Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Reaction score
2.835
Περίμενε.Αλλου το πηγαίνω.Να δεις που τελικά ο καθένας θα παραθέσει το κόστος του συστήματος του(αν φυσικά είναι ευχαριστημένος απ' αυτό)και θα "χρεώσει" την ίδια ευχαρίστηση στο 99%.Εγω έχω την αντίθετη πρόθεση. 1%.Ο εαυτός μου και μόνον.
Εισαγωγική σειρά.
Κάθομαι και ακούω το δικό μου που αποτελείται από εισαγωγική σειρά, ηχεία, σαμπ ενισχυτές και σκέφτομαι τις υπερβολές και των μεν και των δε.
Για μπατσακια στα κωλαρακια :biggrin:
Το ποσόν;

Reaction score
1.441
Το 99% των ανθρώπων είναι ευχαριστημένοι με τα AirPods Pro και ένα JBL Bluetooth ηχείο . Το 99% των audiophile δεν είναι ευχαριστημένοι ποτέ
αμα ο βατραχος ακουγοταν σαν αηδόνι θα ειχαμε προβλημα. πως να σου το εξηγησω,

μπορω εγω να βγαλω με το τηλεφωνο μου βιντεο μια οθονη που παιζει ενα βιντεο με ενα βατραχο, να το ανεβασω στο Youtube η οπουδηποτε, και εσυ να το δεις με την δικη σου οθονη και να βγαλεις συμπερασμα το πως δειχνει η οθονη και πως ειναι τα χρωματα της οθονης που βγαζω βιντεο; ο βατραχος θα παραμεινει βατραχος οπως λες. αμα βλεπεις αηδονι τοτε υπαρχει μεγαλο προβλημα. οποτε τι υποτιθετε οτι μας λες με αυτο το επιχειρημα;

δηλαδη οταν εσυ ψαχνεις να αγορασεις καινουργια οθονη η τηλεωραση η προτζεκτορα, ψαχνεις να βρεις βιντεο στο youtube να δεις ποιος την εβγαλε βιντεο με το τηλεφωνο του σε τυχαιες συνθηκες και το ανεβασε στο youtube για να κρινεις την ποιοτητα της εικονας μεσω σπο την οθονη σου;
Και το 99,9% της πληροφορίας να χάνεται στο βίντεο αν δεις 100 βίντεο διαφορετικά που έχει ένα μοντέλο ηχείων να παίζει μπορείς να εντοπίσεις κάτι κοινό και να βγάλεις από την εξίσωση τον θόρυβο .

Φυσικά δεν ήταν κριτήριο αυτό για να αγοράσω το δικό μου σύστημα .

Αλλά δε διακυβεύεται κάτι εδώ για μένα . Παρόλα αυτά είδες ο τύπος που τα δοκίμασε τρεις μήνες τι είπε …

Last edited:

Reaction score
8.934
Το 99% των ανθρώπων είναι ευχαριστημένοι με τα AirPods Pro και ένα JBL Bluetooth ηχείο . Το 99% των audiophile δεν είναι ευχαριστημένοι ποτέ
Πιθανόν να είναι έτσι όπως τα λες, αλλά είμαι της άποψης ότι μπορεί κάποιος με φθηνά "υλικά" να στήσει ένα σύστημα που θα ικανοποιήσει όχι μονον τον απλό ακροατή αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών που έχουν κάποια στανταρτς.
Δεν ξέρω αν παλιότερα ήταν έτσι, αλλά σήμερα μπορεί να αγοράσει κάποιος κάτι αξιοπρεπές με λίγα χρήματα.

Reaction score
1.441
Πιθανόν να είναι έτσι όπως τα λες, αλλά είμαι της άποψης ότι μπορεί κάποιος με φθηνά "υλικά" να στήσει ένα σύστημα που θα ικανοποιήσει όχι μονον τον απλό ακροατή αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών που έχουν κάποια στανταρτς.
Δεν ξέρω αν παλιότερα ήταν έτσι, αλλά σήμερα μπορεί να αγοράσει κάποιος κάτι αξιοπρεπές με λίγα χρήματα.
Οκ ναι . Απλώς εδώ επειδή μίλησες για εισαγωγικά μοντέλα , σε δικαναλο φτιάχνεις τούμπανο σύστημα με τα 8χιλ . Το treatment ισχύει και για τις δύο περιπτώσεις

Reaction score
8.934
Οκ ναι . Απλώς εδώ επειδή μίλησες για εισαγωγικά μοντέλα , σε δικαναλο φτιάχνεις τούμπανο σύστημα με τα 8χιλ . Το treatment ισχύει και για τις δύο περιπτώσεις
Το πολυκάναλο βασίζεται σε εισαγωγικές σειρές και φυσικά στο τέλος ανεβάζει το συνολικό κόστος.
Κάθομαι και ακούω και με καλύπτει ο ήχος και σκέφτομαι ότι 50 άτομα να φέρω τυχαία από έξω, θα μείνουν ικανοποιημένοι. Εκεί τελειώνει για μένα και η ιστορία. Τώρα αν ο άλλος έχει πάρει την κατηφόρα και έχει φάει φλασια με υποηχους, τρίτες οκτάβες, ρόδια και κοροδια είναι πρόβλημά του. :biggrin:

Reaction score
345
Το πολυκάναλο βασίζεται σε εισαγωγικές σειρές και φυσικά στο τέλος ανεβάζει το συνολικό κόστος.
Κάθομαι και ακούω και με καλύπτει ο ήχος και σκέφτομαι ότι 50 άτομα να φέρω τυχαία από έξω, θα μείνουν ικανοποιημένοι. Εκεί τελειώνει για μένα και η ιστορία. Τώρα αν ο άλλος έχει πάρει την κατηφόρα και έχει φάει φλασια με υποηχους, τρίτες οκτάβες, ρόδια και κοροδια είναι πρόβλημά του. :biggrin:
Μαλλον ειπες πολλα και καπου εδω καλυτερα να σταματησεις και να σκεφτεις τι εχεις πει και ποιους αθελα σου μαλλον χαρακτηριζεις. Αυτο μπορεσες αυτο ηθελες αυτο εστησες , μπραβο σου ακου οτι ακους και ασε τα υπολοιπα.
Φιλικα παντα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.353
Μαλλον ειπες πολλα και καπου εδω καλυτερα να σταματησεις και να σκεφτεις τι εχεις πει και ποιους αθελα σου μαλλον χαρακτηριζεις. Αυτο μπορεσες αυτο ηθελες αυτο εστησες , μπραβο σου ακου οτι ακους και ασε τα υπολοιπα.
Φιλικα παντα
πλάκα κάνεις τώρα...

Reaction score
6.817
Το δικαίωμα της άγνοιας (δεν λέω της ανοησίας είμαι στις καλές μου σήμερα :lolsign: ) είναι αναφαίρετο του καθενός αλλά όταν κουνάτε και το δάχτυλο ρε μπαγάσηδες και το παίζετε καθηγητές (ελ προφεσόρρ και βγάλε) και κάποιοι δίνοντας και οδηγίες πόσα σαμπ και που να μπούνε :gotcha: ) και ότι είπε κάποιος ότι δεν παίζουν τα τάδε ηχεία χωρίς σαμπ ( ε ναι αν τα κόβεις για να παίζουν τα τουίτερ ->>> για να μην κουράζεται ο ενισχυτής-->>> να κάνει και ένα διάλειμα με κολατσό βρε παιδί μου χαχαχαχααχαχα τι άλλο θα διαβάσουμε ) :gotcha:και ενώ ούτε μυρωδιά από hifi πραγματικά ούτε καν μία μικρή μυρωδιά το μόνο που φέρνουν όλα αυτά είναι γέλιο και θλίψη μαζί. Κλαυσίγελος λοιπόν αλλά τέλος πάντων όποιος έχει θέμα με το μπάσο του ας έρθει εδώ που μας περισσεύει να πάρει όσο θέλει ( δωρεάν εννοείται) και ας μην έχουμε σαμπς :D
Μάθετε να στήνετε δυό ηχεία στον χώρο να ευχαριστηθείτε μουσική , και όταν καταφέρετε να ρέει αυτή σε όλες τις διαστάσεις σαν να έχετε 15 ηχεία θα αφήσετε τα σαμπ για τους κάγκουρες με τα σμαρτ και τα συναφή μανάρια μου;)

"Επιστημονική" φαντασία πάρα πολύ ωραία στις πλατφόρμες μόνο.

Βάλε συνδρομή φίλε μου. Δεν γίνεται τόση γνώση που δίδεται απλόχερα να είναι δωρεάν:dance2:

Reaction score
17
............
Μάθετε να στήνετε δυό ηχεία στον χώρο να ευχαριστηθείτε μουσική , και όταν καταφέρετε να ρέει αυτή σε όλες τις διαστάσεις σαν να έχετε 15 ηχεία θα αφήσετε τα σαμπ..................
Φίλε μου αυτή ακριβώς είναι η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Last edited:

Reaction score
2.835
Εισαγωγική σειρά.
Κάθομαι και ακούω το δικό μου που αποτελείται από εισαγωγική σειρά, ηχεία, σαμπ ενισχυτές και σκέφτομαι τις υπερβολές και των μεν και των δε.
Για μπατσακια στα κωλαρακια :biggrin:
Κι εσύ στους υπερβολικούς ανήκεις.Μειωνοντας τα κανάλια και πηγαίνοντας σε μεγαλύτερη σειρά θα άκουγες καλύτερα και μαζί θα άκουγε καλύτερα το 99%.
Όταν κάνεις σκοντο στα υλικά του φαγητού για να ταισεις τον εαυτό σου κι άλλους τελικά κανείς δεν θα φάει το φαγητό.Αν το φάνε θα είναι λόγω ανάγκης κι όχι γιατί το απηλαυσαν.

Reaction score
17
...............
Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο ποσοστό στη διαχειριζόμενη ενέργεια κατά την αναπαραγωγή εδρεύει κάτω από τα 100 Hz οπότε εκεί προκύπτουν και τα μεγαλύτερα ζητήματα ως προς την ικανότητα διαχείρισης από δεδομένο setup και η ποιότητα στη ζώνη κάτω των 100 Hz επηρεάζει την ακροαματική αντίληψη σε όλες τις ανώτερες οκτάβες.
..............
Μεγάλα ποσά ενέργειας υπάρχουν και στο εύρος μεσοχαμηλών - μεσαίων συχνοτήτων. Δεν έχει το ¨ενεργειακό μονοπώλιο" η ζώνη κάτω των 100 κύκλων. Η δε ποιότητα στο τεράστιο αυτό εύρος συχνοτήτων επηρεάζει σαφέστατα και την ποιοτική απόδοση της ζώνης κάτω των 100 κύκλων, θα ισχυριστώ κι εγώ, μιας και το νόμισμα πρέπει να το βλέπουμε κι από τις δύο όψεις του.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90