Τελικά, μετρήσεις ή ακουστική εκτίμηση;

Reaction score
2
Προσοχη λοιπον απο εμας δαγκωνουμε. Οι γνωμες απο χιλιους μεσα στα φορουμ για πειτε μου ποια βοηθεια προσφερουν? Οταν κατι ειναι καθαρα τοσο υποκειμενικο πως μπορει να βγει αντικειμενικο συμπερασμα?
Ξερετε τι ακουω απο πολυ κοσμο? (Και αυτο οφειλετε να το δεχτετε γιατι λογο φτου κακα επαγγελματικης ενασχολησης με τον χωρο ακουω πολλα καθε μερα) οτι λοιπον ο απλος χομπιστας μπερδευεται περισσοτερο διαβαζοντας τα διαφορα και πολλοι ειναι αυτοι μαλιστα που ντρεπονται να γραψουν κατι φοβουμενοι το κραξιμο λογο ελειψης γνωσεων! Αυτη ειναι η βοηθεια για τον απλο χομπιστα...

Reaction score
1
Την προσωπική κρίση δεν μπορεί να την ανατρέψει ευκολα η όποια μέτρηση.

Εγώ πχ επί μία εβδομάδα δανείζομαι demo μηχανηματα για να δω τι μου αρεσει. Να σημειώσω οτι εχω καποια μηχανήματα. Οκ, ας πούμε οτι βρηκα κατι που μου αρεσε. Αξιολόγησα αυτό που ακουγα και όχι αυτό που διαβασα σε μία μετρηση.

Επίσης ενα review μπορεί να διαμορφώσει την ψυχολογία γύρω από μία επικείμενη αγορά.

Εχω φίλο ο οποίος πορώνεται με τις βαθμολογίες των reviews και χωρίς να εχει ακούσει κανένα μηχανημα ειναι ήδη πεπεισμένος οτι το μηχανημα με την υψηλότερη βαθμολογία θα παίζει και φοβερά.

Στο χώρο του όμως, και στα υπάρχοντα μηχανήματα του όμως τι γίνεται???

Επίσης αν εχουμε "ψηθεί" για μία αγορά και διαβάσουμε ενα όχι και τόσο ενθαρρυντικό review θα αλλάξουμε γνωμη προς στιγμήν, μπορεί και μόνιμα.

Τελος όποιος πιστευει οτι πρεπει να προσεχουμε τις γνωμες των αντιπροσωπων, νομίζω οτι μαλλον τον ευατό του πρεπει να προσεχει γιατί απλά δεν εχει δική του αποψη και φοβάται μήπως αγοράσει κατι επηρεασμένος απο τον αντιπρόσωπο που τελικά να μην ειναι αυτό που θα επρεπε να είχε αγοράσει.

κλπ, κλπ, κλπ......

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Τελικά, μετρήσεις ή ακουστική εκτίμηση;

....
Επίσης ενα review μπορεί να διαμορφώσει την ψυχολογία γύρω από μία επικείμενη αγορά ....
Μα αυτό είναι γνωστό στους επαγγελματικούς κύκλους και ονομάζεται αγκιτάτσια, μια διαφορετική προβοκάτσια.

Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Προβοκάτσια, παραπλάνηση που βασίζεται στην διαστρέβλωση της λογικής.

Βοηθάτε, καλέ κύριε, έχω 3 στόματα να ταΐσω. Αγκιτάτσια, παραπλάνηση που βασίζεται στην διαστρέβλωση των συναισθημάτων.

Μερικά κομβικά σημεία, μέχρι στιγμής:

1. Διαίσθηση
2. Συναίσθημα
3. «Μ’ αρέσει»
4. Σηκωμένο καπώ
5. Μετάφραση των μετρήσεων σε ακουστική συμπεριφορά.

Ερώτηση: Εάν κάποιος κατέχει το αντικείμενο σε βάθος και αγοράζει έχοντας την κρίση του βασισμένη μόνο στα χαρτιά και τις μετρήσεις, είναι διασφαλισμένος έναντι του ενδεχομένου αποτυχημένης αγοράς; Και γιατί; ....
Αν ήμουν αναγκασμένος να διαλέξω από μακριά, με τη σειρά 3, 4, 5, 1. Τηλεδιαίσθηση για συσκευή μακάρι να μπορούσα να είχα, θα άλλαζα επάγγελμα. :107:

Όχι δεν σε διασφαλίζει, η ολοκληρωμένη άποψη δεν διαμορφώνεται χωρίς ακρόαση. Οι μετρήσεις και το ανοιχτό καπώ είναι αφαιρετικές, λιγοστεύουν τις κακοτοπιές.

.... Τι μετρησεις και τι ακροασεις μου λετε τωρα ρε παιδια!!!!!για να ακους μουσικη μεσα σε διαμερισμα που μενεις με την οικογενεια σου????
Στα άλλα που λες (και έκανες) συμφωνώ, έδωσες λύση. Στο ερώτημα δεν εκφράζεις κατανοητά (για μένα) τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις. Λίγες λεπτομέρειες. :121:

Reaction score
0
Επειδη δεν ειμαι καλος σο ψαξιμο ,δεν μπορω να βρω το νημα που ο Β.Τσαντουλης ειχε γραψει μεσα σε δυο φρασεις ολο το ζουμι του Hifi
"Η γνωμη μου εχει παρα πολυ μικρη αξια" ειχε γραψει "γιατι αφορα οσα ακουσα με τα αυτια μου στο χωρο μου και στο συγκεκριμενο συστημα"

Αν δε λαβουμε υποψη μας οτι αρκετες φορες εχουμε παρατηρησει οτι οι αποψεις αξιοσεβαστων φιλων απο εδω μεσα ειναι διαφορετικες,φτανουμε πολυ ευκολα στο συμπερασμα οτι τελικα ο μεσος χομπιστας μαλλον ζαλιζεται παρα βοηθείται απο την οποια γνωμη.
Αν κανουμε δε το λαθος να ξαναλαβουμε στο υποψην και τις ορθατατες παρατηρησεις του ΚΚ οτι πολλες φορες τα specs λενε την μιση αληθεια.....τοτε η ζαλη μετατρεπεται αυτοματα σε τρελλα!!!!

Και αυτο φυσικα ειναι και το μεγα ερωτημα μου .......
Τον βοηθαμε τελικα τον χομπιστα η του δινουμε ενα χερακι να σαλταρει και να τα παρατησει?????

Φυσικα την λυση την ξερω και την εχω εφαρμοσει.......ασχολησε με την μουσικη και καθαρισες.....

Στο κατω κατω δεν ειμαι ταμενος πουθενα ρε καλοι φιλοι!!!!

Reaction score
0
Αν στον άνθρωπο του παραδείγματος αρέσει η επιφάνεια, το εύκολο συμπέρασμα, η αγορά του στυλ: "άντε να το πάρω για να τελειώνω και με αυτά, μετά έχουν σειρά οι κουρτίνες" κτλ κτλ κτλ (βάλε και λίγη μαγεία και χαϊεντισμό του στυλ "η λάμπα με το βινύλιο είναι γεμάτα χροιές που σε κάνουν να δακρύζεις", τότε τα πράγματα είναι απλά, θα τσιμπήσει αυτό που του άρεσε περισσότερο στο αυτί, αδιαμαρτήρητα, θα το βάλει στην άκρη, και κάθε 3 μήνες θα το ξεσκονίζει. 25 χρόνια μετά το ίδιο θα έχει και θα πιστεύει ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αναπαραγόμενη μουσική....

Αν όμως στον άνθρωπο του παραδείγματος αρέσει το "ψάξιμο", έχει διάθεση για περισσότερη "γνώση", θέλει να ανοίγει τα "καπάκια" των μηχανημάτων και να εξηγεί γιατί παίζει το ένα έτσι και το άλλο γιουβέτσι, κτλ κτλ κτλ, τότε η απάντηση είναι επίσης απλή, θα μελετήσει σε βάθος τα "χαρτιά", θα προβεί και σε μετρήσεις, θα αλλάξει υλικά, θα στήσει όλη την σειρά των μηχανημάτων με ξεκάθαρες τεχνικές προδιαγραφές, θα γνωρίζει τα σημεία που υστερεί το σύστημα, θα βελτιώνει συνέχεια μηχανήματα και χώρο, θα παιδεύεται μια ζωή, αυτό δηλαδή θα είναι το χόμπυ του! Θα μάθει περισσότερα, και φυσικά μετά από 25 χρόνια θα έχει αλλάξει πολλές φορές "ήχο". Φυσικά θα επιτύχει ήχο πολύ ανώτερο από τον προηγούμενο φίλο μας, αλλά ταυτόχρονα θα πιστεύει ότι αυτό που ακούει δεν είναι με τίποτα ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αναπαραγόμενη μουσική.... Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση!

Ανάμεσα στα δυό "άκρα" των προηγούμενων παραδειγμάτων υπάρχουν άπειρες ενδιάμεσες περιπτώσεις.
Δεν θα μπορουσα να τα ειχα πει καλυτερα!!!!

Και επειδη ειμαι μια απο τις απειρες ενδιαμεσες περιπτωσεις (και σας διαβαζω κιολας:114: ) κατεληξα οτι στα διαμερισματα που ζουμε με της οικογεςνειες μας ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ισοσταθμηση του χωρου ,το εκανα και ετσι εδω και μερικα χρονια εχω πλουτίσει την δισκοθηκη μου και εμεινε και κανα φραγκο στην τσεπη:135:!!!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τελικά, μετρήσεις ή ακουστική εκτίμηση;

...
5. Μετάφραση των μετρήσεων σε ακουστική συμπεριφορά.
....
Στο δικό μου μυαλό αυτό είναι το ύψιστο σημείο που μπορείς να φτάσεις.
Φυσικά αν σέβεσαι το εαυτό σου θα κάνεις επαλήθευση, ακούγοντας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.077
Προσοχη λοιπον απο εμας δαγκωνουμε. Οι γνωμες απο χιλιους μεσα στα φορουμ για πειτε μου ποια βοηθεια προσφερουν? Οταν κατι ειναι καθαρα τοσο υποκειμενικο πως μπορει να βγει αντικειμενικο συμπερασμα?
Ξερετε τι ακουω απο πολυ κοσμο? (Και αυτο οφειλετε να το δεχτετε γιατι λογο φτου κακα επαγγελματικης ενασχολησης με τον χωρο ακουω πολλα καθε μερα) οτι λοιπον ο απλος χομπιστας μπερδευεται περισσοτερο διαβαζοντας τα διαφορα και πολλοι ειναι αυτοι μαλιστα που ντρεπονται να γραψουν κατι φοβουμενοι το κραξιμο λογο ελειψης γνωσεων! Αυτη ειναι η βοηθεια για τον απλο χομπιστα...

Αυτή είναι η βοήθεια που δίνεις εσύ στον απλό χομπίστα. Αν θες να το αλλάξεις, άλλαξέ το. Μη ξεχωρίζεις την ευθύνη σου, όσο φταίει οποιοσδήποτε άλλος τόσο φταίς κι εσύ για αυτή την κατάντια...

Και φυσικά συμπέρασμα δεν είναι να ακούει μόνο εσένα ο απλός χομπίστας για να μη μπερδεύεται από πολλές απόψεις, σωστά?

ΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ.

Η κρίση είναι κάτι που παρέχεται από την οικογένεια αρχικά μέσω σωστής ανατροφής, και στη συνέχεια εξασκείται από τον ίδιο. Δε φέρει κανείς άλλος ευθύνη εκτός από τον εαυτό του για τα παθήματά του. Να τα κατεβάσει στην οικογένειά του που δε τον ανέθρεψε σωστά ίσως...:142:.

Reaction score
3.234
ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΛΑΨΟΥΝ, ΟΙ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΙΔΙΩΣ ANTΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΑΙ.
μετρήσεις με copy-paste από το διαδίκτυο ?

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αν καποιοι θελουν ν αγοραζουν σπιτι .....ποσες ζωες πιστευετε οτι πρεπει να ψαχνουν ;;;

Επισης απο ποιες σχολες πρεπει ν' αποφοιτησουν ;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
μετρήσεις με copy-paste από το διαδίκτυο ?
Ακόμη κι έτσι...
Εσύ ρε Γιώργο, τουλάχιστον έχεις απαντήσει σε 10 μηνύματα μελών, έχεις παρουσιάσει μερικά πράγματα, έχεις μια προσφορά που είναι καταγεγραμμένη. Μην την μαλακίζεις ρε συ, δεν χρειάζεται ρε γμτ.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.483
Αν καποιοι θελουν ν αγοραζουν σπιτι .....ποσες ζωες πιστευετε οτι πρεπει να ψαχνουν ;;;

Όταν αγοράσεις σπίτι, τότε θα μάθεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Άμα θες να φτιάξεις τσαντίρι, αρκεί να είσαι γύφτος με λεφτά. Αν θέλεις να φτιάξεις βίλα με προδιαγραφές ειδικών χώρων (πχ για να βάλουμε και κανένα σύστημα), πρέπει να τα βάλεις κάτω με χαρτί και με μολύβι ή να πας σε κάποιον που ξέρει να το σχεδιάσει στις ανάγκες σου και όχι απλά σε κάποιον που πουλάει σπίτια γιατί θα σου το κάνει μπάχαλο και δεν θα δουλεύει τίποτα.

...

Reaction score
3.234
Δηλαδή, άμα θέλεις να παντρευτείς πρέπει να πας την υποψήφια γυναίκα σου στον Γκουζγκούνη, τον ειδικό, να σου τη δοκιμάσει και να σου τη ρυθμίσει με το σωστό bias ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Όχι αλλά πρέπει τουλάχιστον πριν την πάρεις, να την δοκιμάσεις στο... δικό σου σύστημα. :114:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Μπορεί δηλαδή να μετράει λάθος κι εσένα να σου αρέσει ?
Ναι γιατί, σε εσένα δεν έχει τύχει ποτέ να σου αρέσει και καμιά χοντρή; :126:

...

Reaction score
3.234
Το πρόβλημα με τις χοντρές είναι ότι έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση. Αμα πληρώνει άλλος το φαγητό και το λογαριασμό στα bodyline, μια χαρά είναι και οι χοντρές.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Τελικά ποιο είναι το θέμα?
Αν οι χοντρές είναι οικολογικές ή όχι?:128:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Για να σοβαρευτούμε και λιγάκι το αυτί, εκτός σπανίων περιπτώσεων προικισμένων ατόμων, μπορεί να παρασυρθεί σε λάθος συμπεράσματα εύκολα.
Βέβαια και οι μετρήσεις σε ηχείο είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Διαφορετικά μετράει ένα ηχείο με ένα βατ διαφορετικά με πέντε βατ
Διαφορετικά μετράει στο ένα μέτρο διαφορετικά στα δυόμιση μέτρα
Διαφορετικά μετράει με το μικρόφωνο στο ύψος του τουίτερ διαφορετικά με 15 μοίρες κλίση.
Αυτά για να μη καταντήσω κουραστικός.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Και για κερασάκι...
Διαφορετικά μετράει με τη θερμοκρασία στους 18 βαθμούς διαφορετικά στους 25.
Διαφορετικά μετράει στο επίπεδο της θάλασσας διαφορετικά σε υψόμετρο 1000 μέτρα.:134:

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.169
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi