Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

Reaction score
0
Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Το πρώτο μου ηχοσύστημα (δεν γνωρίζω από ορολογίες, ούτε έχω εμπειρία οπότε θα περιγράψω τον ήχο όπως τον αντιλαμβάνομαι ελπίζοντας να γίνω κατανοητός)

Ενισχυτής
NAD C 315BEE (φτηνός-φοιτητικό budget!, διακριτικός τόσο σε εμφάνιση τόσο σε ήχο, έχει όλα όσα θέλω χωρίς να υπερτερεί σε κάτι πχ ανάλυση, μπάσο, πρίμα κτλ)
Ηχεία
PSB image B25 (λόγω χώρου επέλεξα το bass reflex να είναι μπροστά ) καθαρά πρίμα, βαθύ μπάσο (σε σχέση με το τι περίμενα). Για το μέγεθός του γούφερ και της καμπίνας δεν είναι πολύ απαιτητικά σε θέματα τοποθέτησης. Λίγο «έγχρωμα» ηχεία, αλλά γενικά νομίζω πως δίνουν ταυτότητα στο σύστημα – ταίριασμα με τον ενισχυτή.

Όσον αφορά τις πηγές ένα dvp Toshiba sd 590 που εκτελεί και χρέη cdp μέχρι να αποφασίσω τι ταιριάζει στο σύστημα (htpc, dac, cdp κτλ) και τέλος τον δέκτη Denon TU-260L MKII.

Reaction score
0

CD Player: Pioneer PD-S904
Preamp:Creek P43
2 τελικους Denon POA-6600
Radio:Magnum Dynalab FT-101A
Ηχεια:κατι παλια Altec Lansing 3 δρομων τα οποια παιζουν πολυ καλα.
ολα αυτα ειναι του πατερα μου και ασχολουμε και εγω εδω και μερικα χρονια!στο δωματιο μου εχω B&W DM601 S2,B&W AS6 Sub,Ps3 και εναν AV ολοκληρομενο ενισχυτη Sherwood R-965

Reaction score
4.242

Νομιζω οτι και στους 2 (Spaxnoudi-Archloukas) θα βοηθουσε ιδιαιτερα ενα ντακ και μαλιστα με λιγα χρηματα, οπως το V-Dac η το magic της Cambridge audio.

Reaction score
0

τοσο μεγαλη διαφορα θα εχει λες?παντως απο καλωδια interconnect ολα ειναι monster cable τα παλια που ηταν οντως made in usa.ποσο κανει περιπου αυτο που λες?

Reaction score
4.242

τοσο μεγαλη διαφορα θα εχει λες?παντως απο καλωδια interconnect ολα ειναι monster cable τα παλια που ηταν οντως made in usa.ποσο κανει περιπου αυτο που λες?
Αν θυμαμαι καλα, 180 το πρωτο και 320 το δευτερο. Σημειωτεον παιζουν και αρχεια ηχου υψηλης αναλυσης (24-96). Η διαφορα θα ειναι ακουστη και καθαρη και οχι υποθετικη. Θα ειναι σα να εβαλες ενα ακριβο σιντι πλαυερ στην αλυσιδα σου.

Reaction score
0

μαλιστα..παντως τωρα που το εψαξα στα γρηγορα οντως εχει ενδιαφερον..σε ευχαριστω πολυ και θα σου πω αποψεις αν κανω την αγορα!

Reaction score
4.242

μαλιστα..παντως τωρα που το εψαξα στα γρηγορα οντως εχει ενδιαφερον..σε ευχαριστω πολυ και θα σου πω αποψεις αν κανω την αγορα!
Αναμενουμε.
Παντως πληροφοριες υπαρχουν πολλες στο διαδυκτιο. Εγω εχω το magic. Ενα ενδιαφερον συγκριτικο θα βρεις στο avmentor.gr
Το V-Dac αν και το πιο οικονομικο, ωστοσο αυτοι που το ακουσαν λενε τα καλυτερα. Στο φορουμ αν δεν κανω λαθος καποιοι το εχουν.

Reaction score
0

Αναμενουμε.
Παντως πληροφοριες υπαρχουν πολλες στο διαδυκτιο. Εγω εχω το magic. Ενα ενδιαφερον συγκριτικο θα βρεις στο avmentor.gr
Το V-Dac αν και το πιο οικονομικο, ωστοσο αυτοι που το ακουσαν λενε τα καλυτερα. Στο φορουμ αν δεν κανω λαθος καποιοι το εχουν.
Να κάνω και γώ κάποιες ερωτήσεις πάνω σε αυτό και ελπίζω να μην βγαίνω εκτός της συζήτησης, ή να χρειάζεται η δημιουργία νέου θέματος.
Ένα οποιοδήποτε cd transport (στην περίπτωσή μου το dvp) σε συνδυασμό με ένα dac (βλέπε Cambridge) θα είναι «ανταγωνιστικό» με cdps σε παραπλήσια τιμή πχ : Nad C515BEE_250ε, Nad 521i BEE_380ε, Pioneer PD-D6-J_390ε, κτλ?
Τέλος τι λέει η περίπτωση των harman kardon (HD 970_315ε, HD980_260ε για αυτό δεν είμαι σίγουρος αν έχει εισόδους σαν dac )που συνδυάζουν και τα 2 cdp+dac.

Reaction score
4.242

Να κάνω και γώ κάποιες ερωτήσεις πάνω σε αυτό και ελπίζω να μην βγαίνω εκτός της συζήτησης, ή να χρειάζεται η δημιουργία νέου θέματος.
Ένα οποιοδήποτε cd transport (στην περίπτωσή μου το dvp) σε συνδυασμό με ένα dac (βλέπε Cambridge) θα είναι «ανταγωνιστικό» με cdps σε παραπλήσια τιμή πχ : Nad C515BEE_250ε, Nad 521i BEE_380ε, Pioneer PD-D6-J_390ε, κτλ?
Τέλος τι λέει η περίπτωση των harman kardon (HD 970_315ε, HD980_260ε για αυτό δεν είμαι σίγουρος αν έχει εισόδους σαν dac )που συνδυάζουν και τα 2 cdp+dac.
Το magic εχεις διαφορους τροπους να το συνδεσεις (RCA, XLR, οπτικη). Το τρανσπορτ η sd η dvd ελαχιστη σημασια εχουν σαν ποιοτητα. Την βαρια δουλεια θα την κανει το dac. Αυτο που θ ακουσεις θα ξεπερναει μηχανηματα του χιλιαρικου.

Ομως το πιο βασικο το συνδεεις με ενα media player της ταξης του κατοσταρικου στο οποιο εχει συνδεσει τους σκληρους δισκους με usb και ακους την ατελειωτη μουσικουλα σου (κατα προτιμηση σε μορφη flac). Μαλιστα αν το συνδεσεις με οπτικη θα ακουσεις και αρχεια υψηλης αναλυσης. Φυσικα αντι για media player μπορεις να χρησιμοποιησεις και πισι. Απλα επειδη τα περισσοτερα δεν εχουν εξοδο οπτικης kai θα πρεπει να παρεις ενα μανταλακι ειδικο:142: στο κατοσταρικο για να μπορεις να ακους αρχεια στα 24/96.

Reaction score
0

Το magic εχεις διαφορους τροπους να το συνδεσεις (RCA, XLR, οπτικη). Το τρανσπορτ η sd η dvd ελαχιστη σημασια εχουν σαν ποιοτητα. Την βαρια δουλεια θα την κανει το dac. Αυτο που θ ακουσεις θα ξεπερναει μηχανηματα του χιλιαρικου.

Ομως το πιο βασικο το συνδεεις με ενα media player της ταξης του κατοσταρικου στο οποιο εχει συνδεσει τους σκληρους δισκους με usb και ακους την ατελειωτη μουσικουλα σου (κατα προτιμηση σε μορφη flac). Μαλιστα αν το συνδεσεις με οπτικη θα ακουσεις και αρχεια υψηλης αναλυσης. Φυσικα αντι για media player μπορεις να χρησιμοποιησεις και πισι. Απλα επειδη τα περισσοτερα δεν εχουν εξοδο οπτικης kai θα πρεπει να παρεις ενα μανταλακι ειδικο:142: στο κατοσταρικο για να μπορεις να ακους αρχεια στα 24/96.
Ωραία! :116:Τότε ένα από τα δύο, μπορεί το v-dac διότι το Cambridge μου φαίνεται λίγο πολύ τσιμπημένο στην Ελλάδα, εκτός αν φορτώσω κάνα φίλο από Αγγλία !

Reaction score
0

να κανω μια ερωτηση για το θεμα..ο ενισχυτης μου οπως ειπα παραπανω ειναι ο Sherwood R-965 http://www.sherwoodusa.com/prod_r965.html

ο συγκεκριμενος λοιπον εχει απο πισω εισοδο usb και μολις συνδεσεις ενα pc αμεσως το αναγνωριζει σαν μηχανιμα ηχου και παιζει αυτοματα απο τον ενισχυτη η μουσικη χωρις τιποτα αλλο.μπροστα ο ενισχυτης γραφει digital remastering 192khz 24bit.κανει δηλαδη την ιδια δουλεια με το v-dac και το magic?στα features στο link που εχω βαλει παραπανω γραφει ''192 kHz 24-bit DAC's for all channels''(συγνωμη αν ειναι χαζη η ερωτηση!!)

Reaction score
4.242

να κανω μια ερωτηση για το θεμα..ο ενισχυτης μου οπως ειπα παραπανω ειναι ο Sherwood R-965 http://www.sherwoodusa.com/prod_r965.html

ο συγκεκριμενος λοιπον εχει απο πισω εισοδο usb και μολις συνδεσεις ενα pc αμεσως το αναγνωριζει σαν μηχανιμα ηχου και παιζει αυτοματα απο τον ενισχυτη η μουσικη χωρις τιποτα αλλο.μπροστα ο ενισχυτης γραφει digital remastering 192khz 24bit.κανει δηλαδη την ιδια δουλεια με το v-dac και το magic?στα features στο link που εχω βαλει παραπανω γραφει ''192 kHz 24-bit DAC's for all channels''(συγνωμη αν ειναι χαζη η ερωτηση!!)
Προσωπικα δεν γνωριζω τετοιου ειδους τεχνικα θεματα. Απ οτι θυμαμαι ομως, ειχε καποιος ξανακανει παρομοια ερωτηση (πριν κανα διμηνο) για αντιστοιχο ενισχυτη που εκανε την ιδια δουλεια με τον δικο σου και η απαντηση ηταν οτι, παρολα αυτα το dac χρειαζοταν.

Ωστοσο θα παρακαλουσα τα μελη που γνωριζουν καλλυτερα να τοποθετηθουν και να βοηθησουν στην ερωτηση σου για να μη γινει καμμια στραβη.

Reaction score
10
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Εγώ είχα κάνει ακριβώς ίδια ερώτηση, και η απάντηση ήταν καταφατική... Ο σεργουντ λειτουργεί ως dac...
Επίσης διαβάζοντας [RELIOPS="αυτό"]www.sherwoodusa.com/prod_r965.html[/RELIOPS]

λέει επακριβώς

Digital Remastering: CD’s are recorded at 16-bits and 44.1 kHz. ReMaster them to 24-bit and 192 kHz and improve their sound.

Άρα το κάνει και από το USB...!!! Το οποίο το έχει στις πηγές!! Το γράφει πεντακάθαρα και στο manual από όσα διάβασα... Και το USB το χρησιμοποιείς και για αναβαθμίσεις λογισμικού!!

Reaction score
0

ααα πολυ ωραια!!σας ευχαριστω παρα πολυ ολους:102: εγω δεν τα ειχα καταφερει με το usb να κανω αναβαθμηση και το εκανα με rs-232!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

ααα πολυ ωραια!!σας ευχαριστω παρα πολυ ολους:102: εγω δεν τα ειχα καταφερει με το usb να κανω αναβαθμηση και το εκανα με rs-232!
Πίστεψέ με, ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
Ήθελα νά 'ξερα βέβαια που βρήκες καλώδιο (επειδή αναγκάστικα να φέρω από εξωτερικό το λέω:138:)

Reaction score
0

το null ενοεις?το εφτιαξα μονος μου..:109:

Reaction score
0

Κυριως συστημα:

Πηγες: ClearAudio Emotion t/table with Satisfy tonarm
and BenzMicro 'Glider' cartridge.

Opera Consonance 2.2 Reference CD player 24/192,
both valve and solid state outputs.

YBA 201 CD player, 24/192 solid state

Προενισχητες: Bryston BP25 με εξωτερικο τροφοδοτικο.

Musical Fidelity XLP S phono stage με εξωτερικο
τροφοδοτικο δικης μου κατασκευης.

Ενισχυτες: Bryston 7B SST x 2 monoblocks
600 w / 8 ohm and 900 w / 4 ohm

Ηχεια: KEF Reference 3.2

Καλωδια απο Cardas Golden Cross, Symo Transconductance, Audioquest Jaguar, Madrigal Reference, V d H, MIT Terminator and Transparent.

Αυτα προς το παρον! :107:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Κυριως συστημα:

Πηγες: ClearAudio Emotion t/table with Satisfy tone-arm and Benz Micro 'Glider' cartridge.

Opera Consonance 2.2 Reference CD player 24/192, both valve and solid state outputs.

YBA 201 CD player, 24/192 solid state

Προενισχητες: Bryston BP25 με εξωτερικο τροφοδοτικο.

Musical Fidelity XLP S phono stage με εξωτερικο τροφοδοτικο δικης μου κατασκευης.

Ενισχυτες: Bryston 7B SST x 2 monoblocks 600 w / 8 ohm and 900 w / 4 ohm

Ηχεια: KEF Reference 3.2

Καλωδια απο Cardas Golden Cross, Symo Transconductance, Audioquest Jaguar, Madrigal Reference, V d H, MIT Terminator and Transparent.

Αυτα προς το παρον! :107:
Πολύ μελετημένο σύστημα...

Από τη σύγκριση valve vs. ss outputs στα ψηφιακά σου, τι θα μπορούσες να σχολιάσεις?

Επίσης βλέπω σου αρέσει η ισχύς στους τελικούς. Τι χώρο έχεις?

Reaction score
313

Τους τελευταίους δύο μήνες:

Acoustat Z2006 (ηλεκτροστατικά ηχεία)
Acoustat TNT-200 (2 παθητικά υπογούφερ)
T.AMP TSA 4-700 (τετρακάναλος τελικός - οδηγεί τα ηλεκτροστατικά ηχεία και τα παθητικά υπογούφερ)

Στο ρόλο του προενισχυτή, η Spirit Folio SX (http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=25)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.171
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris