Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

Reaction score
0
Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

καλωδια ηχειων monster, διασυνδεσεις xlo,cd Tandberg 4025,πικαπ Pro-ject 2Xperience, προ. Colden tube sep-2, τελ. BK st202,kai ηχεια ιδιοκατασκευες

Reaction score
5
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Ας βάλω κι εγώ τα δικά μου (αν και δεν είναι τίποτα σπουδαίο):

CD player: NAD C541

Ενισχυτής: NAD C370 (2*120 W)

Ηxεία: QLN 122 (σουηδικά,δαπέδου 2 μεγαφώνων, με πραγματικό ξύλο σαν τα Roister Status 6)

Καλώδια: της πλάκας...

Τι μου αρέσει: Τερατάκια τα NAD, παίζουν δυνατά χωρίς στρες και σκληρότητες ενώ έχουν και πολύ καλή τονικότητα. Τα ηχειάκια σκίζουν για τζαζ μουσική, ψηλές για σεμινάριο στην κατηγορία (χωρίς καν να είναι τσιμπημένες).
Τι δεν μου αρέσει: Τα NAD δεν έχουν τη λεπτομέρεια των αντίστοιχων Marantz (αποφεύγουν όμως τις σκληρότητες και τα τσιμπημένα πρίμα) ούτε "γκαζώνουν" σαν τα Rotel (αλλά αποφεύγουν τον επιθετικό-κουραστικό χαρακτήρα και τις τονικές ανισσοροπίες βλ. φουσκωμένα μπάσα). Τα ηχεία δεν κατεβαίνουν πολύ χαμηλά (ορισμένα βάσης τους ρίχνουν σε μπάσο) και δεν πολυταιριάζουν με τον ενισχυτή (είναι τόσο ελαφρά που μάλλον τους πάει ένας λαμπάτος...), ο οποίος δείχνει να προτιμά 2,5 και 3-δρομα τερατάκια για να δείξει αυτά που αξίζει.

Reaction score
8

:crazy_1: Γεια σας. Να βαλω μι εγω τα δικα μου.
Ηχεια Analysis Omega, KEF XQ5, Audio Spectrum Artemis και subwoofer REL Strata
Ενισχυτες Tsakiridis Devises Electra olus με KT88 , προ Dared mc-7P, Promitheus TLC και phono PS AUDIO GCPH:crazy_1:

Reaction score
6

dps 2 /rega rb250/ zyx 100H (analog)
bonnec phono
north star 192 transport & Dac (digital)
sony CDR-W33
Denon 2930 universal
mactone XX300A pre
vt4c (211) monos by iliopoulos
FAL C-90 EX (speakers)

all eichman cabling

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.570

Καλώς τα παιδιά!
Φίλε Θανάση μια ερώτηση: τα Ωμέγα παίζουν με το REL και σε δικάναλο πρόγραμμα?

Reaction score
8

Φιλε Νικο ειναι μεγαλη ιστορια, αλλα θα στην πω οσο πιο συντομα μπορω. Η πρωτη μου επαφη με τον χωρο ηταν στα εφηβικα μου χρονια με ενα συστημα της SANYO με λαμπατο ραδιοενισχυτη και με ηχεια της δανεζικης DANTAX. Και ομως τους ηχους και την μουσικη που απολαυσα με αυτο το συστημσ δεν το εχω απολαυσει με κανενα αλλο. Πως μπορεις αλλωστε να ξανακουσεις Χατζιδακη ζωντανο απο το δευτερο προγραμμα η να τρεξεις να αγορασεις τους δισκους των PINK FLOYD τη στιγμη που πρωτοκυκλοφορουσαν.
Η συγχρονη ενασχοληση μου με το αθλημα ξεκινησε μρ την αγορα ενος συστηματος με CD MARANTZ 67SE, DAC ORACLE, πλατω PROJECT 6.9 με κεφαλη SUMIKO BLUE POINT και ενισχυτικα εναν παθητικο της QED και εναν τελικο της TEAC. Ηχεια ηταν τα ARTEMIS με ηχο μονιτορ, αν και λιγο σκοτεινo, μουσικα και με λιγο περιορισμενο χαμηλο, εξου και η αγορα του REL.
Περνοντας σε μια περιοδο ενασχολισης με το HOME CINEMA, αγοραστηκε ενας DENON 3802 και το σετ ηχειων της KEF XQ. Τα KEF εχουν ηχο σχεδον HI-END, ειναι εκολοοδηγητα (ται
ριαζουν με λαμπες), πολυ καλες μεσαιες,λιγο τονισμενα πριμα και μια ελαφρια χαλαροτητα στις χαμηλες. Το REL παρεμεινε στο συστημα, αλλα ηδη αρχισε να δειχνει λιγο.
Πριν ενα χρονο περιπου αποφασησα να φτιαξω ενα αμιγως δικαναλο συστημα οποτε αγοραστηκαν και τα ANALYSIS λογω του ηχου τους, της εμφανισης τους και του γεγονοτος οτι ειναι Ελληνικα. Ο ηχος τους ειναι αερινος, αναλυτικος, με μια τονωση στα πριμα, η οποια αντιμετωπιστηκε με λαμπατα ενισχυτικα, με καλωδια VAN DEN HUL στο σημα και KIMPER 8TC στα ηχεια.Το μπασο του ειναι ιδιαιτερο και διαφορετικο απο των συμβατικων ηχειων.Το REL παραμενει στο συστημα αν και βρωμιζει και θολωνει το χαμηλο (προσωπικη επιλογη) μεχρι να αναβαθμιστει με ενα απο τα μεγαλα VELODYNE. Πιστευω οτι τα ANALYSIS χρειαζονται ενα υπογουφερ, λογω του δυσκολου φορτιου τους ωστε και να γλυτωσουν τους λαμπατους απο τα ενεργοβορα χαμηλα και να αποδωσουν οι μεβρανες πιο αβιαστα τα μεσοχαμηλα.
Πηγες χρησιμοποιω το OPERA DROPLET CDP5.0, CLEARAUDIO CHAMPION MAGNUM-BENZ ACE L και MAGNUM DYNALAB MD90.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.570

Πολύ ωραία κόλπα, εύγε!
Δουλεύω κι εγώ τα πάνελ μου με sub, βέβαια με διαφορετικά δεδομένα και με άλλον τρόπο. Θα τα πούμε όμως στην πορεία.

...

Reaction score
0

CD-Sacd Player:Esoteric Ρ-03/D-03-G-0s clock
Pre:Krell Evo 202
Power Amp:Krell Evo 402
Speakers: Von Schweikert VR5SE Anniversary edition
Power Cables:Akrolink// Nordost Valhalla on Nordost Thor
IC:Stealth intra- Nordost Valhalla
Digital Cables: Stealth Varidig-Akrolink 6300
Speakers Cables: 2 pairs Nordost Valhalla

Reaction score
0

Πολυ θα ηθελα να ακουσω το συγκεκριμενο συστημα..:cool_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Δυνατός. :cool_4:
Καλές ακροάσεις! :happy_2:

Reaction score
0

Καλά Γιώργη,
Για σένα θα κάνω μια εξαίρεση!!!
Ως γνωστον το ΗΧΕΙΟ ειναι ο τραγουδιστης του συστηματος...Και επειδη το....λαρυγγι του συγκεκριμενου το γνωριζω, και αν κρινω και απο τα πολυ υψηλης ποιοτητας συνοδα, εχω βασιμες υποψιες φιλε magellan, οτι η ακροαση του συστηματος σου θα προκαλει μεγαλες ανατριχιλες...και πολλα jaw droppings που λενε και τα αμερικανακια!

Να σαι παντα καλα φιλε μου και καλες ακροασεις!

Reaction score
0

Ως γνωστον το ΗΧΕΙΟ ειναι ο τραγουδιστης του συστηματος...Και επειδη το....λαρυγγι του συγκεκριμενου το γνωριζω, και αν κρινω και απο τα πολυ υψηλης ποιοτητας συνοδα, εχω βασιμες υποψιες φιλε magellan, οτι η ακροαση του συστηματος σου θα προκαλει μεγαλες ανατριχιλες...και πολλα jaw droppings που λενε και τα αμερικανακια!

Να σαι παντα καλα φιλε μου και καλες ακροασεις!
Αγαπητέ Γιώργη το ηχείο έκανε σαγόνια να πέσουν με το που βγήκε από το κουτί!Ξέρεις ότι το έχω μόνο τρεις μέρες οπότε όπως καταλαβαίνεις έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να πάρουμε την μαγεία του.Μέρα με την μέρα δείχνει τα δόντια του και δεν μπορώ να φανταστώ που θα φτάσει άμα στρώσει για τα καλά!
Οταν γράψει αρκετό αριθμό ωρών θα τα πούμε από κοντά.

Καλή χρονιά
σε όλους!

Reaction score
0
Χαιρετώ όλους!
Μόλις πρίν από λίγο έγινα μέλος, και είπα να γνωριστούμε λίγο.
Ξεκινώ λοιπόν από το σύστημα μου. Είμαι φανατικός οπαδός της Meridian, και το σύστημα μου αποτελείται από 861V4 processor, 800V4 DVD player, 808 CD player, και ηχεία DSP8000 μπροστά και πίσω, και DSP5000C για κεντρικό.
Κατά την άποψη μου ο παραγόμενος ήχος είναι μαγικός, και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να με επισκεφτείτε και να που πείτε την γνώμη σας!

Reaction score
251

Χμμμ εχουμε και λεμε

cd & dac: wadia 32/3200
tuner: Revox
pre: audion, krell ksl, dared
power: audion silver knight monoblocks, krell kst100
integrated: marantz pm-4
headphones: stax lambda nova
loudspeakers: analysis epsilon, aurum cantus, B&W 805, optimus LX5.

Βασιλης

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.474

Χαιρετώ όλους!
Μόλις πρίν από λίγο έγινα μέλος, και είπα να γνωριστούμε λίγο.
Ξεκινώ λοιπόν από το σύστημα μου. Είμαι φανατικός οπαδός της Meridian, και το σύστημα μου αποτελείται από 861V4 processor, 800V4 DVD player, 808 CD player, και ηχεία DSP8000 μπροστά και πίσω, και DSP5000C για κεντρικό.
Κατά την άποψη μου ο παραγόμενος ήχος είναι μαγικός, και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να με επισκεφτείτε και να που πείτε την γνώμη σας!
Έτσι, έτσι, μία είναι η ουσία... σωστός!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.474

optimus LX5.
Βασιλης
Βασίλη ποιά είναι αυτά τα optimus? Είναι αυτά με το Linaeum tweeter? Αν ναί, πιθανά να έχουμε τα ίδια, και έχω ένα θέμα.....

Reaction score
1

Καλησπέρα παιδιά και κάλώς σας βρήκα !!!

Μετά απο πολλά χρόνια 'απουσίας' από τον κόσμο του Hi-Fi, αποφάσισα λίαν προσφάτως μάλιστα να αγοράσω ένα ηχοσύστημα το οποίο θα συμπληρώνεται σταδιακά.
Για αρχή λοιπόν έχουμε :
Ενισχυτής : Primare I21
CD Player: Primare CD21
Ηχεία : Audio Physic Yara II Superior
Interconects : Nordost Blue Heaven
Speaker Cables : Nordost Superflatline MKII Gold

Το σύστημα ακούγεται πάρα πολύ καλά (σε χώρο ~35τ.μ.), άν και φαντάζομαι θέλει αρκετό χρόνο για να 'στρώσει'. :happy_4:

Reaction score
251

Βασίλη ποιά είναι αυτά τα optimus? Είναι αυτά με το Linaeum tweeter?
Κωστα αυτα ειναι. Ειδα το post σου σημερα και μου εκανε εντυπωση. Απο που τα πηρες;

Βασιλης.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.280
Νεότερο μέλος