Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
@thva, όταν γράφω " Καλό είναι να θυμόμαστε όλοι γενικώς" γιατί το παίρνεις προσωπικά;

Reaction score
18.752
Δε θα συνηθίσουμε ποτέ αυτή σου την απάντηση (κάθε 2 δημοσιεύσεις έτσι ξεκινούν)...
Ρε συ Ολύμπιε δαν θα το συνηθίσεις ποτέ γιατί δεν καταλαβαίνεις τι κάνω. Διαλεκτική κάνω. Γιατί κάποιοι δεν έχουν συναίσθηση του τι λένε, τι συζητάνε, πως το συζητάνε και σε τι πλαίσιο. Θέλω να μάθω κάποιον να σκέφτεται όλες τις περιπτώσεις και επιπτώσεις και πολλά πρίν πάρει μια οποιαδήποτε απόφαση που με ελαφριά την καρδία λέει ...θα κάνω αυτό. Μια σει΄ρ στην σκέψη τους πάω να βάλω. Και εάν δεν εμπλακώ στην λογική τους (ότι είανι μεσα η περίπτωση να χρησιμοποιήσουν και όπλο) ...πως θα το κάνω αλλιώς ; Εντα΄ξει θα μπορούσα να κάνω μια είδους διακηρύξη - τοποθέτηση. ΟΚ. Απλώς θέλω να είμαι ευγενικός, μη απόλυτος και να διευρευνησω την λογική τους. Θα το έχω υπόψι μου για το μέλλον. Αλλά και εγώ δεν τα ξέρω όλα, οπότε κάποια ρωτάω για να καταλάβω πως κάποιος το σκεφτεται.

Τελοςσπάντων μπορεί να έδωσα λάθος εντύπωση καθώς δεν μπορώ όντως να μιλάω λες και μιλάω σε παιδιά του δημοτικού που δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα μια συζήτησης. Αμά θες όποιο ποστ μου θεωρείς οτι μπορεί να παρερμηνευθεί ως τέτοιο σβήστο. Αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ακριβώς το αντίθετο. Εδώ διαφώνησα με τον Αβεσσαλώμ ότι ο νόμος διασφαλίζει κάποια αθώωση ή μικρές επιπτώσεις εάν κάποιος πράξει έτσι.

Επίσης ακριβώς για αυτό αποφάσια να γράψω. Γιατί σε πολλά νήματα συναντάω αυτήν την στάση να θέλει κάποιος να προχωρήσει χωρίς να έχει σκεφτεί τις επιπτώσεις σε αυτοδικία ή οτιδήποτε τέτοια μορφής πράξη, ακόμη και εάν δικαιούται. Δαν είμαι εγω αυτός που αφήνει εντυπώσεις τέτοιες. Και απο τις ανταλλαγές πόστ με τους άλλους κάνενας δεν κατάλαβε ότι εγώ έχω τέτοια θέση και άποψη. Μόνο εσύ. Απλώς προσπάθησα να μπω στο σκεπτικό κάποιου που εμφαίνεται να έχει πάρει ήδη τέτοια απόφαση ...και να του εντοπίσω τους μεγάλους κινδύνους που εμπεριέχει μια τέτοια απόφαση. καταδεικνύοντας μάλιστα την λύση νούμερο 3 που εάν είναι να έχει πα΄ρει τέτοια απόφαση να ξέρει τι τον περιμένει και να μην είναι ανόητος και να πιστεύει τον κάθε έναν που γ΄ραφει με κριτήριο διαφορετικό απο το δικό του για το πως θα έπραττε ή πως θα έπρεπε να πράξει ή εάν τιο διακιολογεί ο νόμος. Εδώ είπα να συμβουλευτούνδικηγόρο, ειδικούς στο security και την ασφάλεια και να μην ακούνε οποιαδήποτε γραφή εδω στο νήμα που μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια πράξη.
@thva, όταν γράφω " Καλό είναι να θυμόμαστε όλοι γενικώς" γιατί το παίρνεις προσωπικά;
Γιατί ήταν reply στο ποστ μου.Και αυτό παράλογο είναι ;

Last edited:

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.334
δεν πρέπει να προτείνουμε παράνομες πρακτικές
Δυο μέτρα και 2 σταθμά από τους admins του site. Έχω δει πολλές φορές, όπως και όλοι μας να προτείνουν μέλη σε κάποιους να αγοράσουν ΕΝΑ sub. Φυσικά δεν τιμωρήθηκε κανείς. :(

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Πολλοί φίλοι που γράφουν την γνώμη τους στο θέμα, ίσως επειδή δεν είχαν κάποια εμπειρία (μακάρι να μην έχουν) δεν έχουν ιδέα τι τρόμος και πανικός είναι να καταλάβεις ότι κάποιος προσπαθεί να εισβάλει στον χώρο σου στο σπίτι σου και μάλιστα στις 3 τα χαράματα.
Όταν κοιμάσαι.
Τέτοιες ώρες δεν είναι κάποιος που έρχεται επίσκεψη.
Δεν επαναπαύεσαι ακόμη κι αν έχεις καλά συστήματα ασφαλείας.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Ρε συ Ολύμπιε δαν θα το συνηθίσεις ποτέ γιατί δεν καταλαβαίνεις τι κάνω.
Για κακή μου τύχη, καταλαβαίνω.

Διαλεκτική κάνω. Γιατί κάποιοι δεν έχουν συναίσθηση του τι λένε, τι συζητάνε, πως το συζητάνε και σε τι πλαίσιο. Θέλω να μάθω κάποιον να σκέφτεται όλες τις περιπτώσεις και επιπτώσεις και πολλά πρίν πάρει μια οποιαδήποτε απόφαση που με ελαφριά την καρδία λέει ...θα κάνω αυτό.

Τελοςσπάντων μπορεί να έδωσα λάθος εντύπωση καθώς δεν μπορώ όντως να μιλάω λες και μιλάω σε παιδιά του δημοτικού που δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα μια συζήτησης. Αμά θες όποιο ποστ μου θεωρείς οτι μπορεί να παρερμηνευθεί ως τέτοιο σβήστο. Αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ακριβώς το αντίθετο. Εδώ διαφώνησα με τον Αβεσσαλώμ ότι ο νόμος διασφαλίζει κάποια αθώωση ή μικρές επιπτώσεις εάν κάποιος πράξει έτσι.

Επίσης ακριβώς για αυτό αποφάσια να γράψω. Γιατί σε πολλά νήματα συναντάω αυτήν την στάση να θέλει κάποιος να προχωρήσει χωρίς να έχει σκεφτεί τις επιπτώσεις σε αυτοδικία ή οτιδήποτε τέτοια μορφής πράξη, ακόμη και εάν δικαιούται. Δαν είμαι εγω αυτός που αφήνει εντυπώσεις τέτοιες. Και απο τις ανταλλαγές πόστ με τους άλλους κάνενας δεν κατάλαβε ότι εγώ έχω τέτοια θέση και άποψη. Μόνο εσύ. Απλώς προσπάθησα να μπω στο σκεπτικό κάποιου που εμφαίνεται να έχει πάρει ήδη τέτοια απόφαση ...και να του εντοπίσω τους μεγάλους κινδύνους που εμπεριέχει μια τέτοια απόφαση. καταδεικνύοντας μάλιστα την λύση νούμερο 3 που εάν είναι να έχει πα΄ρει τέτοια απόφαση να ξέρει τι τον περιμένει και να μην είναι ανόητος και να πιστεύει τον κάθε έναν που γ΄ραφει με κριτήριο διαφορετικό απο το δικό του για το πως θα έπραττε ή πως θα έπρεπε να πράξει ή εάν τιο διακιολογεί ο νόμος. Εδώ είπα να συμβουλευτούνδικηγόρο, ειδικούς στο security και την ασφάλεια και να μην ακούνε οποιαδήποτε γραφή εδω στο νήμα που μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια πράξη.
Έχουμε όλοι καταλάβει πόσο λίγοι και χαζοί είμαστε μπροστά στη διαλεκτική σου ικανότητα, δε χρειάζεται να μας το κοπανάς κι από πάνω.

Γιατί ήταν reply στο ποστ μου.
Η δημοσίευσή μου είχε δύο μέρη, ένα όπου σχολίασα το χιλιοστό σου "το ξέρω" και ένα ακόμη γενικό σχόλιο. Επιτρέπεται, ξέρεις, μια δημοσίευση να απευθύνεται σε περισσότερους από έναν χρήστες, ακόμη κι αν περιέχει quote από έναν συγκεκριμένο.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Δυο μέτρα και 2 σταθμά από τους admins του site. Έχω δει πολλές φορές, όπως και όλοι μας να προτείνουν μέλη σε κάποιους να αγοράσουν ΕΝΑ sub. Φυσικά δεν τιμωρήθηκε κανείς. :(
Αγαπητέ θυμίζω πως δεν είμαι admin αλλά moderator. Η ιδιότητα αυτή βέβαια έρχεται και παρέρχεται, πρώτα και κύρια είμαι μέλος του forum και έκανα μια προτροπή ως τέτοιο.

Edit: having said that, προσωπικά ποτέ δεν πρότεινα την αγορά ενός sub. :whistling:

Reaction score
18.752
ΟΚ ΟΚ ... έχω και δουλειές πιο σοβαρές και λιγότερο ψυχοφθορές απο τα να μπαίνω σε συζήτηση μαζί σου για το στύλ μου όσσν αφορά τα "ξέρω" μου ή τα "ξέρω" του καθένα. Τίποτε δεν ξέρεις για εμένα και το ίδιο και εγώ για εσένα οπότε η συζήτηση δεν θα οδηγήσει πουθενά. Λες και το θέμα μας είναι εάν εγκρίνεις ή σου αρέσει εσένα ή εμένα το ξερολίκι μου. Αυτή είναι η μικρή συνεισφορά μου και δεν μπορώ παραπάνω. Τόσο μου κόβει τόσο λέω και βοηθάω. Καλή συνέχεια.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Αν αυτό κατάλαβες από το σχόλιό μου, ότι πρέπει να εγκριθεί ή να αρέσει το ξερολίκι σου από οποιονδήποτε, τότε απέτυχε η δική μου διαλεκτική... Πέραν τούτου, ας σταθώ σε ένα σημείο:

Τίποτε δεν ξέρεις για εμένα και το ίδιο και εγώ για εσένα οπότε η συζήτηση δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Άρα ποιο το νόημα γενικώς της συζήτησης με οποιονδήποτε; Γιατί αυτό προφανώς ισχύει και από/προς όλα τα μέλη.

(ΥΓ τα off topic θα μεταφερθούν λίγο αργότερα)

Reaction score
18.752
Πολλοί φίλοι που γράφουν την γνώμη τους στο θέμα, ίσως επειδή δεν είχαν κάποια εμπειρία (μακάρι να μην έχουν) δεν έχουν ιδέα τι τρόμος και πανικός είναι να καταλάβεις ότι κάποιος προσπαθεί να εισβάλει στον χώρο σου στο σπίτι σου και μάλιστα στις 3 τα χαράματα.
Όταν κοιμάσαι.
Τέτοιες ώρες δεν είναι κάποιος που έρχεται επίσκεψη.
Δεν επαναπαύεσαι ακόμη κι αν έχεις καλά συστήματα ασφαλείας.
Μήπως να πας σε μια πιο ασφαλή συνοικία (περιοχή) ; Δεν μπορείς ε ; είναι το συνεργείο σου εκεί ; Τουλάχιστον να πας για οικία.

Θέλει συναγερμό συνδεδεμένο με εταιρία. Αυτοί καλούν την αστυνπμία μετά απο έλεγχο και τότε η αστυνομία έρχεται (υποχρεούται απο το νόμο να έρθει όταν την καλέσει εταιρία). Για κατοικία ...πήγαινε αλλού.

Σε συνεργείο δεν θα μπουν για χρήματα. Για μηχανήματα θα αργήσουν να κλέψουν οπότε λογικά εισαι καλυμμένος.

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Μήπως να πας σε μια πιο ασφαλή συνοικία (περιοχή) ; Δεν μπορείς ε ; είναι το συνεργείο σου εκεί ; Τουλάχιστον να πας για οικία.

Θέλει συναγερμό συνδεδεμένο με εταιρία. Αυτοί καλούν την αστυνπμία μετά απο έλεγχο και τότε η αστυνομία έρχεται (υποχρεούται απο το νόμο να έρθει όταν την καλέσει εταιρία). Για κατοικία ...πήγαινε αλλού.

Σε συνεργείο δεν θα μπουν για χρήματα. Για μηχανήματα θα αργήσουν να κλέψουν οπότε λογικά εισαι καλυμμένος.
Στο μαγαζί έρχονται τακτικά με πρόφαση λίγο νερό ή ένα κατσαβίδι να ξεβιδώσουν μια βίδα.
Τους στέλνω στο διάολο πάντα και κλείνω την πόρτα, διότι ξέρω ότι έρχονται να βολιδοσκοπήσουν τι μπορούν να κλέψουν.
Σίδερα, αλουμίνια, μπρούντζο, χαλκό.

Δεν υπάρχει πλέον περιοχή που να θεωρείται ασφαλής.
Αν εξαιρέσουμε κάποιες περιοχές που φυλάσσονται καλύτερα (ενδεικτικά π.χ. Εκάλη εκεί, Πανόραμα εδώ) η εγκληματικότητα έχει εκτοξευτεί.
Εκτός από την ποσότητα εγκλήματος, άλλαξε και η ποιότητά του.
Παλιά (πολύ παλιά) ο κλέφτης έμπαινε μόνο σε σπίτι που λείπουν όλοι, άδειο σπίτι, απλώς για να κλέψει.
Σήμερα μπαίνουν ενώ εσύ είσαι μέσα, με την οικογένειά σου, δεν τους νοιάζει καθόλου, μπουκάρουν.
Σε δέρνουν, σε βασανίζουν, σε καίνε, σε πνίγουν, σε μαχαιρώνουν με μεγάλη ευκολία, χωρίς δισταγμό, χωρίς τύψεις.
Τα ακούμε χρόνια τώρα στα δελτία ειδήσεων.

Στο κάτω κάτω γιατί να φύγω από το σπίτι μου;
Εδώ θέλω να είμαι. Το έφτιαξα όπως ήθελα και μ΄ αρέσει.
Να φύγω για να μην με κλέψουν;
Παίρνω τα όποια μέτρα μπορώ και μου επιτρέπεται να πάρω.

Δεν είμαι ευχαριστημένος από το κράτος που το πληρώνω, δεν με προστατεύει επαρκώς.
Αντίθετα προστατεύει τους κλέφτες και τους παρανομούντες και επιτρέπει σε κάθε κακοποιό στοιχείο να κάνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες.
Να, οι γύφτοι είναι το πιο τρανό παράδειγμα.
Όλοι ξέρουν ότι στους καταυλισμούς έχουν όπλα και ναρκωτικά.
Ε και; Δεν γίνεται τίποτα. Μπορούν αλλά δεν θέλουν.
Δεν ξέρω γιατί.
Επιτρέπεται σήμερα να υπάρχουν ακόμη περιοχές εκτός νόμου;
Π.χ. Ζεφύρι.
Να μπαίνουν μόνο οι ΟΠΚΕ, οι άλλοι είναι απλώς αστυνομικοί εντελώς ανήμποροι.

Ελπίζω να αλλάξουν κάποιοι νόμοι.
Και να μπορώ να αμυνθώ έναντι εισβολέα ΜΕΣΑ στο σπίτι μου, χωρίς συνέπειες.
Και να μάθουν και οι κλέφτες ότι το επάγγελμά τους έχει κινδύνους.

Reaction score
18.752
Στο μαγαζί έρχονται τακτικά με πρόφαση λίγο νερό ή ένα κατσαβίδι να ξεβιδώσουν μια βίδα.
Τους στέλνω στο διάολο πάντα και κλείνω την πόρτα, διότι ξέρω ότι έρχονται να βολιδοσκοπήσουν τι μπορούν να κλέψουν.
Σίδερα, αλουμίνια, μπρούντζο, χαλκό.

Δεν υπάρχει πλέον περιοχή που να θεωρείται ασφαλής.
Αν εξαιρέσουμε κάποιες περιοχές που φυλάσσονται καλύτερα (ενδεικτικά π.χ. Εκάλη εκεί, Πανόραμα εδώ) η εγκληματικότητα έχει εκτοξευτεί.
Εκτός από την ποσότητα εγκλήματος, άλλαξε και η ποιότητά του.
Παλιά (πολύ παλιά) ο κλέφτης έμπαινε μόνο σε σπίτι που λείπουν όλοι, άδειο σπίτι, απλώς για να κλέψει.
Σήμερα μπαίνουν ενώ εσύ είσαι μέσα, με την οικογένειά σου, δεν τους νοιάζει καθόλου, μπουκάρουν.
Σε δέρνουν, σε βασανίζουν, σε καίνε, σε πνίγουν, σε μαχαιρώνουν με μεγάλη ευκολία, χωρίς δισταγμό, χωρίς τύψεις.
Τα ακούμε χρόνια τώρα στα δελτία ειδήσεων.

Στο κάτω κάτω γιατί να φύγω από το σπίτι μου;
Εδώ θέλω να είμαι. Το έφτιαξα όπως ήθελα και μ΄ αρέσει.
Να φύγω για να μην με κλέψουν;
Παίρνω τα όποια μέτρα μπορώ και μου επιτρέπεται να πάρω.

Δεν είμαι ευχαριστημένος από το κράτος που το πληρώνω, δεν με προστατεύει επαρκώς.
Αντίθετα προστατεύει τους κλέφτες και τους παρανομούντες και επιτρέπει σε κάθε κακοποιό στοιχείο να κάνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες.
Να, οι γύφτοι είναι το πιο τρανό παράδειγμα.
Όλοι ξέρουν ότι στους καταυλισμούς έχουν όπλα και ναρκωτικά.
Ε και; Δεν γίνεται τίποτα. Μπορούν αλλά δεν θέλουν.
Δεν ξέρω γιατί.
Επιτρέπεται σήμερα να υπάρχουν ακόμη περιοχές εκτός νόμου;
Π.χ. Ζεφύρι.
Να μπαίνουν μόνο οι ΟΠΚΕ, οι άλλοι είναι απλώς αστυνομικοί εντελώς ανήμποροι.

Ελπίζω να αλλάξουν κάποιοι νόμοι.
Και να μπορώ να αμυνθώ έναντι εισβολέα ΜΕΣΑ στο σπίτι μου, χωρίς συνέπειες.
Και να μάθουν και οι κλέφτες ότι το επάγγελμά τους έχει κινδύνους.
Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με το κράτος σε όλους τους τομείς. Δεν παρέχει σε ικανοποιητικό βαθμό ούτε ασφάλεια, ούτε υγεία, ούτε παιδεία ούτε σχεδόν τίποτε, ούτε ένα μέλλον στους νέους. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ιδίως αυτοί των παλαιότερων γενεών. Η Ελλάδα έχω ξαναπεί δεν έχει καπιταλισμό έχει μόνο τα κακά του καπιταλισμού. Δεν έχει λάβει ο πολίτης ποτέ γνώση των καλών που μπορεί να του παρέχει. Έχει ένα είδος άγριου - άναρχου καπιταλισμού που βασίζεται στην διαφθορά, στην διαπλοκή απο τα υψηλά επίπεδα μέχρι και τα χαμηλά. Και ο ίδιος ο πολίτης σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε ανταλλαγή του και συναλλαγή του με τον άλλον αλλά και με το ίδιο το κράτος. Αυτά είναι γνωστά και όλοι βρίσκουν ένα μεσοβέζικο τρόπο να επιβιώσουν.

Δεν γνωρίζω τι λένε οι μελέτες για το εάν η αυστηροποίηση των ποινών είτε όσον αφορά την εφαρμογή τους είτε του ποσοτικού τους μεγέθους (και ποιό είναι αυτό το όριο), μπορεί να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα ή αποτροπή. Υποτίθεται ότ πρέπει παρόλα αυτά που συμβαίνουν, να δείξει το κράτος αλλά και όλοι μας σε προσωπικό επίπεδο ότι δήθεν έχει σε έναν βαθμό τον έλεγχο της κατάστασης και μπορεί να λύσει αυτό το θέμα πιο αποτελεσματικά όπως με παρεμβάσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ή διατηρώντας έναν κάπως σχετικά δημοκρατικό τρόπο και μέθοδο να αντιμετωπίσει και να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Δύσκολο πράγμα, δεδομένου και πως έχει αλλάξει η ζωή και οι συνθήκες. Οι όποιες ισορροπίες υπήρχαν και κουτσά στραβά λειτουργούσαν παλιά , δεν υπάρχουν πλέον.

Δυστυχώς αυτή όμως είναι η πραγματικότητα. Οπότε ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να βρεί λύσεις σε όλους αυτούς τους τομείς.

Η ασφάλεια βέβαια είναι κάτι που μέχρι κάποιο λογικό βαθμό μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους αλλά και αυτό στοιχίζει. Βάλτο στην κοστολόγηση χα χα όπως κάνουν όλοι. Τι να πω ; Το θέμα των κακών και πιο φτωχών περιοχών είναι ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα και η Αστυνομία δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Όπως νοιώθεις και εσύ , νοιώθει και ο αστυνομικός. Δεν μπορεί να του ζητάς να παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα για τόσα λίγα χρήματα. Έχει και αυτός μια οικογένεια να μεγαλώσει. Και μάλιστα να έχει και όλη την κοινωνία απο πίσω να τον λέει φασίστα και δολοφόνο. Οπότε όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτό το αίσχος που έχουμε δημιουργήσει και καλά είναι να το καταλάβουμε και να μην περιμενουμε απο τους άλλους να κάνουν πράγματα για εμάς που εμείς δεν τα κάνουμε για κανεναν. Έτσι πρώτα πρέπει αυτός ο λαός να βρεί την αξιοπρέπεια του και τον αλληλοσεβασμό ... και μετά να απαιτεί να αλλάξουν τα πράγματα. Εγώ τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ρίζα που βλέπω είναι η αναξιοκρατία και η διαφθορά. Διαφθορά που έχει πάει βαθιά στην ψυχή του Έλληνα. Όλοι την έχουμε αποδεχτεί, την μαθαίνουμε και στα παιδιά μας. Είναι πλέον νοοτροπία. Γενικά οι μελέτες δείχνουν ότι σε οποιοδήποτε τομέα διαφθορά συνεχιζόμενη πάνω απο τρία χρόνια παιρνει δεκαετία να εξαλειφθεί και όλα να λειτουργούν καλά σε ένα κράτος (σε αυτόν μόνο τον τομέα μιλάμε). Φαντάσου τώρα τι συμβαίνει στην Ελλάδα που αυτή η διαφθορά υπάρχει δεκαετίες τώρα, τουλάχιστον όσο γνωρίζω τον εαυτό μου. Όλα ξεκινούν απο την οικονομική δυσκολία. Εάν δεν λυθεί το οικονομικό ... δεν γίνεται τίποτε. Για να αλλάξει κάποιος πρέπει να έχει λύσει πρώτα κάπως το οικονομικό του ζήτημα. Μετά μπορεί να φιλοσοφήσει λίγο και να δουλέψει πιο εκλεπτυσμένες μορφές του χαρακτήρα του και να απαιτήσει νηφάλια και συγκροτημένα λογικές λύσεις απο το κράτος.

Ξέρω τι εννοείς. Δεν είμαι κανένα παιδάκι. ¨Εχω δει και ξέρω πράγματα που ούτε τα διανοείσαι αλλά δεν γράφονται. Και δεν είναι ανάγκη να αφορούν πάντα την εγκληματικότητα της άμεσης μορφής της που περιγράφεις και τυχαίνει να σε απασχολεί εσένα. Σε άλλους τομείς θα έβλεπες ανάλογα και άλλα πράγματα εξίσου σοβαρά. Όλοι ζούνε (ζούμε) σε βάρος όλων (των άλλων) σε ένα βαθμό μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με το κράτος σε όλους τους τομείς. Δεν παρέχει σε ικανοποιητικό βαθμό ούτε ασφάλεια, ούτε υγεία, ούτε παιδεία ούτε σχεδόν τίποτε, ούτε ένα μέλλον στους νέους. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ιδίως αυτοί των παλαιότερων γενεών. Η Ελλάδα έχω ξαναπεί δεν έχει καπιταλισμό έχει μόνο τα κακά του καπιταλισμού. Δεν έχει λάβει ο πολίτης ποτέ γνώση των καλών που μπορεί να του παρέχει. Έχει ένα είδος άγριου - άναρχου καπιταλισμού που βασίζεται στην διαφθορά, στην διαπλοκή απο τα υψηλά επίπεδα μέχρι και τα χαμηλά. Και ο ίδιος ο πολίτης σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε ανταλλαγή του και συναλλαγή του με τον άλλον αλλά και με το ίδιο το κράτος. Αυτά είναι γνωστά και όλοι βρίσκουν ένα μεσοβέζικο τρόπο να επιβιώσουν.

Δεν γνωρίζω τι λένε οι μελέτες για το εάν η αυστηροποίηση των ποινών είτε όσον αφορά την εφαρμογή τους είτε του ποσοτικού τους μεγέθους (και ποιό είναι αυτό το όριο), μπορεί να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα ή αποτροπή. Υποτίθεται ότ πρέπει παρόλα αυτά που συμβαίνουν, να δείξει το κράτος αλλά και όλοι μας σε προσωπικό επίπεδο ότι δήθεν έχει σε έναν βαθμό τον έλεγχο της κατάστασης και μπορεί να λύσει αυτό το θέμα πιο αποτελεσματικά όπως με παρεμβάσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ή διατηρώντας έναν κάπως σχετικά δημοκρατικό τρόπο και μέθοδο να αντιμετωπίσει και να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Δύσκολο πράγμα, δεδομένου και πως έχει αλλάξει η ζωή και οι συνθήκες. Οι όποιες ισορροπίες υπήρχαν και κουτσά στραβά λειτουργούσαν παλιά , δεν υπάρχουν πλέον.

Δυστυχώς αυτή όμως είναι η πραγματικότητα. Οπότε ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να βρεί λύσεις σε όλους αυτούς τους τομείς.

Η ασφάλεια βέβαια είναι κάτι που μέχρι κάποιο λογικό βαθμό μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους αλλά και αυτό στοιχίζει. Βάλτο στην κοστολόγηση χα χα όπως κάνουν όλοι. Τι να πω ; Το θέμα των κακών και πιο φτωχών περιοχών είναι ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα και η Αστυνομία δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Όπως νοιώθεις και εσύ , νοιώθει και ο αστυνομικός. Δεν μπορεί να του ζητάς να παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα για τόσα λίγα χρήματα. Έχει και αυτός μια οικογένεια να μεγαλώσει. Και μάλιστα να έχει και όλη την κοινωνία απο πίσω να τον λέει φασίστα και δολοφόνο. Οπότε όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτό το αίσχος που έχουμε δημιουργήσει και καλά είναι να το καταλάβουμε και να μην περιμενουμε απο τους άλλους να κάνουν πράγματα για εμάς που εμείς δεν τα κάνουμε για κανεναν. Έτσι πρώτα πρέπει αυτός ο λαός να βρεί την αξιοπρέπεια του και τον αλληλοσεβασμό ... και μετά να απαιτεί να αλλάξουν τα πράγματα. Εγώ τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ρίζα που βλέπω είναι η αναξιοκρατία και η διαφθορά. Διαφθορά που έχει πάει βαθιά στην ψυχή του Έλληνα. Όλοι την έχουμε αποδεχτεί, την μαθαίνουμε και στα παιδιά μας. Είναι πλέον νοοτροπία. Γενικά οι μελέτες δείχνουν ότι σε οποιοδήποτε τομέα διαφθορά συνεχιζόμενη πάνω απο τρία χρόνια παιρνει δεκαετία να εξαλειφθεί και όλα να λειτουργούν καλά σε ένα κράτος (σε αυτόν μόνο τον τομέα μιλάμε). Φαντάσου τώρα τι συμβαίνει στην Ελλάδα που αυτή η διαφθορά υπάρχει δεκαετίες τώρα, τουλάχιστον όσο γνωρίζω τον εαυτό μου. Όλα ξεκινούν απο την οικονομική δυσκολία. Εάν δεν λυθεί το οικονομικό ... δεν γίνεται τίποτε. Για να αλλάξει κάποιος πρέπει να έχει λύσει πρώτα κάπως το οικονομικό του ζήτημα. Μετά μπορεί να φιλοσοφήσει λίγο και να δουλέψει πιο εκλεπτυσμένες μορφές του χαρακτήρα του και να απαιτήσει νηφάλια και συγκροτημένα λογικές λύσεις απο το κράτος.

Ξέρω τι εννοείς. Δεν είμαι κανένα παιδάκι. ¨Εχω δει και ξέρω πράγματα που ούτε τα διανοείσαι αλλά δεν γράφονται. Και δεν είναι ανάγκη να αφορούν πάντα την εγκληματικότητα της άμεσης μορφής της που περιγράφεις και τυχαίνει να σε απασχολεί εσένα. Σε άλλους τομείς θα έβλεπες ανάλογα και άλλα πράγματα εξίσου σοβαρά. Όλοι ζούνε (ζούμε) σε βάρος όλων (των άλλων) σε ένα βαθμό μεγαλύτερο ή μικρότερο.
Συμφωνώ μαζί σου και θα ήθελα να σταθώ λίγο στα "πρέπει"
Όποτε ακούω να μιλάνε οι διάφοροι πολιτικάντηδες, αρμόδιοι, υπεύθυνοι, συνυπεύθυνοι, γραμματείς και φαρισαίοι, όλοι μα όλοι λένε συνεχώς "πρέπει"
Πρέπει να γίνει αυτό, πρέπει να γίνει το άλλο και τελικά δεν γίνεται τίποτα.
Πολλά είναι που πρέπει να γίνουν, ατελείωτα που πρέπει να γίνουν και δεν γίνονται.
Ο καθένας μας πορεύεται όπως μπορεί, προσαρμοζόμενος στο περιβάλλον που επικρατεί και στις υπάρχουσες συνθήκες.

TGD

Reaction score
8.599
Οι μελέτες έχουν δίξει ότι δεν είναι οι αυστηρές ποινές που αποτρέπουν, αλλά η σίγουρη εφαρμογή τους.
Αν είχε κάμερα σε κάθε φανάρι και έκοβε κλήση σε όσους περνούσαν με κόκκινο, θα σταματούσαν όλοι να το παραβιάζουν. Γιατί άλλο να λες 200 ευρώ αν και όταν και εφόσον σε πιάσουν, κι άλλο αυτόματα κόβεται 20 αρικο κάθε φορά (οπότε μπορεί να τα μαζέψεις σε μερικές μέρες).

Ας πούμε στον Βόλο όλοι παρκάρουν όπου βρουν (αφού η δημοτική δεν κόβει κλήσεις αν δεν κλείσει εντελώς ο δρόμος) αλλά όχι στο λιμάνι (που το λιμενικό είναι έτοιμο με το μπλοκάκι).

Last edited:

Reaction score
18.752
Ναι η εφαρμογή είναι το πάν αλλά και αυτή έχει έξοδα για το κράτος για να είναι έστω κάπως ικανοποιητική και εγκυμονεί και κινδύνους που θα κοστίσουν πθανώς σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και ανθρώπινες ζωές, κόστος που το κράτος πολιτικά αλλά και κοινωνικά δεν μπορεί και δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει.

Επίσης πέραν της διαφθοράς ώς γνωστόν οι νόμοι έχουν παραθυράκια και τρύπες που ως δια μαγείας πάντα ψηφίζονται συμπληρωματικά στον αρχικό νόμο καθιστώντας τον στην ουσία άχρηστο.

Βέβαια στην περίπτωση των βαριών εγκλημάτων που αναφέρει ο Μελίδης αμφιβάλλω να έχουν αποτέλεσμα αποτροπής. Αυτοί που σιδερώνουν, βασανίζουν κλπ ανθρώπους είναι ικανοί για όλα και δεν θα σταματήσουν λόγω φόβου. Βέβαια δεν έχω πειστεί ότι τα περιστατικά είναι τόσα πολλά (δυστυχώς έτσι κυνικά και ποσοτικά πρέπει να το δεί το κράτος για να πάρει απόφαση να ρίξει το βάρος σε κάτι τέτοιο και ειδικά σε αυτό καθως αποτελεί και την πιο δύσκολη, επικίνδυνη και πολυέξοδη - και πρακτικά κιόλας - μορφή εφαρμογής) ώστε να αποφασίσει να δράσει (και να μπορούσε λέμε τώρα). Τα δελτία της τηλεόρασης που τα αναφέρουν δεν είναι καλή πηγή για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα ούτε για την συχνότητά τους, ούτε ότι παρουσιάζουν την κατάσταση όπως ακριβώς είναι πολλές φορές. Για παράδειγμα αυτά που ακούμε για γιαγιάδες και παππούδες που βασανίζονται για 20 και 30 ευρώ δεν νομίζω να ισχύουν σε τόσο μεγάλο βαθμό καθώς οι ληστές έχουν πληροφορία απο κάπου (συνήθως μέχρι και συγγενικά πρόσωπα αναμεμειγμένα) ότι κάποιος τρελλαμένος εκεί γέρος έχει κρυμμένα μέσα στο σπίτι του μεγάλα ποσά χρημάτων. Καλά θα ήταν να μπορούσαμε να μάθουμε κάποια στατιστικά αλλά αυτά θα είναι γενικά και ενταγμένα με άλλα λιγότερης σημασίας και αγριότητας κλοπές.

Η τακτική τους φαντάζομαι είναι όταν εμφανίζονται κάποιες τέτοιου είδους σκληρές συμμορίες που δρούν κατ' αυτόν τον τρόπο να δίνουν ειδικό βάρος (ανά χρονικά διαστήματα) ώστε να τις εξαρθρώσουν.

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.550
Αυτοί που σιδερώνουν, βασανίζουν κλπ ανθρώπους είναι ικανοί για όλα και δεν θα σταματήσουν λόγω φόβου.
δεν βοηθάνε πάντως και οι αστείες, σε σχέση με τα βαριά εγκλήματα, ποινές.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.423
δεν βοηθάνε πάντως και οι αστείες, σε σχέση με τα βαριά εγκλήματα, ποινές.
Kλοπη σε μηχανακι μου, 15 μηνες ερημην πρωτοδικα, ενα μηνα με αναστολη, στο εφετειο.
Τι να λεμε τωρα ........

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.502
Kλοπη σε μηχανακι μου, 15 μηνες ερημην πρωτοδικα, ενα μηνα με αναστολη, στο εφετειο.
Τι να λεμε τωρα ........
Και αν του πεις "είστε σοβαρός κύριε δικαστά;" θα φας μεγαλύτερη ποινή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.540
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106