και αρκετα μαγαζια με ποικιλια περα απο αυτα που εχουν ιντερνετικη παρουσια και συχνες διαφημησεις στα περιοδικα...

για αποφυγη παρεξηγησεων οποιος κανει τον κοπο ας μου το στειλει πμ

Reaction score
0

Φιλε doomsword διαβαζοντας το post σου σε κατανόησα πληρως γιατί και εγώ τα ίδια ακριβως παιρνάω ψάχνοντας για ηχεία και ενισχυτή. Ξεκικνώντας απο τον χώρο νόμιζα οτιι εγώ είμαι στριμωγμένος αλλα εσυ πραγματι είσαι στο όριο. κάλο 8α ήταν να βγεί κανά διακοσμητικο απο την σύνθεση και να μπεί κανά μηχάνημα :)
Λοιπόν τώρα οσο αφορα τα κατάστήματα η κατάσταση είναι τραγική. και εγώ πέρασα απο τα ιδια που πηγές και εσύ πλην του Νακα. στο Νέο κόσμο ακουσα canton που τα προτεινε ο πωλήτής (ούτε το μοντέλο δεν ήξερε σωστα). χαλια ήταν. αφου δεν του άρεσε του "κυρίου " η αποψή μου μου είπε να πάρω τα ροιστερ 8,2 που είχα ζητήσει να ακούσω και δεν είχε για ακρόαση. τέτοια αντιμετώπιση!!! με το ζόρι ακουσα και τα triangle heliades .καλό ηχείο τουλάχιστον για την μουσική που με ενδιαφέρει. έχει και κάτι audio spectrum artemis demo 800 euro miai pou θελει να τα διώξει αφου δεν συνεργάζεται πλέον. δεν του ζήτησα να τα ακούσω για να μην τον κουράσω αλλό. 8α πάς σε κάποιο αλλο να τα δω γιατί είναι αρκετάαξιολογο ηχείο. σκεψου το και εσύ. τώρα στην καλλιθέα παλί αντιμετόπιση σαν να μην ενδιαφέρονται και φυσικά οπωσ λες και εσυ κάθε ένας έχει τα δικά του μηχανήματα και άντε να βγάλείς άκρη!!. αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. (σημ. τα ενισχυτικά στο νέο κόσμο ήταν YBA).

αν κατάφέρεις άκουσε επίσης από ηχεία τα : epos m22i , heco clean 500 xt (nea beltiomena montela). focal akouses? (

σαν ενισχυτη αν τελικα πάρεισ κάποιν av οι oi marantz είναι αρκετα ικανοι και στην αναπαραγωγή μουσικής. επισης μια all in one λύση όπως ο carat i57(dikanalos me cd kai radio) ειναι καλό για εξοικονόμηση χώρου.
και μια ερώτήση τα soavo se ti τιμή τα βρήκες??

καλές ακροάσεις και αν βρείς κάποιο κατάστημα που σε εξυπηρέτησε καλά πες μοθ και εμένα μπας και μπορέσω να ακούσω κανα ηχείο.
τέλος τα roister νομιζω οτι 8α είνα μια καλή επιλογή για το χώρο μασ μια ποθ 8α τοπο8ετηθούν κοντα στον τοίχο.

Reaction score
1.379

... χθες εκανα το "λαθος" να παω στην εκθεση αντι στην Αθηνα για ακροασεις... σιγουρα ακουσα καποια ωραια high end μηχανηματα αλλα τπτ πρακτικο που μπορω να αγορασω...:119:

θα μπορουσε καποιος ευγενικος κυριος να μου κανει μια λιστα με καταστηματα στην Αθηνα κεντρο και τα νοτια προαστια που μπορω να κανω ακροασεις σε διαφορα μοντελα, γιατι αν τρεχω σε αντιπροσωπειες για ενα ενα κομματι δε θα τελειωσω ουτε του χρονου...
Σε λαθος εκθεση πηγες, δες εδω http://www.avsite.gr/public/Hi-End_Show_2008.pdf
Θα δεις αρκετα μοντελα και θα μαθεις διευθυνσεις για μαγαζια.

Reaction score
4

αν κατάφέρεις άκουσε επίσης από ηχεία τα : epos m22i , heco clean 500 xt (nea beltiomena montela). focal akouses? (

και μια ερώτήση τα soavo se ti τιμή τα βρήκες??

καλές ακροάσεις και αν βρείς κάποιο κατάστημα που σε εξυπηρέτησε καλά πες μοθ και εμένα μπας και μπορέσω να ακούσω κανα ηχείο.
τέλος τα roister νομιζω οτι 8α είνα μια καλή επιλογή για το χώρο μασ μια ποθ 8α τοπο8ετηθούν κοντα στον τοίχο.
δυστυχως ουτε epos ουτε focal βρηκα να ακουσω ακομη (που θα παει :119:), Heco ακουσα καποια, αλλα μονο τα Metas 500 κατι μου ειπανε... βεβαια ειδα στα Saturn και τα Celan 800 σε καλουτσικη τιμη (περι τα 1300 αν θυμαμαι καλα) αλλα εκει που τα εχουν αντε να ακουσεις σωστα... παντως η σειρα Celan πασχει λιγο απο μεσοχαμηλο μου φαινεται...

τα Artemis που λες, τα ειχα στα υποψιν αλλα εχω την εντυπωση οτι η τιμη τους ξεφευγει απο το μπατζετ μου (γυρω στα 1600 δεν εχουν;)

τα Soavo1 τα βρηκα 1400 αν θυμαμαι καλα.

τα Roister τα ειχα απορριψει... ισως αν βρω την ευκαιρια να τα ξανακουσω μηπως αλλαξω γνωμη...

ενα ηχειο σε γωνια πως αλλαζει τον ηχο του; εννοω τονιζονται τα μπασα πιο πολυ; τα πριμα; για να κοιταξω αντιστοιχα αν ειναι...

kostas, θα παω και στην εκθεση που λες. ελπιζω να βρω καλυτερη ακρη εκει :123:

Reaction score
0

οταν τα ηχεια ειναι κοντα σε τοιχο και σε γωνιες το μπασο "αυξανεται". για αυτο και προτεινα σαν λυση τα ροιστερ μια που έχουν και το bassreflex μπροστα και οχι πίσω. και στα 700 ευρω νομιζω είναι καλή περίπτωση. anyway εχουμε πολλά να ακουσουμε ακόμα οπότε ραντεβού στην έκ8εση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός