Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

ika

News
Reaction score
17.800
Κλειδαρά δεν μπορούσαν να φωνάξουν?
Αμέσως την ΕΛΑΣ?
Τους βλέπω να περνάνε ΕΔΕ και να παίρνουν και πενταήμερη* όλοι οι μαθητές.
:party:

*εκδρομή

Last edited:

gid

Reaction score
10.457
Σε αρκετά σχολεία στις ΗΠΑ έχουν εγκατασταθεί ανιχνευτές μετάλλων.

Προς τα κει βαδίζουμε, με βασικό αίτιο - κατά τη γνώμη μου - την εθελοτυφλική επιείκια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.969
Πριν λίγο έλεγαν στις ειδήσεις πως ένας 9χρονος έδωσε ψυχοφάρμακα σε συμμαθητή του.
Ευτυχώς το παιδί είναι καλά, δεν έπαθε καμιά βλάβη και βγήκε από το νοσοκομείο.

Λέμε η βία γεννά βία.
Εμείς οι πιο παλιοί που φάγαμε και ξύλο στο σχολείο (μέχρι το δημοτικό) πάθαμε τίποτα;
Έχουμε ψυχολογικά προβλήματα;
Γίναμε εγκληματίες και κακοποιοί;
Αντιθέτως είχαμε σεβασμό στους μεγαλύτερους, και φερόμαστε πολύ πιο ευγενικά στους άλλους.
Σε αντίθεση με τα σημερινά κwλόπαιδα που είναι αγενέστατα, ανάγωγα, αυθάδη και δεν σέβονται τίποτα.
Όταν είναι και μαζεμένα σε αγέλη είναι και επικίνδυνα.
Σε μεγάλο βαθμό φταίει η ατιμωρησία, βλέπουν ότι οι πράξεις τους δεν έχουν συνέπειες και έτσι έμαθαν.
Ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε.

Reaction score
593
Πριν λίγο έλεγαν στις ειδήσεις πως ένας 9χρονος έδωσε ψυχοφάρμακα σε συμμαθητή του.
Ευτυχώς το παιδί είναι καλά, δεν έπαθε καμιά βλάβη και βγήκε από το νοσοκομείο.

Λέμε η βία γεννά βία.
Εμείς οι πιο παλιοί που φάγαμε και ξύλο στο σχολείο (μέχρι το δημοτικό) πάθαμε τίποτα;
Έχουμε ψυχολογικά προβλήματα;
Γίναμε εγκληματίες και κακοποιοί;
Αντιθέτως είχαμε σεβασμό στους μεγαλύτερους, και φερόμαστε πολύ πιο ευγενικά στους άλλους.
Σε αντίθεση με τα σημερινά κwλόπαιδα που είναι αγενέστατα, ανάγωγα, αυθάδη και δεν σέβονται τίποτα.
Όταν είναι και μαζεμένα σε αγέλη είναι και επικίνδυνα.
Σε μεγάλο βαθμό φταίει η ατιμωρησία, βλέπουν ότι οι πράξεις τους δεν έχουν συνέπειες και έτσι έμαθαν.
Ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε.
Θεωρώ ότι, πριν κρίνουμε ένα ανήλικο για τις πράξεις του, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να αξιολογήσουμε την οικογένειά του. Στην περίπτωση του 9 χρονου που αναφέρεις, αμφιβάλω εάν υπάρχει οικογένεια με την τυπική έννοια.
Οπότε και να το σπάσεις στο ξύλο, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνει ακόμα χειρότερο.

Επίσης, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι για την ακραία σε ορισμένες περιπτώσεις συμπεριφορά των νέων, κάτι δεν έχουμε κάνει/ουμε σωστά εμείς οι μεγαλύτεροι

Reaction score
26.196
ναι η οικογένεια, αλλά οι γονείς έχουν ουσιαστικό έλεγχο της διαπαιδαγώγησης του παιδιού τους μέχρι αυτό να πάει στο δημοτικό.
απο τη στιγμή αυτή και μετά η παραγωγικότερη ώρα διαμόρφωσης χαρακτήρα είναι το σχολικό 5/6/7ωρο , όπου επαγγελματίες εκπαιδευτές με πανεπιστημιακές παιδαγωγικές γνώσεις ασκούν τη μέγιστη επιρροή στο παιδί.

οι γονείς στην συντριπτική πλειοψηφεία τους είμαστε άσχετοι παιδαγωγικά.
δεν έχουμε στοιχειώδεις δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται να χειριστούμε ένα παιδί. Πάμε από ένστικτο και από συνήθεια.

ένα παιδί θα αναπτύξει παραβατική ή αντικοινωνική συμπεριφορά σε σχολική ηλικία, την κατάλληλη στιγμή για να του δείξει έμπρακτα ο παιδαγωγός οτι αυτό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο και αποδεκτό, όταν αντιθέτως οι δάσκαλοι και καθηγητές δείχνουν υπέρμετρη ανοχή στις μικρές αρχικά τάσεις ενός παιδιού να εξελίξει παραβατική ή αντικοινωνική συμπεριφορά και αδιαφορούνε πλήρως ως προς την τήρηση του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου, πετάμε απλά το μπαλάκι στους γονείς που δεν το μεγάλωσαν σωστά, όταν στην πλειοψηφεία τους οι γονείς παιδιών που ζουν στα αστικά κέντρα βλέπουν λιγότερες ώρες το παιδί στο σπίτι από τους δασκάλους του.

Αντε πες λοιπόν οτι παιδιά εγκληματιών μαθαίνουν απο μικρά στο έγκλημα και αυτό είναι ευθύνη γονέων, θα έρπεπε λοιπόν με δεδομένο ότι αρκετοί εγκληματίες συλλαμβάνονται και τιμωρούνται να είναι ένα φαινόμενο με μειούμενη τάση στην πάροδο του χρόνου, αντιθέτως βλέπουμε οτι οι κακές συμπεριφορές είναι πιο κοινές πλέον από ότι στα παλαιότερα χρόνια (που φυσικά υπήρχαν αντίστοιχες συμπεριφορές στα χρόνια μας - δεν τις ανακάλυψαν ξαφνικά οι δημοσιογράφοι της δεκάρας σήμερα) απλά επίσης εντελώς τυχαία συμβαδίζει το φαινόμενο αυτό με την ολο ένα και αυξημένη παραγωγή αγράμματων μαθητών.

Έχει τεράστια ευθύνη το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα και δεν είναι μόνο σε επίπεδο σχεδιασμού αλλά και στο χαμηλό επίπεδο του εκπαιδευτικού.

λέει ο άλλος, μα καλά οι γονείς του πως του δώσανε το αυτοκίνητο στις 4 τα ξημερώματα; ρε σοβαρά οι γονείς που εργάζονται και κοιμούνται το βράδυ έχουν δυνατότητα να ελεγξουν έναν 15χρονο που θα αποφασίσει να πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στις 2 και 3 τα ξημερώματα ; άντε να οτ καταλάβουν μια στις πέντε όλες τι άλλες δε θα πάρουν χαμπάρι, δεν είναι τόσο γκάου τα παιδιά σήμερα να μην μπορούν να καλύψουν πλήρως τις πράξεις τους.
το πρόβλημα ξεκινά από το πως μεγάλωσε ένας 15χρονος πιστέυοντας οτι είναι εντάξει να πάρει βόλτα ένα αυτοκίνητο χωρίς να έχει δίπλωμα , γνωρίζοντας οτι απαγορεύεται και χωρίς να ζητήσει άδεια από τον ιδιοκτήτη ; Ποιος τον άφησε να πιστεύει οτι σε αυτή τη χώρα ότι και να κάνεις δεν θα σε τιμωρήσει κανένας;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.969
Θεωρώ ότι, πριν κρίνουμε ένα ανήλικο για τις πράξεις του, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να αξιολογήσουμε την οικογένειά του. Στην περίπτωση του 9 χρονου που αναφέρεις, αμφιβάλω εάν υπάρχει οικογένεια με την τυπική έννοια.
Οπότε και να το σπάσεις στο ξύλο, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνει ακόμα χειρότερο.

Επίσης, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι για την ακραία σε ορισμένες περιπτώσεις συμπεριφορά των νέων, κάτι δεν έχουμε κάνει/ουμε σωστά εμείς οι μεγαλύτεροι
Εγώ έγραψα για καναδυό χαστούκια, δεν είπαμε να το σπάσεις στο ξύλο, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

ΟΚ όλα ξεκινούν από την οικογένεια, συμφωνώ.
Από πατεράδες που δεν έδωσαν στο βλαστάρι τους ποτέ ένα χαστούκι από μικρό, όταν έκαναν μια αταξία, για να καταλάβουν ότι οι κακές πράξεις τιμωρούνται.
Μην τυχόν πάθει κάτι το παιδί.

Από πατεράδες που αν ο δάσκαλος το μαλώσει το βλαστάρι τους, πηγαίνουν την άλλη μέρα στο σχολείο για να κάνουν φασαρία, ή με τον δικηγόρο τους για να κάνουν μήνυση στον δάσκαλο που τόλμησε να μαλώσει το βλαστάρι.

Έχω φίλο δάσκαλο στο δημοτικό σχολείο Ευόσμου και βγήκε με πρόωρη σύνταξη, κατά συνέπεια μειωμένη, μόνο και μόνο για να απαλλαχθεί από αυτά τα φαινόμενα που γινόταν κάθε λίγο και να ησυχάσει.
Και βρήκε την ηρεμία του.

gid

Reaction score
10.457
Λέμε η βία γεννά βία.
Όσοι πάθανε, λες να συχνάζουν σε φόρα τύπου αβουσάιτ; ;)

Όπως έγραψα πριν, είμαι κατά της πεισματικής ιδεοληπτικής επιείκιας, αλλά υπάρχουν τιμωρίες και τιμωρίες.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.969
Όσοι πάθανε, λες να συχνάζουν σε φόρα τύπου αβουσάιτ; ;)

Όπως έγραψα πριν, είμαι κατά της πεισματικής ιδεοληπτικής επιείκιας, αλλά υπάρχουν τιμωρίες και τιμωρίες.
Συμφωνώ.
Κανέναν δεν ξέρω από την γενιά μου να έπαθε τίποτα επειδή στο δημοτικό έφαγε δυο τρεις ξυλιές στα χέρια επειδή δεν ήξερε το μάθημά του.
Η επιείκεια δεν κάνει πάντα καλό και φυσικά υπάρχουν τιμωρίες και τιμωρίες.
Δεν λέει κανένας να σπάσεις στο ξύλο ένα παιδί επειδή έκανε μια αταξία.
Εκεί ένα χαστούκι αρκεί για να καταλάβει.
Αν όμως κάνει κάτι πολύ σοβαρό, επικίνδυνο, εγκληματικό, τότε η τιμωρία πρέπει να είναι πολύ αυστηρότερη.
Και κυρίως αν θέτει σε κίνδυνο άλλους και γνωρίζει τι είναι αυτό που κάνει.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.737
Σίγουρα δεν υπάρχει τιμωρία.
Παιδί χωρίς τιμωρία καταλήγει σε καταστάσεις lord of the flies. Δεν θα ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό.

Τώρα, τιμωρία δεν σημαίνει και σωματική τιμωρία. Πάντως τιμωρία νοείται η επιβολή ενός "κακού", κάτι το οποίο το παιδί αντιλαμβάνεται ως κακό και επαχθές. Άρα τιμωρία δεν είναι η νουθεσία.
Σε κάποια παιδιά ίσως πιάνει μόνη η νουθεσία, αλλά όταν εξ ορισμού τα θεωρούμε ανώριμα να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη των πράξεών τους, πώς τα θεωρούμε ώριμα να ανταποκριθούν στα λογικά επιχειρήματα και απλές νουθεσίες;
Η παραβατικότητα των νέων είναι ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο, που έχει αφεθεί να γιγαντωθεί. Τώρα ορίστε τη βλέπουμε και στο δημοτικό. Όταν λέμε κάτι έχουμε κάνει λάθος οι μεγάλοι, συγγνώμη αλλά μου ακούγεται για κινεζική σοφία. Ως τσιτατο για να μη γίνει τελικά τίποτα το ουσιαστικό και άλλοθι να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά παρουσιαζοντας το πρόβλημα ως δήθεν φύσει άλυτο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν εξηγεί γιατί θα πρέπει εγώ να υποστώ τις ελλείψεις στη διαπαιδαγώγηση από έναν άλλον γονέα. Πώς ωφελείται το θύμα από την παραπάνω διαπίστωση; Μήπως ξεπλένουμε έτσι τον θύτη;

gid

Reaction score
10.457
Συμφωνώ.
Κανέναν δεν ξέρω από την γενιά μου να έπαθε τίποτα επειδή στο δημοτικό έφαγε δυο τρεις ξυλιές στα χέρια επειδή δεν ήξερε το μάθημά του.
Η επιείκεια δεν κάνει πάντα καλό και φυσικά υπάρχουν τιμωρίες και τιμωρίες.
Δεν λέει κανένας να σπάσεις στο ξύλο ένα παιδί επειδή έκανε μια αταξία.
Εκεί ένα χαστούκι αρκεί για να καταλάβει.
Αν όμως κάνει κάτι πολύ σοβαρό, επικίνδυνο, εγκληματικό, τότε η τιμωρία πρέπει να είναι πολύ αυστηρότερη.
Και κυρίως αν θέτει σε κίνδυνο άλλους και γνωρίζει τι είναι αυτό που κάνει.
Όμως αυτό που πρότεινες, να πηγαίνει ο πατέρας του δαρμένου παιδιού-θύματος και να δέρνει το παιδί-θύτη για να το συνετίσει και καλά, μας οδηγεί σε άσχημες καταστάσεις.

Η τιμωρία πρέπει να έρχεται αρμόδιες αρχές, ελεγχόμενα, θεσμικά αν θέλεις, και όχι από το θύμα, γιατί μετά φέρνει προς ανταπόδωση/εκδίκηση.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.737
Η τιμωρία πρέπει να έρχεται αρμόδιες αρχές, ελεγχόμενα, θεσμικά αν θέλεις, και όχι από το θύμα, γιατί μετά φέρνει προς ανταπόδωση/εκδίκηση.
Συμφωνώ απολύτως.
Αλλά όταν δεν έρχεται η τιμωρια αυτή, και αντιθέτως ο θύτης έρχεται την επόμενη μέρα να κάνει μάθημα στην ίδια τάξη;
Ή όταν το μόνο που γίνεται είναι να στέλνεται σε ένα άλλο σχολείο;
Γιατί στο παραπάνω παράδειγμα της 16χρονης ήδη είχαν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές αρχές.

gid

Reaction score
10.457
Έγραψα χθες για το "σύγχρονο αναμορφωτήριο" στον Αυλώνα, για τα αγριολούλουδα του όμορφου τόπου μας.

Και μέχρι να αποφασιστεί αυτό δικαστικά, εκτός σχολείων γενικώς, ή ίσως και κράτηση. Αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για υπότροπους μαχαιροβγάλτες κάθε ηλικίας, μάλλον υπάρχει νομικό κενό.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.737
Η προσωρινή κράτηση ανηλίκων είναι όλως εξαιρετικό μέτρο.
Ανέκαθεν ήταν, πλέον περιορίζεται στους άνω των 15 ετών. Και όπως πάντα, αφορά σε βαρύτατα κακουργήματα, από εκείνα για τα οποία απειλείται (όταν τελούνται από ενήλικο) τουλάχιστον 10ετής κάθειρξη. Φυσικά η απόπειρα ανθρωποκτονίας εμπίπτει. Δεν εμπίπτει όμως καμία σωματική βλάβη, ακόμη και η βαριά ακόμη και η θανατηφόρα. Δεν εμπίπτει η πλοκατοχή και η οπλοχρησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται, τι γίνεται;
Και επαναλαμβάνω, κακώς, κάκιστα, μπερδεύουμε την ποινική διαδικασία. Και θεωρώ ότι εν προκειμένω τα σχολεία κρύβονται πίσω από τα φουστάνια της δικαιοσύνης. Περιμένουμε από την τελευταία δηλαδή να κρατήσει μέσω θεσμών της τον παραβατικό έξω από τις σχολικές αίθουσες; Δηλαδή πρέπει να φτάσει κάποιος να κάνει απόπειρα ανθρωποκτονίας για να γίνει αυτό;
Η ποινική διαδικασία αφορά στην ποινική αξίωση της πολιτείας για δίωξη και τιμωρία των εγκλημάτων.
Άλλο το αντικείμενο της πειθαρχικής διαδικασίας στα πλαίσια ενός σχολείου. Τα μπερδεύουμε και μάλλον βολικά γιατί η μία πράξη αξιολογείται ταυτόχρονα και ποινικά και πειθαρχικά. Τι κάνουμε όμως για τις παραβατικές συμπεριφορές που δεν εξικνούνται στο επίπεδο ποινικού αδικήματος και μάλιστα κακουργήματος (γιατί για τα πλημμελήματα, σιγά τι θα πάθει ο ανήλικος, εδώ δεν παθαίνουν οι ενήλικες).

Η εντύπωση που μου έχει δημιουργηθεί από την επαφή μου με τα σχολεία λόγω της φοίτησης των γιων μου, είναι ότι τα ηπιότερα περιστατικά (όχι ήπια, απλώς ηπιότερα, δλδ όχι και κακουργήματα) ακόμη και καταφανώς προβληματικών παιδιών (ναι ναι ξέρω κάποιος τα μεγάλωσε λάθος κι αυτά, δεν είναι σωστό να λέμε προβληματικά, ας βρούμε λοιπόν λίγη άμμο να χώσουμε το κεφάλι μας και εδώ) αντιμετωπίζονται περίπου ως ιδιωτικές διαφορές. Να πω την αμαρτία μου, αυτή την εντύπωση έχω και για τα ελαφρύτερα κατ' έγκληση διωκόμενα αδικήματα. Σε έβρισε, σε χτύπησε, βρείτε τα γιατί κάτι ίσως έχεις κάνει κι εσύ για να εμπλέκεσαι.

Και ίσως δεν είναι και εντελώς αβάσιμη η εντύπωσή μου αυτή. Εδώ ακόμη και το κυνηγητό για δολοφονία έξω από αστυνομικό τμήμα είδαμε ότι αντιμετωπίστηκε περίπου έτσι.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.739
Στην Ινδία που τους κάνουν τόπι στη σφαλιάρα από νηπιαγωγείο μέχρι phd…τι εγκληματικότητα έχει; :biggrin:

Reaction score
593
Έχω την εντύπωση ότι στα δικά μας χρόνια γινονταν πολύ χειρότερα απ αυτά που γίνονται σήμερα. Απλά τότε υπήρχαν μόνο δυο κρατικα κανάλια και οι εφημερίδες, τώρα να κλασει κάποιος το μαθαίνει όλη η Ελλάδα. Μπόουλινγκ ; χαχαχα… Κατ αρχήν τότε, κάποιος για να μπει σε μια παρέα πρώτα έτρωγε ξύλο, μήπως ν αρχίσουμε να λέμε ο καθένας μας ιστοριες απ τις αλάνες που μεγαλώναμε;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.737
Αλήθεια;
Ρίχνανε ξύλο και τότε οι ανήλικοι στους μεγάλους;

Πήγαιναν και στο σχολείο σου με μαχαίρι και δεν ήξερε τι να τους κάνει η διεύθυνση;

Πλάκωναν και τότε τον εισπράκτορα του ηλεκτρικού και ερχόταν μετά οι πατεράδες τους να τους υπερασπιστούν "το παιδί μου έχει πάρει το λοουερ";

Γιατί εγώ σαν αλλιώς να τα θυμάμαι.

Εκτός εάν είσαι, ξέρω γω, 25 με 30 και αυτό εννοείς ως "τα δικά μας τα χρόνια", εκεί πάσο.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.739
Εγώ έγραψα για καναδυό χαστούκια, δεν είπαμε να το σπάσεις στο ξύλο, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

ΟΚ όλα ξεκινούν από την οικογένεια, συμφωνώ.
Από πατεράδες που δεν έδωσαν στο βλαστάρι τους ποτέ ένα χαστούκι από μικρό, όταν έκαναν μια αταξία, για να καταλάβουν ότι οι κακές πράξεις τιμωρούνται.
Μην τυχόν πάθει κάτι το παιδί.

Από πατεράδες που αν ο δάσκαλος το μαλώσει το βλαστάρι τους, πηγαίνουν την άλλη μέρα στο σχολείο για να κάνουν φασαρία, ή με τον δικηγόρο τους για να κάνουν μήνυση στον δάσκαλο που τόλμησε να μαλώσει το βλαστάρι.

Έχω φίλο δάσκαλο στο δημοτικό σχολείο Ευόσμου και βγήκε με πρόωρη σύνταξη, κατά συνέπεια μειωμένη, μόνο και μόνο για να απαλλαχθεί από αυτά τα φαινόμενα που γινόταν κάθε λίγο και να ησυχάσει.
Και βρήκε την ηρεμία του.
Μιχάλη για εμένα…σου το έχω δηλώσει κ παλιότερα…έχεις μια εντελώς λάθος προσέγγιση
Μάθημα μέσω βίας..πχ ένα χαστούκι δεν σημαίνει ότι το παιδί θα διδαχτεί
Προσωπικά δεν έφαγα ποτέ ούτε σφαλιάρα από τον πατέρα μου…αλλά η συναισθηματική κ ψυχολογική βία που δεχόμουν καθημερινά ώστε πχ να μοιάζω στον αδερφό μου…να έχω τις ίδιες άριστες επιδόσεις (που τις είχα γιατί μου φαινόταν το λιγότερο που περνούσε από το χέρι μου για να έχω την ησυχία μου), να με καμαρωνει ντεμεκ ολος ο κόσμος στην κοινωνία, οι τιμωρίες με σωματική εργασία ….και ένα σορό άλλα… μπορεί να με έκαναν…ας πούμε άνθρωπο με τα δικά σου μέτρα…αλλά με έκαναν κ πολύ πιο έξυπνο παραβατικό…πίστεψε με έκανα σχεδόν τα περισσότερα «κακά» πράματα που μπορεί να κάνει ένα παιδί ή ένας νέος αλλά δεν με έπιασαν ποτέ..ενώ άλλους από την παρέα ναι…κ μάλιστα τους είχε περασει τους γονείς μου… ότι όντως εγώ απείχα από όλα αυτά που έκαναν τα παιδιά των άλλων κ δεν παρασυρόμουν γιατί έκαναν καλή δουλειά :roflmao:
αρα για ποια διαπαιδαγώγηση μιλάμε;

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
84.739
Αλήθεια;
Ρίχνανε ξύλο και τότε οι ανήλικοι στους μεγάλους;

Πήγαιναν και στο σχολείο σου με μαχαίρι και δεν ήξερε τι να τους κάνει η διεύθυνση;

Πλάκωναν και τότε τον εισπράκτορα του ηλεκτρικού και ερχόταν μετά οι πατεράδες τους να τους υπερασπιστούν "το παιδί μου έχει πάρει το λοουερ";

Γιατί εγώ σαν αλλιώς να τα θυμάμαι.

Εκτός εάν είσαι, ξέρω γω, 25 με 30 και αυτό εννοείς ως "τα δικά μας τα χρόνια", εκεί πάσο.
Απλά έχει αλλάξει η παραβατική «διασκεδαση» των νέων…
Λίγα παιδιά κάναν μπούκες παλαιότερα χρόνια σε αυλές κ σπίτια ηλικιωμένων ή χαζών κ τους σπάγαν πχ τα τζάμια με πέτρες ή έκαναν άλλου είδους ζημιές, έβαζαν φωτιές, χαλούσαν μηχανάκια,κλπ μέχρι να βγει ο καημένος να τους κυνηγήσει ;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.737
Απλά έχει αλλάξει η παραβατική «διασκεδαση» των νέων…
Λίγα παιδιά κάναν μπούκες παλαιότερα χρόνια σε αυλές κ σπίτια ηλικιωμένων ή χαζών κ τους σπάγαν πχ τα τζάμια με πέτρες ή έκαναν άλλου είδους ζημιές, έβαζαν φωτιές, χαλούσαν μηχανάκια,κλπ μέχρι να βγει ο καημένος να τους κυνηγήσει ;

Όταν τα κυνηγούσε, γυρνούσαν και τον πλάκωναν στο ξύλο μέχρι να τον αφήσουν κάτω αιμόφυρτο;
Αυτό έχει αλλάξει.

Ο νέος πάντα θα έχει τη μαλακία στο αίμα του. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι σήμερα δεν έχει όρια.

Είναι όπως οι ορκες, που άρχισαν να πειράζουν τα ιστιοφόρα στο Γιβραλτάρ και πλέον όσο πάει και το χοντραίνουν.

Γιατί; Γιατί δεν έχουν συνέπειες, και μπορεί να το βλέπουν ως παιχνίδι.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.739
Όταν τα κυνηγούσε, γυρνούσαν και τον πλάκωναν στο ξύλο μέχρι να τον αφήσουν κάτω αιμόφυρτο;
Αυτό έχει αλλάξει.

Ο νέος πάντα θα έχει τη μαλακία στο αίμα του. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι σήμερα δεν έχει όρια.

Είναι όπως οι ορκες, που άρχισαν να πειράζουν τα ιστιοφόρα στο Γιβραλτάρ και πλέον όσο πάει και το χοντραίνουν.

Γιατί; Γιατί δεν έχουν συνέπειες, και μπορεί να το βλέπουν ως παιχνίδι.
Δηλαδή όταν έπιαναν κάποιον την ώρα που έτρεχαν για να μην τους πιάσει το θύμα…δεν γυρνούσε η παρέα πίσω για να τον γλιτώσει κ τον ξυλοφόρτωναν για να τον αφήσει;
Με τη δύναμη της αγάπης τον άφηνε;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.962
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou