Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

ika

News
Reaction score
14.660
Προς αποφυγή παρεξήγησης, ΜΟΝΟ για κάτι σαν και αυτούς/ες θα ήθελα να υπάρχει ο γιώργος, σκ@τ@ στο στόμα μου αλλά μόνο έτσι θα έστρωναν επιδερμίδα. >:(
και με δώρο ένα μήνα κλειστές διακοπές σε camp κ@λομπαράδων κογκολέζων συνέρχονται.
:gamer: :dance2:

"Κανένας μόνος, καμία μόνη στα χέρια του κράτους"

Τι συντηρητικές αηδίες είναι αυτές; >:( Κι αν το σύντροφο είναι non-binary???
...
Το αυτό με το ανωτέρω.
:dance2::gamer:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.296
Ας περιμένουμε, μπορεί να μην μην είναι η κατάσταση όπως μας έχει συνηθίσει η πραγματικότητα

Reaction score
1
Είμαι συγκλονισμένος που ένα νέο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και δυστυχώς από ότι άκουσα στις ειδήσεις δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες βελτίωσης της υγείας για τη 17χρονη αδελφή του. Απευθυνόμενος κυρίως προς το Μιχάλη θα ήθελα να ακούσω την αποψή του για ποιό λόγο εκτιμά ότι ο υπαίτιος για το συγκεκριμένο δυστύχημα θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τις αρχές λόγω της καταγωγής του.

gid

Reaction score
9.361
Απευθυνόμενος κυρίως προς το Μιχάλη θα ήθελα να ακούσω την αποψή του για ποιό λόγο εκτιμά ότι ο υπαίτιος για το συγκεκριμένο δυστύχημα θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τις αρχές λόγω της καταγωγής του.
Πόσες μέρες έχεις που ζεις στην Ελλάδα;

Reaction score
3.447
Είμαι συγκλονισμένος που ένα νέο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και δυστυχώς από ότι άκουσα στις ειδήσεις δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες βελτίωσης της υγείας για τη 17χρονη αδελφή του. Απευθυνόμενος κυρίως προς το Μιχάλη θα ήθελα να ακούσω την αποψή του για ποιό λόγο εκτιμά ότι ο υπαίτιος για το συγκεκριμένο δυστύχημα θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τις αρχές λόγω της καταγωγής του.

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Reaction score
1.152
Δυστυχώς έτσι θα γίνει υπάρχει δεδικασμένο κάθε ένα σκατογυφτο που πιάνουν τον έχουν ξαναπιάσει από 10 φορές και πάνω και είναι όλοι έξω. >:(

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.306
Αγαπητέ μάλλον δεν ξέρεις τι γίνεται στην Ελλάδα με τους γύφτους, τσιγγάνους, ρομά και όλο το κακό συναπάντημα.
Έχουν μια τελείως αντικοινωνική συμπεριφορά, αδιαφορούν τελείως για νόμους και κανονισμούς, είναι μόνο κλέφτες, ληστές, λωποδύτες, απατεώνες, έμποροι ναρκωτικών και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Παράνομες φυσικά.

Απορώ π.χ. πως γίνεται πολλοί από αυτούς να είναι εντελώς αγράμματοι, καθώς δεν πάνε στο σχολείο, αλλά έχουν βγάλει δίπλωμα οδήγησης.
Πως έδωσαν εξετάσεις;
Είχα γείτονα που ήθελε να πω στο τηλ. τον αριθμό του αυτοκινήτου του στην οδική βοήθεια, διότι ήταν εντελώς αγράμματος!
Όμως έχει δίπλωμα.

Συνεχώς ακούμε, βλέπουμε και μαθαίνουμε για την παραβατική συμπεριφορά τους.
Στον κάμπο ο κόσμος πνίγηκε, καταστράφηκε και οι γύφτοι έτρεξαν να κλέψουν τα σπίτια των ανθρώπων που καταστράφηκαν.
Το ίδιο είχε γίνει και με τους πυρόπληκτους.

Στα νοσοκομεία όποτε πηγαίνει ένας που χρειάζεται νοσηλεία, μαζεύεται και το σκυλολόϊ του και απαιτούν να έχει προτεραιότητα, δέρνουν γιατρούς και νοσηλευτές, σπάνε πανάκριβο εξοπλισμό και προκαλούν μεγάλες καταστροφές.

Στα δικαστήρια όποτε δικάζεται ένας για κακούργημα και φάει ποινή φυλάκισης, το σκυλολόϊ προκαλεί φασαρίες και σπάει τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα που δεν φταίνε, διαμαρτυρόμενο για την ποινή.
Οι άλλοι όλοι που είναι για πλημμελήματα απλά λαμβάνουν μια ποινή με αναστολή.
Κατά συνέπεια αφήνονται ελεύθεροι και συνεχίζουν ξανά την δραστηριότητά τους.
Και άλλα πολλά τα οποία απορώ πως δεν έχεις ακούσει και μάθει.

Όπου υπάρχει καταυλισμός, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους.
Και για να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους, όχι δεν είναι όλοι έτσι.
Μόνο οι 95 από τους 100.

gid

Reaction score
9.361
Άκουσα στο ράδιο, σήμερα κιόλας, για άτομο που έφαγε τράκα από ανασφάλιστο γύφτο.

Ο αστυνομικός του είπε "αν του κάνεις μήνυση, την άλλη μέρα θα βρεις το αμάξι σου σπασμένο".

Reaction score
1.152
Αγαπητέ μάλλον δεν ξέρεις τι γίνεται στην Ελλάδα με τους γύφτους, τσιγγάνους, ρομά και όλο το κακό συναπάντημα.
Έχουν μια τελείως αντικοινωνική συμπεριφορά, αδιαφορούν τελείως για νόμους και κανονισμούς, είναι μόνο κλέφτες, ληστές, λωποδύτες, απατεώνες, έμποροι ναρκωτικών και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Παράνομες φυσικά.

Απορώ π.χ. πως γίνεται πολλοί από αυτούς να είναι εντελώς αγράμματοι, καθώς δεν πάνε στο σχολείο, αλλά έχουν βγάλει δίπλωμα οδήγησης.
Πως έδωσαν εξετάσεις;
Είχα γείτονα που ήθελε να πω στο τηλ. τον αριθμό του αυτοκινήτου του στην οδική βοήθεια, διότι ήταν εντελώς αγράμματος!
Όμως έχει δίπλωμα.

Συνεχώς ακούμε, βλέπουμε και μαθαίνουμε για την παραβατική συμπεριφορά τους.
Στον κάμπο ο κόσμος πνίγηκε, καταστράφηκε και οι γύφτοι έτρεξαν να κλέψουν τα σπίτια των ανθρώπων που καταστράφηκαν.
Το ίδιο είχε γίνει και με τους πυρόπληκτους.

Στα νοσοκομεία όποτε πηγαίνει ένας που χρειάζεται νοσηλεία, μαζεύεται και το σκυλολόϊ του και απαιτούν να έχει προτεραιότητα, δέρνουν γιατρούς και νοσηλευτές, σπάνε πανάκριβο εξοπλισμό και προκαλούν μεγάλες καταστροφές.

Στα δικαστήρια όποτε δικάζεται ένας για κακούργημα και φάει ποινή φυλάκισης, το σκυλολόϊ προκαλεί φασαρίες και σπάει τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα που δεν φταίνε, διαμαρτυρόμενο για την ποινή.
Οι άλλοι όλοι που είναι για πλημμελήματα απλά λαμβάνουν μια ποινή με αναστολή.
Κατά συνέπεια αφήνονται ελεύθεροι και συνεχίζουν ξανά την δραστηριότητά τους.
Και άλλα πολλά τα οποία απορώ πως δεν έχεις ακούσει και μάθει.

Όπου υπάρχει καταυλισμός, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους.
Και για να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους, όχι δεν είναι όλοι έτσι.
Μόνο οι 95 από τους 100.
Αισιόδοξος είσαι πες 98% και είσαι μέσα. >:(

Reaction score
1
Αγαπητέ Μιχάλη,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας και έχω γείτονες τσιγγάνους, οικογενειάρχες που δεν έχουν έχουν καμμία σχέση με αυτά που αναφέρεις. Διαφωνώ σε πολλά σημεία με τις απόψεις σου αλλά σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμώ να έρθουμε σε αντιπαράθεση απόψεων για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Η ερώτηση που σου έκανα είναι συγκεκριμένη και θα ήθελα να μου απαντήσεις ειλικρινά καταθέτοντας τη προσωπική σου άποψη για ποιό λόγο πιστεύεις ότι ο υπαίτιος για το συγκεκριμένο δυστύχημα θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τις δημόσιες αρχές (αστυνομία, εισαγγελεία) λόγω της καταγωγής του.

Reaction score
131
Αγαπητέ Μιχάλη,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας και έχω γείτονες τσιγγάνους, οικογενειάρχες που δεν έχουν έχουν καμμία σχέση με αυτά που αναφέρεις.
Σε ποια γειτονια της Αθήνας έχει τσιγγάνους οικογενειάρχες, που δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα αναφέρονται ;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.306
Αγαπητέ Μιχάλη,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας και έχω γείτονες τσιγγάνους, οικογενειάρχες που δεν έχουν έχουν καμμία σχέση με αυτά που αναφέρεις. Διαφωνώ σε πολλά σημεία με τις απόψεις σου αλλά σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμώ να έρθουμε σε αντιπαράθεση απόψεων για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Η ερώτηση που σου έκανα είναι συγκεκριμένη και θα ήθελα να μου απαντήσεις ειλικρινά καταθέτοντας τη προσωπική σου άποψη για ποιό λόγο πιστεύεις ότι ο υπαίτιος για το συγκεκριμένο δυστύχημα θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τις δημόσιες αρχές (αστυνομία, εισαγγελεία) λόγω της καταγωγής του.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο. Αναρωτιέμαι κι εγώ.
Συνήθως μπαίνει ο παράγοντας του ρατσισμού.
Μην τυχόν και πουν τα πράγματα με το όνομά τους, θα αποκληθούν ρατσιστές.
Πιο πριν στις ειδήσεις της ΕΡΤ αναφέρθηκαν στο περιστατικό λέγοντας απλώς "33χρονος"
Φοβούνται να πουν την λέξη γύφτος, διότι αυτό είναι, ούτε καν ρομα και συνήθως τους αποκαλούν απλώς με την λέξη "ημεδαποί".

Εγώ μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δυστυχώς πάντα είχαμε κοντά μας γύφτους με τα όποια προβλήματα.
Πήγα 3 χρόνια στο γυμνάσιο Δενδροποτάμου, ναι μέσα στους γύφτους, απέναντι ακριβώς από το μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης!!!!
Ένας δρόμος μόνο ανάμεσά τους, η οδός Μοναστηρίου.

Πιστεύω ότι ένας λόγος είναι οι ψήφοι.
Έχω μαρτυρία από έναν πρώην γείτονα που έλεγε ότι τους μοίραζαν πενηντάρικα για να ψηφίσουν το κόμμα.

Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο στην σημερινη "δημοκρατία" μας, να υπάρχουν περιοχές εκτός νόμου.
Που δεν μπαίνει η αστυνομία αλλά μόνο τα ΕΚΑΜ.
Έχουν όπλα μέσα στους καταυλισμούς και φοβούνται να πάνε απλοί αστυνομικοί.

Έχουμε δει τι συμβαίνει στο Ζεφύρι, Λιόσια, Ασπρόπυργο κ.λ.π.
Έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, στον τρόπο ζωής τους, ήθη και έθιμα που δεν συμβαδίζουν με της υπόλοιπης κοινωνίας.

Στο παλιό μου μαγαζί τους είχα ακριβώς δίπλα μου.
Γύφτος με 7 αγόρια.
Δεν πήγαιναν σχολείο παρά μόνο μερικές μέρες για να πάρουν το επίδομα. (αυτό τώρα άλλαξε)
Επτά παιδιά αγράμματα που παντρεύτηκαν στα 15 και 16 έτη και έκαναν και παιδιά.

Πιστεύω ότι δεν μπορούν να ενσωματωθούν.
Δεν εντάσσονται στην υπόλοιπη κοινωνία.
Δυστυχώς.

(Μόλις πριν λίγο έγινε σεισμός.)

Reaction score
1
Τα προβλήματα "μη κοινωνικήςένταξης" τα ακούω με προσοχή. Υπάρχουν διάφορες αιτίες για αυτά και συμφωνώ σε κάποιο βαθμό και με τις πολιτικές σκοπιμότητες που αναφέρεις. Ομως δεν πιστεύω ότι όσον αφορά την μετέπειτα δικαστική πορεία της υπόθεσης ο υπαίτιος θα τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από το δικαστήριο λόγω καταγωγής.

Μακάρι να διαψευστούν οι προβλέψεις των γιατρών και η 17χρονη αδελφή του θύματος να καταφέρει να επιζήσει χωρίς σοβαρή αναπηρία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.287
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants