Τηλεόραση για υπνοδωμάτιο 32"

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Αν είναι μέρα; :p
Αν ζεις στους πόλους; :p

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.489
Τι αν ειναι μερα ? μεξικανος εισαι?:p
Για τους πολους δεν ξερω ,θα εχουν αλλα πιο σοβαρα ζορια , οπως πολικες αρκουδες?

Χαμηλος θερμος φωτισμος ειναι οκ , μαζι με ενα βιβλιο πριν τον υπνο ειναι το τελειο !

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.922
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Κάτι τελευταίο, το wi-fi το θέλω για να στέλνω καμια φωτο η video από το κινητό και όχι τόσο για ίντερνετ.
Θα μπορώ να το κάνω αυτό; (είναι windows phone) αν παίζει κάποιο ρόλο.
Η διαδεδομένη μέθοδος είναι να υπάρχει κάποιο διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο, στο οποίο θα συνδεθούν τόσο η τηλεόραση όσο και το κινητό. Εφόσον δε σε ενδιαφέρει το ίντερνετ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν κοινό router (έστω και χωρίς σύνδεση ίντερνετ) ή ένα access point. Όσον αφορά το λειτουργικό του κινητού, νομίζω ότι οι σύγχρονες τηλεοράσεις υποστηρίζουν πρωτόκολλο και για τα τρία σύγχρονα λειτουργικά, αλλά καλύτερα να το διασταυρώσεις πριν καταλήξεις τελικά στο μοντέλο που θα αγοράσεις.

Υποθέτω γνωρίζεις ότι υπάρχει και η λύση να περνάς σε στικάκι τα αρχεία που θέλεις να προβάλεις, το οποίο θα συνδέεις στη θύρα USB της τηλεόρασης.

Reaction score
11
Η διαδεδομένη μέθοδος είναι να υπάρχει κάποιο διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο, στο οποίο θα συνδεθούν τόσο η τηλεόραση όσο και το κινητό. Εφόσον δε σε ενδιαφέρει το ίντερνετ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν κοινό router (έστω και χωρίς σύνδεση ίντερνετ) ή ένα access point. Όσον αφορά το λειτουργικό του κινητού, νομίζω ότι οι σύγχρονες τηλεοράσεις υποστηρίζουν πρωτόκολλο και για τα τρία σύγχρονα λειτουργικά, αλλά καλύτερα να το διασταυρώσεις πριν καταλήξεις τελικά στο μοντέλο που θα αγοράσεις.

Υποθέτω γνωρίζεις ότι υπάρχει και η λύση να περνάς σε στικάκι τα αρχεία που θέλεις να προβάλεις, το οποίο θα συνδέεις στη θύρα USB της τηλεόρασης.
Σε ευχαριστω για την απαντηση, ναι το ξερω για το usb απλα θα προτιμουσα μεσω wi-fi γιατι σκοπευω να την τοποθετησω ψηλα στον τοιχο για να ειναι πιο ευκολη η θεαση απο το κρεβατι.
Το σερφαρισμα πως γινεται μεσω του τηλεκοντρολ να υποθεσω;
Αν ναι ειναι βολικο κατι τετοιο;
Συγνωμη για τις "παιδικες" ερωτησεις αλλα δεν χρειαστηκε να ασχοληθω μεχρι τωρα και εχω μεινει πισω.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.922
Σε ευχαριστω για την απαντηση, ναι το ξερω για το usb απλα θα προτιμουσα μεσω wi-fi γιατι σκοπευω να την τοποθετησω ψηλα στον τοιχο για να ειναι πιο ευκολη η θεαση απο το κρεβατι.
Το σερφαρισμα πως γινεται μεσω του τηλεκοντρολ να υποθεσω;
Αν ναι ειναι βολικο κατι τετοιο;
Συγνωμη για τις "παιδικες" ερωτησεις αλλα δεν χρειαστηκε να ασχοληθω μεχρι τωρα και εχω μεινει πισω.
Σχετικά με το USB, μπορείς να βάλεις ένα μικρό καλώδιο-προέκταση USB (με βύσματα αρσενικό-θηλυκό στις άκρες) και να το έχεις να κρέμεται πίσω από την τηλεόραση, ίσα που κρύβεται από το σασί. Είναι πρακτικό και αποφεύγεις τη φθορά της θύρας USB από το βάλε-βγάλε.
Όσο για το σερφάρισμα σε smart-TV με το πληκτρολόγιο, κατά τη γνώμη μου είναι λύση ανάγκης μόνο.

Reaction score
11
Σχετικά με το USB, μπορείς να βάλεις ένα μικρό καλώδιο-προέκταση USB (με βύσματα αρσενικό-θηλυκό στις άκρες) και να το έχεις να κρέμεται πίσω από την τηλεόραση, ίσα που κρύβεται από το σασί. Είναι πρακτικό και αποφεύγεις τη φθορά της θύρας USB από το βάλε-βγάλε.
Όσο για το σερφάρισμα σε smart-TV με το πληκτρολόγιο, κατά τη γνώμη μου είναι λύση ανάγκης μόνο.
Σωστο και αυτο, να εισαι καλα σε ευχαριστω.

Reaction score
11
Σωστο και αυτο, να εισαι καλα σε ευχαριστω.
Λοιπον τα δεδομενα αλλαξαν, σκεφτομαι να αλλαξω την 32αρα που εχω τωρα στο σαλονι με μια 40αρα αλλα καλυτερης ποιοτητας, και την 32αρα να την παω εξοχικο.
Αν χρειαζεται να ανοιξω αλλο θεμα μου λετε.
Θελω καποια λοιπον που να εχει καλο μαυρο, θα συνδεθει με htpc οποτε θα πρεπει να εχει καλη ποιοτητα εικονας και ευκρινεια, αλλα και καλο τηλεοπτικο.
Δεν εχω υλικο 4Κ, αλλα εχω ενα διλημμα.
Βρισκω αυτην full hd στα 429 http://www.e-shop.gr/tv-samsung-ue40k5502-40-smart-full-hd-wifi-p-PER.155829
Και αυτην που ειναι 4Κ στα 439 http://www.e-shop.gr/tv-samsung-40ku6072-40-led-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.155841
Φαινεται να ειναι καλυτερη αγορα η δευτερη, θα εχει ομως καλυτερη εικονα λογω δυνατοτητας 4Κ και σε full hd υλικο αλλα και τηλεοπτικο;
Η θα ειναι χειροτερα τα πραγματα, τι λετε;

Last edited:

Reaction score
11
Δυστυχως ειναι μεγαλη, 3,6 μετρα αλλα και εδω δεν μπορω να βαλω πανω απο 91,5 ποντους πλατους τηλεοραση δηλαδη με το ζορι 40".

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.922
Όντως η απόσταση είναι υπερβολικά μεγάλη για 40"...
Καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι η ανάλυση δεν είναι κριτήριο επιλογής σε αυτές τις συνθήκες, καθώς ακόμα και με HD υλικό χρειάζεσαι οθόνη 75" για να δεις όλη τη λεπτομέρεια. Κατά συνέπεια, θα σου πρότεινα να εξετάσεις τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά κάθε τηλεόρασης, για να αποφασίσεις.

Reaction score
11
Όντως η απόσταση είναι υπερβολικά μεγάλη για 40"...
Καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι η ανάλυση δεν είναι κριτήριο επιλογής σε αυτές τις συνθήκες, καθώς ακόμα και με HD υλικό χρειάζεσαι οθόνη 75" για να δεις όλη τη λεπτομέρεια. Κατά συνέπεια, θα σου πρότεινα να εξετάσεις τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά κάθε τηλεόρασης, για να αποφασίσεις.
Ναι το καταλαβαινω, ας πουμε ομως την διαφορα στο μαυρο την καταλαβαινω και απο αυτην την αποσταση και ειναι χαλια με αυτην που εχω τωρα, σαν να φωτιζει κανεις με προβολεις πισω απο το μαυρο, φαινονται και οι ανταυγειες του γκρι.
Βλεπω με πολυ χαμηλο φωτισμο και φαινεται πολυ σε σκοτεινες σκηνες.
Σε κατι τετοιο προσπαθω να μην ξαναπεσω για αυτο ρωταω αν εχει εμπειρια κανεις απο τα 2 αυτα μοντελλα.
Επειτα η 4Κ εχει bluetooth και analog audio out που θελω.
Η ερωτηση δηλαδη διαμορφωνεται ως εξης:
Μηπως η υψηλοτερης αναλυσης τηλεοραση κανει τα πραγματα χειροτερα απο μια χαμηλοτερης στην θεαση απλου υλικου;
Περισσοτερο αυτο φοβαμαι γιατι καπου το διαβασα και δεν ξερω αν ισχυει.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Ναι το καταλαβαινω, ας πουμε ομως την διαφορα στο μαυρο την καταλαβαινω και απο αυτην την αποσταση και ειναι χαλια με αυτην που εχω τωρα, σαν να φωτιζει κανεις με προβολεις πισω απο το μαυρο, φαινονται και οι ανταυγειες του γκρι.
Την έχεις ρυθμίσει κάπως; Τα ίδια είναι σε cinema ή κάποιο αντίστοιχο mode;

Reaction score
11
Την έχεις ρυθμίσει κάπως; Τα ίδια είναι σε cinema ή κάποιο αντίστοιχο mode;
Ναι την εχω αρκετο καιρο και δοκιμασα ολες τις δυνατες ρυθμισεις μεσα απο τα μενου.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.922
Ναι την εχω αρκετο καιρο και δοκιμασα ολες τις δυνατες ρυθμισεις μεσα απο τα μενου.
Πέρα από τα modes, έχεις ελέγξει και τις βασικές ρυθμίσεις φωτεινότητας-αντίθεσης; Μπορείς να το κάνεις μέσα σε 5', χρησιμοποιώντας ένα απλό pattern.
Φυσικά, αν το πάνελ δε μπορεί να παράξει αρκετά σκούρο μαύρο ή αν παρουσιάζει ανομοιομορφίες (clouding), τότε καμιά ρύθμιση δε μπορεί να βοηθήσει.
Πάντως κι εδώ η τεχνολογία προοδεύει, οπότε αν η τηλεόρασή σου είναι αρκετά παλιά, είναι πολύ πιθανό ένα νεότερο μοντέλο να βγάζει καλύτερο μαύρο, έστω κι αν το πάνελ του είναι και πάλι LCD.

Θα πρότεινα να ψάξεις σε reviews το επίπεδο του μαύρου (black-level) και τις τιμές αντίθεσης (contrast) των μοντέλων που σε ενδιαφέρουν, για να κάνεις μια βασική σύγκριση μεταξύ τους. Google is your friend.

Reaction score
11
Πέρα από τα modes, έχεις ελέγξει και τις βασικές ρυθμίσεις φωτεινότητας-αντίθεσης; Μπορείς να το κάνεις μέσα σε 5', χρησιμοποιώντας ένα απλό pattern.
Φυσικά, αν το πάνελ δε μπορεί να παράξει αρκετά σκούρο μαύρο ή αν παρουσιάζει ανομοιομορφίες (clouding), τότε καμιά ρύθμιση δε μπορεί να βοηθήσει.
Πάντως κι εδώ η τεχνολογία προοδεύει, οπότε αν η τηλεόρασή σου είναι αρκετά παλιά, είναι πολύ πιθανό ένα νεότερο μοντέλο να βγάζει καλύτερο μαύρο, έστω κι αν το πάνελ του είναι και πάλι LCD.

Θα πρότεινα να ψάξεις σε reviews το επίπεδο του μαύρου (black-level) και τις τιμές αντίθεσης (contrast) των μοντέλων που σε ενδιαφέρουν, για να κάνεις μια βασική σύγκριση μεταξύ τους. Google is your friend.
Nαι για αυτο ειπα για οτι ρυθμισεις εχει στα μενου, δυστυχως clouding ειναι εμφανιζεται σε καποια σημεια που ξεκιναει απο τα ακρα και διασχιζει ολη την οθονη, οπως οι προβολεις στα θεατρα ενα πραγμα κυριως απο αριστερα και απο πανω.
Παντως πηγα σημερα και ειδα απο κοντα καποιες Samsung και Sony, και με εντυπωσιασε η Sony KDL40WD650.
Ειχε πιο καλη ευκρινεια και πιο φυσικα χρωματα απο την Samsung 5100 (δεν θυμαμαι τα αλλα γραμματα του κωδικου).
Η Samsung σε ενυπωσιαζε με την πρωτη ματια σαν πιο "λαμπρη", αλλα ειχε πιο αφυσικα χρωματα.
Με απογοητευση ειδα οτι πλεον δεν βγαινει σχεδον καμια με rca line out παρα μονο με εξοδο 3,5mm για ακουστικα.
Βεβαια μπορεις να το παρεις με καλωδιο scart to rca, και scart ειχε μονον η Sony.
Παντως μακαρι να ειχα χωρο για μεγαλυτερη γιατι οντως ειναι αλλη αισθηση, αλλα θα πρεπει να αλλαξω ολη την βιβλιοθηκη στο σαλονι που φιλοξενει και το ηχητικο μου συστημα αλλα και πολλα αλλα...

Reaction score
11
Tελικα κατεληξα στην Sony KDL40WD650.
Πρωτες εντυπωσεις:
H βαση στηριξης ειναι πλαστικη αλλα με ωραιο φινιρισμα και στηριζει σταθερα.
Το τηλεχειριστηριο ειναι πλαστικο αλλα καλης σχετικα ποιοτητας χωρις πολλες "ντιζαινιες" αλλα ειναι εργονομικο.
Στην εικονα τωρα σαν τηλεοραση ερχεται με αυξημενη αντιθεση και φωτιανοτητα στις ρυθμισεις, η μεν πρωτη στις 95 μοναδες η δευτερη στις 50.
Για τα δικα μου ματια και στον δικο μου χωρο (φωτεινοτητα θεση θεασης κ.λ.π.) αισθανθηκα πιο ανετα οταν μειωσα την αντιθεση γυρω στις 50 και την φωτεινοτητα στις 35-40 μοναδες (δεν εχω καταληξει ακομα).
Αυτες κυριως οταν συνδεθηκε με το htpc μεσω hdmi, γιατι στο σερφαρισμα το ασπρο σε μερικα site με στραβωνε.
Συνδεθηκε αμεσως στο wi-fi δικτυο μου αφου μου ζητησε τον κωδικο.
Κατι δεν μου καθεται καλα στην ευκρινεια των γραμματων στα site, αλλα δεν εχω ψαξει ακομα καλα τις ρυθμισεις.
Τα χρωματα θα ελεγα οτι με ικανοποιουν περισσοτερο απο αυτα της Samsung που για να τα φερω εκει που ηθελα ειχα χαθει στις ατελειωτες ρυθμισεις της, ενω η Sony ειναι πιο "λιτη" σε αυτο αλλα πιο αποτελεσματικη γιατι ξεκινας απο καλη βαση.
Απο πλευρας συνδεσεων εχει τα βασικα, η Samsung ειχε πολλες περισσοτερες.
Το μονο που μου λειπει ειναι ενα line out για να περναω ηχο απο το htpc στα μεγαφωνα της οταν δεν θελω να ανοιξω το ηχητικο συστημα, αλλα ειναι λεπτομερεια.
Συνολικα για τα χρηματα που κοστιζει θα ελεγα οτι ειναι πολυ καλη συσκευη.
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την υπομονη σας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.870
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao