Την σήμερον ημέρα..........

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.062
Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Οπως το βλεπω εγω. Πιο μεγαφωνο μπορει να παιξει χωρις καθολου κρος?
ΜΟΝΟ το μεσαιο.
Υπαρχει καλυτερη λυση για το χαμηλο εκτος απο το ενεργο? ΟΧΙ
Ε, για το τουητερ τι να πουμε............χωρις κρος δεν παιζει, να το κανεις ενεργο?,
με πανω απο 100ντιμπι ευαισθησια, τι νοημα εχει?

Εσυ λοιπον το βλεπεις σφαλμα, εγω το βλεπω.."βελτιστη λυση για καθε δρομο"
Στην υγεια μας............

και με τις φάσεις ποιος θα ασχοληθεί;
τα αθροίσματα των μεγαφώνων δια μαγείας έρχονται όπως πρέπει;
και πολλά ακόμα, αλλά τέλος πάντων, δεν διαφωνώ πως μπορεί να είναι κι αυτή η επιλογή ένας συμβιβασμός ανάμεσα σε προτερήματα και μειονεκτήματα, όπως και φυσικά θέμα ...γούστου! Αυτό που το πας;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430

και με τις φάσεις ποιος θα ασχοληθεί;

>><<<<<< η avantgarde προφανως....<<<<<<<<

τα αθροίσματα των μεγαφώνων δια μαγείας έρχονται όπως πρέπει;

>>>αν ανεβει η φωτο θα δεις....... αλλα μπορει και να θυμασαι, οτι τα μεγαφωνα μπροστα δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο.<<<>>

και πολλά ακόμα, αλλά τέλος πάντων, δεν διαφωνώ πως μπορεί να είναι κι αυτή η επιλογή ένας συμβιβασμός ανάμεσα σε προτερήματα και μειονεκτήματα, όπως και φυσικά θέμα ...γούστου! Αυτό που το πας;
:drinks:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Το πρώτο δεν το δοκιμάζεις με τα ATC vs [ μάστορα + metric ] ? Άντε για να προχωρήσουμε παρακάτω. Έχει και 14 μέρες full functionality trial.
Δεν έχω μικρόφωνο καρδιά μου.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.907

Οπως το βλεπω εγω. Πιο μεγαφωνο μπορει να παιξει χωρις καθολου κρος?
ΜΟΝΟ το μεσαιο.
Υπαρχει καλυτερη λυση για το χαμηλο εκτος απο το ενεργο? ΟΧΙ
Ε, για το τουητερ τι να πουμε............χωρις κρος δεν παιζει, να το κανεις ενεργο?,
με πανω απο 100ντιμπι ευαισθησια, τι νοημα εχει?

Εσυ λοιπον το βλεπεις σφαλμα, εγω το βλεπω.."βελτιστη λυση για καθε δρομο"
Στην υγεια μας............
Συγνώμη που επεμβαίνω , αλλά, πιο mid παίζει χωρίς κροςς? Ειδικά ειδικά προς τα κάτω? το κροςς , εννοώ?
Οσο για τα 100 ντι μπι ευαισθησία , πάλι δεν κατάλαβα.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430

Μιλαω για το ηχειο μου Γιαννη, Avantgarde Uno.
Το μεσαιο του δεν εχει κρος, και ειδικα προς τα κατω (στα 220ΗΖ), κανει μηχανικη αποκοπη.

100 ντιμπι ειναι το ηχειο, το driver των υψηλων ειναι παραπανω φυσικα.
Εχει νοημα να γινει ενεργο? αυτο ελεγα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τα AvantGarde είναι από τα ηχεία κορνας που μου αρέσουν!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Μόνο που ο μάστορας απαντάει επιλεκτικά....:whistling:

Το έχω ακούσει και μου το είχαν παρουσιάσει πριν καν βγεί στο εμπόριο ! Κάποια χρόνια πρίν σε κάποια AES ...

σε ένα τετράγωνο κακό δωμάτιο με ανακλάσεις για να φανεί έντονα η βελτίωση.

Τότε που πήραν όλοι τους αλγόριθμους του Μουρτζόπουλου ( οι βόριοι φοιτητές έρχονταν για χρόνια Πάτρα για μεταπτυχιακό)

και είχαν βγεί 4-5 συστήματα απο τα οποία έμειναν 2.

Μιά χαρά δουλέυει στον αυτόματο, εγώ υπερέβαλα στο σχόλιο μου γιατί μπορεί εύκολα να προκύψουν λάθη,
και έχω κακές εμπειρίες απο κακή χρήση.

Μπορεί κάποια πράγματα να βελτιώνονται και κάποια να χαλάνε. Επειδή βέβαια τα προφανή προβλήματα διορθώνονται έχεις μια καλή βάση να ξεκινήσεις.

Ο ενδοιασμός μου είναι πως με όσα συστήματα DSP έχω ακούσει μουσική , νομίζω πως "τα ακούω" , δηλαδή ακούω το correction πιο έντονα απο τον όποιο χαρακτήρα του συστήματος.

Θα ήθελα να λύνονται τα θέματα και τα προβλήματα των δωματίων αλλά να διατηρείτε ο χαρακτήρας των μηχανημάτων μιας αλυσίδας ακρόασης.

Πρός το παρόν προτιμώ στατικές επεμβάσεις σε ένα χώρο με FIR φίλτρα παρά convolution DSP (δυναμικές επεμβάσεις ).

Δεν αμφιβάλω πως το μέλλον θα είναι τα convolution φίλτρα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438

Μη με βάζεις σε έξοδα :wink:

Ο βασικότερος λόγος που πήρα τη μέτρικ ήταν ότι πήγαινε πακέτο με το μάστορα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρω με μέτρικ + μάστορα + μετρήσεις σύφωνα με τη μεθοδολογία εαρ. (Doc, πότε θα σε φιλοξενήσω κάνα-δύο μερούλες να με "φτιάξεις" :biggrin: ;)

Το room correction το σκέφτομαι αποκλειστικά ως plug and play λύση σε άλλο σύστημα.

Reaction score
11.208

Πρός το παρόν προτιμώ στατικές επεμβάσεις σε ένα χώρο με FIR φίλτρα παρά convolution DSP (δυναμικές επεμβάσεις ).

Δεν αμφιβάλω πως το μέλλον θα είναι τα convolution φίλτρα.
Τα φίλτρα convolution πάντως στη φωτογραφία κάνουν θαύματα! Μερικές φορές φαίνονται τα τεχνουργήματα που δημιουργούν (ειδικά αν το παρακάνεις), άλλες φορές έχουν άριστα αποτελέσματα. Στον ήχο δεν ξέρω αν είναι πιο δύσκολα (υπολογιστικά) τα πράγματα, αλλά μακάρι με την εξέλιξη της τεχνολογίας να δούμε θαύματα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438

Να και ένα άλλο ενδιαφέρον DRC λογισμικό:

Acourate Digital Room and Loudspeaker Correction Software

και μία παρουσίαση στο computer audiophile:

http://www.computeraudiophile.com/c...-loudspeaker-correction-software-walkthrough/

To κείμενο αναφέρει μία ισοστάθμιση που προτείνει ο Bob Katz: γραμμική μείωση από 1KHz και πάνω με -6db στα 20KHz.

Attachments

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438

Τώρα που το βλέπω, κάπως έτσι είναι η απόκριση και στο δωμάτιο μου, κοίτα να δεις σύμπτωση!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
... και εδώ η προτεινόμενη ισοστάθμιση του λογισμικού REW. Άυξηση 1.8db/octave από 100Hz μέχρι 20Hz, επίπεδη απόκριση από 100Hz μέχρι 1000Hz και μείωση 1.8db/octave από 1000Hz και πάνω.

Attachments

• 67,3 KB Προβολές: 35

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Μιλαω για το ηχειο μου Γιαννη, Avantgarde Uno.
Το μεσαιο του δεν εχει κρος, και ειδικα προς τα κατω (στα 220ΗΖ), κανει μηχανικη αποκοπη.

100 ντιμπι ειναι το ηχειο, το driver των υψηλων ειναι παραπανω φυσικα.
Εχει νοημα να γινει ενεργο? αυτο ελεγα.

Αν δεν κάνω λάθος για τα Avantgarde Uno έχει γραφτεί πως το δέσιμο του woofer με τις υπόλοιπες μονάδες δεν είναι χρονικά ιδανικό.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, αν ισχύει θα μπορούσες να το ρυθμίσεις με ενεργή ισοστάθμιση.
Επίσης θα μπορούσες να ισοσταθμίσεις το ηχείο στο χώρο σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.877
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Socky