Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.396
Επίσης η ύπαρξη κόκαλου χαλάει την ομοιομορφία στο ψήσιμο, γίνεται "ανισότροπη" η μπριζόλα οπότε είναι αδύνατο να επιτύχεις τον ίδιο βαθμό ψησίματος σε όλη τη μάζα της.

Reaction score
15.469
Λατρεμενες μπάμιες, λίγοι τις γουστάρουν, πολοι τις μισούν. View attachment 93142
Θα μας πεθανετε κυριε !
που ειναι οι συντονισται ... να επιληφθουν του ζητηματος ... ΠΕΙΝΑΩ !!!
:drinks:

με μπυρα οι μπαμιες ?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.141
Μ
Θα μας πεθανετε κυριε !
που ειναι οι συντονισται ... να επιληφθουν του ζητηματος ... ΠΕΙΝΑΩ !!!

με μπυρα οι μπαμιες ?
Με τελείωσε το κρασί βρε, τι να κάνω ο άνθρωπας? Άνοιξα μια κορμπίνιαν!

Reaction score
15.469
Μ

Με τελείωσε το κρασί βρε, τι να κάνω ο άνθρωπας? Άνοιξα μια κορμπίνιαν!
α καλως ... εθαρουμαι πως ημουνε ομπρος σε κιαμμια - αλλη μεγαλη - ανακαλυψη , οπως πουχου το λεμονι στην ομελετα ή το ξυδι στη φακη ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ωραιος alex
κει πιο πανω απο την παλια μου γειτονια....στην αρχη της Τσαλδαρη καπου στο 1900
ηρθε μια φαμιλια ελληνω απο αιγυπτο.....
εξου και αιγυπτιακο.....εσσαχναν σουβλακια......πανω σε σουβλες σαν τις πιο πανω...
βασικα τυλιγαν κιμα ..και καρφωναν κρεατα....μεγαλο σχολειο....
πολυ πριν τα σουφλατσιδικα της δρατσας (δραπετσωνας).....
μεσα ενα ζωντανο μουσειο......απο αυτα που ειχαν φερει απο την αιγυπτο.....
αν υπαρχει ακομα αξιζει μαι επισκεψη,.....το ειχε παρουσασει το αθηνοραμα πριν κανα κοσαρι χρονια πισω
[DOUBLEPOST=1522327907][/DOUBLEPOST]http://www.ough.gr/index.php?mod=articles&op=view&id=849

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.887
ωραιος alex
κει πιο πανω απο την παλια μου γειτονια....στην αρχη της Τσαλδαρη καπου στο 1900
ηρθε μια φαμιλια ελληνω απο αιγυπτο.....
εξου και αιγυπτιακο.....εσσαχναν σουβλακια......πανω σε σουβλες σαν τις πιο πανω...
βασικα τυλιγαν κιμα ..και καρφωναν κρεατα....μεγαλο σχολειο....
πολυ πριν τα σουφλατσιδικα της δρατσας (δραπετσωνας).....
μεσα ενα ζωντανο μουσειο......απο αυτα που ειχαν φερει απο την αιγυπτο.....
αν υπαρχει ακομα αξιζει μαι επισκεψη,.....το ειχε παρουσασει το αθηνοραμα πριν κανα κοσαρι χρονια πισω
[DOUBLEPOST=1522327907][/DOUBLEPOST]http://www.ough.gr/index.php?mod=articles&op=view&id=849
Το μαγαζί το θυμάμαι γιατί ήταν από τα αγαπημένα του πατέρα μου. Βέβαια, όταν στα 70s κατεβαίναμε οικογενειακώς στα νότια, 9 φορές στις 10 καταλήγαμε στο αγαπημένο κεμπαπτζίδικο του παππού μου, τον Αβράαμ στη Δραπετσώνα, σχεδόν δίπλα στον Καράμπαμπα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Το μαγαζί το θυμάμαι γιατί ήταν από τα αγαπημένα του πατέρα μου. Βέβαια, όταν στα 70s κατεβαίναμε οικογενειακώς στα νότια, 9 φορές στις 10 καταλήγαμε στο αγαπημένο κεμπαπτζίδικο του παππού μου, τον Αβράαμ στη Δραπετσώνα, σχεδόν δίπλα στον Καράμπαμπα.

ο αβρραμ ηταν ο καλυτερος απο ολη την σειρα......

melina

Cargo 200
Reaction score
45.396
Νηστεια και περισυλλογη 8-)
View attachment 93304
Εν χριστώ αδελφέ και σύντροφε συνδιαλέγομαι και συμφωνώ πνευματικά μαζί σου καθώς στην ίδια περισυλλογή έχω εμπλακεί αποκλειστικώς τον τελευταίο μήνα, απαρχής της σαρακοστής, και σκανδαλίζομαι με αυτά που τρώγουν οι αμαρτωλοί και δείχνουν αυτάρεσκα παραπάνω.

A

AKARL

Guest
Περιστέρα γεμιστή

PERISTERIA.jpg

Yλικά για 5,6 άτομα

1 Περιστέρα
½ κιλό ρύζι καρολίνα
4 κ.σ. πράσινο-πασοκί σιτάρι
250 γραμ συκωτάκια πουλιών
4 κ.σ. βούτυρο
3 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι,πιπέρι
30 εληές μαύρες, πράσινες
Πιτάκια πατάτας (γαρνιτούρα)
3 πατάτες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Βούτυρο για το τηγάνισμα

Από πριν μουλιάζετε το πράσινο-πασοκί σιτάρι. Ρίχνετε περίπου 4 κυβάκια βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, το ρύζι, το πράσινο-πασοκί σιτάρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε. Προσθέτετε τα συκωτάκια των πουλιών κομμένα στη μέση, τα σοτάρετε και αυτά τα ανακατεύετε και αφήνετε για περίπου 5 λεπτά να μαγειρευτούν. Προσθέτετε 2 κουταλιές βραστό νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν. Φυλάτε τη σος που θα περισσέψει στο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε 2 κρεμμύδια, τα αλατοπιπερώνουμε.

Παίρνετε μια Περιστέρα και βάζετε μέσα στην κοιλιά της μία κουταλιά από τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και συμπληρώνετε με τη γέμιση ρυζιού που ετοιμάσατε προηγουμένως. Δένετε τα πόδια της και γεμίζετε την Περιστέρα με τη γέμιση που σας περίσσεψε και από το λαιμό.

Βάζετε τη γεμισμένη Περιστέρα σε κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι και ένα λίτρο ορό της αλήθειας.

Εν τω μεταξύ μέσα στη σος που περίσσεψε στο τηγάνι του ρυζιού, προσθέτετε 2 σκελίδες σκόρδο που έχετε από πριν λειώσει, και τις εληές. Τα φυλάτε ζεστά.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε 1 σκελίδα σκόρδο λυωμένη, 1/2 φλυτζανάκι του καφέ άσπρο ξύδι, 2 κουταλίτσες λεμόνι, και 3 κουταλιές ταχίνι. Προσθέτετε 2 κουταλιές από το ζωμό που έβρασε η Περιστέρα, αφήνετε να κάψουν λίγο και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.Τα φυλάτε ζεστά.

Για τα πιτάκια, κόβετε τις πατάτες σε λωρίδες και στη συνέχεια σε στικάκια. Προσθέτετε από πάνω 1 ½ κουταλιά τριμμένο σκόρδο, λίγο αλάτι και ανακατεύετε να πάνε τα υλικά παντού, Βάζετε τις πατάτες σε τηγάνι και τις απλώνετε. Από πάνω βάζετε 3 κυβάκια βούτυρο. Αφήνετε να λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε άλλα 3 κυβάκια βούτυρου. Τις γυρίζετε προσέχοντας να μην κολλήσουν οι πατάτες στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις τοποθετείτε σε πιάτο.

Για το σερβίρισμα τοποθετείτε το μείγμα με το ταχίνι στον πάτο της πιατέλας που θα σερβίρετε το φαγητό. Βάζετε από πάνω τη βρασμένη Περιστέρα, γαρνίρετε με τη σάλτσα από τις ελιές και την πίτα της πατάτας κομμένη στη μέση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
με μια μπαλιτσα μοτσαρελα....και δυο κριτσινια πολυσπορα ειμαι .....
και παω να φαω μια απο τα ιδια γιατι πεινασα.....
φωτο δεν βαζω μην προκαλω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll