Τι ενισχυτη προτεινετε?

Reaction score
0
Λοιπον εχω τα ακολουθα:

Ηχεια HECO 500 για μπροστα 60 πισω και το κεντρικο.
Ο χωρος ειναι στα 40-50 μ2
Θα ηθελα ενα ενισχυτη 50-50 μουσικη/ταινιες, ο οποιος να ειναι κατω απο 400Ε

Προτάσεις?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Πιθανόν κάποιον yamaha.
Έχετε ένα ηχείο δύσκολο στην οδήγηση,απ όσο ξέρω,όπου χρειάζεται ενισχυτή με ικανό ρεύμα(προσοχή όχι watt,αλλά ρεύμα.)Δλδ ιδανικά να διπλασιάζει τα βατ του από τα 8 στα 4 ωμ.

Εμπειρικά συνήθως οι γιαμάχα έχουν καλή τροφοδοσία,στο μέτρο βέβαια του εφικτού της χρηματικής κατηγορίας.

Reaction score
2
απο γερμανία με κλειστά μάτια... εδώ έχει 700€! η εγγύηση ισχύει κανονικά (πανευρωπαική) με λίγο παραπάνω ζόρι λόγω αγοράς απέξω. στην ανάγκη το στέλνεις Deutschland για επισκευη, συνήθως με έξοδα του μαγαζιού.

εαν παρόλαυτα επιμένεις για Ελλάδα κοίτα στο skroutz ή εαν εχεις προσβαση σε κανα Μακρο, παλια έφερναν τους μικρούς Yamaha σε καλές τιμές παραεισαγωγή με δικιά τους εγγύηση. κάποιο μοντέλο θα υπάρχει γύρω στα 400 ευρά.

από skroutz ενδεικτικα:

Yamaha RX-V465 στα 330€ (5.1 5x100W)
Yamaha RX-V565 στα 470€ (7.1 7x90W)

Reaction score
0
Απάντηση: Τι ενισχυτη προτεινετε?

Ποια ενδειξη του ενισχυτη πρεπει να κοιταξω για να αξιολογω αν κανει για τα ηχεια μου;

Καποιος μου ειχε πει α κοιταω στο πισω μερος του ενισχυτη που γραφει ποσα watt βγαζει ο μετασχηματιστης του. Ειναι αξιοπιστος δεικτης;

Υπαρχει κατι αλλο;

Reaction score
4

Ποια ενδειξη του ενισχυτη πρεπει να κοιταξω για να αξιολογω αν κανει για τα ηχεια μου;

Καποιος μου ειχε πει α κοιταω στο πισω μερος του ενισχυτη που γραφει ποσα watt βγαζει ο μετασχηματιστης του. Ειναι αξιοπιστος δεικτης;

Υπαρχει κατι αλλο;
Aν σου γράφει πίσω πχ 500watt θα πάρεις τα μισα απο αυτά (250) και αν ειναι 7.1 ο ενισχυτής θα το διαιρέσεις με τα ηχεία σου.
Θα σου βγάλει δηλ 250/7= 35 Watt rms στο κάθε ηχείο.
Εγώ έτσι το κάνω. Το μισο ρεύμα χάνεται στις απώλειες.

Μπορεί όμως ο ενισχυτής στα Left right να δίνει περισσότερο ρεύμα και να αφήνει λιγότερα για τις θέσεις των surround. (Αν σε ενδιαφέρει η μουσική κυρίως ψάξε για τέτοιους ενισχυτες.)

Reaction score
0

Aν σου γράφει πίσω πχ 500watt θα πάρεις τα μισα απο αυτά (250) και αν ειναι 7.1 ο ενισχυτής θα το διαιρέσεις με τα ηχεία σου.
Θα σου βγάλει δηλ 250/7= 35 Watt rms στο κάθε ηχείο.
Εγώ έτσι το κάνω. Το μισο ρεύμα χάνεται στις απώλειες.

Μπορεί όμως ο ενισχυτής στα Left right να δίνει περισσότερο ρεύμα και να αφήνει λιγότερα για τις θέσεις των surround. (Αν σε ενδιαφέρει η μουσική κυρίως ψάξε για τέτοιους ενισχυτες.)
Σιγουρα παιζει αυτο; Και πωφς παιζουν τα ηχεια με τοσα λιγα watt?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Re: Απάντηση: Τι ενισχυτη προτεινετε?

Σιγουρα παιζει αυτο; Και πωφς παιζουν τα ηχεια με τοσα λιγα watt?

Ίσχυει σε μεγάλο βαθμό όταν τα ενισχυτικά στάδια δεν είναι ψηφιακά.
Κάποιοι ενισχυτές(της Σονυ και της Pioneer,αν θυμάμαι καλά)χρησιμοποιούν ψηφιακού τύπου ενισχυτή,με αποτέλεσμα μεγαλύτερη απόδοση.Δλδ αντί για 50%,70-90%.
Αυτό δεν συνεπάγεται ''καλύτερο'' ήχο.
Σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν ξέρω αν υπάρχει ενισχυτής με ψηφιακά στάδια ενίσχυσης,οπότε θα πρέπει να το ψάξετε,προσπαθώντας να βρείτε τα manual τους(υπάρχουν συνήθως στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρίας) και να δείτε τι τύπο ενισχυτή χρησιμοποιούν.

Δυστηχώς αυτή τη στιγμή έχω περιορισμένη πρόσβαση(λογω εταιρικού pc) στους τύπους αρχείων που μπορώ να ανοιξω,ούτως ώστε να σας έδινα ένα παράδειγμα για να ξέρετε τι να κοιτάξετε και που.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Επίσης τα ηχεία μπορούν να παίξουν με 35 βατ,απλώς μην περιμένετε μεγάλες εντάσεις.
Και για να μην σας παραμυθιάζουν λόγω μεγάλου μεγέθους χώρου θέλετε πάνω απο 200 βατ στο κανάλι για παίξετε ΔΥΝΑΤΑ.Βέβαια αν ζείτε σε διαμέρισμα ίσως και να είναι υπερβολή,δημιουργώντας πρόβλημα στους γείτονες.

Δείτε και αυτό: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=70222

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Re: Απάντηση: Τι ενισχυτη προτεινετε?

O Yamaha 463 λετε να τα καταφενει?

Δεν τον ξέρω οπότε:203:

Το πιθανότερο είναι ότι σε νορμαλ εντάσεις θα είναι μια χαρά.

Και για να μην ψειρίζουμε την μαϊμού οι εντάσεις είναι κάτι σχετικό.Μπορεί εγώ να θέλω να με ακούει ο γείτονας(για πουλ μουρ-καθόλου υγιής τρόπος σκέψης ή αγοράς) ή να θέλω να κάνω επείδηξη στους φίλους μου(το ίδιο).
Αλλά οι πραγματικές μου ανάγκες να είναι όντως καλυμένες με 40-50 βατ,όπου θα μου δώσουν ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα και θα το ευχαριστηθώ.

Το θέμα είναι εσείς τι θέλετε.Από εκεί ξεκινάτε και ψωνίζετε όσο αντέχει η τσέπη σας:126:.

Πάντως αν μπορείτε κοιτάξτε και για τον HARMAN KARDON 255 ή τον 155.Yπάρχουν μέλη που έχουν τον 255 οπότε ελπίζω να μας που και αυτοί τις εντυπώσεις τους και ....κάποιος.... που ξέρει όλη την γκάμα και ΄τι μπορεί να κάνει

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι ενισχυτη προτεινετε?

Πάντως αν μπορείτε κοιτάξτε και για τον HARMAN KARDON 255 ή τον 155.Yπάρχουν μέλη που έχουν τον 255 οπότε ελπίζω να μας που και αυτοί τις εντυπώσεις τους και ....κάποιος.... που ξέρει όλη την γκάμα και ΄τι μπορεί να κάνει
Ο 155 ειναι μικρος και 5ακαναλος.
Ο 255 βγαινει εξω απ το μπατζετ του φιλου μας.

Εχω την αποψη πως δεν θα χεις προβλημα με τον Yamaha.
Aν εχει προενισχυμενες εξοδους ,μπορεις στο μελλον να προσθεσεις ενα δικαναλο τελικο για καλυτερες μουσικες ακροασεις.

Reaction score
1.187

Λοιπον εχω τα ακολουθα:

Ηχεια HECO 500 για μπροστα 60 πισω και το κεντρικο.
Ο χωρος ειναι στα 40-50 μ2
Θα ηθελα ενα ενισχυτη 50-50 μουσικη/ταινιες, ο οποιος να ειναι κατω απο 400Ε

Προτάσεις?
http://www.pixmania.gr/gr/gr/279239...7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.327
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent