- Reaction score
- 76.846
:444::444::444:
Trois Couleurs : Blanc (1994) Three colors - White :112:
Τρεις ταινίες εμπνευσμένες από τα χρώματα της γαλλικής σημαίας και τις έννοιες που αυτά αντιπροσωπεύουν: ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα.
Three colours - Blue (Eλευθερια):112:
"...μείζων δε τούτων η αγάπη!"
Το ανθρωποκεντρικο αριστουργημα του Krzysztof Kieslowski εκτος απο το οτι προβαλει την ανιδιοτελης μορφη της αγαπης ως την πλεον γνησια, καταφερνει και συνδεει αριστουργηματικα την μπλε ταινια του με την λευκη (μεσα στο δικαστηριο ακουμε «Και η ισοτητα; Επειδη δεν μιλαω στα γαλλικα δεν πρεπει το δικαστηριο να ακουσει τα επιχειρηματα μου;» που ειναι αποσπασμα απο την λευκη ταινια) αποδεικνυουν την μεγαλοφυΐα του δημιουργου σε ολο το μεγαλειο της. Συνδεει τις δυο ιστοριες απο ενα τυχαιο γεγονος οπου ο ενας ηρωας γινεται φευγαλεος επισκεπτης του αλλου, αποδεικνυοντας μας πως οι ιστοριες ολων μας καποτε χωριζουν και καποτε τεμνονται.
Το τελευταιο τραγουδι (που αποτελει μελοποιηση της Προς Κορινθιους επιστολη) αποτελει την καθαρση του θεατη μεσα στο υμνο της αγαπης που παντα πιστευει, παντα ελπιζει, παντα υπομενει.
Γιωργος Θεοδωρακης (Μετεωρος Αγγελος)
:405:που το ειδες ? (γιατι δεν εχεις μπασα) ?
Έχοντας ολοκληρώσει την τριλογία,μπορω να εκφράσω τώρα την άποψη μου για το ποια μου ήταν προσφιλεστερη:Είναι και η κόκκινη, η οποία μου άρεσε εμένα προσωπικά παραπάνω.