Τι είδαμε, τι θα δούμε

Reaction score
80
Βασιλιάς Αρθούρος 5/10
Μεγάλο για βίντεοκλιπ βαρετό για ταινία.
Μια συρραφή από βίντεοκλιπ και σκηνές από videogame. Στις ενδιάμεσες σκηνές ένας ξανθός μοντέλος που μας τα ζάλισε με την ενδοσκόπησή του. Του χαρίζανε μια πυρηνική βόμβα και ένα βασίλειο αλλά αυτός όλο το σκεφτόταν. Ο δε μπάρμπας του αντί να βάλει όλο το στρατό να φυλάει το σπαθί στη μέση ενός σούπερ κάστρου το είχε στον βραχόκηπο περιμένοντας τον ανηψιό να το βρει.
Βασιλιάς Αρθούρος 1/10. Η πιο ασυνάρτητη ταινία που έχω δει ποτέ. Χωρίς αρχή και τέλος. Δεν καταλαβαίνεις τί σου γίνεται. Μην κάνετε το λάθος και πληρώσετε για να τη δείτε, θα κλαίτε τα λεφτά σας για μήνες.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.834
Wonder Woman 7/10
Πωωωωω ένα Woman :help:. Είναι όντως Θεά :hi:

Θα μπορούσαν να κόψουν ένα μισάωρο και μερικές υπερβολές αλλά εντάξει δε βαριέσαι κόμικ είναι. Τουλάχιστον η ταινία έχει μια συνοχή και μια κλιμάκωση στην δράση, όχι σαν τον Βασιλιά Αναποφάσιστο που είδα χθες.

Reaction score
1.263
Μόλις είδα αυτό το θρίλερ που ήταν αρκετά καλό 7/10...
Δυστυχώς δεν βγήκαν υπότιτλοι και μάλιστα επειδή είναι Αυστραλοί οι ηθοποιοί,ανάθεμα αν καταλάβαινα τι λέγανε.
Αλλά μια χαρά βγάζεις νόημα από τη ροή της υπόθεσης...

Reaction score
2.195
8+/10

το + για τις άψογη χορογραφία στις σκηνές μάχης. Για να γυριστούν η "θεά" Gal Gabot έλαβε μαθήματα, ξιφομαχίας, Kung Fu, kickboxing, Capoeira και Brazilian Jiu-Jitsu !
Εξάλλου η παρουσία της στο τέλος ήταν από τα καλύτερα μέρη, της κατά τα άλλα κάτω του αναμενόμενου, ταινίας Batman v Superman: Dawn of Justice

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.834
Η Μούμια 6/10
Το Hollywood σε πορεία Super Hero Bollywood.
Πόσες φορές να δεις την ίδια ταινία; Όλη η εβδομάδα έτσι πήγε.

Ανακάτεψαν τον Κονγκ με τον Ιούλιο Βερν (Ταξίδι στο κέντρο της Γης) για να φτιάξουν μια ταινία μόνο με εφέ.

Ο Wick ένας σούπερ ήρωας, που στην αρχή της ταινίας είπα να μετρήσω πόσους θα καθαρίσει αλλά δε προλάβαινα και σταμάτησα. Πρέπει να έφτασε τους 200 για πλάκα.

Ο Βασιλιάς Αρθούρος, βίασαν μια κλασική ιστορία και με δικαιολογία το εξκάλιμπερ την μετέτρεψαν σε κόμικ.

Wonder Woman, διεσώθη λόγω της πρωταγωνίστριας και της λίγο καλύτερα δουλεμένης ιστορίας αλλά και πάλι με το ζόρι περνάει την βάση.

Η Μούμια αν δεν ήταν ο Τόμαρος δεν θα βλεπόταν.

'Ολες εξαιρετικές παραγωγές. Ας πούμε στον Wick, που καθαρίζει κόσμο πιο γρήγορα και από τις σφαίρες που ρίχνει, οι χορογραφίες των μαχών είναι πραγματικά άψογες, δουλεμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως είναι σαχλό.

Έχω όλη την καλή διάθεση να κάτσω να δω μια χαζοταινία με δράση - εφέ - χαβαλέ χωρίς να έχω την παραμικρή φιλοδοξία ότι θα δω τέχνη. Το ξεφτιλίσανε το θέμα, έχουνε ξεφύγει, έχουνε χάσει το μέτρο.

Το καλοκαίρι είδαμε με τον μικρό σε θερινό τους Πειρατές (6/10), σε κάποια φάση μου είπε ''Αργεί να τελειώσει; Βαρέθηκα να βλέπω μάχες.''
Άσχετο αλλά ο θερινός είναι ένα θεατράκι στα πλατάνια Βελίκας (παράλια Ν.Λαρίσης) που για ήχο είχαν δυο JBL με άπειρα db.
Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος χρονομετρήσει τις ταινίες θα βγάλει και την συνταγή.
Μία εναρκτήρια σκηνή με εντυπωσιακά εφέ, και μετά π.χ. 10 λεπτά διαλόγους - 10 λεπτά εφέ.

Μου φαίνεται θα το ρίξω στις ασπρόμαυρες, πόση χαζομάρα να αντέξεις;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.834
Πότε δεν συνέβαινε αυτό; ;)
Υπάρχουν και άλλα concept εκτός του Super Hero για blockbuster. Ας πούμε οι επικίνδυνες αποστολές.
Απλός όλοι προσπαθούν να πιάσουν την Marvel, πριν από την επιτυχία της Marvel βλέπαμε αραιά κάποια ταινία του είδους. Κυρίως Batman, Spiderman και σπανια Superman. Τώρα δεν είμαστε απλός στην φάση που η Marvel βγάζει 3 - 4 (?) ταινίες τον χρόνο αλλά ότι οι υπόλοιποι προσπαθούν την μιμηθούν.
Τι σχέση έχει ο Κόνγκ του 2005 με τον σημερινό; Άσχετα αν ήταν πιο ωραία ταινία , το βασικό είναι ότι πάτησε στην βασική ιστορία για να την κάνει και όχι στο πουθενά για να φτιάξουμε εντυπωσιακές μάχες.
Τι σχέση έχει το εξκάλιμπερ του Βασιλιά Αρθούρου με το εξκάλιμπερ της παρωδίας;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.834
Ο Wick ένας σούπερ ήρωας, που στην αρχή της ταινίας είπα να μετρήσω πόσους θα καθαρίσει αλλά δε προλάβαινα και σταμάτησα. Πρέπει να έφτασε τους 200 για πλάκα.
Εντάξει το μελέτησαν άλλοι το θέμα.
128 άτομα καθάρισε.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.838
Η Marvel (Disney) έκανε μιά δοκιμή που πέτυχε, το Iron Man, και αφού ανέκαθεν τα studios ξεκατίνιαζαν τις επιτυχημένες εμπορικά ιδέες ακολούθησε αυτό που περνάμε μέχρι να μη βγάζει χρήματα. Είναι τουλάχιστον καλογυρισμένα τα περισσότερα.
Η Disney ειδικά, ποτέ δε ρισκάρει ιδιαίτερα. Pirates, Star Wars, το ξεσκίζει.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.263
Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει με τον Αρθούρο, για ένα παραμύθι μιλάμε...ποιητική αδεία το αποδίδει ο καλλιτέχνης όπως νομίζει. Μερικές φορές νομίζω ότι μιλάτε για κάποιο ιστορικό γεγονός που δεν το κατέγραψε σωστά το ρεπορτάζ.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.834
Το εξκάλιμπερ είναι ενας μυθος που έχει να κάνει με την φιλία, την ματαιοδοξία, τις μάχες κοκ. Το να πάρεις έναν τόσο ωραίο μύθο που σου δίνει άπειρες καλλιτεχνικές δυνατότητες και να τον υποβιβάσεις σε κόμικ είναι απογοήτευση. Το σπαθί από σύμβολο να το κάνεις σπαθί που σε κάνει υπερήρωα με την κόμικ διάσταση είναι φάουλ. Θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα διαφορετικό παραμύθι.
Μα δεν είναι θέμα ρεπορτάζ, έχει να κάνει με την δομή του μύθου.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.263
Τέλος πάντων εγώ το βρήκα πολύ καλό, και όλα αυτά τα μηνύματα του μύθου υπήρχαν με σημαντικότερο το ταξίδι του ήρωα στη να αυτογνωσία και στο πεπρωμένο (κλασικό σενάριο σε όλους τους ήρωες σε όλα τα όλα τη και μήκη της γης).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.695
Μία από τις ελάχιστες ταινίες με υπερήρωες που μου άρεσε. Η Γκαντότ είναι υπέροχη στον πρωταγωνιστικό ρόλο! Η ατμόσφαιρα καταφέρνει να βγάζει μία ιδιαίτερη λάμψη παρόλο που η εποχή είναι σκοτεινή.

Το Wonder Woman θα ήταν ακόμα καλύτερο αν διαρκούσε λιγότερο, χωρίς δηλαδή κάποιες περιττές κοιλιές.

7/10

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.695
Δηλαδη ειχε και διαλογους? :D Δραμα!!!
:lolsign:

Στην αρχή ξενέρωσα γιατί μας έδειξε αναλυτικά τον μύθο των Αμαζόνων. Μετά είχε και πάλι κάτι smartphone friendly σκηνές. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.298
Νεότερο μέλος
kostas-rj