Τι είδαμε, τι θα δούμε


Μηνύματα
603
Reaction score
1.376
Le bal (1983)



Μην χασετε αυτο το αριστουργημα........Το ειχα πρωτοδει σε κινηματογραφικη λεσχη οταν ημουν φοιτητηs ,τωρα εδεησαν οι εταιριεs να το κυκλοφορησουν σε blu ray......ουτε καν σε dvd δεν το ειχαν ..............χιουμορ δακρυ συγκινηση ιστορικεs αναφορεs......σινεφιλ απολαυση χωριs τιs δισκοιλιεs συμβασειs του ειδουs....10 στα 10.
 
Last edited by a moderator:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
47.195
Reaction score
97.177
Le bal (1983)
Μην χασετε αυτο το αριστουργημα........Το ειχα πρωτοδει σε κινηματογραφικη λεσχη οταν ημουν φοιτητηs ,τωρα εδεησαν οι εταιριεs να το κυκλοφορησουν σε blu ray......ουτε καν σε dvd δεν το ειχαν ..............χιουμορ δακρυ συγκινηση ιστορικεs αναφορεs......σινεφιλ απολαυση χωριs τιs δισκοιλιεs συμβασειs του ειδουs....10 στα 10.
Το έφτιαξα λίγο ώστε ο τίτλος να παραπέμπει στο imdb.
 






Μηνύματα
20.630
Reaction score
15.738
Τις ειδα .... και τις συστηνω... :

Mantariinid(2013) 8/10

http://www.imdb.com/title/tt2991224/

/
Τα Μανταρινια τα ειχε αναφερει ο panostr σε μια από τις λιστες του και ηθελα να τα "δω" αλλα τα λησμονησα. Ευχαριστω andreaswrx για την υπενθυμιση.:)

Mandariinid / Tangerines (2013) / Μανταρινια

Φρουτωδης Τιτλος σε μια θαυμασια ταινια με αντιπολεμικο χαρακτηρα.:thumbsup:

8,5 / 10



Περιεκτικό και συνοπτικό, αλλά παράλληλα εύστοχα συγκινητικό... καταφέρνει ρίχνοντας βαρύτητα σε ελάχιστους χαρακτήρες, να μεταδώσει τη σκέψη και την τραγικότητα μιας ολόκληρης περιοχής και τον ανθρώπων της. Αυτών που βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, μιας σύγκρουσης που ούτε θελήσαν, ούτε στηρίξαν, αλλά παρόλα αυτά τους γέμισε απώλειες....

Πηγή http://www.exostispress.gr/Article/kritiki-tainias--Tangerines-mantarinia#ixzz42hZDgK37
 



Μηνύματα
5.326
Reaction score
6.471
το θεμα ειναι οτι ολοι γιαυτο θα το δουν ?, κεκτημενη ταχυτητα ?δε γνωριζω ,και με 1/10 θα το δουν λεω τωρα :idk:
 

Μηνύματα
20.630
Reaction score
15.738
Wild Strawberries - Smultronstället - Άγριες φράουλες 1957 του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν




Πριν ακόμη κλείσει τα 40 ο Bergman καταπιάνεται με τα γηρατειά και την πορεία του ανθρώπου προς τον θάνατο. Η ταινία παρακολουθεί το ταξίδι ενός συνταξιοδοτημένου γιατρού προς τον τόπο βράβευσής του για την συνολική προσφορά του στον χώρο.

Ο απολογισμός μιας ολόκληρης ζωής. Ενός υπέργηρου, ευυπόληπτου και διάσημου γιατρού. Ενός γέρου στα όρια του μισανθρωπισμού. Αλαζόνας, ιδιότροπος, τσιγκούνης, εγωιστής, ψυχρός και ανάποδος. Που μοναδική συντροφιά των τελευταίων χρόνων της ζωής του είναι η οικιακή του βοηθός.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του και παρέα με τη νύφη του – που μόλις έχει εγκαταλείψει τον γιο του – να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να πάει στην πρωτεύουσα για να λάβει από την Ακαδημία τιμητικό παράσημο για την προσφορά του στην Επιστήμη.

Όμως ο δρόμος προς τη δόξα περνάει μέσα από την αυτοκριτική. H διαδρομή προς τα εμπρός ακολουθεί πορεία προς τα πίσω. Και η ψυχρή λογική – αυτό το σπάνιο εργαλείο με το οποίο ο ήρωάς μας κατάφερε να εξασφαλίσει αναγνώριση, ευημερία και δόξα – ηττάται κατά κράτος από την καρδιά.


Τι είναι άραγε ο χρόνος; Πως μπορείς να απαλλαγείς της συμβατικής θεώρησης του και να αγγίξεις τον πυθμένα του; Ο Borg θα βρεθεί μες στο αμάξι. Οι "Άγριες Φράουλες" γίνονται ένα ιδιότυπο και αρχέγονο road movie. Ένα road movie αναζήτησης στα άσβηστα ερωτήματα της ζωής. -Γιώργος Ευθυμίου



Έτσι, αν και η πορεία προς την πρωτεύουσα είναι ευθύγραμμη και σύντομη, το όχημα και η καρδιά αυτού του μελλοθάνατου λοξοδρομούν στους παράδρομους της Εθνικής και στους λαβύρινθους της ψυχής. Είναι περίπου σαν να τον ρωτάς: Μα τα έχεις όλα, τι άλλο θέλεις; Κι εκείνος χωρίς άλλη σκέψη να λέει: Μπορώ να ανταλλάξω την καριέρα μου με ένα καλάθι αγριοφράουλες; Όχι;;;;!!!!



Το Κοινό στο οποίο απευθύνεται η ταινία: Όλοι! Είναι ντροπή να θες να καλλιεργήσεις μια συγκεκριμένη κινηματογραφική παιδεία και να διαβάζεις αυτή την κριτική περιμένοντας να σου πω εγώ αν πρέπει να την δεις ή όχι. Αν πάλι θεωρείς το σινεμά απλή διασκέδαση και θες να χαλαρώσεις ΚΑΙ ΠΑΛΙ να πας να την δεις ...-


(7/10) (εκεί που ένας βαθμός ίσως δεν κρύβει όλα όσα κρύβει για τον καθένα μια ταινία)

Νικος Δουκας

http://cine.gr/film.asp?id=703486&page=4


Oλοκληρη η ταινια στο ΥΤ :* Από σχολιο που αποδίδεται στον Κωτίδη Αντώνη / καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

"....Λίγοι καλλιτέχνες ξεδίπλωσαν με τόση πειστικότητα τη μεταφυσική αγωνία του ανθρώπου μπροστά στην αόρατη εξουσία του Θεού και την ορατή προοπτική του θανάτου όσο ο Μπέργκμαν. Και μπορεί κανείς να δει το έργο του ως απόδειξη ότι η μεγάλη τέχνη υπερβαίνει τις πολιτισμικές ιδιοπροσωπίες."

 

Μηνύματα
5.326
Reaction score
6.471

Ip man 3
6,5/10 , λογω συμπαθειας στον πρωταγωνιστη και της πολυ καλης εικονας,περιμενα ομωςπολυ περισσοτερα, η εαν θελετε κατι διαφορετικο , λιγο μπρους λι, κατι τυπου καρατε κιντ, καλυτερο δεσιμο με το ν2, μαλλον κατι με τα δικαιωματα απο την οικογενεια λι πρεπει να παιχτηκε και ειχε Υip man , μεTyson για να δωσει απαντηση στο αιωνιο ερωτημα καρατε-πυγμαχια:D, ασχετα εαν οι ηλικιες τους δε ταιριαζουν (βεβαια εδω δε υποδιεται τον γνωστο πυγμαχο, αλλα εκει παει το μυαλο με αυτη την φατσα , μπερδεμα,:o τεσπα..)οπως και ναχει τεχνικα κινηθηκε στο ιδιο επιπεδο , δεν ειχαμε ιπταμενους δηλαδη και φυσικα αρτιοτερο απο οτι ταινια πυγμαχιας εχω δει .
 






rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
47.195
Reaction score
97.177
Ip Man 3, αξιοπρεπέστατο και καλογραμμένο. 7+/10

The Hateful Eight, δεν περίμενα ποτέ να το ξεστομίσω αυτό αλλά το κουράσαμε. 7-/10
Με εντυπωσιάζεις!

Δεν έχω δει ακόμα καμία από τις δυο, και ανυπομονώ να δω αν θα συμφωνήσουμε.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.875
Μηνύματα
2.920.844
Members
38.107
Νεότερο μέλος
Μαρθα
Top