Τι γνώμη σας για Audio/Video Receiver, παρακαλώ

Reaction score
0
Ηθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην αναζήτηση μου για Ενισχυτή. Κατέλειξα στον Denon AVR-3806. Περιμένω να τον παραλάβω την επόμενη εβδομάδα :D
Σε τι τιμη τον βρισκεις στη αγορα;
Επειδή δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρονται οι τιμές εκτός από την προτινόμενη σου στέλνω pm :)
Thanks περιμενω εντυπωσεις

Reaction score
3
Ηθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην αναζήτηση μου για Ενισχυτή. Κατέλειξα στον Denon AVR-3806. Περιμένω να τον παραλάβω την επόμενη εβδομάδα :D
Σε τι τιμη τον βρισκεις στη αγορα;
Επειδή δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρονται οι τιμές εκτός από την προτινόμενη σου στέλνω pm :)
Thanks περιμενω εντυπωσεις
Τι εννοείς;

Reaction score
0
Φιλε ezervoud επειδη ο 3806 ειναι σοβαρος υποψηφιος (οπως εχω ξαναπει) για την αντικατασταση του παλιου μου Yamaha θα ηθελα τις εντυπωσεις σου τοσο για το home cinema, κυριως ομως για την αποδοση του σε δικαναλο προγραμμα (εκει ο παλιος Yamaha απλως απουσιαζει)

Ευχαριστω πολυ

Reaction score
3
Λοιπόν δεν ξέρω από που ν' αρχίσω (ούτε που να τελειώσω :))
Σε σχέση με το Yamaha που έρχετε να αντικαταστήσει θα έλεγα ότι δίνει πιό γεμάτο ήχο και ακούω περισσότερα από τις ίδιες πηγές που είχα και πρίν.
Σχετικά με το Audyssey τώρα είχα ανάμικτα συναισθήματα. Το έχω "τρέξει" ήδη δύο φορές αλλά νομίζω θα το ξανατρέξω. Την πρώτη φορά μου βρήκε σωστά τις αποστάσεις των ηχείων αλλά σε μία από τις ρυθμίσεις του μου έδινε στο ένα μπροστά ηχείο κομμένα τα μπάσα και μειωμένες στάθμες, γενικότερα. Οταν το έτρεξα για δεύτερη φορά μπορώ να πω ότι αυτό διορθώθηκε αλλά δεν μου έδωσε σωστά τις αποστάσεις. Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων είχα ησυχία γενικά στο χώρο αλλά μάλλον η ύπαρξη των "fan coils" του περνάνε λαθεμένη πληροφορία. Θα πρέπει να βρώ το χρόνο να το τρέξω ξανά. Βέβαια αυτά αφορούν τη ένα από τα τρία διαφορετικά σετ ρυθμίσεων που κρατάει (Audyssey, Front και Flat). Χρησιμοποιώ το λοιπόν το Front και είμαι ικανοποιημένος, αλλά αισθάνομαι ότι μπορεί να δώσει περισσότερα.
Στις ταινίες είδα μεγάλη διαφορά και είναι βέβαια λογικό μιά και ο Yamaha υποστήριζε μόνο Dolby Pro Logic και δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος από τη χρήση των ηχείων και περισσότερο του κεντρικού. Εδώ να θυμίσω ότι τα ηχεία μου είναι τα Bose 901 VI, με το active equalizer τους, για μπροστά. Τα Bose Acoustimass 7, ένα passive sub με τρείς δορυφόρους, ένα για κεντρικό και δύο για πίσω.
Τα ηχεία από το Audyssey ορίστηκαν ως μεγάλα, τα μπροστά και μικρά τα υπόλοιπα.
Στο προηγούμενο setup προστέθηκε και ένα subwoofer MJ Acoustics, μοντέλο Reference 200. Και αυτό θέλει δουλειά στο σετάρισμα και δεν έχω βρεί το χρόνο να το κάνω. Είναι και το πρώτο μου active subwoofer και καταλαβαίνω ότι έχω κάποια κενά για να το κάνω σωστά.
Κλείνω την παρένθεση και γυρνάω στη θέαση ταινιών που μπορώ να πω ότι η εμπειρία έχει αναβαθμιστεί σε άλλα επίπεδα. Ο χώρος "γεμίζει" από ήχο και σε κρατάει με κομμένη την ανάσα. Ο χώρος μου είναι περίεργος με την έννοια ότι δεν είναι ένα δωμάτιο με τέσσερις τοίχους. Η μία πλευρά έχει κάτι σαν ένα "παράθυρο" ή τον μισό τοίχο καλυμένο και στη μία του γωνία είναι ένα από τα μπροστά ηχεία. Η άλλη πλευρά έχει δύο μεγάλες μπαλκονόπορτες με άνοιγμα 3 μέτρων έκαστη και τριπλά τζάμια. Το δεύτερο ηχείο βρίσκεται πλάι στη μία μπαλκονόπορτα. Το σύνολο του χώρου είναι γύρω στα 70τμ. Βέβαια το "τμήμα" του σαλονιού που βρίσκεται το ηχοσύστημα και η τηλεόραση είναι πολύ μικρότερο.
Τα 901 για να αποδώσουν σωστά πρέπει να οδηγηθούν από το δικό τους equalizer. Ο Yamaha είχε μία γέφυρα όπου μπορούσες να παρεμβάλεις το equalizer και να αυτό επενεργάσει μόνο στα μπροστα ηχεία. Δηλαδή ήταν μία έξοδος για να χρησιμοποιήσεις το Yamaha σαν προ, παρέμβαλες το equalizer και έκλεινες πάλι το κύκλωμα.
Στον Denon τα έχω συνδέσει στο Tape, όπου παλι έχεις έξοδο και εόσοδο και μέσα από το monitor function περνάς τις άλλες πηγές. Αυτά βέβαια θεωρητικά γιατί στην πράξη ο Denon δεν περνάει τις ψηφιακές πηγές μέσα από το "monitor", παρά μόνο τις αναλογικές. Αυτό μειώνει τις επιλογές στο ραδιόφωνο και το tape deck, δυστυχώς!!
Εδώ παιδιά αν υπάρχουν ιδέες θα ήθελα τη βοήθεια σας Δεν ξέρω τι άλλο θα έπρεπε να γράψω αλλά αν υπάρχουν ερωτήσεις που θα μπορούσα να απαντήσω, ευχαρίστως.
Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον ενισχυτή!

Reaction score
73
Καλη σας μερα .... και να σας συστηθω.... Δημητρης λεγομαι... :wink:

Δευτερο μου ποστ και να σας πω οτι ειμαι φανατικος του HOME CINEMA
Το συστημα μου αποτελειται απο DENON 3805 SONY DVD-REC 1010
και ηχεια της SONUS FABER Concert (kyria) Concertino (piso)
SubWoofer To GRAVIS SONUS FABER και κεντρικο επίσης SONUS FABER.
Αναμεσα απο 3805 και Κυρια Ηχεια παρεμβαλλεται ενας ΥΒΑ Ιntegre Passion

Σκεφτομαι σοβαρα να πουλησω τον 3805 για να παρω τον 3806 μονο και μονο
για τις HDMI και το νεο συστημα παραμετρικης ισοσταθμισης της AUDYSSEY

Tωρα ο 3805 εχει περιπου 1150 Ε αν δεν κανω λαθος ... σκεφτομαι να τον πουλησω τον 3805... 950 Ε Παιζει ενα ετος μονο.. :roll:
Πιστευω οτι ειναι καλη τιμη τι λετε..?

H τιμη του 3806 αποτι βλέπω ειναι της ταξης των 1350 μετρητοις.

Αν θελετε μου λετε τη γνωμη σας.... αξιζει η αλλαγη.... :?: Το περιοδικο ΗΧΟΣ λεει πολυ καλα σχολια για το AUDYSSEY... :p

Reaction score
3
Δημήτρη, διάβασα το αρχικό post σου πριν από λίγο. Δεν ξέρω πωε συνδέεται το ΥΒΑ Ιntegre Passion και τι ακριβώς κάνει αλλά αν θες διάβασε το προηγούμενο δικό μου post με κάποια σχετικά προβλήματα. Για το Audyssey και μόνο θα κάνεις την αλλαγή?
Θα σου ρυθμίσει τα ηχεία σου στο χώρο ίσως πιό σωστά απ' ότι τα έχεις ήδη, αλλά...
Το HDMI θα το χρησιμοποιήσεις? Το DVD αν δεν κάνω λάθος έχει HDMI έξοδο αλλά δεν ξέρω αν κάνει upscaling. Αν όχι θα σε βοηθήσει ο 3806 με το δικό του upscaling.

Στείλε pm για περισσότερα

Reaction score
73
3) Οι 2 HDMI υπάρχουν ώστε να συνδέσουμε πχ στον AV το DVDp & το DVDr μας (αν βέβαια διαθέτουν και τα δύο έξοδο HDMI ή έστω DVI και την αλλάζουμε με ανταπτοράκι...) και από τον AV να φεύγει ένα καλώδιο HDMI προς τον προβολέα μας ( ή την ΤV μας). Αυτό μας λύνει τα χέρια γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχουν προβολείς (ή τηλεοράσεις) με παραπάνω από μία είσοδο HDMI (ή DVI) και θα ήταν αδύνατη η ψηφιακή σύνδεση δύο συσκευών στο μέσο προβολής μας..........

:D
Oυσιαστικά και αυτό λύθηκε πρόσφατα... Τελευταιο τευχος HITECH... σελ. 16,
Η OEHLBACH εκανε δυο συσκευες πολλαπλων εισοδων εξόδων για HDMI
τα μοντελα XXL 2100 (2:1) και XXL4100 (4:1) HDMI SWITCHER...

2 ΙNPUT kai 4 INPUT αναλογα σε μια OUTPUT.... και ενσωματωμενος ενισχυτης
σηματος και στα δυο για μεγαλα μηκη καλωδιων.... :lol: Για διαθεσιμοτητα εδω
λεει να αποτανθουμε στην ΕLASYN (210 9578150)

Reaction score
3
Αυτό που αναφέρεις έχει να κάνει μόνο με το HDMI switching.
O 3806 μπορεί να κάνει upscale στις πηγές που συνδέονται ψηφιακά πάνω του.
Δηλαδή να πάρει σήμα 576i και να το μετατρέψει σε 720p/1080i

Reaction score
0
Φιλε ezervoud σχετικα με το Audyssey ,δημιουργει ακουστικο θολο οπως αναφερεται;
Ρωταω γιατι μοιαζει η περιγραφη του δικου σου δωματιου με το δικο μου (σαλοτραπεζαρια).
Τα surround ηχεια (διπολα RS35 clipsh) ειναι τοποθετημενα πισω απο την θεση θεασης σε υψος 1,75 και αποσταση το καθε ενα 3,30 μ απο αυτη.
Δεξια ειναι 2 μπαλκονοπορτες ενω απο αριστερα ~2,5 τοιχος 2 ανοιγμα χωλ 2 αλλος τοιχος .
Αποσταση F C L ηχειων ~3,7 μετρα .(οι τιμες χοντρικης) απο θεση θεασης.Πιστευεις οτι το Audyssey "κανει" δουλεια;

Reaction score
3
Φιλε ezervoud σχετικα με το Audyssey ,δημιουργει ακουστικο θολο οπως αναφερεται;
Ρωταω γιατι μοιαζει η περιγραφη του δικου σου δωματιου με το δικο μου (σαλοτραπεζαρια).
Τα surround ηχεια (διπολα RS35 clipsh) ειναι τοποθετημενα πισω απο την θεση θεασης σε υψος 1,75 και αποσταση το καθε ενα 3,30 μ απο αυτη.
Δεξια ειναι 2 μπαλκονοπορτες ενω απο αριστερα ~2,5 τοιχος 2 ανοιγμα χωλ 2 αλλος τοιχος .
Αποσταση F C L ηχειων ~3,7 μετρα .(οι τιμες χοντρικης) απο θεση θεασης.Πιστευεις οτι το Audyssey "κανει" δουλεια;
To Audyssey "μετράει" τον ήχο σε έξι διαφορετικές θέσεις ακρόασης εκ των οποίων η μία ορίζεται ως main listening position και μετά παίρνει το μέσο όρο. Γνωρίζει τις αποστάσεις του κάθε ηχείου εισαγάγει το ανάλογο delay για να συχρονίσει τον ήχο και γενικά ναί μπορείς να πεις ότι δημιουργεί ένα "θόλο"

Reaction score
0
Παιδιά ήμουν έτοιμος να καταλήξω στον DENON 3806 όταν με έκπληξη διαπίστωστα στο site της Denon ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ UPSCALING!!! Ο εν λόγω ενισχυτής κάνεις Digital to Analog conversion αλλά στην ίδια ανάλυση πχ 480i analog > 480i digital.

Μπορεί κάποιος κάτοχος 3806 που μπορεί να μιλήσει υπεύθυνα να απαντήσει σε αυτό;

Reaction score
3
Μέχρι σήμερα πίστευα ότι ο 3806 έκανε upscaling στις ψηφιακές πηγές μόνο. Το post σου με έκανε να το ψάξω λίγο περισσότερο. Αυτό που είδα το λοιπόν τόσο από το site της Denon (UK) και από το manual του ενισχυτή είναι ότι περνάει τις αναλύσεις όπως τις λαμβάνει, δηλαδή λειτουργεί απλά σαν ένα HDMI switch. Θα το ψάξω κι άλλο αλλά μάλον έτσι είναι...

Reaction score
0
Αυτή η παρεξήγηση για τις ικανότητες upscaling του DENON 3806 μου δημιουργήθηκε από την σχετική παρουσίαση του "ΗΧΟΥ"! Εκεί λοιπόν ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ρητά ότι ο 3806 κάνει upscaling!!!!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΝUAL ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ;;;;

Reaction score
50
Απ' όσο θυμάμαι λέει ότι κάνει upscaling μόνο όμως μέχρι κάποιο βαθμό και όχι μέχρι 1080i. Τώρα αν το manual λέει ότι δεν κάνει καθόλου, ε εσείς γνωρίζετε καλύτερα! Εγώ μόνο τον ΗΧΟ διάβασα:)

Reaction score
3
Οπως θα δείτε και εδώ
http://www.denon.co.uk/site/unten.php?main=prod&ver=&MID=3&sub=1&fill=1&action=detail&Pid=238&#
αυτό που λέει ουσιαστικά είναι ότι παίρνει τις εισόδους και τις μετατρέπει σε HDMI με τις ίδιες αναλύσεις.

Η διαφορά που είδα εγώ τουλάχιστον στη τηλεόραση μου είναι ότι πηγαίνοντας μέσω HDMI παίρνω καλύτερα αποτελέσματα. Ισως ο scaler της τηλεόρασης να δουλεύει ή να δουλεύει καλύτερα στην HDMI είσοδο. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol