Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

Reaction score
0
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Ευχαριστώ για το καλωσορισμα....με τα nautilus και ειδικοτερα τα 802 τα πολλα και ποιοτικα watts ειναι παντα καλοδεχουμενα...για να μην πω απαραιτητα...

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους.Λοιπόν έχουμε:
CD-Sacd Player:Esoteric X-O3
Pre:VTL 5.5
Power Amp:Gamut D200MKII
Speakers:Hermes v2
Speaker and inderconnect cables:Nordost Valhalla
Power Cables:Akrolink and Cardas Reference on Shunyata 6

Aυτό ήταν το παλιότερο σύστημα.Από τότε έχουν προκείψει "καποιες"
αναβαθμίσεις και το νεότερο σεταπ εχει ως εξής:

CD-Sacd Player:Esoteric Ρ-03/D-03
Pre:Krell Evo 202
Power Amp:Krell Evo 402
Speakers: Προσωρινά QRS Supernova.Είναι ενα και μοναδικό ζευγάρι σουηδικά ηχεία που εισηχθησαν και που ελπίζω σύντομα να αντικαταστήσω
με Peak Consult ElDiablo η Wilson WattPuppy 8 η DynaudioTemptation
Ειναι ένα θέμα που θέλει πολύ σκέψη και πιο πολλές ακροάσεις.
Power Cables:Akrolink/Shunyata/ Nordost Valhalla on Shunyata Ηydra 8

Reaction score
7

Ηχεία Sonus Faber Cremona
Pro BAT VK-51SE
Power BAT VK-150SE
CD Meridian 808i
Tuner Magnum Dynalab MD 108T
Sub REL STUDIO III (αδύνατον μέχρι στιγμής να το κάνω να δουλέψει στο δικάναλο σύστημα, δουλεύει μόνο για Home Cinema)
Πλατώ Αναμένεται τέλος του μήνα
Καλώδια κυρίως Siltech

Attachments

Reaction score
0

Καταρχήν χαιρετώ τα μέλη του Avsite καθώς είναι το πρώτο μου μήνυμα.Στο θέμα μας τώρα:ηχεία Audio Physic Tempo IV,ενισχυτής Primare I30,με καλωδίωση nordost blue heaven.Είμαι θιασώτης του ουδέτερου και αχρωμάτιστου(με την καλή έννοια ήχου).Το συγκεκριμένο set-up δεν έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις σε μουσικό πρόγραμμα και δεν ««θάβει»»τις μέτριες ηχογραφήσεις.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.Από μουσική ακούω σχεδόν τα πάντα εκτός από ελληνικά(σύγχρονα),r&b και τα συναφή.

Reaction score
27

-προ και τελικός parasound halo P3 και Α21 (2Χ250) αντίστοιχα.
-ηχεια audio spectrum hermes V2
-διπλοκαλωδίωση με τα teflar της LC audio
-interconnect μεταξύ προ και τελικού VDH integration

-digital front end: το άθροισμα των κουτιών Χ της Μusical Fidelity, (X ray V3 σε ρόλο transport, Χ DAC V3, X-10D (λαμπάτο buffer), X-PSU) διασυνδεδεμένα με ic VDH integration και το αντίστοιχο coaxial.

-analog front end: Project studie, με δυο βραχίονες 9" και 12" και speed box se. O μικρός φορά μια goldring 1042 και ο μεγάλος μια clearaudio Virtuoso Wood. H πρώτη συνδέεται με το ενσωματωμένο phono stage του P3 και η δεύτερη με ένα κλασσικό Creek OBH 8se. (εδώ θέλει λίγη δουλειά το θέμα αλλά πριν περάσω σε ΜC και σε άλλο phono stage, σκέφτομαι να επενδύσω σε ένα πλυντήριο δίσκων- η καθαριότητα είναι ακουστική αρχοντιά!!!)

-Εγκατέλειψα το Ηome cinema πρόσφατα εξάλλου δεν πιστεύω πως έχει νόημα αν δεν έχεις projector και ελεγχόμενο φωτισμό. Και τι να το κάνεις όταν το σαλόνι σου θέλεις να έχει φως? Θα περιμένω μέχρι (οταν και αν) υπάρξει δυνατότητα dedicated χώρου. Με μια αρκετά μεγάλη τηλεόραση στα 3 περίπου μέτρα και τον Ερμή να κατεβαίνει σχεδόν όσο χαμηλά χρειάζεται έχω πολύ καλή κινηματογραφική αίσθηση σε θεάσεις ταινιών μέσα από το ταπεινό sony dvp 900 (reclocked με LC clock, παίζει αξιοπρεπώς και μουσική!).

Βεβαίως ο χώρος (5Χ7) έχει περιθώρια ακουστικής βελτίωσης αν και έχω κάνει ό,τι μπορώ με στρατηγική χρήση επίπλων/βιβλιοθηκών/χαλιών/συζύγου. Το μόνο που δεν μπορώ να μετακινήσω είναι το τζάκι...

Το επόμενο θέμα που δρομολογώ είναι το ρεύμα. Θα τραβήξω γραμμή από τον πίνακα και θα προμηθευτώ δυο σοβαρότερα πολύμπριζα από αυτά του super market. Δεν σκέφτομαι φίλτρα και τέτοια αν και πολλοί ορκίζονται σε κάτι shunyata και δε συμμαζεύεται... ΟΜΩΣ (και εδώ χρειάζομαι τις γνώμες σας)

Για πρώτη φορά μετά την απόκτηση των Parasound (πριν έπαιζα με τον YAMAHA AX1 και ΚΕF και ηταν αθόρυβα...) ακούω βόμβο στα ηχεία όταν δεν υπάρχει μουσική ή και στα ήσυχα περάσματα που όμως δεν αυξάνει όταν δίνω γκάζια. Βομβο βγάζει και ο τελικός (χωρίς τον προ ανοιχτό) που αυξάνει όταν ο προ ανοίγει. Η αλήθεια είναι πως γίνεται χαμός από το spaggetti των καλωδίων πίσω από το rack. Παίζει ρόλο? Είναι θέμα γείωσης? Θα έχω καλύτερη τύχη με τη γραμμή που θα τραβήξω? Υπάρχει θέμα σωστής τοποθέτησης των καλωδίων ρεύματος των συσκευών στη φάση?

sorry που πήρα φόρα ενώ το θέμα μας είναι "τι ηχεία και ενισχυτικά έχετε" αλλά καταλαβαίνετε...

ΥΓ Και λίγο "πονεμένο" χιούμορ. Το τι τράβηξα όταν σχετικά πρόσφατα έφερα τους Ερμήδες στο σαλόνι δεν περιγράφεται... η γυναίκα μου δεν "πόνεσε" τόσο ούτε όταν γέννησε τον γιο μας. Το υπογράφω, γιατί ήμουν μπροστά...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Καλώς ήρθες φίλε στην παρέα μας!

Reaction score
3

Καλώς ήρθες στην παρέα πονεμένε φίλε archbish.
Ολοι μας,άλλος λίγο άλλος περισσότερο το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο...:happy_9:
Για τις απορίες και τα ερωτήματα που ανέφερες,καλό θα ήταν να ξεκίναγες ένα καινούργιο θέμα.:cool_3:

Reaction score
27

Καλώς σας βρήκα...
Πάω να ανοίξω το θέμα

Reaction score
0

Γεια σας παιδια. Ειμαι νεος στο αθλημα και μενω στην Νεα Υορκη. Οι τιμες εδω ειναι πολυ χαμηλοτερες απο Ελλαδα ειδικα στο audiogon. Εχω τα Sonus Faber Cremona Auditor με ενισχυτη Pathos Classic One MKII.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Γεια σας παιδια. Ειμαι νεος στο αθλημα και μενω στην Νεα Υορκη. Οι τιμες εδω ειναι πολυ χαμηλοτερες απο Ελλαδα ειδικα στο audiogon. Εχω τα Sonus Faber Cremona Auditor με ενισχυτη Pathos Classic One MKII.
Δημήτρη καλώς ήρθες! :smoking:

p.s. Όχι απλά φθηνότερες... :mad_2:

Reaction score
69

Χωρος ακροασης και τo παλαιότερο σύστημα εχει ως εξής

CD : Cary 306/200

Προενισχυτης : Cary SLP98

Tελικοι : Cary V-12R & 2χ55W Pass Labs Aleph 5

Hχεία : Zingali 2S Βάσης

Στην πρώτη φωτο βλέπουμε τις γωνίες στο βάθος χωρίς έπιπλα.

Στην δευτερη φωτο βλέπουμε μια ξύλινη κατασκευή για cd όπου στο
επάνω και πίσω μέρος έχω γεμίσει την γωνία με λευκή βάτα
και τα κάτω ντουλάπια στο εσωτερικό τους τα έχω επενδύσει με
ρικοφον και λειτουργούν σαν μπασσοπαγιδες. Το επανω ραφι της βιβλιοθηκης
ειναι ανοιχτο(δεν εχει πλατη) και εχω τοποθετησει αναποδα ενα κοματι ρικοφον μαυρο.

Η τοποθέτηση των ηχείων στα σημεία που βλέπετε έγινε (μετά από
επικοινωνία μέσω fax , κάτοψη χώρου ) , από τον Κον Ζαινεα Λιβιου.
Η θέση αυτή με βόλεψε ακουστικά ,λειτουργικά και δεν πρόκειται να την αλλάξω.

(Το καινούργιο σύστημα είναι υπό κατασκευή.)

Attachments

Reaction score
3

Γιώργο,καλως ήρθες στο site.
O χώρος είναι αρκετά ιδιόρυθμος.Πόσα τετραγωνικά είναι,ποιά είναι η απόσταση μεταξύ των ηχείων και πόσο απέχει ο πίσω τοίχος απο αυτά?

Reaction score
69

Γιώργο σε χαιρετώ .
Στην ποιο κάτω φωτο φαίνονται όλες οι διαστάσεις.
Έχεις δίκιο για τον χώρο είναι όχι απλά ιδιόρυθμος αλλά γρίφος.
Μετά από κάποιες βελτιώσεις που έχω κάνει στις γωνιές
και από την αριστερή πλευρά της θέσης ακρόασης( Βιβλιοθήκη μέχρι
το ταβάνι με ανοιχτή πλάτη και στο πίσω μέρος όπου έχω βάλει Βάτα) έχει
βελτιωθεί κάπως η κατάσταση.
Αυτό όμως που απολαμβάνω και μου αρέσει πόλη σε ένα σύστημα είναι
να υπάρχει αρκετός χώρος μπροστά και πίσω από τα ηχεία ( σπάνιο έως
ανύπαρκτο φαινόμενο στο ελληνικό Hiend)
Όμως οποιαδήποτε συμβουλή για βελτίωση του χώρου μου είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστω.

Attachments

Reaction score
3

Συνονόματε,υπάρχουν πολλά αρνητικά στον συγκεκριμένο χώρο,εκτός απο το μακρόστενο.
Γράφεις οτι το καινούργιο σύστημα είναι υπο κατασκευή.
Μιλάς για μηχανήματα ή χώρο?

Σχετικά με την θέση ακρόασης και την πίσω απο αυτήν πλευρά την τζαμαρία,τι γίνετε?
Σε ρωτάω,γιατί όπως βλέπω,είναι πολύ κοντά.
Σχετικά με την τοποθέτηση των ηχείων δεν βλέπω κάποια καλύτερη θέση.
Το ευχάριστο είναι,οτι πραγματικά προβληματίστηκες πολύ με τον χώρο και προσπαθείς να τον βελτιώσεις.
Για περισσότερο ψάξιμο και ιδέες,υπάρχει η σχετική κατηγορία ακουστική χώρων,όπου μπορείς να ξεκινήσεις θέμα με όλες τις απορίες που έχεις.

Reaction score
69

George οι αλλαγές αφορούν μόνο το σύστημα. Έχω κρατήσει μόνο
τα ηχεία και τους Aleph 5 , τα υπόλοιπα έχουν πουληθεί.
Έχω όλα τα σχετικά: συσκευές , ψηφιακά καλώδια, βύσματα ( Τύπου
Costa Ear), και περιμένουν γιατί έχω και ένα μωρό 9 μηνών που με περιμένει
και αυτό.
Αλλά σχετικά με τον χώρο καλύτερα να σταματήσουμε εδώ και όταν έχω
χρόνο να παρουσιάσω τον χώρο μου ποιο ολοκληρωμένα στην κατηγορία
Ακουστική χώρου.
Καλό βράδυ ευχαριστω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος