Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
9.145
Reaction score
30.795
Αγαπημένες μπριζόλες, USA prime black Angus t-bone η μεγάλη, Αργεντινής ίδιο μοσχάρι η μικρή - rib eye, στεγνώνουν πασπαλισμένες με το γνωστό μίγμα του jack Daniel's:

View attachment 340645
Πολύ ωραίες, αλλά δεν κάνω λάικ γιατί ξέρω ότι θα τις φας ωμές. :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.404
Reaction score
138.287
Πολύ ωραίες, αλλά δεν κάνω λάικ γιατί ξέρω ότι θα τις φας ωμές. :biggrin:
Δυστυχώς δεν τρώγονται ωμές αυτές, είναι ακατάλληλες για τέτοια γούστα.

Η εξ Αμερικής τρώγεται rare, και η Αργεντινής απαιτεί medium.

Με λιγότερο ψήσιμο από rare (δηλαδή με blue) θα μπορούσε να φαγωθεί η Αμερικανίδα, αλλά με ωρίμανση τουλάχιστον 15 ημερών (ιδανικά 40 ημερών), που δεν το κάνω λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού. Ίσως στο μέλλον.

Με απλό ψυγείο που λειτουργεί σε 1°C (με θερμόμετρο τσεκαρισμένα), κάνω επιτυχώς μέχρι 3 ημέρες ωρίμανση, άντε 4 το πολύ..
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.135
Reaction score
49.394
Αυτούνο δεν φτάνει ούτε να φάει η γάτα .
Αυτά πάνε πέστα σε αυτούς που πάνε σε αυτά τα μαγαζά και στη επιστροφή για σπίτι περνάνε από δουβλατζίδικο :roflmao:

Το πιάτο είναι αποτυχία σκέτη, δεν το συζητώ.
Πήγαινε να πάρεις μονόχρωμα.
Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.404
Reaction score
138.287
Το θέμα είναι ότι το seasoning τις ξεραίνει , και μετά bye bye ζωμοί κρέατος.
Είναι τόσο "ζουμερές" αυτές οι μπριζόλες, που ότι και να κάνεις, παραμένουν ζουμερές στο πιάτο, απλώς φεύγει το πολύ νερό που αρχικά περιέχουν (μόνον νερό εξατμίζεται) και δεν "στάζουν" στο πιάτο, να "τρέχουν αίματα" (που λεν κι οι γυναίκες).

Άλλωστε, όσο πιο πολύ ωρίμανση κάνεις, τόσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.880
Reaction score
28.026
Είναι τόσο "ζουμερές" αυτές οι μπριζόλες, που ότι και να κάνεις, παραμένουν ζουμερές στο πιάτο, απλώς φεύγει το πολύ νερό που αρχικά περιέχουν (μόνον νερό εξατμίζεται) και δεν "στάζουν" στο πιάτο, να "τρέχουν αίματα" (που λεν κι οι γυναίκες).

Άλλωστε, όσο πιο πολύ ωρίμανση κάνεις, τόσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
Είπαμε, αυτά είναι μυοσφαιρίνη. Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
Γιατί το αβτσάϊ θα φάει ? ή εσύ ? Μπαγλαμά.
 



Μηνύματα
16.507
Reaction score
19.453
Αυτά πάνε πέστα σε αυτούς που πάνε σε αυτά τα μαγαζά και στη επιστροφή για σπίτι περνάνε από δουβλατζίδικο :roflmao:



Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
Το πορτοκαλί είναι χρώμα που ανοίγει την όρεξη, λένε οι ψυχοτέτοιοι.
 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.404
Reaction score
138.287
Είπαμε, αυτά είναι μυοσφαιρίνη. Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Η μυοσφαιρίνη δίνει το κόκκινο χρώμα. Το πολύ ζουμί που βλέπεις να τρέχει στο πιάτο όταν κάθεται ή όταν κόβεις την μπριζόλα, είναι καθαρό γνήσιο και ατόφιο νεράκι.

Νεράκι, χρωματισμένο με μυοσφαιρίνη.

Άρωμα είναι η μυοσφαιρίνη ουσιαστικά.

Αν φύγει το πολύ νερό, παραμένει το άρωμα μέσα στο κρέας.

Δε "στεγνώνει" το κρέας ούτε με ωρίμανση 1 έτους. Θα παραμείνει εξόχως ζουμερό, ακόμα και μετά από μακρά ωρίμανση σε κατάλληλα ψυγεία.
 









Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.993
Μηνύματα
2.958.055
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph
Top