Τι γνώμη σας για Audio/Video Receiver, παρακαλώ

Reaction score
0
κε Δημητρόπουλε έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τον 2600 που πιστεύω ότι θα ενδιαφέρουν κι άλλα μέλη του forum :

1)Ο Yamaha έχει 2 εισόδους hdmi . Εάν του δώσουμε σήμα 1080i μέσω dvd player , θα το μεταφέρει στην τv στην ίδια ανάλυση ?
2)Είναι καλύτερα να συνδέουμε το dvd player απευθείας με την τηλεόραση ή μέσω ενισχυτή ? Είναι καθαρά θέμα ποιότητας scaler του dvd player ?
3)Ο ρόλος των 2 εισόδων Hdmi είναι όπως έχουμε 2 ή 3 scart στην τηλεόραση ?
4)Θα μπορούσε κάποιος να δώσει ένα απλό παράδειγμα χρησιμότητας του conversion αναλογικών σημάτων σε hdmi ?(Σίγουρα είναι καλύτερη η ποιότητα εικόνας, απλά ένα παράδειγμα) .

Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις ... :) :) :)

Reaction score
3
Κάποιο link για help?
Αν πάρεις μία αναλογική πηγή και τη συνδέσεις στον ενισχυτή σου ανάλογα με την υλοποίηση το upconversion θα στο μετατρέψει σε 576p κλπ. Η χρήση HDMI βοηθάει όντας ψηφιακή στο να μη χάσεις κάποια πληροφορία από τον ενισχυτή προς τη μονάδα εξόδου (projector, τηλεόραση κλπ).

Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω

Reaction score
0
Δηλαδή αν πχ συνδέσω ένα dvd recorder με component σύνδεση στον ενισχυτή, στην τηλεόραση θα κάνει upscale την εικόνα σε 1080ι ή 720p ? :roll: :roll: :roll:

Reaction score
3
Δηλαδή αν πχ συνδέσω ένα dvd recorder με component σύνδεση στον ενισχυτή, στην τηλεόραση θα κάνει upscale την εικόνα σε 1080ι ή 720p ? :roll: :roll: :roll:
Σίγουρα δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος γι' αυτό. Πάλι απ' αυτά που έχω καταλάβει, το τι θα γίνει εξαρτάται από τις δυνατότητες του ενισχυτή. Μπορεί ακόμη να κάνει και downgrade το σήμα ή να το περάσει στην ίδια ανάλυση. Για περισσότερα ας αναλάβουν οι πιό ειδικοί από μένα :)

Reaction score
0
Όχι. Συνήθως τα DVD-R κάνουν upscale μόνον στην HDMI θύρα (και το τηλεοπτικό σήμα πχ Sony, Pioneer).
Στην component δίνουν μόνον 480i/576i/480p/576p.
Επίσης έχε υπόψην σου ότι τα original DVD (ήτοι κλειδωμένα) δεν κάνουν upscale με τίποτα...
Δες και τα εγχειρίδια χρήσης... :wink:

Reaction score
41
κε Δημητρόπουλε έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τον 2600 που πιστεύω ότι θα ενδιαφέρουν κι άλλα μέλη του forum :

1)Ο Yamaha έχει 2 εισόδους hdmi . Εάν του δώσουμε σήμα 1080i μέσω dvd player , θα το μεταφέρει στην τv στην ίδια ανάλυση ?
2)Είναι καλύτερα να συνδέουμε το dvd player απευθείας με την τηλεόραση ή μέσω ενισχυτή ? Είναι καθαρά θέμα ποιότητας scaler του dvd player ?
3)Ο ρόλος των 2 εισόδων Hdmi είναι όπως έχουμε 2 ή 3 scart στην τηλεόραση ?
4)Θα μπορούσε κάποιος να δώσει ένα απλό παράδειγμα χρησιμότητας του conversion αναλογικών σημάτων σε hdmi ?(Σίγουρα είναι καλύτερη η ποιότητα εικόνας, απλά ένα παράδειγμα) .

Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις ... :) :) :)

Sorry για την αργή μου αντίδραση στην ερώτηση αλλά λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω ούτε να ανοίξω τον υπολογιστή!!!

Λοιπόν έχουμε και λέμε.......

1) Το λογικό είναι δίνοντας 1080 (από κάποιο HD δισκάκι μας πχ) στον ΥΑΜΑΗΑ αυτός να το στείλει στην πηγή όπως είναι. Εκτός κι αν έχει κάποια μορφή κλειδώματος η έξοδος στον ενισχυτή, πράγμα που δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τον 2600 αφού δεν έχει καν κυκλοφορήσει στην αγορά........

2) Η θεωρία αναφέρει σαφέστατα ότι όσες περισσότερες συνδέσεις μεσολαβούν από την πηγή μέχρι το μέσο απεικόνησης (τηλεόραση, προβολέας) τόσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια.......Στην πράξη δεν είναι ορατές, τουλάχιστον στα μεγέθη των τηλεοράσεων (πχ μέχρι τις 42"). Αλλά και στον προβολέα δεν είδα διαφορές σε δοκιμή που έκανα. Αλλά σε τελική ανάλυση προτιμώ να έχω τον ενισχυτή σαν κέντρο του συστήματός μου (γλυτώνοντας και τις μακαρονάδες των καλωδίων.....) και με απλή αλλαγή (με ένα κουμπί στο τηλ/ριο του AV) να έχω εικόνα και ήχο από διαφορετικές συσκευές.........

3) Οι 2 HDMI υπάρχουν ώστε να συνδέσουμε πχ στον AV το DVDp & το DVDr μας (αν βέβαια διαθέτουν και τα δύο έξοδο HDMI ή έστω DVI και την αλλάζουμε με ανταπτοράκι...) και από τον AV να φεύγει ένα καλώδιο HDMI προς τον προβολέα μας ( ή την ΤV μας). Αυτό μας λύνει τα χέρια γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχουν προβολείς (ή τηλεοράσεις) με παραπάνω από μία είσοδο HDMI (ή DVI) και θα ήταν αδύνατη η ψηφιακή σύνδεση δύο συσκευών στο μέσο προβολής μας..........

4) Πχ έχεις έναν προβολέα και επειδή το DVDp σου έχει HDMI δεν έχεις περάσει αναλογικές συνδέσεις (πχ composite/ S-Video/ Component) παρά μόνο την ψηφιακή........ Και κάποιος σου φέρνει ένα Playstation 2 για να παίξετε στον προβολέα Gran Turismo. Αναγκαστικά η σύνδεση του PS2 με τον ενισχυτή θα είναι αναλογική......Ο AV λοιπόν, θα πάρει το αναλογικό σήμα, θα το στείλει στην ψηφιακή και εσύ ωραία και καλά θα παίξεις Gran Turismo......... :roll: :wink:

Eλπίζω να σε κάλυψα!!! :D

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, με καλύψατε πλήρως :D :D :D

Μήπως γνωρίζει κάποιος από πότε θα είναι διαθέσιμος στην Ελληνική αγορά ?

Reaction score
3
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, με καλύψατε πλήρως :D :D :D

Μήπως γνωρίζει κάποιος από πότε θα είναι διαθέσιμος στην Ελληνική αγορά ?
Αν αναφέρεσαι στο AVR-3806, τότε είναι ήδη διαθέσιμος :)

Reaction score
41
Για τον Yamaha 2600 αναφέρομαι ... 8) 8) 8)
Σε site της υπόλοιπης Ευρώπης μιλούσαν για Νοέμβριο.....
Λογικά ο Νάκας θα τον φέρει μέσα στον Δεκέμβριο για να χτυπήσει τις γιορτές........
Να περιμένουμε λέτε και τεστ πλήρες στα περιοδικά του Δεκεμβρίου???? 8) :roll: :wink:

Reaction score
0
Γιάννη, νομίζω κάτι παρόμοιο έχει αναφέρει ο Ήχος (αν δεν κάνω λάθος) για το τεύχος Δεκεμβίου... :)

Reaction score
3
Ηθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην αναζήτηση μου για Ενισχυτή. Κατέλειξα στον Denon AVR-3806. Περιμένω να τον παραλάβω την επόμενη εβδομάδα :D

Reaction score
50
Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ τόσο για τη γνώμη σου όσο βέβαια και για το κόπο που μπήκες για όλες αυτές τις πληροφορίες. Τον έχω δει κι εγώ το RX-V2600 και έχω μία μεγάλη απορία. Πως, δηλαδή, η Yamaha, στα ίδια Watt, σε χαμηλότερη κατηγορία βγάζει ένα ενισχυτή με καλύτερα χαρακτηριστικά από το RX-V4600??? Το μόνο που δεν έχει ο RX-V2600 είναι οι iLink είσοδοι!! Αν είχα κάτι με DVI έξοδο θα είχε νόημα, αλλά τώρα. Αν κάποιος βγάζει νόημα...
Τέλως πάντων ίσως ο RX-V2600 να έχει νόημα και γλυτώνω και κάποια χρήματα για το subwoofer ας πούμε

Βέβαια πολύ πιθανόν ο 4600 να είναι πχ πιο μουσικός (λόγω πχ καλύτερων DAC) αλλά αυτό θέλει λίγο ψάξιμο!!!! :roll: :wink:
Νομίζω αυτό είναι κάτι που θα ενδιαφέρει επίσης πολύ: τι ποιότητα ήχου έχει ο καθένας και πώς πάει από ενίσχυση. Γιατί ας μην χάνουμε το δάσος κοιτώντας το δένδρο: μην ξεχνάμε πως η βασική λειτουργία ενός πολυκάναλου είναι στον ήχο (τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη). Τι θα προτιμούσατε: ένα "δυνατό" ενισχυτή με καλή ηχητική ποιότητα/DACs και περιορισμένες ψηφιακές ευκολίες/δυνατότητες video conversion ή ενισχυτή κατώτερο σε ηχητική δύναμη/απόδοση με περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες; Εγώ σίγουρα το πρώτο. Άλλωστε τα ψηφιακά πάνε κι έρχονται, άσε που αλλάζουν με τη... μόδα. Το ηχητικό κομμάτι όμως είναι "διαχρονικό", είναι η βασική λειτουργικότητα του ενισχυτή! Αν λοιπόν ο 2600 "πάσχει" ηχητικά (πάντα σε σχέση με τον 4600 έτσι; ) τότε εγώ θα προτιμούσα 4600 δαγκωτό. Αν βέβαια από προενισχυτικά/ενισχυτικά τμήματα και ηχητική ποιότητα (βλέπε ποιότητα DACs κτλ.) είναι ίδιοι και ο 4600 πλεονεκτεί μόνο στις iLink, τότε εννοείται 2600 που έχει και upconversion σε HDMI (άσε που θα'ναι και πιο φτηνός). Θα είναι όμως έτσι η κατάσταση; Ήδη ο 4600 είναι πιο... βαρύς (ίσως αυτό κάτι σημαίνει για τα τροφοδοτικά, ίσως και όχι). Ίδωμεν... αν πάντως κάποιος μπορεί να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ηχητική ποιότητα του 2600 ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία να μας διαφωτίσει... ευπρόσδεκτος. Όχι τίποτε άλλο, να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

Γενικότερα πάντως, όσον αφορά τη σύγκριση ενισχυτών, αν δεν ακούσεις όλους του υποψήφιους... δίπλα δίπλα, δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Αυτό βέβαια δε γίνεται:) Άρα μάλλον τους ακούμε ξεχωριστά και όποιος μας ακουστεί καλύτερα... that's the one! Πάντως, κατά την προσωπική μου άποψη, τελευταία η Yamaha βγάζει πολύ αξιόλογες και τίμιες προτάσεις. Μια μικρή επιφύλαξη διατηρώ για την απόδοσή τους στη μουσική, αν και εμένα μια χαρά εντύπωση μου έκαναν και άλλες γνώμες που έχω συζητήσει επίσης θετικές είναι. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Yamaha είναι "κολοσσός" στον τομέα των πολυκάναλων και με τόση παραγωγή έχει τη δυνατότητα να ρίχνει πολύ το κόστος. Συνεπώς σε σχέση με τον ανταγωνισμό μπορεί να βγάζει ανάλογης ποιότητας προϊόντα (στη θεωρία πάντα) με χαμηλότερη τιμή. Γι' αυτό και αν ο 2600 τα πάει ηχητικά εξίσου καλά με τον 4600 νομίζω ότι στην κατηγορία τιμής του θα είναι άπαιχτος!

Reaction score
41
Θεωρώ πάντως ότι πλέον το ζήτημα γίνεται απλούστερο......
Αγοράζεις τον 2600 και έναν ξεχωριστό 2κάναλο και έχεις και upconversion σε HDMI, και καλό μηχάνημα για ταινίες & σωστό ήχο σε μουσική!!! :wink: :wink: :wink:

Και το κόστος δεν ανεβαίνει πολύ πάνω απ' τον 4600!! :roll: :wink:

Reaction score
50
Γιάννη την ίδια σκέψη έχω κάνει κι εγώ. Και πάλι όμως δε λύνονται όλα τα προβλήματα, γιατί με 2κάναλο τελικό είσαι ok για τα μπροστινά. Τι γίνεται όμως με την ενίσχυση του κεντρικού και των πίσω; Αυτή συνεχίζει να τη διαχειρίζεται ο πολυκάναλος. Καλά, προφανώς δεν είναι τόσο σημαντικό όσο μια καλή ενίσχυση για τα δυο μπροστινά, όμως και πάλι κάπου χάνεις. Επίσης ο τελικός "λύνει" το πρόβλημα για τα τελικά στάδια ενίσχυσης (πάντα με τους περιορισμούς που αναφέρω παραπάνω). Τι γίνεται όμως με τα προενισχυτικά; Αυτά παραμένουν στον πολυκάναλο... Καλά, προφανώς κάνουμε περισσότερο κουβέντα για την κουβέντα, δε νομίζω ότι θα έχει πια τόοοοοοοοση μεγάλη διαφορά, λεπτομέρειες συζητάμε. Αλλά και οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά καμιά φορά:)

Πάντως, όπως είχα αναφερθεί και σε παλιότερο post, είχα πάει κάποια στιγμή στο ΝΑΚΑ να ρωτήσω για τους 1500 και 2500. Ε, μου είχαν πει ότι αυτοί οι δυο σε θέματα ενίσχυσης δε διαφέρουν καθόλου (άλλο τι λένε οι προδιαγραφές). Οι μόνες τους διαφορές ήταν στις ευκολίες... Ας ελπίσουμε το ίδιο να ισχύει και για τους 2600 και 4600 στην περίπτωσή μας.

PS: μια άλλη λύση είναι να πάρεις τον 4600 και εξωτερικό scaler για upconversion σε HDMI χεχε (προφανώς ανεβαίνουμε πολύ σε τιμή):)

Reaction score
0
Ηθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην αναζήτηση μου για Ενισχυτή. Κατέλειξα στον Denon AVR-3806. Περιμένω να τον παραλάβω την επόμενη εβδομάδα :D
Σε τι τιμη τον βρισκεις στη αγορα;

Reaction score
3
Επειδή δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρονται οι τιμές εκτός από την προτινόμενη σου στέλνω pm :)

Reaction score
0
Επειδή δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρονται οι τιμές εκτός από την προτινόμενη σου στέλνω pm :)
Thanks περιμενω εντυπωσεις

Reaction score
3
Παρέλαβα τον ενισχυτή εχθές το βράδυ κατά τις 8:30, καθώς και ένα active subwoofer της MJ Acoustics, μοντέλο Reference 200 (http://www.mjacoustics.co.uk/MJ_Acoustics/Product_html/Ref_200.htm). Παιδιά εδώ χρειάζεσαι διατριβή για να το στήσεις αυτό το πράγμα. Και δεν μιλάω για να το στήσεις σωστά :) . Κοιμήθηκα κατά τις 2:00 και σαν μία πρώτη γνώμη μπορώ να πω ότι άκουσα από το Tape Deck ήχους που δεν είχα ξανακούσει. Είχε ένα διαφορετικό αέρα άνεσης. Επειδή το setup των ηχείων είναι λίγο περίεργο μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό για τη σωστή "παρεμβολή" του active equalizer των Bose 901. Περισσότερα όταν θα αισθάνομαι ότι έω κάνει σωστή και ολοκληρωμένη εγκατάσταση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol