- Reaction score
- 76.494
Αν είναι μέρα;
Αν ζεις στους πόλους;
Αν ζεις στους πόλους;
Η διαδεδομένη μέθοδος είναι να υπάρχει κάποιο διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο, στο οποίο θα συνδεθούν τόσο η τηλεόραση όσο και το κινητό. Εφόσον δε σε ενδιαφέρει το ίντερνετ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν κοινό router (έστω και χωρίς σύνδεση ίντερνετ) ή ένα access point. Όσον αφορά το λειτουργικό του κινητού, νομίζω ότι οι σύγχρονες τηλεοράσεις υποστηρίζουν πρωτόκολλο και για τα τρία σύγχρονα λειτουργικά, αλλά καλύτερα να το διασταυρώσεις πριν καταλήξεις τελικά στο μοντέλο που θα αγοράσεις.Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Κάτι τελευταίο, το wi-fi το θέλω για να στέλνω καμια φωτο η video από το κινητό και όχι τόσο για ίντερνετ.
Θα μπορώ να το κάνω αυτό; (είναι windows phone) αν παίζει κάποιο ρόλο.
Σε ευχαριστω για την απαντηση, ναι το ξερω για το usb απλα θα προτιμουσα μεσω wi-fi γιατι σκοπευω να την τοποθετησω ψηλα στον τοιχο για να ειναι πιο ευκολη η θεαση απο το κρεβατι.Η διαδεδομένη μέθοδος είναι να υπάρχει κάποιο διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο, στο οποίο θα συνδεθούν τόσο η τηλεόραση όσο και το κινητό. Εφόσον δε σε ενδιαφέρει το ίντερνετ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν κοινό router (έστω και χωρίς σύνδεση ίντερνετ) ή ένα access point. Όσον αφορά το λειτουργικό του κινητού, νομίζω ότι οι σύγχρονες τηλεοράσεις υποστηρίζουν πρωτόκολλο και για τα τρία σύγχρονα λειτουργικά, αλλά καλύτερα να το διασταυρώσεις πριν καταλήξεις τελικά στο μοντέλο που θα αγοράσεις.
Υποθέτω γνωρίζεις ότι υπάρχει και η λύση να περνάς σε στικάκι τα αρχεία που θέλεις να προβάλεις, το οποίο θα συνδέεις στη θύρα USB της τηλεόρασης.
Σχετικά με το USB, μπορείς να βάλεις ένα μικρό καλώδιο-προέκταση USB (με βύσματα αρσενικό-θηλυκό στις άκρες) και να το έχεις να κρέμεται πίσω από την τηλεόραση, ίσα που κρύβεται από το σασί. Είναι πρακτικό και αποφεύγεις τη φθορά της θύρας USB από το βάλε-βγάλε.Σε ευχαριστω για την απαντηση, ναι το ξερω για το usb απλα θα προτιμουσα μεσω wi-fi γιατι σκοπευω να την τοποθετησω ψηλα στον τοιχο για να ειναι πιο ευκολη η θεαση απο το κρεβατι.
Το σερφαρισμα πως γινεται μεσω του τηλεκοντρολ να υποθεσω;
Αν ναι ειναι βολικο κατι τετοιο;
Συγνωμη για τις "παιδικες" ερωτησεις αλλα δεν χρειαστηκε να ασχοληθω μεχρι τωρα και εχω μεινει πισω.
Σωστο και αυτο, να εισαι καλα σε ευχαριστω.Σχετικά με το USB, μπορείς να βάλεις ένα μικρό καλώδιο-προέκταση USB (με βύσματα αρσενικό-θηλυκό στις άκρες) και να το έχεις να κρέμεται πίσω από την τηλεόραση, ίσα που κρύβεται από το σασί. Είναι πρακτικό και αποφεύγεις τη φθορά της θύρας USB από το βάλε-βγάλε.
Όσο για το σερφάρισμα σε smart-TV με το πληκτρολόγιο, κατά τη γνώμη μου είναι λύση ανάγκης μόνο.
Λοιπον τα δεδομενα αλλαξαν, σκεφτομαι να αλλαξω την 32αρα που εχω τωρα στο σαλονι με μια 40αρα αλλα καλυτερης ποιοτητας, και την 32αρα να την παω εξοχικο.Σωστο και αυτο, να εισαι καλα σε ευχαριστω.
Ναι το καταλαβαινω, ας πουμε ομως την διαφορα στο μαυρο την καταλαβαινω και απο αυτην την αποσταση και ειναι χαλια με αυτην που εχω τωρα, σαν να φωτιζει κανεις με προβολεις πισω απο το μαυρο, φαινονται και οι ανταυγειες του γκρι.Όντως η απόσταση είναι υπερβολικά μεγάλη για 40"...
Καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι η ανάλυση δεν είναι κριτήριο επιλογής σε αυτές τις συνθήκες, καθώς ακόμα και με HD υλικό χρειάζεσαι οθόνη 75" για να δεις όλη τη λεπτομέρεια. Κατά συνέπεια, θα σου πρότεινα να εξετάσεις τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά κάθε τηλεόρασης, για να αποφασίσεις.
Την έχεις ρυθμίσει κάπως; Τα ίδια είναι σε cinema ή κάποιο αντίστοιχο mode;Ναι το καταλαβαινω, ας πουμε ομως την διαφορα στο μαυρο την καταλαβαινω και απο αυτην την αποσταση και ειναι χαλια με αυτην που εχω τωρα, σαν να φωτιζει κανεις με προβολεις πισω απο το μαυρο, φαινονται και οι ανταυγειες του γκρι.
Ναι την εχω αρκετο καιρο και δοκιμασα ολες τις δυνατες ρυθμισεις μεσα απο τα μενου.Την έχεις ρυθμίσει κάπως; Τα ίδια είναι σε cinema ή κάποιο αντίστοιχο mode;
Πέρα από τα modes, έχεις ελέγξει και τις βασικές ρυθμίσεις φωτεινότητας-αντίθεσης; Μπορείς να το κάνεις μέσα σε 5', χρησιμοποιώντας ένα απλό pattern.Ναι την εχω αρκετο καιρο και δοκιμασα ολες τις δυνατες ρυθμισεις μεσα απο τα μενου.
Nαι για αυτο ειπα για οτι ρυθμισεις εχει στα μενου, δυστυχως clouding ειναι εμφανιζεται σε καποια σημεια που ξεκιναει απο τα ακρα και διασχιζει ολη την οθονη, οπως οι προβολεις στα θεατρα ενα πραγμα κυριως απο αριστερα και απο πανω.Πέρα από τα modes, έχεις ελέγξει και τις βασικές ρυθμίσεις φωτεινότητας-αντίθεσης; Μπορείς να το κάνεις μέσα σε 5', χρησιμοποιώντας ένα απλό pattern.
Φυσικά, αν το πάνελ δε μπορεί να παράξει αρκετά σκούρο μαύρο ή αν παρουσιάζει ανομοιομορφίες (clouding), τότε καμιά ρύθμιση δε μπορεί να βοηθήσει.
Πάντως κι εδώ η τεχνολογία προοδεύει, οπότε αν η τηλεόρασή σου είναι αρκετά παλιά, είναι πολύ πιθανό ένα νεότερο μοντέλο να βγάζει καλύτερο μαύρο, έστω κι αν το πάνελ του είναι και πάλι LCD.
Θα πρότεινα να ψάξεις σε reviews το επίπεδο του μαύρου (black-level) και τις τιμές αντίθεσης (contrast) των μοντέλων που σε ενδιαφέρουν, για να κάνεις μια βασική σύγκριση μεταξύ τους. Google is your friend.