Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.266
Reaction score
54.162
Kοκκινιστά?
Ούτε καν πορτοκαλιστά!
Τα ρεβυθια είναι βαρύ φαγητό, η δική μου συνταγή έχει και καυτερή πιπεριά, αν τώρα τα κάνεις και πολύ κοκκινιστα.....Θα ξυπνήσεις στο νοσοκομείο σίγουρα.
 

Μηνύματα
611
Reaction score
927
Κυριακάτικο μεσημεριανό:
Μανιτάρια με δυο τυρια, πατάτες, μελιτζάνες και πιπεριά Φλωρίνης
20180325_145330.jpg


Μανιτάρια με δύο τυρια και καπνιστό ζαμπόν

20180325_144553.jpg

Ψητά μανιτάρια με ελαιόλαδο και αλάτι Ιμαλαιων

20180325_144249.jpg


και τσιπούρα στα κάρβουνα για το έθιμο της ψαροφαγiας.
 

susano lx90

Professional Home Cinema
Μηνύματα
1.597
Reaction score
5.140
αν τώρα τα κάνεις και πολύ κοκκινιστα.....Θα ξυπνήσεις στο νοσοκομείο σίγουρα.
Αν ξυπνήσεις νοσοκομείο η άλλη που θα είναι γύρο σού που θα ξυπνήσουν? :focus:θα έχουν καεί η πνεύμονες απο της αναθυμιάσεις....:p:lolsign:
 




Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Μιας και οι μπριζολο-φωτο μπήκανε με τη σειρά, πρέπει να συζητήσουμε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. :D
Για τους λάτρεις της καλής μπριζόλας η μάχη ανάμεσα στο tomahawk και το κανονικό boneless ribeye κρατάει πολύ καιρό. Επί της ουσίας οι γνώμες διίστανται για το αν η ύπαρξη του κόκκαλου προσδίδει στη γεύση του κατά τα άλλα ακριβώς ίδιου κομματιού κρέατος. Η λογική λέει ότι τα ζουμιά και κατ' επέκταση η γεύση που θα απελευθερωθεί από το κόκκαλο στο ψήσιμο σε σχάρα, φούρνο ή τηγάνι θα είναι πολύ λιγότερα από το αν επιλέξει κάποιος πχ να βράσει το κρέας. Παρόλα αυτά προσωπικά βρίσκω διαφορές ικανές να με κάνουν να πληρώνω το extra κόκκαλο, (αν και το βάρος/κοστος του είναι πολύ μικρό). Ειδικά σε καλά κρέατα νομίζω ότι οι διαφορές είναι πιο έντονες. Βασικά ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν ευχαριστήθηκα ένα tomahawk ενώ με το ribeye είναι πολύ συνηθισμένο κάτι που οφείλετε βέβαια περισσότερο στη συνήθεια να κόβουν πιο λεπτό το κρέας όταν έχει απελευθερωθεί από το κόκκαλο. Τέλος πάντων ψηφίζω tomahawk παρόλο που λόγω συνολικού μεγέθους μαγειρεύεται δυσκολότερα.

Εσείς τι λέτε?
Μήπως να κάνουμε ένα blind test? :p
 



argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
Το μπαρ στην γλυφαδα εχει πασης φυεσως ριμπ αι..-σιρολοιν - και τομαχοκ...ψηνουν οπως τους πεις....
αλλα
το κρεας που ακουμπαει κοκαλο εχει γευση σεκοντ του νον.........Οκ μπορει να βρεις ενα τρομερο ριμπαι απο νεα ζηλανδια βοστωνη ουαλια......αλλα το κοκαλο κανει την διαφορα........ειδια το τομαχοκ ειναι ο βασιλιας σε σχεση ακομα και με τι μποουν....
ταπεινη μου αποψη
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.866
Reaction score
97.961
Μιας και οι μπριζολο-φωτο μπήκανε με τη σειρά, πρέπει να συζητήσουμε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. :D
Για τους λάτρεις της καλής μπριζόλας η μάχη ανάμεσα στο tomahawk και το κανονικό boneless ribeye κρατάει πολύ καιρό. Επί της ουσίας οι γνώμες διίστανται για το αν η ύπαρξη του κόκκαλου προσδίδει στη γεύση του κατά τα άλλα ακριβώς ίδιου κομματιού κρέατος. Η λογική λέει ότι τα ζουμιά και κατ' επέκταση η γεύση που θα απελευθερωθεί από το κόκκαλο στο ψήσιμο σε σχάρα, φούρνο ή τηγάνι θα είναι πολύ λιγότερα από το αν επιλέξει κάποιος πχ να βράσει το κρέας. Παρόλα αυτά προσωπικά βρίσκω διαφορές ικανές να με κάνουν να πληρώνω το extra κόκκαλο, (αν και το βάρος/κοστος του είναι πολύ μικρό). Ειδικά σε καλά κρέατα νομίζω ότι οι διαφορές είναι πιο έντονες. Βασικά ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν ευχαριστήθηκα ένα tomahawk ενώ με το ribeye είναι πολύ συνηθισμένο κάτι που οφείλετε βέβαια περισσότερο στη συνήθεια να κόβουν πιο λεπτό το κρέας όταν έχει απελευθερωθεί από το κόκκαλο. Τέλος πάντων ψηφίζω tomahawk παρόλο που λόγω συνολικού μεγέθους μαγειρεύεται δυσκολότερα.

Εσείς τι λέτε?
Μήπως να κάνουμε ένα blind test? :p

Για μένα, η διαφορά είναι περισσότερο ψυχολογική.

Τα "κατά" του tomahawk είναι αρκετά:

* Πιο ακριβό χωρίς λόγο. Ακόμα κι αν παραβλέψουμε το βάρος του κόκαλου που χρεώνεται, αρκετοί κρεοπώλες χρεώνουν ακριβότερα το tomahawk από το ribeye.

* Περιορισμός στον τρόπο ψησίματος. Είναι μη πρακτικό το ψήσιμο σε τηγάνι. Μόνο το BBQ βολεύει και δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

* Ο μύθος της γεύσης που δίνει το κόκαλο. Μπορεί σε άλλα είδη φαγητού (βραστά, μαγειρευτά) το κόκαλο να δίνει ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα επειδή το υγρό περιβάλλον ευνοεί τη μεταφορά τους (κυρίως από το μεδούλι). Με τις στεγνές μεθόδους παρασκευής των κρεάτων κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο να γίνει και η επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα είναι αμελητέα.



Το boneless ribeye έχει ένα πλεονέκτημα, σημαντικό για μένα, την έξτρα επιφάνεια για Maillard αντίδραση εκεί που λείπει το κόκαλο.

Ερχόμενοι τώρα στον ψυχολογικό παράγοντα, το tomahawk ταιριάζει πιο πολύ στη λογική του κρεατοφάγου, βγάζει πιο μπρουτάλ ένστικτα. Το ribeye είναι πιο φλώρικο, πιο γυναικείο. Ειδικά αν τρώμε σπίτι μας και δεν μας ενδιαφέρουν οι καλοί τρόποι, μπορούμε να φάμε το tomahawk σαν μεγάλο παϊδάκι, στο χέρι, και να μασουλήσουμε τις περιοχές γύρω από το κόκαλο ώστε να φάμε και αυτά που θα πετούσαμε αν χρησιμοποιούσαμε μαχαιροπίρουνο. Αυτά τα σημεία είναι πράγματι πιο λιπαρά και πιο γευστικά.
 

Μηνύματα
16.477
Reaction score
30.455
Τον ξέρω τον Αβραάμ. Γευστικά ο Πρόεδρος είναι ένα κλικ πάνω. Βέβαια παίζει ρόλο και το μαγαζί. Για παράδειγμα, ο Αβραάμ του Χολαργού είναι καλύτερος από του Χαλανδρίου. Όπως και ο Πρόεδρος του Χολαργού ή της Γλυφάδας είναι καλύτερος από των Μελισσίων. Έχουν ίδια υλικά αλλά το ψήσιμο και η όλη παρασκευή μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.
Στον Αβραάμ του Γέρακα ,έφαγα γευστικότατο κεμπάπ ,καθώς και αρκετά νόστιμο κοντοσούβλι που πρέπει να είχε μαριναριστεί με κάποιο μυρωδικό που θύμιζε πολύ κανέλα (ή ήταν κανέλα).
Σε ότι αφορά τον Πρόεδρο ,εγώ στα Μελίσσια έφαγα καλύτερα από ότι στον Χολαργό ,αλλά μπορεί και να έτυχε.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
Το πιο ακριβο κρεας στο μπαλασκα (γλυφαδας) ειναι ενα ριμπαι.(βοστωνης)...42 ευρω....μετα ερχεται το τομαχοκ 35 ευρω....
οχι οτι ειναι ασχημο το ριμπαι......απλα το τομαχοκ ειναι <σταθερο> θα ελεγα....το ριμπαι ..αναλογα με το απο που ειναι εχει διαφορες .......τοσες που με κανουν να επιλεγω συγκεκριμενα..........φωτο και απο αλλα αναλογα κρεατα στην επομενη επισκεψη μου......
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Τα ribye cuts είναι εκ των πραγμάτων τα πιο ακριβά cuts που μπορεί να βρει κάποιος. Μιας και το πάνω μέρος των πλευρών του ζώου επί της ουσίας δεν χρησιμοποιείται καθόλου στην κίνηση του ζώου, ο ιστός είναι σίγουρα πιο λιπαρός δηλαδή γευστικός και σε γενικές γραμμές πιο μαλακός. Παρόλα αυτά για μένα το ribeye είναι η εύκολη λύση. Ο βασιλιάς της μπριζόλας παραμένει το tbone είτε στην απλή του έκδοση, είτε ως porterhouse (δηλαδή χωρίς να λείπει το tenderloin από την άλλη πλευρά της μπριζόλας). Το συγκεκριμένο κόψιμο, λόγω μικρότερης περιεκτικότητας σε λίπος θέλει περισσότερη μαγκιά στο ψήσιμο αλλά σηκώνει και πιο περίεργους τρόπους ψησίματος (πχ πάνω σε φωτιά). Φυσικά θεωρείται και πιο υγιεινό. Σε αυτά τα κοψίματα, η tbone έχει μεγαλύτερες γευστικές διαφορές σε σχέση με την ίδια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο, δηλαδή το strip.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
...........στην βουλα ο δρακουλης εχει και κομπι....αυτο ειναι μαλλον το πιο ακριβο κρεας......
απο ολα.......μαλλον (αυτο ξερω)
 


Μηνύματα
16.477
Reaction score
30.455
Λατρεύω τα ρεβύθια χωρίς ντομάτες.
Αν έχουν, δεν τα τρώω. :)
Δοκίμασε κάτι τέτοιο και ίσως αλλάξεις γνώμη.

http://flashnews.gr/post/164656/revi8ada-sti-gastra-me-ntomata-dendrolivano

Έτσι έλεγα και εγώ για τα ρεβύθια ,μέχρι που δοκίμασα ένα πιάτο σαν και αυτό της συνταγής σε ένα ουζερί στη Νεάπολη Λακωνίας και έπαθα πλάκα.
[DOUBLEPOST=1522237683][/DOUBLEPOST]Αν και το thread λέγεται "τι θα φάτε σήμερα" ,εγώ χθες έφαγα σουπιές με σπανάκι στην κατσαρόλα.
ΑΠΙΘΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Μηνύματα
3.035.065
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm
Top