Τελικός, για τον Yamaha RX-V3900

I

iMAX 3D

Guest
Μπορείτε να μου προτείνετε έναν τελικό ενισχυτή για τον "Yamaha RX-V3900"; Συνοδεύεται από τα "JUMO D6" 7.1 στα 4 ohm. Ωστόσο, δε γνωρίζω ακριβώς τι θα κερδίσω με μια τέτοια αγορά, εκτός του ότι θα παίζει πιο άνετα ο ενισχυτής; Θα αυξηθουν και τα χρόνια ζωής του; Τα χρήματα που διαθέτω είναι μέχρι 500 ευρώ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.591
Τελικό για τι; Γιά 2 ή για όλα τα κανάλια με 500€;
Να αυξηθεί η ζωή του Yamaha δεν πρόκειται ούτε κι έχει νόημα όταν με λίγα παραπάνω παίρνεις σήμερα άλλο ολοκληρωμένο.

Η μόνη περίπτωση που έχει νόημα ο τελικός είναι αν στην ένταση που ακούς ζορίζεται ή υπάρχει κίνδυνος για τα ηχεία απο την παραμόρφωση.

I

iMAX 3D

Guest
Να αυξηθεί η ζωή του Yamaha δεν πρόκειται ούτε κι έχει νόημα όταν με λίγα παραπάνω παίρνεις σήμερα άλλο ολοκληρωμένο.

Η μόνη περίπτωση που έχει νόημα ο τελικός είναι αν στην ένταση που ακούς ζορίζεται ή υπάρχει κίνδυνος για τα ηχεία απο την παραμόρφωση.
Σκεφτόμουν τελικό και για τα 7 κανάλια.
Αν το ότι ζεσταίνεται αρκετά το πάνω μέρος του ενισχυτή, σημαινεί ότι ζορίζεται, τότε μάλλον αυτό συμβαίνει.
Πραμορφώσεις όμως δεν έχω!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.365
Το πόσο θα αντέξει μία ηλεκτρονική συσκευή είναι άγνωστο,σίγουρα με τον τελικό περιορίζεις σημαντικά τον βασικό ενεργοβόρο παράγοντα των σταδίων εξόδου άρα λιγότερη καταπόνηση όμως μπαίνεις σε ένα άλλο τριπάκι,αυτό του να ματσάρεις την προενίσχυση του Yamaha με τον τελικό που θα επιλέξεις

Τι δεν σου αρέσει από αυτό που ακούς?
Θέλεις παραπάνω ισχύ?
Παίζεις σε υψηλές στάθμες?
Ψάχνεις τελικό για όλα τα ηχεία?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.591
Το να ζεσταίνεται είναι φυσιολογικό. Το να καίει δεν είναι. :D

Ματσάρεις τι σημαίνει; :p

I

iMAX 3D

Guest
Το να ζεσταίνεται είναι φυσιολογικό. Το να καίει δεν είναι. :D
Ζηματάει! :focus:
[DOUBLEPOST=1460147879][/DOUBLEPOST]
Το πόσο θα αντέξει μία ηλεκτρονική συσκευή είναι άγνωστο,σίγουρα με τον τελικό περιορίζεις σημαντικά τον βασικό ενεργοβόρο παράγοντα των σταδίων εξόδου άρα λιγότερη καταπόνηση όμως μπαίνεις σε ένα άλλο τριπάκι,αυτό του να ματσάρεις την προενίσχυση του Yamaha με τον τελικό που θα επιλέξεις

Τι δεν σου αρέσει από αυτό που ακούς?
Θέλεις παραπάνω ισχύ?
Παίζεις σε υψηλές στάθμες?
Ψάχνεις τελικό για όλα τα ηχεία?
Ανησυχώ, επειδή καίει πολύ στο πάνω μέρος του, μετά από προβολή ταινίας σε σχετικά υψηλή ένταση. Κατα τα λοιπά δεν έχω κάποιο θέμα! Ελπίζω να έχει ασφάλεια, αν υπάρξει ο κίνδυνος να καεί!

Last edited by a moderator:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.365
Ζηματάει! :focus:
[DOUBLEPOST=1460147879][/DOUBLEPOST]

Ανησυχώ, επειδή καίει πολύ στο πάνω μέρος του, μετά από προβολή ταινίας σε σχετικά υψηλή ένταση. Κατα τα λοιπά δεν έχω κάποιο θέμα! Ελπίζω να έχει ασφάλεια, αν υπάρξει ο κίνδυνος να καεί!
Γιατί δεν βάζεις κανένα fanάκι 140mm , χαμηλού προφίλ πάνω στο σασί από τις ψύκτρες?

έχει τύχει να χρησιμοποιήσω για ψυχολογικούς λόγους και έκανε πολύ καλή δουλειά χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω τον ενισχυτή

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.591
Μη βάζετε ανεμιστήρια στις συσκευές καλέ, θα γεμίσουν μπάζα και τότε θα καούν στ' αλήθεια. ;)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.365
Μη βάζετε ανεμιστήρια στις συσκευές καλέ, θα γεμίσουν μπάζα και τότε θα καούν στ' αλήθεια. ;)
η ας πάρ έν τούτ
τότες μωρέ να τφυσάει να κρυών!ζηματάει λεμ αφούυυυυυ!!!

Υ.Γ.Αέριδες χρησιμοποιώ πάρα πολύ και στο σημείο αυτό θα ήθελα να δώκω μία συμβουλή γιατί το είδα μπροστά στα μάτια μου...πριν χρόνια στην καφετέρια που δούλευα είχε έρθει ''εξουσιοδοτημένο'' συνεργείο

για να καθαρίσει το προβόλι που είχαμε έξω στο μαγαζί τότε στο Euro και την ώρα που λειτουργούσε φύσηξε με τον αέρα μέσα στις γρίλιες...και έγινε ένα ΤΣΟΥΦ
και τινάχτηκαν φλόγες από κάθε γρίλια του προβολέα...ήταν σαν να έβλεπα καρτούν, ο προβολέας έφεξε σαν ακτινογραφία,είδα στιγμιαία τα πάντα μέσα από τα πλαστικά του.
προσοχή!!!
είναι εύλεκτο!!

Ο ''εξουσιοδοτημένος'' τεχνικός από την άλλη απλά γούσταρε γιατί
1ον ήταν heavy metalas και ΠΑΟΚ
2oν Δεν τον είδε το αφεντικό του :whistling:
3ον ο προβολέας λειτουργούσε κανονικά
4ον δεν άρπαξε η κοτσίδα του:gotcha:

:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::laugh::laugh::laugh::laugh::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.365
Ο zizik έχει κάποιο δίκιο σε αυτό που λέει,αλλά με χαμηλές στροφές δεν θα έχεις πρόβλημα,ίσα ίσα θέλουμε μία παραπάνω ροή γι'αυτό και αν βάλεις, θα τον βάλεις να ρουφάει από πάνω και με λίγο τακτικό έλεγχο 1 φορά ανά 2-3 μήνες δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα.Σαν δοκιμή δεν χάνεις τίποτα να το δεις

I

iMAX 3D

Guest
Να αυξηθεί η ζωή του Yamaha δεν πρόκειται ούτε κι έχει νόημα όταν με λίγα παραπάνω παίρνεις σήμερα άλλο ολοκληρωμένο
....και μια που το ανέφερες το θέμα, ρίξε και 2-3 προτάσεις για ολοκληρωμένο από 500 έως 2000 ευρώ, γιατί δεν έχω ιδέα τί παίζει!

Last edited by a moderator:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.591
....και μια που το ανέφερες το θέμα, ρίξε και 2-3 προτάσεις για ολοκληρωμένο από 500 έως 2000 ευρώ, γιατί δεν έχω ιδέα τί παίζει!
Δεν ξέρω, ψάχνε στις αγγελίες ή πάρε Rotel, Adcom, Emotiva και άλλους λογικής τιμής, πες στο Σάκη να σου φτιάξει ή βρες class D modules.

I

iMAX 3D

Guest
Γιατί δεν βάζεις κανένα fanάκι 140mm , χαμηλού προφίλ πάνω στο σασί από τις ψύκτρες?

έχει τύχει να χρησιμοποιήσω για ψυχολογικούς λόγους και έκανε πολύ καλή δουλειά χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω τον ενισχυτή
Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Με ένα δωδεκάρι ανεμιστηράκι στο πάνω μέρος του, ο ενισχυτής όχι απλά δεν καίει, αλλά είναι τελείως κρύος!!! Ευχαριστώ πολύ, για την πολύτιμη συμβουλή! (Έκανα και ρήμα). :beach:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo