Τεστ καλωδιων ρεύματος και UPS - Τι είδαμε

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε συ στις προηγούμενες φωτό, το καλώδιο εξαφάνισε μια μαυρούλα αριστερά. :mrgreen:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.026
Μητρικο καλωδιο

ΑCPC και Line conditioner Exact Power

ΧLO και Tsakiridis τροφοδοτικο και Line conditioner Exact Power και πεινα !!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Θα αναφερθω για λογους δεοντολογιας μονο στο τι ειδα με την χρηση του line conditioner της EXACT POWER το οποιο σημειωτεον δεν εμπορευομαι .

Η χρηση του μονο στον προβολεα (και οχι στο PIONEER DV-989) βελτιωσε δραματικα την "κινηση" . Δηλαδη ενω οταν η καμερα εκινειτο ( στο κεφ 10 ) παρατηρουσα "σπασιματα" με την χρηση του EXACT POWER εγινε απολυτα ομαλη *. Προσωπικα εντυπωσιαστηκα γιατι θεωρω αυτη τη βελτιωση θεαματικη . Φυσικα σ ενα προβολεα των 2000 ευρω και DVD των 1100 ευρω περιπου ειναι ανωμαλια :D να διαθεσεις 3000 ευρω για ενα line conditioner . Ισως ενα "πακετο" DVD και Προβολεα στα 6000 ευρω να επαιζε καλυτερα παντου σε σχεση με τα δοκιμια μας .

*να σημειωθει οτι ειμαι αρκετα ευαισθητος στο rainbow effect και εκει ενδεχομενως να υπαρχει αυξημενη αντιληψη των προβληματων κινησης . Τετοια προβληματα "κινησης" ειχα εντοπισει και σε πακετο DENON 3910 με MARANTZ VP 12S3 με συνδεση HDMI

Reaction score
164
Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα που διέθεσε τον χώρο (και τα αναψυκτικά, μέχρι και μπύρα είχε :) Μία μόνο!), τα παιδιά που μας έφεραν τα αντικείμενα προς εξέταση και τον Βαγγέλη που έφερε τη γεννήτρια.
Αν και λόγω επαγγέλματος έχω μία ευαισθησία στα προβλήματα της παραγωγής της εικόνας, είμαι λίγο γαϊδούρι στα προβλήματα αναπαραγωγής, χωρίς να είμαι εντελώς ανυποψίαστος. Αυτό θεωρώ ότι με κάνει ιδανικό μέσο θεατή που ξέρει τι πρέπει να κοιτάξει, αλλά δεν το βλέπει αν δεν είναι έντονο.
Προσωπικά, με την εναλλαγή καλωδίων δεν είδα καμία διαφορά. Κάθε φορά, κάτι νόμιζα ότι έβλεπα, κάποια χρώματα πιο κορεσμένα, κάποιο αυξημένο contrast, κάποια λεπτομέρεια, μειωμένο θόρυβο κτλ με την χρήση των ακριβών καλωδίων, αλλά μόλις επιστρέφαμε σε αυτό της συσκευασίας, ανακάλυπτα ότι οι εικόνες είναι τελικά ίδιες.
Με το conditioner υπήρξε μια βελτίωση στην κίνηση, χωρίς προσωπικά να τη θεωρώ σημαντική, αλλά και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος. Η αυθυποβολή είναι μεγάλο μπέρδεμα...
Διατηρώ μια επιφύλαξη για το τι θα μπορούσαν να κάνουν τα καλώδια σε έναν LCD. Αν υποθέσουμε ότι βελτιώθηκε κάπως ένα πρόβλημα των DLP που αφορά την κίνηση, ίσως βελτιωνόντουσαν κάποια προβλήματα των LCD. Το λέω εντελώς υποθετικά και με μεγάλη επιφύλαξη.
Rainbow έβλεπα και δεν είδα καμία διαφοροποίηση κατά την εναλλαγή καλωδίων.
Σε γενικές γραμμές, αυτά ως πρώτη τοποθέτηση. Χαϊεντάς, προς το παρόν, εγώ δεν γίνομαι! :)

Παραλειπόμενα: Ο φωτογράφος του χωριού, κατά κόσμον Spylab, ο Preve που όλο ρώταγε και απελπισμένα ήθελε να δει Rainbow, λες και είναι πλεονέκτημα, και ο Αντρέας που για να ρεφάρει τις πορτοκαλάδες έκανε οικονομία στο ρεύμα και μας είχε το aircondition στους... 31 βαθμούς, με αποτέλεσμα για να δροσιστούμε από τη σάουνα που μας είχε, να πρέπει να ανοίξουμε παράθυρο στην Αθήνα που έβραζε. Όταν το ανακαλύψαμε, έκανε τον ανήξερο, αλλά ήταν αργά... :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν σοβαρά.
Από τις φωτογραφίες και μετά από προσεκτική αντιπαράθεση, δεν βρίσκω καθόλου διαφορές. Φυσικά οι φωτογραφίες δεν είναι ότι πιο καλό για σύγκριση εικόνας (με την άποψη ότι κρύβουν λεπτομέρεια) αλλά με αυτά τα δεδομένα μόνο μπορώ να μιλήσω. Υποψιάζομαι ότι και να υπήρχαν κάποιες διαφορές στο live, αυτές θα ήταν πάρα μα πάρα πολύ μικρές.

- Είναι όμως εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό που είπαν τα παιδιά για την κίνηση!

p.s. Μια προτροπή μου είναι να μην γίνεται συνδυασμός κόστους/απόδοσης, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Μετά το συζητάμε. :wink:

Reaction score
14
Λοιπόν, αρχικά να ευχαριστήσω πάλι τον Ανδρέα, που μας ανέχθηκε, αφού ως γνωστό ή ομάδα κρίσεως ήταν η elite του avsite με όλες τις συνεπαγόμενες συνέπειες αυτής...

Β' τον Ρένο (Luxman) για την δυνατότητα να δούμε από κοντά ένα XLO που είναι κόσμημα. Γ' τον argiris τόσο για τα καλώδια και το line conditioner, όσο και για την πανεπιστημιακού επιπέδου ανάλυση της κάθε αλλαγής και κάθε κίνησης δοκιμής που κάναμε και Δ' τον Βαγγέλη Λάμπρου για την γεννήτρια που μας εδωσε όλα τα τεστ patterns της δοκμής μας.

στο ψητό

Αλλάξαμε κάμποσες φορές από το high end, medium end, low low end καλώδιο τροφοδοσίας. Διαφορά στα δικά μου μάτια, πολύ πολύ μικρή και όχι απαραίτητα καλύτερη. Δηλαδή τα χρώματα τα είδα λίγο τροποποιημένα σαν να είχε μεταβληθεί το gamma της εικόνας.

Το βασικότερο είναι ότι ένας προβολέας της τάξεως των 2,000 Ευρώ DLP με δεδομένη καλή εικόνα για τα λεφτά του, αν θέλει 2-3 χιλιάρικα σε "μαντζούνια" για να βελτιωθεί λίγο, μιλάμε για 2-5% βελτίωση δεν αξίζει τα έξτρα λεφτά αυτά.

Γνώμη μου είναι ότι αν μπορείς με ένα συνολικό budget 4,000 ευρώ να πας σε έναν άλλο προβολέα σαφώς ανώτερης τιμής και κατηγορίας τότε οι διαφορές που θα δεις θα είναι αισθητές και ουσιώδεις, σαφώς αποτέλεσμα καλύτερης τεχνολογίας και καλύτερης μηχανικής σχεδίασης.

Το να πάρεις καλώδια και Line conditioners για να βελτιώσεις λίγο έως καθόλου την εικόνα σου, μου μοιάζει λίγο high-end approach που στον τομέα εικόνα δεν έχει εφαρμογή. Στο θέμα ήχος είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι βελτιώσεις είναι σοβαρές και αναγκαίες.

Τώρα στο προκείμενο η ανάγκη ενός UPS συζητήθηκε και νομίζω ότι κρίνεται σαν η μόνη καλή προσιτή και ουσιώδης προσθήκη σε έναν προβολέα. Προστασία από υπέρταση, προστασία από απότομη διακοπή και το βασικότερο προστασία της λάμπας μας από τα καπρίτσια της ΔΕΗ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την όμορφη παρέα, για το απολαυστικό απόγευμα που περάσαμε. Επίσης προσπαθήσαμε να δούμε ένα home made συγκριτικό PAL SD vs PAL HD αλλά η έλλειψη KISS DP-600 (Μέχρι και το demo πούλησε ο Καφάτος!!) καθώς και η απουσία του τηλεκοντρόλ από το Media Box του Βαγγέλη Λάμπρου, και η άρνηση του VAIO μας να δώσει εικόνα στον OPTOMA, μας στέρησε την δυνατότητα να δούμε και να αποφασίσουμε στο πόσο καλύτερη είναι η High Definition mini DVD cam SONY hC3. Την επόμενη φορά. Καλύτερα όμως γιατί ο αστακός ήρθε νωρίτερα έτσι!!!

ΥΓ Ο κλιματισμός χρειάζεται συντήρηση, ή καλώδιο high end, και η μπύρα που δεν καταναλώθηκε να κρατηθεί ΚΑΒΑ για την επόμενη παρουσίαση!!! :p :p :p

Reaction score
0
Τι είδαν τα ματάκια μου; :shock: :roll:

Δεν παρατήρησα διαφορές απλού καλωδίου και του entry level ρεύματος των 150 ευρώ.
Αυτό που είδα με το super-dooper καλώδιο ρεύματος μια μικρή διαφορά ως προς το σύνολο της εικόνας.
Ήταν λίγο πιο φωτεινή με λίγο πιο έντονα χρώματα.
Το ίδιο παρατήρησα και με την χρήση του Exact Power.

Οι γνώστες του θέματος είπανε ότι μπορείς με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο setup προβολέα/dvd μπορείς να πιάσεις αυτήν την διαφορά με το απλό καλώδιο.
Επίσης η εκτίμηση του ΒΛ ήταν ότι μεγαλύτερες κι εμφανείς διαφορές ενδεχομένως να διαπιστωθούν σε προβολείς CRT όπου όλη πορεία του σήματος είναι αναλογική.

Με την παραδοχή ότι κανείς μπορεί να διαθέσει το 10%-20% της αξίας ενός pj για καλώδια και λοιπά μαντζούνια μου φαίνεται εξεζητημένη η επένδυση στο ακριβό καλώδιο ρεύματος.
Όσο δε για την επένδυση στο επίσης πιο ακριβό Exact Power αυτή αντισταθμιζεται σχετικά εύκολα με την αγορά καλύτερου προβολέα ο οποίος μπορεί να σου δώσει αρκετά παραπάνω σε ποιότητα.

Πιστεύω ένας καλύτερος συνδυασμός είναι αυτός ενός λογικού κόστους line conditioner με την παράλληλη χρήση του entry level ρεύματος των 150 ευρώ.
Με αυτό τον συνδυασμό κρατάς χαμηλά το κόστος εκεί κοντά στο 10%-20% της αξίας ενός pj και παράλληλα γλυτώνεις τον προβολέα από τις ορέξεις της ΔΕΗ.
Η εναλλακτική λύση (και ίσως η πιο ενδιαφέρουσα για μένα) στο ίδιο κόστος πάλι, είναι ένα καλό UPS με την παράλληλη χρήση του entry level ρεύματος των 150 ευρώ (ή ένα αντίστοιχα DIY καλώδιο με τα ανάλογα χαρακτηριστικά).

Ελπίζω να είναι λίγο πιο διαφωτιστικά τα πράγματα τώρα... :wink:

Reaction score
0
Νομίζω είχε πει ότι θα έφερνε ο dream_gr αλλά τελικά δεν...
Αν το ήξερα θα έφερνα ένα από τα δικά μου.

Δεν το συγκράτησα το όνομα του UPS που ανέφερε ο argiris γι' αυτό και είπα να το γράψει ο ίδιος (το κόστος συγκράτησα: 360-400€). Περιμένω κι εγώ να μάθω τ' όνομα...

Reaction score
164
Και εγώ ρώτησα 2-3 φορές για να φέρω το δικό μου-του κιλού-για σύγκριση, αλλά δεν πήρα απάντηση, οπότε το άφησα σπίτι.

Reaction score
49
Κρίμα....Ήθελα ένα UPS (ακόμα και του κιλού Βασίλη, όπως λες) για να αποδειχθεί επιτέλους ότι ένα UPS μόνο καλό μπορεί να κάνει στον προβολέα.........

Reaction score
0
well ας αρχισω απο τα καλα και ας αφησω ενα κουιζ για το τελος
συχαρικια στον αντρεα γιατι μετα απο εναμισυ χρονο περιπου καναμε το πρωτο τεστ καλωδιων (εστω και κουτσο) επισεις τον μαρινο το βαγγελη και τα υπολοιπα παιδια που δυστυχως δεν γνωριζω τα ονοματα τους για την προσφορα και την αριστη απροκαταλυπτη συμπεριφορα στο καθε τι. Ελπιζω να γινουν και αλλα τεστ στο μελλον πιο αξιοπιστα απο αυτην την φορα.Και το κουιζ τωρα.
ο ανθρωπος εχει 2 ματια για να βλεπει ποιος μπορει να μου αποδειξει οτι ολοι βλεπαμε με μισο ολοι δυστυχως ολοι .Χιλια μπραβο σε ολους και την επομενη φορα με ανοιχτα και τα 2 ματια φτου μου γιατι θα τα ξανακουβαλαω ολα συντομα μετα την απαντηση της σπαζοκεφαλιας
ακουω τα 3 χοντρολαθη που καναμε
ο #1 φταιχτης ειμαι εγω

Reaction score
2
Mπράβο ρε παιδακια για τον κόπο σας, αλλά επί του αρχικού προκειμένου (λέγε με UPS) απάντηση ΔΕΝ πήραμε....
Αν δεν κάνω λάθος από το θέμα του UPS ξεκίνησε όλη η ιστορία, και πάλι στο σκοτάδι μειναμε.

Reaction score
164
Τελικά ήταν παράλειψη που τα UPS έμειναν απέξω... Πάλι θα πληρώνει πορτοκαλάδες ο Αντρέας (η μπύρα περίσσεψε :) )
Αργύρη, για λέγε... :)

Reaction score
0
μιας και κανει ζεστη μη βασανιζομαστε
λαθος 1 δεν βαλαμε τα xlo και στο 989 να δουμε τι κανει σε σχεση με το απλο καλωδιο
οκ ο προβολεας αλλα εκει τι ?
2 ποιος ειπε οτι το exact ειναι μονοθεσιο ?????????? αν βαζαμε και το 989 πανω φανταζεστε τη διαφορα
3 γιατι δεν δοκιμασαμε και την αθηνα τσαμπα την κουβαλησε ο ανθρωπος την κριναμε μονο οπτικα
αν θελετε φαιρνω ακριβως τα ιδια καλωδια και το exact με την αθηνα μου να τα κανουμε μια γρηγορη
το exact ειναι πολυθεσιο δηλ αντεχει 1800 watt δηλ προβολεα πηγη και οτι αλλο φτανει για να συμπληρωσει τα 1800 wattakia του οοπτε θελετε εδω ειμαι

Reaction score
2
Δηλαδη διαφορα 0 απο οτι καταλαβαινω.

Γλιτωσε ο Ανδρεας απο την απορια " λετε να γινουμε σαν τα μουτρα τους ?" αν και δεν μας εχει πει τις εντυπωσεις του ακομα.

Αντε πες.... , οι υπολοιποι λιγο πολυ , συμφωνουν.

Reaction score
2
Εγω πιστευω οτι οι διαφορες ηταν εμφανεις αλλα φοβουνται μην τους παρουμε στο ψιλο οι νοτιοι.......... :x

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Νομίζω ότι πλέον Ανδρέα μπορείς να εκφραστείς χωρίς φόβο και πάθος...

Κατά τα άλλα, μπορώ να πω ότι εξεπλάγην λίγο που καθολικά παρατηρήσατε (έστω και αμελετέα) μεταβολή με το καλό καλώδιο. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, να προτείνω την επόμενη φορά να επιστρατεύσουμε και παλμογράφο? (αν μη τι άλλο να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες αυθυποβολής)

ΥΓ. Βλέποντας τους αστακούς και επειδή ακόμα πλανάται στον αέρα η απορία για την επίδραση του καλωδίου, νοιώθω διπλά χαμένος που δεν ήρθα :(

Reaction score
14
stergios said:
Νομίζω είχε πει ότι θα έφερνε ο dream_gr αλλά τελικά δεν...
Αν το ήξερα θα έφερνα ένα από τα δικά μου.

Δεν το συγκράτησα το όνομα του UPS που ανέφερε ο argiris γι' αυτό και είπα να το γράψει ο ίδιος (το κόστος συγκράτησα: 360-400€). Περιμένω κι εγώ να μάθω τ' όνομα...
nope, το UPS Μου θέλει νταλίκα για μεταφορά και δεν είπα νομίζω ότι θα το φέρω. Ένα καλώδιο από παλαιά τοστιέρα έχω (με σπιράλ τυλιγμένο για θερμό-παπαριά..!!) και είπα να το φέρω για την πλάκα της υποθέσεως αλλά λέω ασ'το, γιατί αρκετά τα χαβαλεδιάζω όλα... ας δείξω λίγη σοβαρότητα έστω και φαινομενική!!!! :p :p :p :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm